LeweBiodroSmoka Opublikowano wczoraj o 19:27 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 19:27 56 minut temu, Qcin_69 napisał(a): bez względu na to jak się potoczy sezon to chyba można postawić hipotezę, że Legia zrobiła najmocniejsze transfery od czasu Cupiała i Wisły. XD chyba homotezę macie pakietę jak Wisła, bo kupiliście dwóch wyplutych grajków na zakręcie, którzy łącznie rozegrali dwa mecze w kadrze w tym roku, Urbański żadnego dla ligi, to fajne wzmocnienia, ale weź ochłoń, jak Wy macie grać na dwóch frontach jak póki co dobrze na jednym nie możecie, wymiana ŚO i OŚP za innych tego nie załatwia, dopiero co w pędzel dostaliście CZWARTY raz z rzędu przy Kałuży, a temu się Cupiał marzy Godzinę temu, Qcin_69 napisał(a): Całkiem nieźle jak bankruta tak, już pomijając, że nigdy nie pisałem o żadnym bankrucie, to nie jest trudno sprawdzić, że Legia odłożyła na spłatę zobowiązań 50% transferowych zysków, a przed chwilą straciła swojego najlepszego gracza w tym sezonie na którym już nawet nie zdoła zarobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano wczoraj o 19:43 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 19:43 @DLT_Braddock łap https://lechia.net/newsy/komunikaty/kyrylo-paszko-zgloszony-do-rozgrywek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano wczoraj o 20:01 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 20:01 Godzinę temu, Qcin_69 napisał(a): bez względu na to jak się potoczy sezon to chyba można postawić hipotezę, że Legia zrobiła najmocniejsze transfery od czasu Cupiała i Wisły. Całkiem nieźle jak na bankruta, co nie? @LeweBiodroSmoka Nie no po takich transferach brak mistrzostwa to będzie kompromitacja tym bardziej, że główni rywale też grają w Europie. Iordanescu ciągle jęczał o brak transferów to teraz dostał ich sporo i już żadnych tłumaczeń nie powinno być. Teraz będzie jednak kłopot z minutami młodzieżowców, bo w pomocy raczej nie będzie zbyt wiele miejsca dla Wojciecha Urbańskiego, a właściwie tylko on mógł liczyć na grę. Do tego przy dobrym zdrowiu, dla niektórych będzie brakować nawet miejsca na ławce ( jak ostatnio Shkurin) i ciekawe czy nie będzie kwasów, bo ja jednak uważam, że kadra jest zbyt szeroka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano wczoraj o 20:33 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 20:33 24 minuty temu, The Game 85 napisał(a): Nie no po takich transferach brak mistrzostwa to będzie kompromitacja tym bardziej, że główni rywale też grają w Europie. no przecież Legia też gra, bez przesady z tymi transferami, Rumun najchętniej to by się z Warszawy ewakuował, a tu już majstra planujo zobaczmy jak to zaklika, ale na ten czas w lidze najlepszym strzelcem jest Jędrzejczyk z jednym golem, a przed chwilą wypadł Nsame, a tu troche narracja jakby tylko Legia nie musiala grać na trzech frontach, bo przecież PP też jest istotny 29 minut temu, The Game 85 napisał(a): Teraz będzie jednak kłopot z minutami młodzieżowców, bo w pomocy raczej nie będzie zbyt wiele miejsca dla Wojciecha Urbańskiego, a właściwie tylko on mógł liczyć na grę. Nie ma już musu grania młodzieżowcami od tamtego sezonu. 29 minut temu, The Game 85 napisał(a): Do tego przy dobrym zdrowiu, dla niektórych będzie brakować nawet miejsca na ławce ( jak ostatnio Shkurin) i ciekawe czy nie będzie kwasów, bo ja jednak uważam, że kadra jest zbyt szeroka. dalej spory problem na bokach obrony i w ataku, Shkurina, to chcieli się przecież pozbyć przed chwilą, a teraz nagle robi się drugim do gry, gdzie ten Rajović też nie gwarantuje, że już zacznie strzelać regularnie, Raków, Lech czy Pogoń po ostatnich ruchach nie mają wcale słasbszej kadry, nie wiem skąd nagle taki hurra optymizm, bo chynie po grze w lidze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano wczoraj o 21:01 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 21:01 47 minut temu, The Game 85 napisał(a): Nie no po takich transferach brak mistrzostwa to będzie kompromitacja tym bardziej, że główni rywale też grają w Europie. Iordanescu ciągle jęczał o brak transferów to teraz dostał ich sporo i już żadnych tłumaczeń nie powinno być. Teraz będzie jednak kłopot z