Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

Szok, jak dobrze Sunderland sobie radzi po powrocie do premier league. 

Tak z ciekawości, przed derbowym meczem zetknąłem na historyczny bilans starć i po tym dzisiejszym zwycięstwie Czarnych Kotów wygląda to tak:

- 158 oficjalnych meczów

- 54 zwycięstwa Newcastle

- 54 zwycięstwa Sunderlandu

- 50 remisów 

Nieźle :)

...

Btw, to przejęcie i przebudowa London Stadium pod piłkę to chyba największy niewypał w Anglii. Zero klimatu ma ten stadion, gdzie na Upton Park świetnie się oglądało mecze. No i porównać to nawet do nowych obiektów Evertonu czy Tottenhamu, to przecież jest przepaść. Szkoda ogólnie tego West Hamu, fajny klub, budżet niezły, kibiców sporo, a nie mogą się ustabilizować na dłuższą metę. 

...

Aha, Morgan Rogers to kozak!

Edytowane przez Braveheart22

53 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

Iordanescu wróć 

Ehe, żeby kolejne takie wynalazki sprowadzał?

W dniu 3.11.2025 o 10:57, fluber napisał(a):

Raczej wróci zaraz - do końca rundy Legia ma 3 drużyny ze strefy spadkowej u siebie plus wyjazd do Gliwic. 12 punktów bardzo prawdopodobne 

Pomijając absurdalność mojego wpisu, to gdyby Legia wygrała te 4 mecze z 4 drużynami ze strefy spadkowej w tym 3 u siebie to by była teraz liderem ligi.

Zamiast czekać na Papszuna wystarczyło zatrudnienia w miarę ogarniętego trenera chociażby Vuko i na pewno byłoby kilka punktów więcej.

Chociaż nawet on pewnie nie zrobiłby z tych 2 drewniaków z ataku choćby namiastki napastnika, ale być może miałby odwagę postawić na kogoś z rezerw. 

W sumie tak teraz myślę, że Papszun może mieć albo bardzo spokojne wejście do Legii, jeśli dobrze zacznie sezon i oddali się od strefy spadkowej, bo puchary po ostatnich klęskach już nie są realne, albo wyjątkowo nerwowe jeśli zacznie słabo.

Tak swoją drogą to gdyby to było NBA to, żeby się pozbyć Rajovicia i Colaka to pewnie trzeba by było oddać wszystkie możliwe picki draftowe.

W sumie może być ciekawie zimą, Papszun zapewne dostał zapewnienia o wzmocnieniach, a tu wartość większości piłkarzy tak niska, że niezbyt widać możliwość zarobku na kimkolwiek, brak pieniędzy z pucharów zarówno wiosną jak i w przyszłym sezonie.

Jedyny plus w tej całej tragedii to w miarę sporo czasu na przygotowania do wiosennych meczów, bez konieczności budowania od razu formy na puchary.

niecałe 8 miesiące później Legia szuka trenera 44 dni, a na ostatni mecz o resztki honoru wysyła Vinagre na trybuny a Kapiego "TheNextSzymkowiaka" Urbańskiego sadza na ławce

żeby nie było tak smutno, przypomnę tylko, co było top3 tematem ostatniego sezonu, pięlęgnujmy wszak pamięć o rzeczach epokowych

Dobra, może mnie pamięć na szybko zawodzi, a może jednak nie, dlatego dopytam.

Czy grał kiedyś w klubie tego pokroju tak słaby bramkarz? Chodzi mi o regularne, długoterminowe stawianie na gościa, a nie, że chwila koncertu z jego strony i wyjazd.

I nie, nie piszcie Pawełek, bo Mariusz może lubił "pawełka" zrobić, ale ogólnie był zdecydowanie lepszym bramkarzem od tego śmiesznego Tobiasza.

43 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Dobra, może mnie pamięć na szybko zawodzi, a może jednak nie, dlatego dopytam.

Czy grał kiedyś w klubie tego pokroju tak słaby bramkarz? Chodzi mi o regularne, długoterminowe stawianie na gościa, a nie, że chwila koncertu z jego strony i wyjazd.

I nie, nie piszcie Pawełek, bo Mariusz może lubił "pawełka" zrobić, ale ogólnie był zdecydowanie lepszym bramkarzem od tego śmiesznego Tobiasza.

Przecież jego do kadry regularnie powołują, to jest dopiero żart.

49 minut temu, jack napisał(a):

Wyrównana liga to najlepsze co może spotkać fanów. Wiedzą o tym Amerykanie premiując najgorsze drużyny najlepszymi zawodnikami z draftu. U nas oczywiście wielkie narzekanie. 

Akurat nba to kiepski przykład - premiuje duże rynki, splendor i kocha superteamy. Drafty ok, ale to tylko nagroda pocieszenia dla słabszych zespołów żeby mogły sobie pomarzyć. Najlepiej zawsze sprzedaje się rywalizacja dwóch gigantów (Real-Barca, Lakers-Boston itd) i zasada ta dotyczy zarówno nogi jak i kosza