Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, matek napisał(a):

Bayern 2021 powinien się uczyć.

Oczywiście :) bo gdy w plebiscycie gdzie ludzie głosują według własnego widzimisię nie wygrywa twój człowiek to trzeba okopać się we własnej twierdzy i obrazić na cały świat

już pomijam, że każdy z trójki Vinicius, Carvajal, Rodri ma swoje za i przeciw, i każdy wybór z tej trójki byłby moim zdaniem ok.

Jesienią najlepszy był Bellingham, wiosna Vinicius, Rodri cały sezon grał na równym wysokim poziomie + zgarnął MVP Euro (przy jednocześnie bardzo słabym Copa Viniciusa), Carvajal też miał mocną wiosnę + MVP finału LM chyba

Edytowane przez airmax

Godzinę temu, kolader napisał(a):

Carvajal? Bellingham? 

Pytałem bo sam nie widzę jakiegos pewniaka i kazdy ma jakieś +-.

Carvajal - obrońcy ciezko wygrywać takie plebiscyty nie wiem czy jakis był w 5tce w ostanich paru latach, dodajmy ze to nie jest szef obrony jak Cannavaro czy Baresi.

Bellingham - mial wejscie smoka do Realu pozniej ogolnie zjazd i mnie osobiście w końcówce (najwaznijszych meczach) nie przekonywał.

Tegoroczny plebiscy potwierdza ze po zlotym okresie Ronalo+Messi brakuje kogoś ich pokroju.

Czy biznes kogos wykreuje czy ktoś nam się objawi tego nie wiem, wiem ze bedzie temu zawodnikowi/tym zawodnikom niezwykle ciężko.

trzech graczy Realu w top3 wzajemnie sobie głosy podebrało, a i tak imo Kross powinien być ciut wyżej jeszcze, jednocześnie wiadome było, że Rodri będzie przynajmniej trzeci u większości głosujących

a tu głupki jakieś teorie wymyślają, że to zemsta francuzów za podjebanie Mbappe xd

niedocenianie sezonu Hiszpana to naprawdę srogie ignoranctwo, wielki, wielki sezon

W historii znam dwóch podobnych płaczących fiutków 

Krystyna i James 

Vini może nie jest równie wybitny ale w tym jakim jest pajacem i bucem przebił obu 

Generalnie real to dno 

Ancelotti to burak który nie ma za grosz klasy 

Mi było obojetne, kto wygra. Po kosmicznym początku liczyłem na Bellinghama, którego pomimo przejścia do tej finansowej patoorganizacji uwielbiam. 

BTW mam nadzieję że szybko odejdzie bo V z M i cofanie go głęboko w środek pola zabierają jego atuty  

Pod koniec też mi było obojetne bo rodri z Juniorek szli łeb w łeb 

Jednakże to jak zachował się ten kretyn, jakim brakiem szacunku się wykazał absolutnie skreśla go w moich oczach jako profesjonalistę 

Złote trio

Ja prdl. Ręcę opadają, jak można być takim debilem.

PS. I dalej sobie siedzę na zachodzie, siedzę sobie na socjalu, a taki głupi cep jak ty musi na mnie robić. Tylko, że tym razem siedzę sobie w ciepełku i mam wyj***ne na takich zawistników jak ty. Musiałem poziom języka dostosować do ciebie

6 godzin temu, josephnba napisał(a):

W historii znam dwóch podobnych płaczących fiutków 

Krystyna i James 

Vini może nie jest równie wybitny ale w tym jakim jest pajacem i bucem przebił obu 

Generalnie real to dno 

Ancelotti to burak który nie ma za grosz klasy 

Mi było obojetne, kto wygra. Po kosmicznym początku liczyłem na Bellinghama, którego pomimo przejścia do tej finansowej patoorganizacji uwielbiam. 

BTW mam nadzieję że szybko odejdzie bo V z M i cofanie go głęboko w środek pola zabierają jego atuty  

Pod koniec też mi było obojetne bo rodri z Juniorek szli łeb w łeb 

Jednakże to jak zachował się ten kretyn, jakim brakiem szacunku się wykazał absolutnie skreśla go w moich oczach jako profesjonalistę 

Złote trio

dlaczego jesteś taki ograniczony?

