Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny start Legii, bramka Akwareli stadiony świata, asysta do Nsame też niegorsza. 

Z Korony podobał mi się Błanik, choć nie wiem czy w mocniejszym klubie by sobie poradził, ale na pewno jakbym grał w fantasy to by był u mnie obserwowany. 

2 godziny temu, RappaR napisał(a):

UEFA zanotowała stratę w wysokości 20-25 mln € na organizacji Mistrzostw Europy Kobiet.

Turniej po raz drugi z rzędu wygrały reprezentantki Anglii.

widzialem to

nie wydaje mi sie zeby to bylo potwierdzone info

pelne stadiony na meczach sam pare ogladalem

prawa telewizyjne

pelno reklam najwiekszych koncernow

Skromne 1-0 i tyle wystarczyło aby dorzuć kapkę punktów do rankingu UEFA. 

Ogólnie plan minimum został wykonany i będą europejskie puchary, ale co to za puchary skoro wystarczyło ograć outsiderów. 

Mecz z Serbami jest taki 50/50 i jeżeli Lech chce powalczyć o faktyczny plan minimum czyli Ligę Europy to trzeba ich ograć. A ogólnie później to już będzie sytuacja bardzo jasna bo niekoniecznie musi być skazany na pożarcie w IV rundzie, ale najpierw ograjmy tych Serbów. 

To nie FC Basel więc pora zatrzeć plamę po Słowakach. 

37 minut temu, LAF napisał(a):

Skromne 1-0 i tyle wystarczyło aby dorzuć kapkę punktów do rankingu UEFA. 

Ogólnie plan minimum został wykonany i będą europejskie puchary, ale co to za puchary skoro wystarczyło ograć outsiderów. 

Mecz z Serbami jest taki 50/50 i jeżeli Lech chce powalczyć o faktyczny plan minimum czyli Ligę Europy to trzeba ich ograć. A ogólnie później to już będzie sytuacja bardzo jasna bo niekoniecznie musi być skazany na pożarcie w IV rundzie, ale najpierw ograjmy tych Serbów. 

To nie FC Basel więc pora zatrzeć plamę po Słowakach. 

Przecież o to chodzi że droga mistrzowską jest łatwa żeby grać w grupie. Szczerze? Wolę żeby się nasze drużyny pomeczyly w tej lidze Konfederacji bo tam nastukaja więcej punktów niż w LE.

To puchar trzeciej kategorii , tak jak pisałem kiedyś Lech powinien iść drogą Ferencvaros i grywać regularnie w fazie grupowej Ligi Europy i teraz ma na to największe możliwości bo wystarczy ograć Serbów a to jest możliwe.

W dniu 13.07.2025 o 19:27, The Game 85 napisał(a):

Na razie dobrze, ale to tylko Lech.

jak tam Byku? 

W dniu 13.07.2025 o 19:37, Qcin_69 napisał(a):

Lech czy Aktobe? 

z moich obserwacji po mało znaczącym meczu (imo) 

Najwieksze różnice między Rumunem a Portugalczykiem:

Legia znacznie lepsza taktycznie w obronie podczas kontrataków - coś przez co Legia mimo bycia najlepszym zespołem w Lidze w poprzednim sezonie sprawiło, że skończyli na 5 miejscu. 

Pelna kontrola meczu, brak minut dominacji rywala- z moich wyliczeń Lech w tym meczu miał 0 minut przewagi nad Legią (nie liczę pojedynczych sytuacji) - całościowo Legia kontrolowała ten mecz od 1 do 76 minuty) 

Ponadto, uwaga z 2 połowy (1 oglądałem w pubie bez głosu) 

: Borek do wyjebania już, totalnie odklejony i nierozumiejący gry jak Głos Pomorza

W dniu 25.07.2025 o 18:01, fluber napisał(a):

Ogólnie to był nasz najlepszy tydzień w historii eliminacji. 3 wygrane i 1 remis (to się udało kilka razy) z najwyższą różnica bramek ever.

Już niektualne;) pierwszy raz w historii 4 wygrane!

28 minut temu, Qcin_69 napisał(a):

jak tam Byku? 

Sorry, ale dka mnie wyeliminowanie ( do tego dość szczęśliwe) Czechów, którzy jeśli dobrze usłyszałem wygrali 2 z 8 dwumeczów w europejskich pucharach( zapewne chodzi o ostatnie lata) to jeszcze nie powód do zachwytu. 

