jack Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Kuriozalny mecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, Życie_to_mem napisał(a): Tak się zastanawiam czy te wszystkie Szymańskie, Kamińskie i Skórasie potrafią zrobić coś podobnego z nieco lepszą ekipą niż Andora. Żeś dosypał do pieca, Gadoche chciał Real Madryt, najlepszy skrzydłowy świata w swoim czasie a że było jak było to nie wyjechał. Edytowane 20 godzin temu przez agresywnychomik Majewski kolejny PMS :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu ja to tylko tu zostawię nie musisz @josephnba przepraszać, ja nie z takich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) W dniu 12.06.2025 o 17:21, Qcin_69 napisał(a): a o wyższości Kana nad Lewandowskim to Ty musiałbyś znaleźć, bo ja nigdy nic takiego nie twierdziłem. W dniu 12.06.2025 o 17:31, LeweBiodroSmoka napisał(a): na pewno mam szukać? i uwierzyć, że tak było? W dniu 12.06.2025 o 17:33, Qcin_69 napisał(a): masz, znalazłem za Ciebie W dniu 5.02.2022 o 01:45, Qcin_69 napisał(a): czymś sie różniła ich gra? dla mnie ten sam profil gracza, dzisiaj mam nawet wyżej Lewandowskiego bo poprawił playmaking, 3 lata temu miałbym wyżej Kane (od Lewandowskiego) właśnie z tego powodu. Tak jak zgadzam sie ze pozycja typowego ST jest obecnie marginalizowana i już nie spotkamy sie z sytuacja ze ~Pippo Inzaghi będzie grał w drużynie wygrywającej Ligę Mistrzów, tak nie zgadzam sie ze Lewandowski jest przereklamowany- nie jest to gracz który w pojedynkę będzie robol grę, to prawda, rozumiem ze Camby wyżej miał Reusa, czy ze przyjdzie ktoś i wyżej będzie miał Millera teraz, tak Lewandowski w tym co robi jest elitarny i nie zgodzę sie ze wkładasz do Bayernu w jego miejsce Radosława Matusiaka i Bayern jest równie silny co z Lewandowskim. Bayern nie dominuje tyłków Bundeslidze, oni rok w rok są topowym zespołem Europy, który walcował Barcelonę jak nikt w historii. Nie da sie rok w rok wygrywać LM, jedynie Real zrobił b2b nie wygrywając przy tym tytułów na krajowym podwórku. tymczasem rok pozniej W dniu 5.11.2023 o 19:23, Qcin_69 napisał(a): Nie potrafisz odpowiedziec, obrażasz się jak dziecko Kane > Lewandowski i na tym zakończmy, a rankingi Fifa gdzie glosuja dziennikarze Belize i gdzie pewnie Pogba jeszcze w zeszłym roku miał szanse na jakieś głosy to wiesz ile są warte, tyle co statystyki Lewandowskiego z faz grupowych LM W dniu 5.11.2023 o 19:04, Qcin_69 napisał(a): Ty ani przez chwile nie dyskutowales, jedyne co póki robisz to cytujesz wikipedię - teraz wchodzisz już w tryb ekspercki, a ja wychodzę z założenia, ze nie wiesz zupełnie o czym piszesz i Kana najwidoczniej oglądałeś tylko w jakiś skrótach, albo tabelkach na flashscorze. Podaj mi 3 cechy piłkarskie (pozytywne) w ktorych Lewandowski jest lepszy od Kane (możesz dla ułatwienia bazować na prime Lewandowskiego) to wtedy będziemy dyskutować, bo jak chcesz robić to co dotychczas czyli pisać o sukcesach z Bayernem, miejscach w rankingu Fifa i o tym ile goli strzelił Dinamo Zagrzeb to faktycznie nie mamy o czym dyskutować i szkoda naszego czasu - ja nie pisze ze Kane miał lepsza karierę tylko ze jest lepszym (i zawsze był) piłkarzem W dniu 5.11.2023 o 18:55, Qcin_69 napisał(a): lol, ale właśnie ja napisałem ze to jest argument z dupy, tak samo jak podawanie liczb z meczów Bayernu z mistrzem Węgier no czyli ziomeczkiem może być lepszym! Ale pilkarsko nie ma drużyny na świecie która wolałaby Lewandowskiego od Kane;) W dniu 5.11.2023 o 18:41, Qcin_69 napisał(a): dobierać sobie tego typu statystyki każdy potrafi Kane był królem strzelców mistrzostw świata, Lewandowski strzelil na Mundialu 2 gole przez cała karierę - to są tego typu właśnie przekrzykiwania. Ja rzuciłem argumenty - Kane jest lepszym playmakerem, gra lepiej dla drużyny, więcej uczestniczy w pressingu, robił