jack Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Dzisiejsza wygrana z Dunkami 3:2 to najlepszy wynik uzyskany w historii Polskiej piłki kobiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu 10 minut temu, jack napisał(a): Dzisiejsza wygrana z Dunkami 3:2 to najlepszy wynik uzyskany w historii Polskiej piłki kobiecej. W sumie te mecze oglądało mi się dużo lepiej niż mecze kadry mężczyzn. Jeszcze najwyższy poziom jest poza ich zasięgiem, ale wszystko idzie w dobrym kierunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 2 godziny temu, The Game 85 napisał(a): Jak na polskie warunki, to jeden z bardziej utytułowanych trenerów. Te tytuły to jeden dublet z Legią 12 lat temu i jeden Puchar Polski 15 lat temu. Cytat Ja Urbana po prostu bardzo lubię i szanuję i to chyba mój ulubiony z byłych trenerów Legii, gdzie pamiętam jego znakomity początek gdzie wygrał chyba 6 meczów na starcie ligi. Za to w Lidze Europy zajął ostatnie miejsce w grupie za wicemistrzem Cypru. Generalnie w Europie przez te 5 lat w Legii wygrał tylko jeden w miarę poważny dwumecz (z Molde). Poza tym ograł ogórków z Białorusi, Gruzji, Łotwy i Walii. No i nie zapominajmy, że prawie spuścił Osasunę do trzeciej ligi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 7 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Te tytuły to jeden dublet z Legią 12 lat temu i jeden Puchar Polski 15 lat temu. Za to w Lidze Europy zajął ostatnie miejsce w grupie za wicemistrzem Cypru. Generalnie w Europie przez te 5 lat w Legii wygrał tylko jeden w miarę poważny dwumecz (z Molde). Poza tym ograł ogórków z Białorusi, Gruzji, Łotwy i Walii. No i nie zapominajmy, że prawie spuścił Osasunę do trzeciej ligi. No zgoda z tytułami, tylko ilu Polaków ma dużo lepsze statsy? Poza tym gdy był zwalniany z Legii w sezonie po mistrzostwie Legia była liderem z kilkupunktową przewagą, więc spokojnie można mu dopisywać kolejny tytuł do cv. W rankingu głupich zwolnień w Legii tamto było chyba najgłupsze. Legia przegrywała w tamtym, czy późniejszym czasie z Luksemburczykami, Słowakami, Mołdawianinami czy Kazachami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 11 godzin temu Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu Urban idealny dla obecnej kadry. warszawsko-zabrzańska tikitaka, podania wszerz i w tył i pressowanie ala Iwański. Po Gościu z ego w kosmosie przychodzi Gościu bez jaj- ze skrajności w skrajności Kulesza. No ale Urban wygodny, na pewno nie tupnie nóżką, będzie pizdowaty jak Nawalka, więc media się uspokoją na jakiś czas. A na bezrybiu i rak ryba, stąd kibice też odetchną z ulgą, że oto ma w końcu kto prowadzić ten wesoły tabor. No i pewnie kolegi brat zadebiutuje w kadrze, więc jak tu się nie cieszyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 1 godzinę temu, Qcin_69 napisał(a): Urban idealny dla obecnej kadry. warszawsko-zabrzańska tikitaka, podania wszerz i w tył i pressowanie ala Iwański. Po Gościu z ego w kosmosie przychodzi Gościu bez jaj- ze skrajności w skrajności Kulesza. No ale Urban wygodny, na pewno nie tupnie nóżką, będzie pizdowaty jak Nawalka, więc media się uspokoją na jakiś czas. A na bezrybiu i rak ryba, stąd kibice też odetchną z ulgą, że oto ma w końcu kto prowadzić ten wesoły tabor. No i pewnie kolegi brat zadebiutuje w kadrze, więc jak tu się nie cieszyć! Na pewno w Legii byłby lepszy niż ten Iordanescu, którego wynalazł Mioduski ze swoją ekipą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 11 minut temu, The Game 85 napisał(a): Na pewno w Legii byłby lepszy niż ten Iordanescu, którego wynalazł Mioduski ze swoją ekipą. po czym wnioskujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu Przede wszystkim po tym co widziałem w czwartek. I do tego co mówi sam Iordanescu i co wypływa z jego otoczenia. No i też z przełożenia meczu 1 kolejki i do tego prób przełożenie meczu z Lechem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 2 godziny temu, Qcin_69 napisał(a): Urban idealny dla obecnej kadry. warszawsko-zabrzańska