Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie bardzo fajny meczyk naszych exportowych drużyn.

Mecz mógł być kompletnie bez historii bo Lech całkowicie zdominował Raków przez 50 minut.  Punkt zwrotny beznadziejnie głupia czerwona kartka Palmy

Za chwilę w 64 minucie Frederiksem robi potrójną zmianę i w trzy minuty  Raków już miał straty odrobione. 

Ciekawe jakie teraz argumenty będą mieli obrońcy Iordanescu. Miesiące narzekający na brak wzmocnień i wąską kadrę a jak przychodzi co do czego to robi 1 czy 2 zmiany w pierwszej 11, a rezerwowym często daje tylko symboliczne minuty.

Wygranie 3 z 8 meczów w lidze to fatalny wynik i zaczynam żałować że nie uciekł do tej Arabii.

Teraz, The Game 85 napisał(a):

Ciekawe jakie teraz argumenty będą mieli obrońcy Iordanescu. Miesiące narzekający na brak wzmocnień i wąską kadrę a jak przychodzi co do czego to robi 1 czy 2 zmiany w pierwszej 11, a rezerwowym często daje tylko symboliczne minuty.

Wygranie 3 z 8 meczów w lidze to fatalny wynik i zaczynam żałować że nie uciekł do tej Arabii.

Zgodzę się, że 3 z 8 to fatalny wynik. Ale...

Co akurat w tym meczu zawiodło od strony trenera? Bo grali dobrze, mieli sporo okazji, a ta sytuacja Elitima po prostu musi znaleźć się w sieci. Z Rakowem też raczej nieźle to wyglądało, tam Raków przez większość czasu grał antyfutbol.

4 minuty temu, Braveheart22 napisał(a):

Zgodzę się, że 3 z 8 to fatalny wynik. Ale...

Co akurat w tym meczu zawiodło od strony trenera? Bo grali dobrze, mieli sporo okazji, a ta sytuacja Elitima po prostu musi znaleźć się w sieci. Z Rakowem też raczej nieźle to wyglądało, tam Raków przez większość czasu grał antyfutbol.

Moim zdaniem powinien robić większe rotacje w składzie. Nie po to w kadrze jest ponad 20 graczy, żeby w 3 kolejnych meczach robić rotacje na 3 pozycjach. Zarządzanie meczami też jest moim zdaniem słabe, bo nawet nie robi 5 zmian. Z Rakowem tylko pierwsza połowa była niezła tylko trzeba wziąć poprawkę jak fatalny jest obecnie Raków.

Dzisiaj akurat gra była dobra, tylko co z tego skoro to Jaga strzeliła gola dobrze tylko, że był spalony.

2 godziny temu, DRK napisał(a):

Ogólnie bardzo fajny meczyk naszych exportowych drużyn.

Mecz mógł być kompletnie bez historii bo Lech całkowicie zdominował Raków przez 50 minut.  Punkt zwrotny beznadziejnie głupia czerwona kartka Palmy

Za chwilę w 64 minucie Frederiksem robi potrójną zmianę i w trzy minuty  Raków już miał straty odrobione. 

+ fajny karny dla Rakowa i straty odrobione.

Godzinę temu, The Game 85 napisał(a):

ale marudzisz xd 

szkoda mega zarówno meczu z Jagą jak i z Rakowem, oba to luźne winy mogłyby być, widać jeszcze trochę brak wykończenia - Elitim i Rajkovic mieli dwie patelnie. 

Jagą poza kilkoma fajnymi wymianami podań w środku pola to w tym meczu nie istniała. 

Rakow też nic z gry. 

Legia pełna dominacja w obu meczach, ale tylko 2 punkty. Szkoda, bo może na koniec zabraknąć, ale póki co to Legia poza meczem z Płockiem gdzie była padlina, to gra świetny futbol

2 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

ale marudzisz xd 

szkoda mega zarówno meczu z Jagą jak i z Rakowem, oba to luźne winy mogłyby być, widać jeszcze trochę brak wykończenia - Elitim i Rajkovic mieli dwie patelnie. 

Jagą poza kilkoma fajnymi wymianami podań w środku pola to w tym meczu nie istniała. 

Rakow też nic z gry. 

Legia pełna dominacja w obu meczach, ale tylko 2 punkty. Szkoda, bo może na koniec zabraknąć, ale póki co to Legia poza meczem z Płockiem gdzie była padlina, to gra świetny futbol

Jaki świetny futbol?  Nie powiesz mi chyba, że w Krakowie czy u siebie z Arka grali dobrze. Ja tu widzę 12 punktów w 8 meczach, 11 goli strzelonych. Do tego 3 mecze na 0 z przodu. To jest klasyczny obraz przeciętności. Jeśli Ciebie to zadowala to spoko, ale dla mnie to zdecydowanie za mało.