super statystyki w gorszych zespołach - Ty rzuciłeś liczby z fazy grupowej ligi mistrzów i ranking fifa na piłkarza roku jako odpowiedz - wiec o czym my tu mamy dyskutować? Wymien 3 rzeczy w których prime Lewandowski był lepszy od Kane poza liczba strzelonych bramek i wtedy ok, bo póki co dowiedziałem się tylko ze Lewandowski lepszy bo strzelił więcej bramek w Bayernie W dniu 5.11.2023 o 18:05, Qcin_69 napisał(a): no patrzyłem, nawet coś tam oglądałem! Tottenham zmienił trenera i w końcu jest ktoś konkretny z wizja (Kane długo nie chciał odejść ze Spurs przecież po tym jak zobaczył jak wyglądają Totki po lecie i ze. w końcu graja w piłkę) 26 punktów/10 kolejek chyba spoko wynik całkiem, a z puchary wylecieli bez Kane w składzie wiec co on ma do tego? I co z tego, ze jak Haaland grał- to jest to co pisałem wcześniej, Bayern miał drużynę gdzie po połączeniu Bayernu z reszta bundesligi poza graczami z Bawarii miałbyś może z 2 graczy z innych drużyn w najlepszej 11. Lewandowski to byl tylko (i aż) elitarny scorer, ale jego impact w najważniejszych meczach zawsze był minimalny - bez różnicy czy mówimy o Borussi (poza meczem z Realem ofc) czy Bayernie, czy nawet reprezentacji Polski - Lewandowski nigdy nie był głównym aktorem w najważniejszych spotkaniach. Spurs to akurat do finału LM trafili na mega fuksie i farcie, na pewno wtedy na to nie zasłużyli sportowo, a Kane był wtedy sporo kontuzjowany akurat + co maja liczby bramek do tego? Lewy był pewnie lepszym scorerem niż Kane, ale jest i byl gorszym piłkarzem, bo poza scoringiem nie dawał nic więcej, Kane więcej pracował w obronie + byl znacznie lepszym playmakerem, tutaj na tym forum tez było wielkie oburzenie od fanów Realu jak ktoś w tym atf sportowym wybrał Benzeme, a Kane to właśnie gracz tego typu, drużyna była najważniejsza zawsze i grał dla ekipy a nie swoich rekordów stad liczby to jedno, a skillset drugie czemu nie dodałeś 90 minut w Pucharze, skoro w poprzednim poście Puchar był istotny? W dniu 5.11.2023 o 18:25, Qcin_69 napisał(a): raczej to Ty wyżej stawiasz Drummonda od Draymonda Greena;) Liczby Lewandowskiego kończyły się zawsze jak zaczynało się poważne granie, fajny grajek na RS, ale w PO jego rola zawsze była marginalizowana. W dniu 5.11.2023 o 15:13, Qcin_69 napisał(a): ale co ma jedno do drugiego? Już wiele argumentów słyszałem broniących Lewandowskiego, ale ten to chyba wyższy poziom januszerki w obronie Polaka Rodaka. Z tego co ostatnio jeszcze sprawdzałem, to piłka nożna jest sportem drużynowym, wiec ponownie, co ma jedno do drugiego? Ja oceniałem poziom sportowym 1 gracza, a nie jego partnerów. Kane przez cała karierę w Tottenhamie za najlepszego w drużynie miał Sona, a poza nim nie było w Spurs nikogo kto ocieralby sie o top 20 w lidze(overallowo), teraz dostał partnerów na poziomie Lewandowskiego i w ciągu 2 miesięcy (gdzie wchodził w sezon prosto z samolotu przecież) bawi sie Bundesliga Lewandowskiemu bliżej do Dzeko niz do Kane, ale super ze w końcu to wychodzi, szkoda, ze tak późno Harry odszedł ze Spurs (albo ze mu Levy nie dał lepszego wsparcia) bo by miał karierę lepsza od Benzemy imo W dniu 5.11.2023 o 03:22, Qcin_69 napisał(a): aż tak bym nie wybiegał, jednak 41 goli to jest nadal kosmiczny wynik, ale Lewy dawał elitarny scoring i nic poza tym, a Kane poza elitarnym scoringiem dokłada topowy playmaking przez co jego użyteczność w najważniejszych meczach nie traci na ważności W dniu 4.11.2023 o 22:41, Qcin_69 napisał(a): gdzie są ci co się śmiali z Harry’ego Kane i tego jak pisałem, ze jest lepszym piłkarzem od Lewandowskiego? Szkoda, ze zniknął temat atf soccer, pięknie by się wyjaśniało tutaj cytowało ekspertow od kopanej Kane>Lewandowski w c***. 