Do tego Lech dostał tydzień po Legii 1-4 z Cracovią, a Aktobe dziś 0-4 ze Spartą.

Natomiast sama gra całkiem przyjemna, choć w defensywie nadal niepewność ( fatalny Augustyniak).

No i kompletnie nie rozumiem tego karnego dla Banika. Ja tam widziałem ewidentnie padolino, bo Wszołek był pierwszy i Czech go kopnął.

Teraz Cypryjczycy także są do ogrania i już byłaby pewna grupa.

No i cieszą zwycięstwa reszty.

15 minut temu, The Game 85 napisał(a):

bo Wszołek był pierwszy

tam najpierw Wszołek dotknął stopę Czecha, z tej kamery z boku rzeczywiście wyglądało jak padolino

a nie było spalonego przy pierwszym golu Banika? bo coś takiego słyszałem, ale nie oglądałem wtedy

16 minut temu, The Game 85 napisał(a):

Czechów, którzy jeśli dobrze usłyszałem wygrali 2 z 8 dwumeczów w europejskich pucharach

ale oni skończyli ligę przed Spartą, więc też ciężko powiedzieć, że to ogórasy

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

7 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tam najpierw Wszołek dotknął stopę Czecha, z tej kamery z boku rzeczywiście wyglądało jak padolino

a nie było spalonego przy pierwszym golu Banika? bo coś takiego słyszałem, ale nie oglądałem wtedy

ale oni skończyli ligę przed Spartą, więc też ciężko powiedzieć, że to ogórasy

Co do karnego to możliwe, że coś było, ale ja nic nie widziałem i nie bez powodu chyba sędzia poszedł oglądać to zdarzenie.

Natomiast co do gola dla Banika to raczej nie było spalonego bo VAR to sprawdzał. Tak jak w poprzednich meczach wszystkie spalone były na korzyść Legii tak wczoraj wszystkie sprawdzane gole były na niekorzyść.

Ogórami to ich na pewno nie nazwę, ale doświadczenie w Europie mieli raczej słabiutkie. Natomiast co do miejsca w tabeli to możliwe, że są lepsi od Sparty, ale przez doświadczenia pucharowe bardziej obawiałbym się Sparty. 

Patrząc natomiast na potencjalnych rywali w dalszych rundach to bardzo realny jest awans wszystkich 4 ekip do fazy ligowej i paradoksalnie to Legia ma najtrudniej jeśli przegra z cypryjczykami. 

Bo jeśli wygra to potencjalni rywale w Lidze Europy są dużo łatwiejsi niż w Lidze Konferencji.

Lech także ma nadal szanse na Ligę Mistrzów, a w przypadku porażki w Lidze Europy rywale dość łatwi ( ci sami co ewentualnie Legii)

Raków i Jagiellonia także mogą trafić na rywali w zasięgu i w zasadzie nie mają na swojej drodze nikogo bardzo mocnego

Legia jak zwykle w pucharach nie zawodzi i dostarcza najciekawsze widowisko. 4 drużyny w fazie ligowej to byłoby szaleństwo. Chciałem napisać, że po latach smuty ale nie, to byłby ewenement, którego nie było za mojego życia by nasze kluby w takiej ilości coś pograły w pucharach. A pamiętam jeszcze wpierdol 0:9 jaki dostał Widzew.

13 minut temu, jack napisał(a):

Legia jak zwykle w pucharach nie zawodzi i dostarcza najciekawsze widowisko. 4 drużyny w fazie ligowej to byłoby szaleństwo. Chciałem napisać, że po latach smuty ale nie, to byłby ewenement, którego nie było za mojego życia by nasze kluby w takiej ilości coś pograły w pucharach. A pamiętam jeszcze wpierdol 0:9 jaki dostał Widzew.

Ogólnie fajnie, ale kiedyś drużyny z obecnej UCL grały w intertoto, a jak trafi się rywal z top5 lig to zamyka sprawę awansu w pierwszym spotkaniu i z uwagi na napięty terminarz robi awans najmniejszym nakładem sił. Więc nie przystawiałbym tej samej miary. Ale progres jest i oczywiście cieszy.