Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to bym chciał Irlandię i Włochy/Rumunię. 

Nam pasują drużyny z Wysp Brytyjskich poza Anglią. Irlandia jest przewidywalna i słabsza niż Szkocja z którą gramy jak równy z równym. A jak mamy jechać na mistrzostwa to pokonajmy tych Włochów, żeby nie było wątpliwości, że nam się należy. O ile ci Włosi przejdą pierwszą rundę.  Rumunia to chyba najprzyjemniejszy rywal ze wszystkich. 

Mógłby być piękny propagandowy mecz finałowy PL - U*A

Niczym Polska - Związek Radziecki w 53 r. Już widzę oczami wyobraźni te politpop hasła o przyjaźni, jedności. Ochrona czyhająca na każdy niepoprawny transparent. Pełno tajniaków na trybunach którzy wyłapywaliby tych co zaczęliby skandować te haniebne przyśpiewki o ukraińskich bohaterach. I te analizy ekspertów i osintowców że obca dywersja będzie chciała zakłócić te 120 minut miłości. Może nawet Wołodia by się zjawił jeśli dotrwałby do tego czasu, bo z winy Rosjan byłby już złapany na korupcji.

Ale bum. Nie będzie tego. Wyszydzani Szwedzi odpalą i wygrają z Ukrainą. Polska raczej przejdzie Albańców i będzie mieć powtórkę sprzed kilku lat.

1 godzinę temu, jack napisał(a):

Ja to bym chciał Irlandię i Włochy/Rumunię. 

Nam pasują drużyny z Wysp Brytyjskich poza Anglią. Irlandia jest przewidywalna i słabsza niż Szkocja z którą gramy jak równy z równym. 

Jeśli mecz byłby w ciągu miesiąca moglibyśmy przegrać z Irlandią. Świetnie grają głową  Są na fali. Do marca jednak by im już przeszło.

Szwecja - ugrała 2 punkty w swojej grupie eliminacyjnej.

Ukraina - najsłabszy bilans w eliminacjach wśród drużyn z drugich miejsc wśród grup czterozespołowych 

Albania - najsłabszy bilans w eliminacjach wśród drużyn z drugich miejsc wśród grup pięciozespołowych. 

Minusem losowania jest ewentualny brak drugiego meczu u siebie.

7 minut temu, DRK napisał(a):

Do marca kawał czasu, poszła już zmiana trenera. Moim zdaniem są piłkarsko faworytem tej grupy. Jeśli przejdą Ukrainę na wyjeździe to potencjalny bój w Stokholmie byłby bardzo ciężki.

Ale ogólnie to nie lekceważyłbym Albanii, bardzo solidny zespół od dłuższego czasu. Wydaje mi się, że najlepiej było wylosować Irlandię. Jeszcze więksi drwale niż Nasi Panowie i mieli masę farta z tym awansem. 

26 minut temu, MarcusCamby napisał(a):

Do marca kawał czasu, poszła już zmiana trenera. Moim zdaniem są piłkarsko faworytem tej grupy. Jeśli przejdą Ukrainę na wyjeździe to potencjalny bój w Stokholmie byłby bardzo ciężki.

Ale ogólnie to nie lekceważyłbym Albanii, bardzo solidny zespół od dłuższego czasu. Wydaje mi się, że najlepiej było wylosować Irlandię. Jeszcze więksi drwale niż Nasi Panowie i mieli masę farta z tym awansem. 

Albania była przed Serbią. To też sporo mówi o ich sile.

Godzinę temu, DRK napisał(a):

Ukraina - najsłabszy bilans w eliminacjach wśród drużyn z drugich miejsc wśród grup czterozespołowych 

Albania - najsłabszy bilans w eliminacjach wśród drużyn z drugich miejsc wśród grup pięciozespołowych. 

Minusem losowania jest ewentualny brak drugiego meczu u siebie.

16 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Papszun w Legii xD to nie może się udać.

Że co???

4 godziny temu, MarcusCamby napisał(a):

Jak tylko ogarnięty trener przejmie Szwedów, to ze składem: Johanson - Holm, Lindelof, Hien, Gudmundson - Svensson, Bergvall, Larsson, Elanga - Isak Gyokeres mogą nas pozamiatać - to jest poziom wyżej niż nasza kadra. Pierwsi do zmiany to luźny pewniak w Premier League w środku pomocy i grający tak z 50% minut skrzydłowy Barcelony.

35 minut temu, fluber napisał(a):

Że co???

Jak tylko ogarnięty trener przejmie Szwedów, to ze składem: Johanson - Holm, Lindelof, Hien, Gudmundson - Svensson, Bergvall, Larsson, Elanga - Isak Gyokeres mogą nas pozamiatać - to jest poziom wyżej niż nasza kadra. Pierwsi do zmiany to luźny pewniak w Premier League w środku pomocy i grający tak z 50% minut skrzydłowy Barcelony.

