Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, jack napisał(a):

I na tym moglibyśmy skończyć. Debilnym jest to uparte lansowanie gry wahadłowymi. 4-4-1-1 to dla nas idealne obecnie ustawienie. Szkoda marnować siły Zalewskiego na grę obronną. Szymański to typowa 10. Zieliński z Urbańskim w środku. Losowy biegacz na drugie skrzydło. Kiwior z Bednarkiem na środku. Cash i Bereszyński na boki obrony. I hula aż miło. 

Na logikę wyglądałoby to dużo lepiej. Może nie mamy racji a ma ją Probierz, ale nawet nie spróbował. Mieszał wszystko, ale tego nie sprawdził. Wielokrotnie pytany o to na konferencjach reagował alergicznie i udzielał aroganckich odpowiedzi.

28 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Gonili wynik, bo gra defensywna wygląda bardzo źle

a to w klubach ci zawodnicy są wiodącymi obrońcami czy prezentują się mniej więcej podobnie lub nieznacznie lepiej? podejrzewam, że mają tam obok siebie lepszych partnerów, no nie próbujmy budować Wersalu z gówna

29 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Nie mamy środkowych obrońców, a Probierz uparcie gra trójką z tyłu. Mamy Casha na prawej, Kamińskiego, który gra w Wolfsburgu na lewej obronie. Można chociaż spróbować tak zagrać, skoro rotuje się wszytskim co możliwe.

nie mamy też bocznych obrońców, no chyba, że ktoś myśli, że Cash czy Marczuk byliby jakimiś gamechangerami, kto na lewą obronę, Kiwior? pewnie z 4ką z tyłu wyglądałoby by to ciut lepiej, ale wątpię aby był to lek na całe zło, dalej gralibyśmy graczami słabo zweryfikowany mi lub niegrającymi w klubach

32 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Cash nie mówiący po polsku. To nie Obraniak, gość wydaje się kontaktowy i fajnie wpasował się do kadry. U Czesia nie wyglądał źle, a u Probierza nie dostał szansy. Zarzucano mu, że chce grać dla Polski w celu promocji, ale nie róbmy jaj - gość gra na co dzień w Premier league i Champions league

no jak mamy się opierać na tym, że gość wydaje się kontaktowy, to dajmy sobie spokój - typ w wywiadzie powiedział, że on miał mało czasu na naukę języka (!) a poza tym to bardzo trudny język, jak już mówimy o tym co komu się wydaje, to imo brak Casha ma głębsze podłoże niż tylko niechęć Probierza do niego

35 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Frankowski grał w kadrze słabo, ale nie można zamiast niego, broniąc wyniku, wystawiać Puchacza, który gra tylko do przodu i nie jest odpowiedzialny w destrukcji.

Probierz na oko popełnił masę dziwnych decyzji, wystarczy wspomnieć dwóch Murzynków o których nikt już nie pamięta, ja nie piszę tutaj aby bronić Probierza, to on odpowiada za wyniki, choć chyba myśli inaczej

37 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Ta ciągła rotacja. W piątek zagrał Piątek i podwieszony Bogusz a w poniedziałek Buksa + Świderski. MP jest selekcjonerem nie od tygodnia czy miesiąca. Nie można w kółko tak szukać po omacku. Musi być jakaś myśl, zgranie.

Dalej nie odpowiedziałeś na pytanie kim byś grał, zwłaszcza gdy nie ma Lewego i co byś zrobił gdyby Twój wybór nie strzelał bramek

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Na logikę wyglądałoby to dużo lepiej. Może nie mamy racji a ma ją Probierz, ale nawet nie spróbował. Mieszał wszystko, ale tego nie sprawdził. Wielokrotnie pytany o to na konferencjach reagował alergicznie i udzielał aroganckich odpowiedzi.

Gdzieś tam dopuszczam do siebie, że może oni mają plan. I budują reprezentację pod to co będzie grała za parę lat jak już młodzi, szkoleni po nowemu, dojdą. Ale jakoś w to nie wierzę.

Gra w dywizji B jest dla nas też bardziej korzystna niż w A bo będzie można pograć zamiast dostawać baty w przynajmniej 4 meczach. 

