Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

43 minuty temu, Szabla napisał(a):

Moze nie polowa, ale noszono. Czy tez naszywki z niemiecka flaga na ramieniu. 

Takie czasy, ze jarano sie nie tym co trzeba. Nie kazdy, ale bylo to na tyle czeste, ze widoczne. 

Nie wiem czy jarano, raczej miało się na to wyjebkę. Te naszywki to były na ciuchach z niemieckiego demobilu, bieda była to nosili byle co a te niemieckie ciuchy wojskowe pewnie były lepszej jakości. 

Ja przyznaję, kibicowałem Niemcom ale ich koszulki bym nie nosił.

59 minut temu, RappaR napisał(a):

Tak sobie myślę, że po meczu z Szwecją to świetny moment by zdelegalizować polską piłkę, jedyne co jest gorsze od polskiej reprezentacji to polska „ekstraklasa”

Bez przesady. Prawdziwa c***nia to jest w jakiejś Bułgarii, Rumunii czy nawet na Węgrzech.

A Ekstraklasa robi progress. Przydałoby się natomiast zaorać finansowanie klubów z budżetu miejskiego. 

10 godzin temu, jack napisał(a):

Piekutowski łapie występy w Jagiellonii, Orlikowski i Gurgul grają w ekstralidze, Wolski, Krzyżanowski w 1 lidze, Brzyski łapie minuty w Primaverze a Mikołajewski gra tam i strzela. Mogłoby być lepiej. Ale idą następni. Brzęczkowi wypadła połowa składu a następcy wcale nie są gorsi. 

Dopóki w Jadze jest Abramowicz to Piekutowski skrzydeł nie rozwinie i rzetelnie go nie będziemy w stanie ocenić. Orlikowski na ten moment jeszcze grajek z pogranicza ławki/podstawy. 

Krzyżanowskiego sam tu chwaliłem za grę w Wiśle, ale potem miał dłuższy moment, gdzie wypadł z podstawowej jedenastki. Ciekaw jestem jak będzie wyglądał w przyszłym sezonie już w ekstraklasie.

Z tą primaverą to dajmy spokój :)

Mało mimo wszystko. A przypomnę, większość chłopaków już po 20 lat.

10 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a):

Jak mają dostawać szansę gry skoro - dla właścicieli klubów - bardziej opłaca się sprowadzić 30-letniego Bośniaka. Poza Zagłębiem Lubin ktoś wystawia młodych? Przecież taka Pogoń w wyjściowej jedenastce ma tylko jednego Polaka. Kluby prowadzą antypolską politykę 

Ok. Ogólnie problem jest bardziej złożony.

Ale w kontekście tej listy, którą wrzucałeś, to chciałem zwrócić uwagę, że niekoniecznie ci "pompowani" w wieku juniorskim robią potem duże kariery. Raczej większość przepada względem takich prognoz. I to nie tylko u nas. 

Edytowane przez Braveheart22

15 minut temu, Braveheart22 napisał(a):

Dopóki w Jadze jest Abramowicz to Piekutowski skrzydeł nie rozwinie i rzetelnie go nie będziemy w stanie ocenić. Orlikowski na ten moment jeszcze grajek z pogranicza ławki/podstawy. 

Krzyżanowskiego sam tu chwaliłem za grę w Wiśle, ale potem miał dłuższy moment, gdzie wypadł z podstawowej jedenastki. Ciekaw jestem jak będzie wyglądał w przyszłym sezonie już w ekstraklasie.

Z tą primaverą to dajmy spokój :)

Mało mimo wszystko. A przypomnę, większość chłopaków już po 20 lat.

Ok. Ogólnie problem jest bardziej złożony.

Ale w kontekście tej listy, którą wrzucałeś, to chciałem zwrócić uwagę, że niekoniecznie ci "pompowani" w wieku juniorskim robią potem duże kariery. Raczej większość przepada względem takich prognoz. I to nie tylko u nas. 

Co do Krzyżanowskiego to mocno poprawił grę w obronie w tej rundzie naprawdę "nie odpierdalał" a ze składu wypadł bo chciał grać i nie powiedział sztabowi że coś go boli, a teraz się leczy...

12 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Co do Krzyżanowskiego to mocno poprawił grę w obronie w tej rundzie naprawdę "nie odpierdalał" a ze składu wypadł bo chciał grać i nie powiedział sztabowi że coś go boli, a teraz się leczy...

No ja uważam, że on ma potencjał zdecydowanie wyższy od Gurgula. Ale z drugiej strony taki Gurgul ma już ponad 60 meczów w ekstraklasie i kilkanaście w europejskich pucharach. To jest spora przewaga ogrania względem Krzyżanowskiego.

Edytowane przez Braveheart22