6 godzin temu, josephnba napisał(a):

Generalnie real to dno 

Poziom wsi jaką odwalił wczoraj Real Madryt to szok. Ja rozumiem, że wpierdol od Barcy boli, że 2 miejsce Viniciusa boli, ale bojkotowanie gali, kiedy dostają drużynę roku, trenera roku (jak dla mnie większą kontrowersją niż Rodri nad Viniciusem jest Ancelotti nad Xabim Alonso) oraz najlepszego strzelca roku to jedno wielkie XD.

Hiszpan dostaje nagrodę po raz pierwszy od ponad 60 lat, a największego hiszpańskiego klubu nie ma na Gali, bo się obrazili.

Generalnie od dłuższego czasu myślałem, że Rodri wygra i te przecieki o Viniciusie były dla mnie zaskoczeniem. Złota Piłka zawsze doceniała mocno sukcesy reprezentacyjne i nagrody dla Cannavaro, Modrića, czy teraz Rodriego tylko to potwiedzają. Viniciusowi zabrakło dobrych spotkań w reprezentacji, gdy Rodri został MVP Euro - to było decydujące.

9 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

Pytałem bo sam nie widzę jakiegos pewniaka i kazdy ma jakieś +-.

Carvajal - obrońcy ciezko wygrywać takie plebiscyty nie wiem czy jakis był w 5tce w ostanich paru latach, dodajmy ze to nie jest szef obrony jak Cannavaro czy Baresi.

Bellingham - mial wejscie smoka do Realu pozniej ogolnie zjazd i mnie osobiście w końcówce (najwaznijszych meczach) nie przekonywał.

Tegoroczny plebiscy potwierdza ze po zlotym okresie Ronalo+Messi brakuje kogoś ich pokroju.

Czy biznes kogos wykreuje czy ktoś nam się objawi tego nie wiem, wiem ze bedzie temu zawodnikowi/tym zawodnikom niezwykle ciężko.

Właśnie każdy miał jakieś plusy i minusy ale patrząc z szerszej perspektywy to co musi jeszcze osiągnąć obrońca by zdobyć złotą piłkę? Zaliczyć 20 asyst? 

Gość zgarnął wszystko co można było zgarnąć w danym roku, grając bardzo dobry sezon. 

Napiszę też coś kontrowersyjnego bo choć Vinicius jest piłkarzem świetnym to charakterologicznie to jest jednak podobna półka do Neymara czy Mbappe (w chuy wielkie mniemanie o sobie i pajacowanie) i w sumie to cieszy mnie że nie dostał złotej piłki.

7 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

niedocenianie sezonu Hiszpana to naprawdę srogie ignoranctwo, wielki, wielki sezon

Niedocenianie sezonu Carvajala to dopiero jest ignoranctwo.

19 minut temu, kolader napisał(a):

Niedocenianie sezonu Carvajala to dopiero jest ignoranctwo.

imo tak jak już sporo osób pisało każdy z tej czwórki miał mocne argumenty by wygrać, to nie była fuszerka jak z Lewym i Messim tylko bardzo wyrównana stawka

też się zastanawiam patrząc na historię tych głosowań i często mocno odklejone głosy, to czy jednak niektórzy nie patrzą na obecną formę graczy, albo po prostu głosuje przede wszystkim na grajków z ulubionej ligi, więc będzie tu faworyzowana PL częściej pewnie, przecież Lewy przegrał głównie dlatego, że jakiś Mokamba z Zambii miał w dupie Bundeslige i tym podobne

niemniej szukanie takich teorii jest akurat tutaj bardzo krzywdzące dla Hiszpana z City

7 godzin temu, the_secret napisał(a):

dlaczego jesteś taki ograniczony?

Żebyś miał zagadkę i mógł napisać kolejnego posta 

Albo dlatego że c*** mnie obchodzi zdanie jakiegoś nonamea z internetu 

Albo dlatego że źle mnie mama wychowała 

Albo dlatego że mogę 

Albo dlatego że lubię 

Wybierz sobie

7 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a):

Ja prdl. Ręcę opadają, jak można być takim debilem.

PS. I dalej sobie siedzę na zachodzie, siedzę sobie na socjalu, a taki głupi cep jak ty musi na mnie robić. Tylko, że tym razem siedzę sobie w ciepełku i mam wyj***ne na takich zawistników jak ty. Musiałem poziom języka dostosować do ciebie

Byle dalej ode mnie i szczepionek 

Polecę klasykiem 

Spierdalaj