minutami młodzieżowców, bo w pomocy raczej nie będzie zbyt wiele miejsca dla Wojciecha Urbańskiego, a właściwie tylko on mógł liczyć na grę. Do tego przy dobrym zdrowiu, dla niektórych będzie brakować nawet miejsca na ławce ( jak ostatnio Shkurin) i ciekawe czy nie będzie kwasów, bo ja jednak uważam, że kadra jest zbyt szeroka. ale widzę że Ty nie lubisz Rumuna xd Transfery super jak na naszą ligę to absolutny top i liczę że się szybko wpasują (tak jak Szymański). mdlą Urbańskiego to akurat idealne miejsce to byłoby na wypożyczeniu w jakimś Radomsku albo Gliwicach, bo póki co to irytuje gra niemniej niż prime Rosołek. 19 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no przecież Legia też gra, bez przesady z tymi transferami, Rumun najchętniej to by się z Warszawy ewakuował, a tu już majstra planujo zobaczmy jak to zaklika, ale na ten czas w lidze najlepszym strzelcem jest Jędrzejczyk z jednym golem, a przed chwilą wypadł Nsame, a tu troche narracja jakby tylko Legia nie musiala grać na trzech frontach, bo przecież PP też jest istotny Nie ma już musu grania młodzieżowcami od tamtego sezonu. dalej spory problem na bokach obrony i w ataku, Shkurina, to chcieli się przecież pozbyć przed chwilą, a teraz nagle robi się drugim do gry, gdzie ten Rajović też nie gwarantuje, że już zacznie strzelać regularnie, Raków, Lech czy Pogoń po ostatnich ruchach nie mają wcale słasbszej kadry, nie wiem skąd nagle taki hurra optymizm, bo chynie po grze w lidze Na moje to wciąż zdecydowanie za dużą uwagę przykładasz do wyników na starcie sezonu w lidze, gdzie wiadome było że będzie to grane jak najmniejszym nakładem sił, by móc skupić się na Europie. Nie zmieniam zdania, że kluczowy będzie wrzesień, gdzie gramy tylko w Ekstraklasie i to trudne mecze, jak będzie 10-12 punktów to będzie pokazywało aspiracje i możliwości na ten sezon. Wzmocnienia Top, może w końcu nie będzie trzeba oglądać Kapustki w s11 i Akwareli na skrzydle. Tobiasz Vinagre Piatkowski Kapuadi/Pankow Wszołek Elitim, Urbański, Szymański Niemiec Duńczyk Kosowianin z ławki Reca Kapuadi/Pankow Jędrzejczyk Stojanovic Augustyniak Kapustka Urbański Colak Szuroken Akwarela no nie powiem, pierwszy raz od dawna można taką Legia w tego FMa pograć z aktualnymi składami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano wczoraj o 21:03 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 21:03 (edytowane) 41 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): no przecież Legia też gra, bez przesady z tymi transferami, Rumun najchętniej to by się z Warszawy ewakuował, a tu już majstra planujo zobaczmy jak to zaklika, ale na ten czas w lidze najlepszym strzelcem jest Jędrzejczyk z jednym golem, a przed chwilą wypadł Nsame, a tu troche narracja jakby tylko Legia nie musiala grać na trzech frontach, bo przecież PP też jest istotny Nie ma już musu grania młodzieżowcami od tamtego sezonu. dalej spory problem na bokach obrony i w ataku, Shkurina, to chcieli się przecież pozbyć przed chwilą, a teraz nagle robi się drugim do gry, gdzie ten Rajović też nie gwarantuje, że już zacznie strzelać regularnie, Raków, Lech czy Pogoń po ostatnich ruchach nie mają wcale słasbszej kadry, nie wiem skąd nagle taki hurra optymizm, bo chynie po grze w lidze Prawie 9 mln euro wydane w jedno to chyba rekord jak na nasze warunki i to ze sporym zapasem i to akurat Iordanescu chciał transferów bo ja jak to już pisałem na pewno bym rozważył jego odejście za te 400 tys. Co do gry na 3 frontach to moim zdaniem wszyscy główni faworyci mają równe szanse i pierwszy raz od kilku sezonów mistrz powinien rozegrać sporo meczów, a nie tak jak w poprzednich latach grać tylko u nas w lidze i pucharze. Mimo wszystko Widzew czy Pogoń jednak nie uważa za głównych faworytów. Choć już widziałem memy gdzie dzięki naszym pucharowiczom w przyszłym sezonie w LM zagra Wisła Płock. Nawet nie wiedziałem o tym młodzieżowcu, co akurat dla Legii jest w tym sezonie dobre. Myślałem że są kary 1,2 czy 3 mln za brak określonych minut. Akurat ja bardziej widzę problem w środku obrony, bo Iordanescu próbuje grać na 3 obrońców i tam akurat w takiej taktyce mogą być braki, choć myślę że po transferach wróci do 4. No i największy problem to jednak Tobiasz w bramce, któremu daleko do nie tak dawnych czasów, gdy w bramce stali naprawdę czołowi bramkarze ligi. Hurraoptymizm to raczej nie u mnie, bo mi od początku Iordanescu niezbyt pasuje, ale skoro zarząd ugiął się pod jego głosem ( bo kibice odpuścili wcześniej) i wydał taką kasę to tak jak przy Feio można było się zastanowić czy dać mu szanse po zdobyciu Pucharu i bardzo dobrym występie w Europie, tak teraz nawet taki wynik będzie porażką. 