Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

Kulesza na bank nikogo nie szukał, a na polskim rynku nikogo nie ma, no może Siemieniec by się zgodził

wiadomo, ostatecznie klęska, wstyd i smutek

ale jakieś komentarze, że nic nie grają i dobrze, że wyłączyłem nadają się do ścieku, jak zwykle stracili siły przez zbyt intensywny pressing, ale zęba i zaangażowania do 75 minuty nie można im odmówić

8 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale jakieś komentarze, że nic nie grają i dobrze, że wyłączyłem nadają się do ścieku, jak zwykle stracili siły przez zbyt intensywny pressing, ale zęba i zaangażowania do 75 minuty nie można im odmówić

wypraszam sobie, włączyłem ok 78min, wyłaczyłem w 90 i ciągle uważam że to dobrze

W całej LN nikt we wszystkich dywizjach nie stracił więcej bramek od nas. Degradacja do dywizji B nieprzypadkowa.

CBA mogłoby jutro wjechać do PZPN. Byłoby to kompatybilne z nastrojem kibiców :)

Probierz w testamencie zostawia spadek.

Wraca czar 90.lat. Starsi sobie przypomną, młodsi poznają atmosferę tamtych niezapomnianych czasów.

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no skoro po przebiegu drugiej połowy wyłączyłeś w 78 to rzeczywiście zmarnowałeś 2 godziny życia, po co?

przeczytaj prosze jeszcze raz co wcześniej napisałem

7 minut temu, rw30 napisał(a):

wypraszam sobie, włączyłem ok 78min, wyłaczyłem w 90 i ciągle uważam że to dobrze

45 minut temu, rw30 napisał(a):

heh, dobry miałem timing z wyłączeniem tego badziewia

no, przeczytałem, fachowa analiza

1 minutę temu, rw30 napisał(a):

przeczytaj prosze jeszcze raz co wcześniej napisałem

aha, no dobrze zajebałem się, wciąż ocenianie meczu po 12 minutach i pisanie "badziewie" jest słabe, mecz był dobry dla oka obie ekipy się nieźle zaprezentowały, na tym etapie nie mamy żadnego szkieletu i to można  sobie gadać, ale ciekaw jestem jaki by każdy z nas super skład wystawił, to po prostu wygląda jak na teraz musi wyglądać

ogólnie, to, że zawodnicy nie grają w klubach + kontuzje, to oczywisty fakt i generalnie można tym sporo obronić

ale i tak wszystko psują teksty o dobrym kierunku i brak przyznania się do jakichkolwiek błędów ze swojej strony

Kulesza już raczej wie, że nic go na stołku nie utrzyma, więc raczej wątpię w dymisje

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Kulesza na bank nikogo nie szukał, a na polskim rynku nikogo nie ma, no może Siemieniec by się zgodził

wiadomo, ostatecznie klęska, wstyd i smutek

To trener nie wie jak dysponować siłami graczy? Czyja to wina, że nie mieli sił w końcowej fazie?

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no, przeczytałem, fachowa analiza

aha, no dobrze zajebałem się, wciąż ocenianie meczu po 12 minutach i pisanie "badziewie" jest słabe, mecz był dobry dla oka obie ekipy się nieźle zaprezentowały, na tym etapie nie mamy żadnego szkieletu i to można  sobie gadać, ale ciekaw jestem jaki by każdy z nas super skład wystawił, to po prostu wygląda jak na teraz musi wyglądać

Jak w sumie musi wyglądać? Że przez całą kadencję jest rotowanie składem na potęgę? Nie można wyrobić jakiegolwiek automatyzmu? Dzisiaj Piątek z Bułką są najlepsi, pojutrze Skorupski z Buksą? Czy może musem jest wystawianie graczy, którzy nie grają w klubach? 

Czesio powołał Bednarka, który nie grał w Aston Villi, to był płacz, a teraz gramy w większości nieogranymi piłkarzami i niestety to widać.

I w sumie nie chodzi o to, żeby dobrze się oglądało obie ekipy, a o to, że to jednak tylko Szkocja. Jezeli mamy wrócić do czasów, gdzie powalczenie z tej klasy rywalem u siebie jest sukcesem, to spoko.

W mojej opinii nic nie musi tak wyglądać. Nie ma nakazu grania trójka stoperów, nie ma nakazu złej selekcji (np Puchacz a nie Frankowski czy brak Casha), nie ma obowiązku grania Moderem czy ciągłej rotacji składem (nawet bramkarzem), co wychodzi szczególnie w grze obronnej. W końcu nie ma też obowiązku traktowania dziennikarzy czy kibiców jak idiotów podczas konferencji prasowych i aż takiej arogancji.

