Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

o co chodzi?

Stał przy linii do zmiany (prawie tak długo jak Błaszczykowski w Moskwie)i okazało się, że nie ma go w protokole. Musiał pójść na trybuny 🙃

Edit

Pardon. To nie w Moskwie tylko w Stalingradzie Kuba czekał na wejście 

Edytowane przez DRK

Chcieliśmy otwartej piłki no to mamy. Pierwsza bramka po kontrze po stracie przy rożnym. Druga po karnym z dupy. Potem to już poszło i nie ma co rozliczać. Kilka fajnych akcji w pierwszej połowie było. Gdybyśmy zawsze tak grali to byłoby super. 

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to byłaby wojna domowa, przestańmy się jarać dobrymi 45 minutami, bo od 2016 zagraliśmy 1.5 dobrego spotkania, mając najlepszą 9ke w Europie

Nie przesadzaj. Graliśmy z Portugalią i przegraliśmy pechowo. Przycisnęli po przerwie i to dobre 15 minut dało im wygraną. A tu znowu lament jakby ktoś oczekiwał, że dziś wygramy. Ograć to trzeba Szkocję. 

Teraz, jack napisał(a):

Nie przesadzaj. Graliśmy z Portugalią i przegraliśmy pechowo. Przycisnęli po przerwie i to dobre 15 minut dało im wygraną. A tu znowu lament jakby ktoś oczekiwał, że dziś wygramy. Ograć to trzeba Szkocję. 

ja się tylko odnosiłem do fragmentu "gdybyśmy tak zawsze" dla mnie to nie do przyjęcia, na kanwie takich opinii, Probierz gotów pomyśleć, że wszystko idzie do przodu, a my mamy najwięcej straconych bramek nie tylko w tej edycji LN, ale w całej historii grup A i B

o sile tej Portugalii świadczyła pierwsza połowa, niestety nie jesteśmy poważna drużyną i sami sobie gola strzelimy jak ktoś akurat nie za bardzo może

33 minuty temu, jack napisał(a):

Potem to już poszło i nie ma co rozliczać. Kilka fajnych akcji w pierwszej połowie było. Gdybyśmy zawsze tak grali to byłoby super. 

wiem że piątek jest, ale w sumie dopiero północ a Ty zdaje się już na mocnej bani

17 minut temu, jack napisał(a):

Nie przesadzaj. Graliśmy z Portugalią i przegraliśmy pechowo. 

<westbrook w szatni w zielonej bluzie>

Fajnie, że za Czesia było be wyjście z grupy, a teraz jest fajne 1:5...

Dużo się mówi o nadmiarze meczów. W kadrze np Anglii była w zeszłym tygodniu afera, że część graczy nie przyjechała na kadrę i tłumaczyła się dziwnymi kontuzjami, a tacy Portugalczycy grają w klubach co trzy dni (reprezentują mocne zespoły grające w europejskich pucharach) i w pierwszej połowie zagrali "oszczędnie". Po przerwie przycisnęli kilkanaście minut swoje i do widzenia.

Mieliśmy trochę szczęścia w Glasgow i do utrzymania wystarczy nam teraz remis ze Szkocją, ale szczerze to nie wiem nawet, jaką koncepcję ma Probierz. Ciągle coś zmienia i tak naprawdę nie zagraliśmy dwóch meczów pod rząd w tym samym ustawieniu. Nawet na bramce ciągle miesza.

Nawałka potrafił wkomponować do kadry takiego Mączyńskiego czy Pazdana, którzy idealnie tam pasowali i grali ponad stan, a o Probierzu ciężko powiedzieć coś podobnego, bo nawet nie ma gdzie kogo wpasowywać. Ciągle jest inna drużyna. I nie podoba mi się odstawienie Casha, gdzie nawet nie potrafi jasno powiedzieć, dlaczego go nie powołuje, tylko opowiada jakieś ogólniki na konferencjach, że są ciągle w kontakcie itp. I szczerze uważam Probierza za buca. To jego pi****lenie, że nie ma w Polsce gdzie trenować itp. A co do Lewego, to Michał nie wystawił go z Chorwacją, to na obecne zgrupowanie ma kontuzję (grał cały mecz ligowy w ostatni weekend).