14 minut temu, Qcin_69 napisał(a): ale widzę że Ty nie lubisz Rumuna xd Transfery super jak na naszą ligę to absolutny top i liczę że się szybko wpasują (tak jak Szymański). mdlą Urbańskiego to akurat idealne miejsce to byłoby na wypożyczeniu w jakimś Radomsku albo Gliwicach, bo póki co to irytuje gra niemniej niż prime Rosołek. Na moje to wciąż zdecydowanie za dużą uwagę przykładasz do wyników na starcie sezonu w lidze, gdzie wiadome było że będzie to grane jak najmniejszym nakładem sił, by móc skupić się na Europie. Nie zmieniam zdania, że kluczowy będzie wrzesień, gdzie gramy tylko w Ekstraklasie i to trudne mecze, jak będzie 10-12 punktów to będzie pokazywało aspiracje i możliwości na ten sezon. Wzmocnienia Top, może w końcu nie będzie trzeba oglądać Kapustki w s11 i Akwareli na skrzydle. Tobiasz Vinagre Piatkowski Kapuadi/Pankow Wszołek Elitim, Urbański, Szymański Niemiec Duńczyk Kosowianin z ławki Reca Kapuadi/Pankow Jędrzejczyk Stojanovic Augustyniak Kapustka Urbański Colak Szuroken Akwarela no nie powiem, pierwszy raz od dawna można taką Legia w tego FMa pograć z aktualnymi składami! No na razie jakoś mnie nie przekonuje, tym bardziej, że stracił swój największy plus jaki miał u mnie czyli odbudowanego Nsame. Tylko przy pełnym zdrowiu dołożyć trzeba Chodyne, Goncalvesa, Bichakhchyana, Kuna czy Burcha i jest raczej sporo możliwości na narzekanie. Edytowane wczoraj o 21:17 przez The Game 85 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano wczoraj o 21:17 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 21:17 11 minut temu, The Game 85 napisał(a): No na razie jakoś mnie nie przekonuje, tym bardziej, że stracił swój największy plus jaki miał u mnie czyli odbudowanego Nsame. Tylko przy pełnym zdrowiu dołożyć trzeba Chodyne, Goncalvesa, Bichakhchyana, Kuna czy Burcha i jest raczej sporo możliwości na narzekanie. a u mnie wręcz na odwrót, na początku byłem mocno sceptyczny, teraz jestem jak najbardziej na tak - jedyne co mi dalej mega nie leży to obrona stałych fragmentów gry, co widzę rzut rożny dla przeciwnika to przed oczami mam xG na jakieś 0,33 Z wymienionych przez Ciebie to poza Goncalvesem i mooooze Ormianinem to reszta jest na wylocie z Legii i nie sądzę by dostawali jakieś znaczące minuty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano wczoraj o 22:40 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 22:40 Godzinę temu, Qcin_69 napisał(a): reszta jest na wylocie z Legii Problem w tym, że ciężko się pozbyć takich przeciętniaków, jak się im daje pensje oderwane od rzeczywistości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 5 godzin temu, Qcin_69 napisał(a): a u mnie wręcz na odwrót, na początku byłem mocno sceptyczny, teraz jestem jak najbardziej na tak - jedyne co mi dalej mega nie leży to obrona stałych fragmentów gry, co widzę rzut rożny dla przeciwnika to przed oczami mam xG na jakieś 0,33 Z wymienionych przez Ciebie to poza Goncalvesem i mooooze Ormianinem to reszta jest na wylocie z Legii i nie sądzę by dostawali jakieś znaczące minuty No na ten moment to chodyna zgłoszony, alfarela skreślony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) Widzę, że zmiany Ziółkowski -> Piątkowski i Morishita -> Urbański tworzą z Legii wśród fanów niezaprzeczalnego faworyta. Imo trochę życzeniowe myślenie, bo Piątkowski miał fatalny sezon w Salzburgu (dlatego pokazali mi drzwi), a Urbański był rezerwowym w Monzie, która z hukiem spadła z ligi, a i tak był tam rezerwowym i drużyna w meczach z jego udziałem zdobywała 0.3 punktu na mecz. Nieprzypadkowo obaj wrócili za kwoty dużo niższe niż sprzedani zostali Ziółkowski czy Oyedele. Transfery w porządku, ale