3 minuty temu, The Game 85 napisał(a):

Jaki świetny futbol?  Nie powiesz mi chyba, że w Krakowie czy u siebie z Arka grali dobrze. Ja tu widzę 12 punktów w 8 meczach, 11 goli strzelonych. Do tego 3 mecze na 0 z przodu. To jest klasyczny obraz przeciętności. Jeśli Ciebie to zadowala to spoko, ale dla mnie to zdecydowanie za mało.

pisałem już jakiś czas temu że w 1 części sezonu wyniki w lidze nie były aż tak istotne bo cele były inne, teraz jest miesiąc skupienia na lidze i tutaj szkoda, bo mogło być 3/3 a jest 1-2-0 bo brakło trochę wykończenia (Jaga) i szczęścia (Rakow) ale piłkarsko Legia wygląd bardzo dobrze, nic się z tej optyki u mnie nie zmieniło, idziemy po tytuł. 

6 godzin temu, Qcin_69 napisał(a):

pisałem już jakiś czas temu że w 1 części sezonu wyniki w lidze nie były aż tak istotne bo cele były inne, teraz jest miesiąc skupienia na lidze i tutaj szkoda, bo mogło być 3/3 a jest 1-2-0 bo brakło trochę wykończenia (Jaga) i szczęścia (Rakow) ale piłkarsko Legia wygląd bardzo dobrze, nic się z tej optyki u mnie nie zmieniło, idziemy po tytuł. 

Legia ma najgorszy start sezonu na tym etapie od 2016 roku.

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

Legia ma najgorszy start sezonu na tym etapie od 2016 roku.

cyferki, cyferki. Niewiele znaczące. 

Legia gra dobrą piłkę i dominuje każdego rywala w polskiej lidze. 

Nowi gracze już pokazują się z dobrej strony i dają jakość. Kadra jest szeroka. 

Chyba pierwszy raz od kilku lat jestem w stanie napisać, że Legia idzie po tytuł i poza pozycją napastnika (Rakowic niestety zupełnie mnie nie kupuje) ma najlepszy zespół w Ekstraklasie 

1 godzinę temu, Qcin_69 napisał(a):

cyferki, cyferki. Niewiele znaczące. 

Legia gra dobrą piłkę i dominuje każdego rywala w polskiej lidze. 

Nowi gracze już pokazują się z dobrej strony i dają jakość. Kadra jest szeroka. 

Chyba pierwszy raz od kilku lat jestem w stanie napisać, że Legia idzie po tytuł i poza pozycją napastnika (Rakowic niestety zupełnie mnie nie kupuje) ma najlepszy zespół w Ekstraklasie 

Dominowała ledwo w połowie meczów, więc jest słabiutko. 

Co do nowych graczy to chyba w football managere dają jakość, a nie w realu. 

Piątkowski i Szymański faktycznie dają jakość, ale reszta? Krasniqui, Reca fatalni Stojanovic czy Weishaupt  średni, Urbański i Colak nie dostają wielu szans. A Rajovic to póki co poziom Guala czy Shkurina, których Iordanescu odrzucił.

Natomiast co do napastnika to Rajović jest przeciętny, ale i tak najsłabsza pozycja to bramkarz, który jest jednym ze słabszych w lidze i od dawna nie dał nawet połowy tego co chociażby wczoraj Abramowicz.

Zespół może i faktycznie dobry, ale trener bardzo słaby, co niestety potwierdzają wyniki.

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Drugi najdroższy 17-latek na świecie wg TM, daje niestety Jagielloni punkt przy Bułgarskiej.

Czyli we wszystkich meczach naszych pucharowiczow były zgodne remisy. 

Tylko mały plus dla Jagiellonii, która 2 razy grała na wyjeździe, z kolei Raków 2 razy u siebie.

4 minuty temu, The Game 85 napisał(a):

Czyli we wszystkich meczach naszych pucharowiczow były zgodne remisy. 

Tylko mały plus dla Jagiellonii, która 2 razy grała na wyjeździe, z kolei Raków 2 razy u siebie.

Głupi faul Palmy kosztował prawdopodobnie 4 pkt - raczej na pewno dwa w Częstochowie i całkiem możliwy, że gdyby grał dzisiaj wynik byłby korzystny dla Kolejorza.

17 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Głupi faul Palmy

Ustalmy parę rzeczy. Faul głupi to prawda, ale w starciu z Jagą obczaj sytuację żółtej gdzie nasz Taofeek odbiera piłkę i też jest wjazd noga wyprostowana i tylko żółta.

Marciniak pewnie na to czyhał i wyleciał z czerwoną kartką i jeszcze poprawił kontrowersyjnym karnym. 

No i też od początku sezonu nie zagrali Fin, Szwed a niedostępni sa Ali i Murawski. 

Edytowane przez LAF