tikitaka, podania wszerz i w tył i pressowanie ala Iwański. Po Gościu z ego w kosmosie przychodzi Gościu bez jaj- ze skrajności w skrajności Kulesza. No ale Urban wygodny, na pewno nie tupnie nóżką, będzie pizdowaty jak Nawalka, więc media się uspokoją na jakiś czas. A na bezrybiu i rak ryba, stąd kibice też odetchną z ulgą, że oto ma w końcu kto prowadzić ten wesoły tabor. Trochę podobny przypadek jak Andrzej Strejlau - dobry gawędziarz, wszyscy go lubią, mało osiągnięć trenerskich. Wyniki z kadrą pewnie zrobią podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 24 minuty temu, The Game 85 napisał(a): Przede wszystkim po tym co widziałem w czwartek. I do tego co mówi sam Iordanescu i co wypływa z jego otoczenia. No i też z przełożenia meczu 1 kolejki i do tego prób przełożenie meczu z Lechem. A co wypływa z jego otoczenia? Że nie jest zadowolony z braków wzmocnień? Czemu się dziwisz, że chciałby przekładać (choć ja nie jestem zwolennikiem takich zagrywek) skoro dysponuje kadrą 11 piłkarzy i ma zaraz wylot do Kazachstanu. Kibice chcą tytuł, Prezes chce Europę, Pilkarse chcą pieniądze, to i jemu chociaż przełożenie meczu się by należało, choćby chcieć;) Generalnie, ja jestem optymistycznie nastawiony do Rumuna w przeciwieństwie do Urbana, którego styl- najdelikatniej mówiąc- nigdy mnie nie urzekał i mam wątpliwości co do jakości jego warsztatu (wyżej cenie Feio) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 6 minut temu, Qcin_69 napisał(a): A co wypływa z jego otoczenia? Że nie jest zadowolony z braków wzmocnień? Czemu się dziwisz, że chciałby przekładać (choć ja nie jestem zwolennikiem takich zagrywek) skoro dysponuje kadrą 11 piłkarzy i ma zaraz wylot do Kazachstanu. Kibice chcą tytuł, Prezes chce Europę, Pilkarse chcą pieniądze, to i jemu chociaż przełożenie meczu się by należało, choćby chcieć;) Generalnie, ja jestem optymistycznie nastawiony do Rumuna w przeciwieństwie do Urbana, którego styl- najdelikatniej mówiąc- nigdy mnie nie urzekał i mam wątpliwości co do jakości jego warsztatu (wyżej cenie Feio) To, że nie jest zadowolony ze wzmocnień, to nie musi mówić publicznie przed 1 meczem. Patrząc na pracę Urbana w Górniku raczej by nie narzekał. Przekłada mecz, a tłumaczy, że brakuje rytmu meczowego. Z tego co pamiętam to Berg, czy może nawet Urban potrafił po meczu pucharowym wymienić cała 11 na ligę. I o jakiej kadrze 11 osobowej piszesz, skoro wg mnie jest koło 20 graczy na dobrym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 6 godzin temu, The Game 85 napisał(a): To, że nie jest zadowolony ze wzmocnień, to nie musi mówić publicznie przed 1 meczem. Patrząc na pracę Urbana w Górniku raczej by nie narzekał. Przekłada mecz, a tłumaczy, że brakuje rytmu meczowego. Z tego co pamiętam to Berg, czy może nawet Urban potrafił po meczu pucharowym wymienić cała 11 na ligę. I o jakiej kadrze 11 osobowej piszesz, skoro wg mnie jest koło 20 graczy na dobrym poziomie. jak wrażenia po 1 połowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Game 85 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 16 minut temu, Qcin_69 napisał(a): jak wrażenia po 1 połowie? Na razie dobrze, ale to tylko Lech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 10 minut temu, The Game 85 napisał(a): Na razie dobrze, ale to tylko Lech. Lech czy Aktobe? z moich obserwacji po mało znaczącym meczu (imo) Najwieksze różnice między Rumunem a Portugalczykiem: Legia znacznie lepsza taktycznie w obronie podczas kontrataków - coś przez co Legia mimo bycia najlepszym zespołem w Lidze w poprzednim sezonie sprawiło, że skończyli na 5 miejscu. Pelna kontrola meczu, brak minut dominacji rywala- z moich wyliczeń Lech w tym meczu miał 0 minut przewagi nad Legią (nie liczę pojedynczych sytuacji) - całościowo Legia kontrolowała ten mecz od 1 do 76 minuty) Ponadto, uwaga z 2 połowy (1 oglądałem w pubie bez głosu) : Borek do wyjebania już, totalnie odklejony i nierozumiejący gry jak Głos Pomorza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi