Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

59 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

gdzie wady?

A to muszą być wady?

Uważam, że bardziej trzeba doceniać  mecz o punkty (choć młodzieżowy) o pierwsze miejsce w grupie z dramatyczną końcówka, happy endem i fajnymi bramkami niż towarzyski mecz seniorski okraszony jedną bramką w postaci samobója. 

Choć ja nie mam nic przeciwko PS

Niech ten dzisiejszy mecz z Włochami niech będzie jak dotknięcie czarodziejskiej różdżki i pozwoli zacząć zapełniać klubową gablotę.

Edit

Tymczasem Malta w Helsinkach - miejscu klęski kadry Probierza- prowadzi w 83 minucie 1:0

I Malta wygrywa

Edit 2

Ale to nasze 1:2 z Finami źle się zestarzało. Jeszcze okaże się, że tych straconych punktów braknie w rankingu FIFA do rozstawienia w pierwszym koszyku baraży

Edytowane przez DRK

Nasi grają ulepszonego Michniewicza i nawet to wychodzi. Gryzą trawę, więc jak tak samo będą walczyć w 2 połowie to niezależnie od wyniku można być dumnym. Ciekawe jak Koeman zareaguje na częste przerzuty naszych na drugą stronę boiska, bo ewidentnie nie był na to gotowy. Holendrzy klepią, ale bez celnego strzału ciągle, co jak na totalnie eksperymentalne ustawienie naszej obrony jest dużym sukcesem.

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Gryzą trawę

Przede wszystkim to, sprawia, że na ich grę się patrzy dobrze, bo po prostu dzisiaj się starają, czego zwykle często brakowało. Jak grają z takim zaangażowaniem, to niezależnie czy przegrywają czy wygrywają, to można taką kadrę po prostu lubić oglądać.

rzadko oglądam mecze eliminacyjne, ale fajnie nasi grajo, oby utrzymali, nie wiem jak z tymi punktami więc nie wiem co to daje w sumie, mniejsza o to

potwierdza sie to co tu kilkakrotnie pisano, ze Lewy lepiej żeby w kadrze nie grał i w ogóle psuje chemię i wszystko 

22 godziny temu, DLT_Braddock napisał(a):

https://przegladsportowy.onet.pl/pilka-nozna/inne-ligi/slynny-polski-klub-upada-dramatyczny-koniec-tak-zle-nie-bylo/b22e2fb

2024

170 tys złotych od Senatu RP + 60 tys od kibiców 

Spory wstyd dla wladz RP oraz Polaków 

spilling-spits.gif

Edytowane przez rw30

32 minuty temu, rw30 napisał(a):

rzadko oglądam mecze eliminacyjne, ale fajnie nasi grajo, oby utrzymali, nie wiem jak z tymi punktami więc nie wiem co to daje w sumie, mniejsza o to

potwierdza sie to co tu kilkakrotnie pisano, ze Lewy lepiej żeby w kadrze nie grał i w ogóle psuje chemię i wszystko 

Hej nie oglądam meczy nie wiem o co grają, ale Wam powiem czy krytyka Lewego była uzasadniona

btw. co do tej chemii to lepiej nie sięgaj po publikacje Staszewskiego, bo Ci głowa eksploduje 

1 minutę temu, Kubbas napisał(a):

Pileczka jak za Sousy, bez strachu, wchodzenie w dryblingi, klepka

Może wstyd im było jak obejrzeli u21 gdzie chłopaki w ogóle się nie czają i wchodzą w dryblingi bez zastanowienia. A Pietuszewski to nawet na trzech rywali się dryblingiem rzuca. 

1 godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

Ten mecz pokazuje, jakim toksykiem był Probierz. Wystarczał "normalny" selekcjoner, którego ostatnie wyniki w Ekstraklasie weryfikuje trochę obecny sezon Górnika. Ale po prostu jest normalnym człowiekiem i wszyscy w kadrze nie funkcjonują w cieniu jego autorskich pomysłów.

dokladnie, jak ktos myslal po tej probce Urbana ze Probierz byl slabym trenerem to byl w bledzie..

bo był bardzo h.ujowym

juanlaugh.gif

sam fakt ze odczuwamy "niedosyt" jesli chodzi o wynik po spotkaniu z HOLANDIA, nie wyspami owczymi czy Albania, świadczy już dobrze o naszej grze. 

zmierza to wszystko  w dobrym kierunku.

Edytowane przez Vice-rezerwa-rezerwy2