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Dalej nie odpowiedziałeś na pytanie kim byś grał, zwłaszcza gdy nie ma Lewego i co byś zrobił gdyby Twój wybór nie strzelał bramek

Pewnie kimś z powołanych. Jeszcze raz - nie chodzi mi o to, że tych napastników nie powinno być w kadrze, ale o to, żeby wybrał jakiegoś i dał mu się zgrać z jedyną pewną trójka w kadrze (oprócz Lewego i Kiwiora), czyli Zielińskim, Zalewskim i Szymańskim. Za dużo rotuje. 

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Pewnie kimś z powołanych. Jeszcze raz - nie chodzi mi o to, że tych napastników nie powinno być w kadrze, ale o to, żeby wybrał jakiegoś i dał mu się zgrać z jedyną pewną trójka w kadrze (oprócz Lewego i Kiwiora), czyli Zielińskim, Zalewskim i Szymańskim. Za dużo rotuje. 

to, że nie potrafisz wymienić nazwiska świadczy o tym, że też nie masz do nikogo zaufania :) mój punkt widzenia jest taki, że nawet ze stałym atakiem to wyglądałoby tak samo, tego, że Probierz miesza tym bigosem jak jebnięty nie zamierzam bronić

11 minut temu, jack napisał(a):

Gdzieś tam dopuszczam do siebie, że może oni mają plan. I budują reprezentację pod to co będzie grała za parę lat jak już młodzi, szkoleni po nowemu, dojdą. Ale jakoś w to nie wierzę.

Gra w dywizji B jest dla nas też bardziej korzystna niż w A bo będzie można pograć zamiast dostawać baty w przynajmniej 4 meczach. 

Ale losowania turniejowe będą chyba duża strata. 

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Przede wszystkim powinniśmy wykorzystywać swoje atuty. Zalewski pokazał, że powinien koncentrować się na ofensywie bo tam robi różnicę. Odpoczywać w obronie i szukać wejść w pole karne. Jest prawonożny więc lewe skrzydło. Dalej, Lewy musi siedzieć w polu karnym i dostawać piłki. Skoro Zalewski ma z lewego wjeżdżać w pole karne i szukać strzału to na prawe skrzydło potrzebujesz biegacza wstrzeliwującego piłkę w pole karne prawą nogą. W polu karnym masz Lewego, wchodzącego ze środka Szymańskiego i zamykającego Zalewskiego. Urbański z Zielińskim robią całą grę w środku z wyprowadzeniem piłki włącznie odciążając po części Kiwiora. Zalewski nie wraca więc na lewą obronę potrzebujesz po prostu zwykłego obrońcę. Środek Kiwor z Bednarkiem. Na prawą obronę Cash. 

Piłka to prosta gra. 

Teraz, ignazz napisał(a):

Ale losowania turniejowe będą chyba duża strata. 

Niestety. Ciekawe czy bardziej się opłaca wygrywać w dywizji B czy przegrywać w dywizji A?

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to, że nie potrafisz wymienić nazwiska świadczy o tym, że też nie masz do nikogo zaufania :) mój punkt widzenia jest taki, że nawet ze stałym atakiem to wyglądałoby tak samo, tego, że Probierz miesza tym bigosem jak jebnięty nie zamierzam bronić

To ja mam mieć pojęcie? C'mon :) Przeciez to Michał ma je mieć. On im każe grać określone rzeczy i obserwuje ich na treningu. Chodzi o zgranie i jakąkolwiek ciągłość.

Ale jeżeli chodzi o mnie, to na podstawie wiedzy, która mam, wystawiłbym Piątka :)

Edytowane przez Pablo81

obecna kadra przypomina mnie nieco naszą kochaną najlepszą ligę.

dużo biegania, chaosu, przypadkowych zagrań, wrzutek w c*** wie gdzie 

jedyna różnica, że w naszej lidze po tych wrzutkach czasami wpadnie bramka ponieważ przypadkowo się od kogoś odbija albo ktoś jebnie samobója a tutaj takich przypadków prawie nie ma

11 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no, przeczytałem, fachowa analiza

11 godzin temu, rw30 napisał(a):

ja się nie starałem żadnej fachowej analizy dokonać, chyba to było widać, więc nie wiem po co mi to zarzucasz

11 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mecz był dobry dla oka obie ekipy się nieźle zaprezentowały

tak, słyszałem w pomeczowych analizach że szkocja mogła strzelić spokojnie 2 czy 3 bramki więcej - może to fajne z punktu widzenia efektowności meczu, ale dla mnie ciągle lekki zawód

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

To ja mam mieć pojęcie? C'mon :) Przeciez to Michał ma je mieć. On im każe grać określone rzeczy i obserwuje ich na treningu. Chodzi o zgranie i jakąkolwiek ciągłość.

Ale jeżeli chodzi o mnie, to na podstawie wiedzy, która mam, wystawiłbym Piątka :)

czyli Twój pomysł to Piątek obok Lewego, bo chyba zakładamy, że trzeba dać mu pograć dłuższy czas, ja bym Piątka omijał, gdy gra prezentuje się najgorzej, już pomijając, że to chyba najgorszy fit do RL9

4 minuty temu, rw30 napisał(a):

tak, słyszałem w pomeczowych analizach że szkocja mogła strzelić spokojnie 2 czy 3 bramki więcej - może to fajne z punktu widzenia efektowności meczu, ale dla mnie ciągle lekki zawód

no, lepiej wzdychać do zwycięstwa z Arabią i błaganiem Argentyny o litość, to ja jednak wolę otwarty futbol

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no, lepiej wzdychać do zwycięstwa z Arabią i błaganiem Argentyny o litość, to ja jednak wolę otwarty futbol

pewnie, ja zawsze wybiorę remis (nie wspominając o zwycięstwie) w kiepskim stylu niż porażkę w świetnym, ale dawno się już zorientowałem że tak tu na forum jak i poza nim sporo (większość?) ludzi myśli odwrotnie - spoko, nie mam z tym problemu

....i może bym nawet był w stanie zaakceptować te porażki, gdyby one były w naprawdę dobrym stylu. Tyle że są w FATALNYM

Edytowane przez rw30

2 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

czyli Twój pomysł to Piątek obok Lewego, bo chyba zakładamy, że trzeba dać mu pograć dłuższy czas, ja bym Piątka omijał, gdy gra prezentuje się najgorzej, już pomijając, że to chyba najgorszy fit do RL9

Piszę przecież o meczu ze Szkocją :)

Jeżeli gra Lewy, to za nim Szymański, dalej Zielu + def pom.

8 minut temu, rw30 napisał(a):

pewnie, ja zawsze wybiorę remis (nie wspominając o zwycięstwie) w kiepskim stylu niż porażkę w świetnym, ale dawno się już zorientowałem że tak tu na forum jak i poza nim sporo (większość?) ludzi myśli odwrotnie - spoko, nie mam z tym problemu

....i może bym nawet był w stanie zaakceptować te porażki, gdyby one były w naprawdę dobrym stylu. Tyle że są w FATALNYM

trzy z czterech spotkań na MŚ też były absolutnie fatalne, gdyby nie Szczęsny moglibyśmy nawet z Arabią nie wygrać, też nie mam problemu, że masz takie zdanie jbc

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

trzy z czterech spotkań na MŚ też były absolutnie fatalne, gdyby nie Szczęsny moglibyśmy nawet z Arabią nie wygrać, też nie mam problemu, że masz takie zdanie jbc

spoko, do MŚ wracał nie będę, parę razy już to robiliśmy no i koniec końców w Nov 2024 okazuje się że z Arabią mogliśmy przegrać, a pisanie tego dzień po frajerskiej porażce u siebie ze Szkotami to już w ogóle jakiś mindfuck i próba zejścia z tematu, bitch plz

ale jakie by te mecze na MŚ nie były to wystarczyły do wyjścia z grupy, gdy tymczasem właśnie zajęliśmy ostatnie miejsce  w grupie ligi narodów 

daj znać, może być przez wnuków, jak następny raz wyjdziemy z grupy na ME / MŚ. Jeszcze będziesz tęsknił za takimi meczami jak z Arabio (dziwię się że już nie tęsknisz szczerze powiedziawszy, ale ok)