Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, DRK napisał(a):

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/1204184/maccabi-kontra-rakow-zaiskrzylo-na-treningu-jest-nagranie

Media kraju wybranego piszą, że drużyna z Polski nie okazała należnego szacunku drużynie z Izraela.

,,Około minuty po zakończeniu treningu, zawodnicy, personel techniczny, medyczny oraz fotografowie polskiej drużyny weszli na boisko bez pozwolenia i okazując brak szacunku, co doprowadziło do bójki i kłótni między zawodnikami obu drużyn" - napisał portal one.co.il.

Mam nadzieję, że podziała to na Raków tylko i wyłącznie motywująco.

Awans Legii to będzie jednak niespodzianka. Z Gieksa nie wyglądali jakoś szczególnie porywająco.

39 minut temu, jack napisał(a):

Wystarczy żeby dziadek z Kamerunu nie palił tyle.

Raz to chyba był spalony Wszołka, a nie Nsame.

W pierwszych meczach Var współpracował z Legią. W ostatnich dwóch już zdecydowanie współpracował z rywalami. Ciekawe jak będzie dziś? 

meeeeeega szkoda Legii :) Było do wygrania, jakby Mineta jebnął te patelnię na 3:0 to AEK by padł, a tak niestety, zabrakło pary :( 

Szkoda też zmiany Minety na Akwarele, Potężny Duńczyk sprawiał zagrożenie przez cały mecz w tej mało wyrafinowanej taktyce na ten mecz, od momentu jak zszedł niestety nie miał kto tam do tych główek wygrywać

Czyli Szkoci, choć po mękach i dogrywce z ponownie osłabionym Partizanem.

Teoretycznie nie jest to rywal bardzo mocny, ale oceniłbym go wyżej niż AEK i na pewno dużo lepszy niż rywale Rakowa i Jagi i jeśli ktoś z naszych miałby odpaść to zdecydowanie większe szanse ma na to niestety Legia.

5 minut temu, The Game 85 napisał(a):

Czyli Szkoci, choć po mękach i dogrywce z ponownie osłabionym Partizanem.

Teoretycznie nie jest to rywal bardzo mocny, ale oceniłbym go wyżej niż AEK i na pewno dużo lepszy niż rywale Rakowa i Jagi i jeśli ktoś z naszych miałby odpaść to zdecydowanie większe szanse ma na to niestety Legia.

czy ja wiem, taka Korona Kielce to raczej, imo luźno Legia to bierze - o ile nie straci 3 bramek po rzutach rożnych ofc 

2 minuty temu, Qcin_69 napisał(a):

czy ja wiem, taka Korona Kielce to raczej, imo luźno Legia to bierze - o ile nie straci 3 bramek po rzutach rożnych ofc 

Jak luźno jak tu były problemy z każdym rywalem.

Sam uważam ich za słabszego rywala niż ten Partizan, ale skoro go wyeliminowali to nie są tacy słabi.

Tak swoją drogą to ja nie pamięta żadnych meczów ze Szkotami poza feralnym Celticiem. Także chyba i inne drużyny nie trafiały na nich ostatnio.

14 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

Nie czaję skąd optymizm jeśli chodzi o Legię. Przecież oni większość meczów grają źle, transfery to póki co nieporozumienia, kontuzje i ławka na poziomie 1. ligi nie pomagają. Odpadli z Larnaką, w 2. połowie mimo gry z przewagą zawodnika nie byli w stanie wypracować żadnej konkretnej sytuacji, oddali 1 celny strzał. Wcześniej z Gieksą też niemiłosiernie się męczyli, Jędza wygrał im mecz w doliczonym czasie. W obronie co chwilę jakiś wylew - Vinagre to w ogóle sabotażysta, ale że Kun i Reca nie umieją grać w piłkę, to musimy go tolerować.

Nie mam pojęcia jakim zespołem jest Hibernian, ale niespecjalnie wierzę w Legię.

Edytowane przez Domin0

6 godzin temu, ignazz napisał(a):

Ktoś mi streści kwestie polskich drużyn w pucharach? Bez szydery tylko pytam. 

Z tego co pamiętam wiem że jest dobrze bo pisałyście o % startu w LM 

Generalnie jest najbardziej zajebiście ever. Lech ma już zapewnioną fazę ligową. Wszystkie pozostałe nasze drużyny mają przed sobą decydujące dwumecze. Legia z Hibernian, Raków z Ardą i Jaga z Dinamo Tirana. Raków i Jaga są grubymi faworytami. Legia nie grubym, ale też faworytem. Szanse na 4 drużyny w fazie ligowej znacznie wzrosły z 18 procent, które było 2 tygodnie temu.

Ja pisałem, że Lecha ma bodaj 35 procent szans na awans do LM, no i niestety się nie udało.

61,5 procent szans na 4 drużyny w fazie ligowej. 

10 miejsce gwarantuje że mistrz gra w lm.

Edytowane przez fluber

9 godzin temu, Qcin_69 napisał(a):

meeeeeega szkoda Legii :) Było do wygrania, jakby Mineta jebnął te patelnię na 3:0 to AEK by padł, a tak niestety, zabrakło pary :( 

Szkoda też zmiany Minety na Akwarele, Potężny Duńczyk sprawiał zagrożenie przez cały mecz w tej mało wyrafinowanej taktyce na ten mecz, od momentu jak zszedł niestety nie miał kto tam do tych główek wygrywać

Nie wiem, co tam w przerwie się stało. Zupełnie dwie różne połowy (no może od 1-40 i 41-90 minuty). W pierwszej zdecydowanie legia, w drugiej nawet grając w przewadze nie stworzyli za wiele. Plus dziwna zmiana tego kołka za 3 bańki, a potem gra na wrzutki w pole karne.