10 meczów - 15 goli, 5 asyst. Typ zjadł ligę w 2 miesiące no to mamy tu alltime cyganerke, a wystarczyl jeden telefon i Tatko od razu wszystko znalazl na nastepny tydzien zamowilem u niego posty o Tobiaszu, czyli najwiekszym talencie od czasow Boruca, stay tuned! smieszne jest tez to, ze praktycznie wszystkie z tych postow lajkowal Chomik, doborowe grono antypoljakow, trza przyznac W dniu 12.06.2025 o 18:53, Qcin_69 napisał(a): Generalnie rozmowa z Tobą o piłce nie ma większego sensu, bo w zasadzie Ty rozmawiasz sam ze soba, raz jako Ty, a drugi raz jako ktoś inny, nie czytając co druga osoba pisze xd Edytowane 7 godzin temu przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 40 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): tymczasem rok pozniej no to mamy tu alltime cyganerke, a wystarczyl jeden telefon i Tatko od razu wszystko znalazl na nastepny tydzien zamowilem o u niego posty o Tobiaszu, czyli najwiekszym talencie od czasow Boruca, stay tuned! smieszne jest tez to, ze praktycznie wszystkie z tych postow lajkowal Chomik, doborowe grono antypoljakow, trza przyznac no ale w czym rzecz, to z Kanem po 5 meczach to chyba jasne ze fanbojowski post, poza tym pod reszta sie podpisuje cały czas - Kane i Lewandowski ten sam kaliber gracza, Kane bardziej wszechstronny i lepszy zespołowo, Lewandowski lepszy finisher, w zależności od potrzeb zespołu wybierasz 1 lub 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 1 minutę temu, Qcin_69 napisał(a): w zależności od potrzeb zespołu wybierasz 1 lub 2 no chyba, ze czasem grasz o cos istotnego jak np w fazie pucharowej LM, to wtedy jednego sciagasz, ale to w zaleznosci od potrzeb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu 13 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): ja to tylko tu zostawię nie musisz @josephnba przepraszać, ja nie z takich Ale za co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu (edytowane) 15 godzin temu, jack napisał(a): Kuriozalny mecz Ale ze co?, że Portugalczycy nie przestraszyli się polskiego żywego złota wartego 1,5 mln Euro ??? takie ogórki jak Fornalczyk to zbierane są na plantacjach w koloniach francuskich tj. Martynika i pakowani do skrzynek, żeby z samego rana móc go kupić w Biedronce. może i nie strzeliliśmy żadnej bramki ale za to straciliśmy 5 z resztą ja już widzialem kiedyś ten mecz: Edytowane 6 godzin temu przez Vice-rezerwa-rezerwy2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 2 godziny temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): Ale ze co?, że Portugalczycy nie przestraszyli się polskiego żywego złota wartego 1,5 mln Euro ??? takie ogórki jak Fornalczyk to zbierane są na plantacjach w koloniach francuskich tj. Martynika i pakowani do skrzynek, żeby z samego rana móc go kupić w Biedronce Dziwne, że Polski trener się nie przestraszył i wyszedł ofensywnie i nonszalancko na Portugalię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu W dniu 11.06.2025 o 18:29, jack napisał(a): Od bardzo niedawna jest to w miarę dostępne. Orliki zaczęły być budowane w 2008 roku. Jeszcze kilka lat minie zanim zaczniemy powoli zbierać plony z tej rewolucji. Przecież obecna młodzieżówka to już można powiedzieć, że pokolenie orlikowe. Dochodzą jeszcze jakieś projekty PZPN typu AMO, które funkcjonują już też ponad 10 lat. I co widzimy? Coś za mocno wierzysz w te orliki, a raczej nie o to chodzi. Pewnym problemem na pewno jest to, że teraz dzieciaki kompletnie nieprzygotowane przychodzą do klubów i już nie mówię o samych umiejętnościach stricte piłkarskich, opanowanych podstawach rzemiosła, ale znaczna część dzieci (pewnie większość) jest absolutnie nieprzygotowana ruchowo, koordynacyjne. Zupełnie inaczej niż kiedyś pokolenia "podwórkowe". Poza tym, poważne szkolenie nie może odbywać się na orlikach, a niestety bardzo dużo tych dzisiejszych szkółek tak funkcjonuje. Ogólnie temat rzeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 