Są plotki o Papszunie, ale ja niezbyt w to wierzę.

Natomiast co do Szwedów to tam chyba trenerem został Graham Potter, który akurat ostatnio raczej nie miał dobrego czasu, ale potencjał kadrowy zdecydowanie mają szczególnie w ataku.

Ale z tym Szwedem z Barcelony to nie przesadzaj bo zagrał raptem koło 200 minut w 16 meczach sezonu.

7 minut temu, The Game 85 napisał(a):

Są plotki o Papszunie, ale ja niezbyt w to wierzę.

Natomiast co do Szwedów to tam chyba trenerem został Graham Potter, który akurat ostatnio raczej nie miał dobrego czasu, ale potencjał kadrowy zdecydowanie mają szczególnie w ataku.

Ale z tym Szwedem z Barcelony to nie przesadzaj bo zagrał raptem koło 200 minut w 16 meczach sezonu.

Faktycznie, akurat oglądałem Barcelone i z Valencia i sociedadem i Realem i jakoś mi się zakodowało że gra regularnie 

6 godzin temu, MarcusCamby napisał(a):

Wydaje mi się, że najlepiej było wylosować Irlandię. Jeszcze więksi drwale niż Nasi Panowie i mieli masę farta z tym awansem. 

Jak wygrywasz w ciągu 4 dni u siebie z Portugalią i na wyjeździe z Węgrami, to jednak musisz coś prezentować. A to przypadkowe zwycięstwa mimo wszystko nie były. I z tego co widziałem, to paru grajków kontuzjowanych im z tych meczów wypadło.

W ramach ciekawostki warto dodać, że ich trenerem jest Heimir Hallgrimsson, ten, który najpierw się uczył u boku Larsa Lagerbacka, potem w duecie, a następnie samodzielnie prowadził reprezentację Islandii w ich złotym okresie, gdy grali na euro czy mś.

Może nie taki fart jednak, że złapali wiatr w żagle?

Ja tam się w sumie cieszę, że nie gramy z nimi, choć przede wszystkim z powodu, że po prostu trzymam kciuki, żeby byli jedną z tych ekip, które obok nas pojadą na mundial. 

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Że co???

Pisałem niedawno, że tam potencjał jest duży, ale najpierw to wszyscy muszą być zdrowi i pytanie, jak Potter sobie poradzi z ułożeniem tych klocków pod te mecze barażowe, bo jak The Game dobrze zauważył, ostatnimi czasy, nie miał dobrej passy. Jedno jest pewne, w Szwecji jest bardzo szanowaną postacią. Niech sobie odpalą, ale może bardziej już pod kolejne euro :)

Godzinę temu, The Game 85 napisał(a):

Trochę pograł, ale bardziej z powodu urazów Raphinhi, Olmo, Yamala czy Lewandowskiego.

Już samo to, że się w tej Barcelonie znalazł, raczej dobrze o nim świadczy.

Edytowane przez Braveheart22

W dniu 20.11.2025 o 14:55, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

Nie wybrala jeszcze gdzie gra mecze barażowe, nie musi to być Polska, do grudnia jakos maja czas na podjęcie decyzji

Hiszpania, Niemcy, moze Czechy, ale na pewno nie Polska - powiedziala ukrainska federacja. I wcale mnie to nie dziwi.

21 minut temu, Szabla napisał(a):

Hiszpania, Niemcy, moze Czechy, ale na pewno nie Polska - powiedziala ukrainska federacja. I wcale mnie to nie dziwi.

Na miejscu Ukraińców prędzej bym na Syberii zagrał niż w Polsce. I tak nie grają u siebie, więc byliby po prostu głupi oddając atut własnego boiska Polakom.

Z drugiej strony, może nie będzie takiego problemu. Od kilku dni jest podnoszony ten temat. Pamiętajmy, że są jeszcze Szwedzi. Tu mogę zdradzić Wam w tajemnicy (insiderskie info), że prawdopodobnie nie wybiorą na miasto finału baraży Krakowa czy Lublina, które rozrywkowo bardzo lubią, lecz Sztokholm. Róbcie screeny, obstawianie w sts, nie dziękujcie.

Edit 

Ale jaja Panie Ferdku, Szwedzi jednak to są dżentelmeni jakich ze świecą szukać :)

https://gol24.pl/baraze-o-mundial-reprezentacja-ukrainy-otrzymala-sensacyjna-oferte-od-szwecji/ar/c2p2-28198477

Spać też mogą u nich w sypialni ?

Edytowane przez antek