Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Pablo81 napisał(a):

Wcześniej, ~98 roku, PSG dostało walkower 0:3, ponieważ grał zawodnik zawieszony za kartki. Identyczna sytuacja. 

i o prawe jajo mogę się założyć, że gdyby nie to, że nie miało to żadnego wpływu na wynik rywalizacji (PSG i tak awansowało) to żadnego walkowera by nie było :) 

Godzinę temu, Qcin_69 napisał(a):

i o prawe jajo mogę się założyć, że gdyby nie to, że nie miało to żadnego wpływu na wynik rywalizacji (PSG i tak awansowało) to żadnego walkowera by nie było :) 

To było w pierwszym meczu z jakimiś Węgrami czy Rumunami. Poszukam dokładnie.

6 minut temu, Pablo81 napisał(a):

To było w pierwszym meczu z jakimiś Węgrami czy Rumunami. Poszukam dokładnie.

w drugim, z Macabi (pierwszy wygrali 4:1 na wyjeździe)  z tego co znalazłem, ale nie weryfikowałem tego specjalnie.

Chevert czy ktoś tam wszedł w 78 minucie 

20 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

w drugim, z Macabi (pierwszy wygrali 4:1 na wyjeździe)  z tego co znalazłem, ale nie weryfikowałem tego specjalnie.

Chevert czy ktoś tam wszedł w 78 minucie 

Że Steaua przegrali w pierwszym meczu 2-3, ale poszedł walkower na 0-3.

https://en.wikipedia.org/wiki/1997–98_UEFA_Champions_League_qualifying_rounds#Steaua_București_v_Paris_Saint-Germain

Też nie rozumiem nazywaniem tego wywiadem sezonu, gdzie Żyro zachwyca się samym sobą, a Van Dijk coś wspomina kurtuazyjnie, a tak na prawdę nie pamięta nawet wyniku spotkania. Już 20 lat temu takie wywiady "A pamiętasz Neeskens współpracę z Niedzielanem?" czy legendarny już przyjaciel Włodka Smolarka przy każdym wejściu jego na antenę budziły zażenowanie. Myślałem, że wyleczyliśmy trochę kompleksów przez lata, ale jak widać nie. Co Van Dijka obchodzi mecz rozegrany 10 lat temu jak od pory rozegrał setki ważniejszych spotkań... Nie, nie był istotny. Tak jak nie pamiętałby meczu na poziomie Ligi Mistrzów z Dinamo Zagrzeb czy Artmedia Petrzałka.

Ciężko się dziwić, że potem nie dojeżdżają nasi piłkarze mentalnie do grania...