36 minut temu, Pablo81 napisał(a):

To trener nie wie jak dysponować siłami graczy? Czyja to wina, że nie mieli sił w końcowej fazie?

ale co mieli zrobić, przegrywali 0:1 to mieli w niskim pressingu liczyć, że im Szkoci piłkę oddadzą? ogólnie to jest wykładowa ich generalnej formy w klubach i braku ogrania meczowego

Jak w sumie musi wyglądać? Że przez całą kadencję jest rotowanie składem na potęgę? Nie można wyrobić jakiegolwiek automatyzmu? Dzisiaj Piątek z Bułką są najlepsi, pojutrze Skorupski z Buksą? Czy może musem jest wystawianie graczy, którzy nie grają w klubach? 

a postawił byś z czystym sumieniem na kogoś z tej trójki napastników? wiadomo, że lepiej mieć stabilny skład, ale w tej drużynie nikt nie ma stabilnej formy w klubie poza jakimiś wyjątkami, nie ma co bronić tu Probierza za wszystko, ale też patrzmy na to rzeczywiście na tą chwilę mamy do dyspozycji, Frankowski był zwykle beznadziejny, Cash na boisku pokazał niewiele, za to pokazał, że nie ma ochoty nauczyć się kilku zdań po polsku i to można wymieniać i wymieniać, nie ma ani jednego gracza, który na przestrzeni okresu od Euro jest w jakiejś świetnej formie poza Lewym, ale on nie zdobył gola z gry w reprze od roku, to też pewnie wina Probierza, bo nie ma Yamala albo go nie znalazł, choć mógł

sumie nie chodzi o to, żeby dobrze się oglądało obie ekipy, a o to, że to jednak tylko Szkocja. Jezeli mamy wrócić do czasów, gdzie powalczenie z tej klasy rywalem u siebie jest sukcesem, to spoko.

nic takiego nie pisałem, nawet ostatnio przestrzegałem przed jaraniem się fragmentami spotkań, niestety w mojej opinii oni dzisiaj niewiele mogli więcej zrobić, ta drużyna nie funkcjonuje poza niezłym atakiem, który i tak szwankuje pod względem wykończenia

W mojej opinii nic nie musi tak wyglądać. Nie ma nakazu grania trójka stoperów, nie ma nakazu złej selekcji (np Puchacz a nie Frankowski czy brak Casha), nie ma obowiązku grania Moderem czy ciągłej rotacji składem (nawet bramkarzem), co wychodzi szczególnie w grze obronnej. W końcu nie ma też obowiązku traktowania dziennikarzy czy kibiców jak idiotów podczas konferencji prasowych i aż takiej arogancji

z większościa się zgadzam, na resztę odpowiedziałem powyżej, Probierz oblał egzamin, powinien dostać dymisje godzinę po meczu, ale chyba nie przesadzał bym z jakąś zbytnią arogancją z jego strony, jest betonem, nie potrafi brać winy na siebie, ale na tle kariery w eklapie, to i tak trzyma ciśnienie, Kulesza zbudował mu taki dupochron, że moźe sobie pitolić te swoje głodne kawałki, w innych warunkach już by pewnie dawno odpalił fajerwery

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

7 godzin temu, DRK napisał(a):

W całej LN nikt we wszystkich dywizjach nie stracił więcej bramek od nas. Degradacja do dywizji B nieprzypadkowa.

CBA mogłoby jutro wjechać do PZPN. Byłoby to kompatybilne z nastrojem kibiców :)

Probierz w testamencie zostawia spadek.

Wraca czar 90.lat. Starsi sobie przypomną, młodsi poznają atmosferę tamtych niezapomnianych czasów.

No tam (w PZPN czy bardziej-R) powinien już dawno komisarz i nie tylko CBA , ale wszystkie trzyliterowe służby. Tylko na przykładzie PKOLu to widać że Nitrasy dużo i głośno mówią, ale gówno im robią .Probierza pewnie Kulesza rzuci na pożarcie i znajdzie sobie następnego może tym razem zagranicznego i tak w kółko przez następną kadencję, tym bardziej że Czarek już jest pewien wygranej w przyszłorocznych wyborach 