Edytowane przez Pablo81

Strony typu flashscore wiedziały że Świderskiego nie ma w protokole meczowym dlatego nawet nie widniał w składach ale nasi już tego nie wiedzieli, to jest cyrk i wstyd jak cholera:) 

Non stop ta kadra gra w innym zestawieniu, liga narodów miała być po to żeby wyłonić jakiś szkielet ale chyba nie polega to na tym aby w każdym meczu grał inny skład.

Niech gra Piątkowski i Kiwior żeby się zgrali a dajmy sobie już spokój z tym Bednarkiem.

21 minut temu, Sewer napisał(a):

Strony typu flashscore wiedziały że Świderskiego nie ma w protokole meczowym dlatego nawet nie widniał w składach ale nasi już tego nie wiedzieli, to jest cyrk i wstyd jak cholera:) 

Non stop ta kadra gra w innym zestawieniu, liga narodów miała być po to żeby wyłonić jakiś szkielet ale chyba nie polega to na tym aby w każdym meczu grał inny skład.

Niech gra Piątkowski i Kiwior żeby się zgrali a dajmy sobie już spokój z tym Bednarkiem.

Dodatkowo Bułka w drugiej połowie grał w spodenkach Skorupskiego 🤣 

23 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Przecież to ciągle mieszanie składem jest po to żeby zamydlić oczy ze szuka, próbuje, sprawdza

Nie chce mi się bronić Probierza ale to co ma robić, nie szukać? Na kogo ma postawić np. w bloku obronnym?

To, że rotuje między zawodnikami to wg mnie dobrze, od tego jest Liga Narodów. Mógłby też spróbować wrócić do 4 osobowej obrony i spróbować w kilku meczach, tego mi brakuje a nie tego, że rotuje między zawodnikami. Jesteśmy w takim momencie, że nie ma dobrych opcji wyboru, są tylko najlepsze ze słabych.

7 minut temu, Kepler napisał(a):

o, że rotuje między zawodnikami to wg mnie dobrze, od tego jest Liga Narodów.

Liga Narodów jest po to żeby nie trafić do ciulowego koszyka w bardzo trudnych eliminacjach gdzie na MŚ będzie się teraz dostać znacznie trudniej, to nie jest żaden poligon doświadczalny, Portugalia nie wyszła sobie składem B, jakbyś nie zauważył.

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Portugalia nie wyszła sobie składem B, jakbyś nie zauważył.

A co ma skład Portugalii do tego jak trener/sztab podchodzi do danego spotkania? Jak przeciwnik wystawia pierwszy skład to traktujemy to poważnie, a jak rezerwy to my też wychodzimy rezerwami i eksperymentujemy? 😆 To jest jakiś absurd. Drużyny są w innych miejscach, z innymi problemami się borykają, jedne są w takim momencie, że nic nie trzeba w nich zmieniać a inne są na etapie właśnie poszukiwań.

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to nie jest żaden poligon doświadczalny

Tak chciałbyś to widzieć, pytanie czy Probierz też do tego tak podchodzi.

2 minuty temu, Kepler napisał(a):

Tak chciałbyś to widzieć, pytanie czy Probierz też do tego tak podchodzi.

Probierz aż tak tempym hujem, to nie jest, to, że musi eksperymentować i budować na tym co ma, nie zmienia faktu, że czwarte miejsce w LN będzie dla nas katastrofą, a założenie przed startem było słusznie takie, aby walczyć o top2, bo to decyduje w dużej mierze o koszyku przy losowaniu grup eliminacyjnych

do pierwszej części wypowiedzi się nie ma co odnosić, rzeczywiście - absurd

1 godzinę temu, Kepler napisał(a):

Nie chce mi się bronić Probierza ale to co ma robić, nie szukać? Na kogo ma postawić np. w bloku obronnym?

To, że rotuje między zawodnikami to wg mnie dobrze, od tego jest Liga Narodów. Mógłby też spróbować wrócić do 4 osobowej obrony i spróbować w kilku meczach, tego mi brakuje a nie tego, że rotuje między zawodnikami. Jesteśmy w takim momencie, że nie ma dobrych opcji wyboru, są tylko najlepsze ze słabych.

Niech szuka i następne 4 lata na moje i tak nie znajdzie xD