przyznawanie sobie tytułu już w tym momencie to duży lol Edytowane 20 godzin temu przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 1 godzinę temu, Pablo81 napisał(a): Widzę, że zmiany Ziółkowski -> Piątkowski i Morishita -> Urbański tworzą z Legii wśród fanów niezaprzeczalnego faworyta. Imo trochę życzeniowe myślenie, bo Piątkowski miał fatalny sezon w Salzburgu (dlatego pokazali mi drzwi), a Urbański był rezerwowym w Monzie, która z hukiem spadła z ligi, a i tak był tam rezerwowym i drużyna w meczach z jego udziałem zdobywała 0.3 punktu na mecz. Nieprzypadkowo obaj wrócili za kwoty dużo niższe niż sprzedani zostali Ziółkowski czy Oyedele. Transfery w porządku, ale przyznawanie sobie tytułu już w tym momencie to duży lol Nie idź drogą @RappaR i nie wmawiaj ludziom słów których nie napisali. Bo tu nikt nie przyznaje sobie tytułu. To, że Legia jest jednym z faworytów do mistrzostwa to raczej każdy kibic przyznaje. A co do samych transferów to Legia straciła 4-5 graczy z poprzedniego sezonu natomiast pozyskała 8-9, którzy mogą grać nawet w 1 składzie. Do tego za rekordowe jak na polskie warunki pieniądze i niektórzy znani z kadry , a nie jak zazwyczaj sami obcokrajowcy, o których mało kto coś wie. 7 godzin temu, Qcin_69 napisał(a): a u mnie wręcz na odwrót, na początku byłem mocno sceptyczny, teraz jestem jak najbardziej na tak - jedyne co mi dalej mega nie leży to obrona stałych fragmentów gry, co widzę rzut rożny dla przeciwnika to przed oczami mam xG na jakieś 0,33 Z wymienionych przez Ciebie to poza Goncalvesem i mooooze Ormianinem to reszta jest na wylocie z Legii i nie sądzę by dostawali jakieś znaczące minuty No nie wiem jak na wylocie skoro Burch zagrał 4 na 5 meczów w lidze. Natomiast Bichakhchyan to na razie u Iordanescu kluczowy gracz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 2 godziny temu, The Game 85 napisał(a): Nie idź drogą @RappaR i nie wmawiaj ludziom słów których nie napisali. Bo tu nikt nie przyznaje sobie tytułu. To, że Legia jest jednym z faworytów do mistrzostwa to raczej każdy kibic przyznaje. A co do samych transferów to Legia straciła 4-5 graczy z poprzedniego sezonu natomiast pozyskała 8-9, którzy mogą grać nawet w 1 składzie. Do tego za rekordowe jak na polskie warunki pieniądze i niektórzy znani z kadry , a nie jak zazwyczaj sami obcokrajowcy, o których mało kto coś wie. No nie wiem jak na wylocie skoro Burch zagrał 4 na 5 meczów w lidze. Natomiast Bichakhchyan to na razie u Iordanescu kluczowy gracz. 11 godzin temu, The Game 85 napisał(a): Nie no po takich transferach brak mistrzostwa to będzie kompromitacja Może będę kontrowersyjny, ale Ziółkowski jest na chwilę obecną lepszy od Piątkowego i dlatego zastąpił go w kadrze, a Morishita był jednym z lepszych graczy Legii w tamtym sezonie, a Urbański, mimo ogromnego potencjału, nie jest ja teraz upgradem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu 21 minut temu, Pablo81 napisał(a): Może będę kontrowersyjny, ale Ziółkowski jest na chwilę obecną lepszy od Piątkowego i dlatego zastąpił go w kadrze, a Morishita był jednym z lepszych graczy Legii w tamtym sezonie, a Urbański, mimo ogromnego potencjału, nie jest ja teraz upgradem. Przecież w Legii 5 lat bez mistrzostwa to i tak kompromitacja, więc tym bardziej teraz po 3 z 6 najwyższych transferów w historii ligi. I do tego w sytuacji takiej samej gdzie wszyscy główni rywale też grają w Europie. Ogólnie akurat obrona Legii jako kolektyw od dawna słabo funkcjonuje i Ziółkowski swoją grą jakoś szczególnie to się nie wyróżniał. A co do Morishity to jego bardziej mają zastąpić ci nowi skrzydłowi z Kosowa i Niemiec, a nie Urbański. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu 14 godzin temu, jack napisał(a): @DLT_Braddock łap https://lechia.net/newsy/komunikaty/kyrylo-paszko-zgloszony-do-rozgrywek Smutne, być może niedługo Polaka nie będzie na boisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu Rocha i Struski poza kadrą. Dziwne biorąc pod uwagę ile kosztowali i kiedy ich kupiono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Kto wymyśla te limity zawodników. Bezsens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi