Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, jack napisał(a):

A widzisz a Lechia zbiera młode talenty i rozwija by na nich zarobić 😘

Po tym jak wyżebrali od młodej Gesslerowej 😂

Lechia za te machloje finansowe powinna być spuszczona ligę niżej jsk Lyon we Francji 

Edytowane przez DLT_Braddock

9 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a):

Po tym jak wyżebrali od młodej Gesslerowej 😂

Lechia za te machloje finansowe powinna być spuszczona ligę niżej jsk Lyon we Francji 

Ekstraklasa potrzebuje Gdańska a Gdańsk potrzebuje Ekstraklasy. Lechia idzie w dobrym kierunku, wolno ale idzie. I choć na razie ciężko się to spina to lepsze wielomilionowe wsparcie miasta niż 40k pusty stadion. 

Chelsea have had a bid of £55m for Jamie Gittens accepted by Borussia Dortmund and the winger is now set to have a medical at the Premier League club 

Z nim jak dobrze licze mają na ten moment 31 chopa w składzie i 18 wypożyczonych,  prawie 50 graczy + cała banda u21 u19 itd.

Nigdy jeszcze nie bylo czegoś takiego w piłce , to co robia od 2 lat to jakieś k**** new rewolution ;]

Ciekawe jak to się skończy,  pewnie będzie można to ocenić gdzieś za 6-7 sezonów, ale jadą po prostu bez żadnego hamulca jebani. 

Nie oceniam bo za wcześnie,  zreszta cos tam zdazyli wygrac jak zaczeli działac w tym nowym stylu. Nie mowie ze zle robią, że to przesada, musi to wszystko mieć jakiś głębszy sens chyba, tak czy siak to jest zupełnie coś nowego w piłce, co wymaga śledzenia od początku do końca.

W dniu 29.06.2025 o 07:19, jack napisał(a):

Ekstraklasa potrzebuje Gdańska a Gdańsk potrzebuje Ekstraklasy. Lechia idzie w dobrym kierunku, wolno ale idzie. I choć na razie ciężko się to spina to lepsze wielomilionowe wsparcie miasta niż 40k pusty stadion. 

Do czego jest potrzebna ta Lechia???? Duży ośrodek piłkarski jest obok przecież 🙂 choć tam marnie kibicowsko w porównaniu do lat poprzednich 

Średnia 12 tys na mecz na prawie 500 tys miasto? Miasto w którym nie ma żadnej piłkarskiej konkurencji?

Słabo trochę.

Myślę że ekstraklasa jednak bardziej potrzebuje Śląska Wrocław i Wisły Kraków 

7 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a):

Średnia 12 tys na mecz na prawie 500 tys miasto? Miasto w którym nie ma żadnej piłkarskiej konkurencji?

Słabo trochę.

Myślę że ekstraklasa jednak bardziej potrzebuje Śląska Wrocław i Wisły Kraków 

Ekstraklasa potrzebuje dużych ośrodków. A jak będzie atrakcyjny produkt to i widzów będzie dużo. Zobaczysz na starcie przyszłego sezonu jaka w gdańsku może być frekwencja. 

2 godziny temu, jack napisał(a):

Ekstraklasa potrzebuje dużych ośrodków. A jak będzie atrakcyjny produkt to i widzów będzie dużo. Zobaczysz na starcie przyszłego sezonu jaka w gdańsku może być frekwencja. 

Drażni mnie od zawsze to hasło że w ekstraklasie z automatu należy się miejsce dla wielkich ośrodków. Taka Legnica, Nieciecza, Niepołomice mają być z góry skazane na bytowanie ligę niżej.? Oni przynajmniej swoje kilkutysięczne stadiony zapełnią w całości. W Gdańsku jak na duże miasto przychodzi garstka ludzi. Może nie podoba im się ta egzotyka w składzie. Co polskiej pilce daje Lechia?

Przecież jedyne powołania do młodzieżowych reprezentacji dla zawodników z Lechii przychodzą z Ukrainy tylko 😂

1 minutę temu, DLT_Braddock napisał(a):

Drażni mnie od zawsze to hasło że w ekstraklasie z automatu należy się miejsce dla wielkich ośrodków. Taka Legnica, Nieciecza, Niepołomice mają być z góry skazane na bytowanie ligę niżej.?

Nie słyszałem hasła, że komuś w ekstraklasie coś się należy z automatu. Ja piszę o tym co jest moim zdaniem najbardziej korzystne. 

A Legnica, Nieciecza, Niepołomice, Wronki, Grodzisk Wielkopolski, Pniewy są skazane na niższe ligi. 

2 godziny temu, jack napisał(a):

Dlatego, że nie mają przetrwać dłużej niż zachcianka bogatego sponsora

Nieciecza to jednak nie Heko Czermno. W Lechii było pełno szemranego towarzystwa i skończyło się drenażem miejskich pieniędzy. W Niecieczy czy Wieczystej jeden gość dobrze sobie radzi 

Robert Gumny wraca do Lecha. Po Skrzypczaku drugi powrót wychowanka i drugi świetny transfer Kolejorza. Kontuzje zahamowały jego karierę, ale gość ma w nogach ponad 100 meczów w Bundeslidze i wciąż dopiero 27 lat. Dobrze wygląda ten offseason w Poznaniu :)

A Ja nie jestem zadowolny z ruchów jakie poczynił Lech @Pablo81 . Sam wiesz doskonale, że dwa sezony już zostały zmarnowane gdzie można było wykorzystać wysoki współczynnik. Najpierw kompromitacja ze Słowakami a później brak pucharów przez Mariusza Rumaka. 

Ja rozumiem, że jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że idzie rozbiórka zespołu i jest masową sprzedaż, ale jednak nie mamy rezerwowego napastnika a na obronie biega Gurgul co na Ekstraklasę wystarczy, ale jak chcemy mierzyć się z najlepszymi w Europie to trochę za mało. 

Przecież kupili dwóch obrońców. Jednego aktualnego reprezentanta, jednego byłego, ale dość młodego i w zdrowiu w orbicie kadry. Obydwaj wychowankowie. Nie wiem, kogo oczekujesz. I pisanie, że biega Gurgul w negatywnym znaczeniu jest niezrozumiałe. Zawodnikiem już interesują się zagraniczne kluby, a gość jest bardzo młody i z solidnego poziomu powinien wskoczyć na wyższy. I też nie wiem, coa Rumak do tego. Zupełnie się nie zgadzam z twoja oceną.

2 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

Nie wiem, kogo oczekujesz.

Ja rozumiem, że pozostawienie składu na kolejny sezon bez utraty ważnych postaci to już jakiś postęp, gdy zawsze po jakimś sukcesie była wyprzedaż, ale jednak szanujmy sie. 

Celem minimum jest faza grupowa jakiś europejskich pucharów, ale Ja bym celował w IV rundę kwalifikacji do LM. Tam albo LM albo faza grupowa LE. No i też jednak nie chciałbym aby Lech był dostarczycielem punktów więc brakuje nam 

a) rezerwowego napastnika. Sam wiesz doskonale jak to wyglądało jak MI pauzował. W ataku to była tragedia. 

b ) kogoś lepszego za Gurgula. Koleś był elektryczny na tle naszych ligowców a co dopiero jak przyjdzie mu się zmierzyć z lepszymi od siebie.

2 godziny temu, Pablo81 napisał(a):

też nie wiem, coa Rumak do tego.

Moim zdaniem to on jest głównie odpowiedzialny za brak pucharów w tamtym sezonie. 

19 letni Gurgul jest wart 3.5 mln euro, zainteresowany są nim Parma i mistrz Austrii Sturm Graz.

Łap Ranking LB ekstraklasy legijnego Weszło:

https://weszlo.com/2025/05/31/lewi-obroncy-weszlo-ranking-ekstraklasa-janza/

Znając realia ekstraklasy uważam transfery za bardzo dobre. 

Dodatkowo taki Sktzypa nie dość, że jest kadrowiczem, to jeszcze kibolem Lecha - po wygranej Jagi w Rakowie, następnego dnia był na sektorze gości w Warszawie kiedy Kolejorz wygrywał z Legią.