7 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale co mieli zrobić, przegrywali 0:1 to mieli w niskim pressingu liczyć, że im Szkoci piłkę oddadzą? ogólnie to jest wykładowa ich generalnej formy w klubach i braku ogrania meczowego

a postawił byś z czystym sumieniem na kogoś z tej trójki napastników? wiadomo, że lepiej mieć stabilny skład, ale w tej drużynie nikt nie ma stabilnej formy w klubie poza jakimiś wyjątkami, nie ma co bronić tu Probierza za wszystko, ale też patrzmy na to rzeczywiście na tą chwilę mamy do dyspozycji, Frankowski był zwykle beznadziejny, Cash na boisku pokazał niewiele, za to pokazał, że nie ma ochoty nauczyć się kilku zdań po polsku i to można wymieniać i wymieniać, nie ma ani jednego gracza, który na przestrzeni okresu od Euro jest w jakiejś świetnej formie poza Lewym, ale on nie zdobył gola z gry w reprze od roku, to też pewnie wina Probierza, bo nie ma Yamala albo go nie znalazł, choć mógł

nic takiego nie pisałem, nawet ostatnio przestrzegałem przed jaraniem się fragmentami spotkań, niestety w mojej opinii oni dzisiaj niewiele mogli więcej zrobić, ta drużyna nie funkcjonuje poza niezłym atakiem, który i tak szwankuje pod względem wykończenia

z większościa się zgadzam, na resztę odpowiedziałem powyżej, Probierz oblał egzamin, powinien dostać dymisje godzinę po meczu, ale chyba nie przesadzał bym z jakąś zbytnią arogancją z jego strony, jest betonem, nie potrafi brać winy na siebie, ale na tle kariery w eklapie, to i tak trzyma ciśnienie, Kulesza zbudował mu taki dupochron, że moźe sobie pitolić te swoje głodne kawałki, w innych warunkach już by pewnie dawno odpalił fajerwery

To po kolei :)

1. Gonili wynik, bo gra defensywna wygląda bardzo źle.

W mojej opinii wynika to z dwóch czynników:

A. Nie mamy środkowych obrońców, a Probierz uparcie gra trójką z tyłu. Mamy Casha na prawej, Kamińskiego, który gra w Wolfsburgu na lewej obronie. Można chociaż spróbować tak zagrać, skoro rotuje się wszytskim co możliwe.

B. Skoro gra obronną wygląda slabo, to może warto wystawić def poma z krwi i kości. Szczerze to jak grał nawet ten Piotrowski, to wyglądało to lepiej. A nie ofensywny środek, gdzie z drugiej strony biegają McGinn + Mctominay.

2. Cash nie mówiący po polsku. To nie Obraniak, gość wydaje się kontaktowy i fajnie wpasował się do kadry. U Czesia nie wyglądał źle, a u Probierza nie dostał szansy. Zarzucano mu, że chce grać dla Polski w celu promocji, ale nie róbmy jaj - gość gra na co dzień w Premier league i Champions league.

3. Frankowski grał w kadrze słabo, ale nie można zamiast niego, broniąc wyniku, wystawiać Puchacza, który gra tylko do przodu i nie jest odpowiedzialny w destrukcji.

4. Ta ciągła rotacja. W piątek zagrał Piątek i podwieszony Bogusz a w poniedziałek Buksa + Świderski. MP jest selekcjonerem nie od tygodnia czy miesiąca. Nie można w kółko tak szukać po omacku. Musi być jakaś myśl, zgranie.

Polska znowu dostaje wpierdol od wszystkich, dlatego chciałbym podać przyczyny:

a) polski szkoleniowiec jest c***owy

b) polscy piłkarze są c***owi

c) polska liga jest c***owa

Z dodatkowych informacji mogę powiedzieć, że punkty a i b można zmienić, ale to niczego nie zmieni. 

9 minut temu, RappaR napisał(a):

Polska znowu dostaje wpierdol od wszystkich, dlatego chciałbym podać przyczyny:

a) polski szkoleniowiec jest c***owy

b) polscy piłkarze są c***owi

c) polska liga jest c***owa

Z dodatkowych informacji mogę powiedzieć, że punkty a i b można zmienić, ale to niczego nie zmieni. 

Ale Polska jest większa i ma więcej mieszkańców niż Szkocja. Szach Mat.

20 minut temu, Pablo81 napisał(a):

A. Nie mamy środkowych obrońców, a Probierz uparcie gra trójką z tyłu. Mamy Casha na prawej, Kamińskiego, który gra w Wolfsburgu na lewej obronie. Można chociaż spróbować tak zagrać, skoro rotuje się wszytskim co możliwe.

I na tym moglibyśmy skończyć. Debilnym jest to uparte lansowanie gry wahadłowymi. 4-4-1-1 to dla nas idealne obecnie ustawienie. Szkoda marnować siły Zalewskiego na grę obronną. Szymański to typowa 10. Zieliński z Urbańskim w środku. Losowy biegacz na drugie skrzydło. Kiwior z Bednarkiem na środku. Cash i Bereszyński na boki obrony. I hula aż miło.