13 minut temu, Braveheart22 napisał(a): Przecież obecna młodzieżówka to już można powiedzieć, że pokolenie orlikowe. Dochodzą jeszcze jakieś projekty PZPN typu AMO, które funkcjonują już też ponad 10 lat. I co widzimy? Coś za mocno wierzysz w te orliki, a raczej nie o to chodzi. Pewnym problemem na pewno jest to, że teraz dzieciaki kompletnie nieprzygotowane przychodzą do klubów i już nie mówię o samych umiejętnościach stricte piłkarskich, opanowanych podstawach rzemiosła, ale znaczna część dzieci (pewnie większość) jest absolutnie nieprzygotowana ruchowo, koordynacyjne. Zupełnie inaczej niż kiedyś pokolenia "podwórkowe". Poza tym, poważne szkolenie nie może odbywać się na orlikach, a niestety bardzo dużo tych dzisiejszych szkółek tak funkcjonuje. Ogólnie temat rzeka. Zmianę już widać bo nawet w tym meczu z Portugalią było widać wyszkolenie techniczne. Kiedyś po prostu do reprezentacji młodzieżowych brało się największych i najsilniejszych chłopów. Wtedy były sukcesy. Teraz grając z Portugalią mamy wyższe posiadanie piłki. Akurat w tym meczu fantazja za bardzo poniosła i zamiast się cofnąć i grać spokojnie to nasi próbowali dominować. A zabrakło fizyczności, wyrachowania i asekuracji w obronie. Do tego indywidualne błędy. Na hura to trzeba było wyjść na Gruzję a tam daliśmy się pobić fizycznie. Wyniki są dużo gorsze niż gra. W młodzieżówkach chyba lepiej grać otwarty football i dostać 5 bramek niż się zamurować i dostać 1 albo 2. Trener niestety nie pomógł ale może też musi się nauczyć. Orliki ja dobre ruszyły w 2012 roku. 13 lat temu. Bum na piłkę wśród dzieciaków ruszył w 2016r. Czyli to jeszcze nie ta fala orlikowa. Ta zaczyna się wraz z obecną u17. Ja tak to liczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 31 minut temu, Braveheart22 napisał(a): Przecież obecna młodzieżówka to już można powiedzieć, że pokolenie orlikowe. Dochodzą jeszcze jakieś projekty PZPN typu AMO, które funkcjonują już też ponad 10 lat. I co widzimy? Coś za mocno wierzysz w te orliki, a raczej nie o to chodzi. Pewnym problemem na pewno jest to, że teraz dzieciaki kompletnie nieprzygotowane przychodzą do klubów i już nie mówię o samych umiejętnościach stricte piłkarskich, opanowanych podstawach rzemiosła, ale znaczna część dzieci (pewnie większość) jest absolutnie nieprzygotowana ruchowo, koordynacyjne. Zupełnie inaczej niż kiedyś pokolenia "podwórkowe". Poza tym, poważne szkolenie nie może odbywać się na orlikach, a niestety bardzo dużo tych dzisiejszych szkółek tak funkcjonuje. Ogólnie temat rzeka. To jest niesamowite, od lat 90 słyszę, że źle szkolimy, że świat nam uciekł, mimo wzorców z Europy i gdzie tam jeszcze potrafią w pilke... po 34 latach jesteśmy w punkcie wyjścia, świat nam uciekł xDDDD PZPN powinno się zaorać zaraz po PSL Edytowane 2 godziny temu przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): To jest niesamowite, od lat 90 słyszę, że źle szkolimy, że świat nam uciekł, mimo wzorców z Francji, Niemiec, Hiszpani, Portugalii, Włoch, Anglii i gdzie tam jeszcze potrafią w pilke... po 34 latach jesteśmy w punkcie wyjścia, świat nam uciekł xDDDD PZPN powinno się zaorać zaraz po PSL Moim zdaniem przewaga obecnych czasów polega na masowości. Nieporównywalnie więcej dzieciaków teraz trenuje. Statystyka spowoduje, że będzie większy dopływ utalentowanych zawodników. Wszystkich nie zepsują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): To jest niesamowite, od lat 90 słyszę, że źle szkolimy, że świat nam uciekł, mimo wzorców z Francji, Niemiec, Hiszpani, Portugalii, Włoch, Anglii i gdzie tam jeszcze potrafią w pilke... po 34 latach jesteśmy w punkcie wyjścia, świat nam uciekł xDDDD PZPN powinno się zaorać zaraz po PSL Pokolenie 85-94: Błaszczykowski, Piszczek, Glik, Grosicki, Krychowiak, Lewandowski, Milik, Zieliński, Fabiański, Szczęsny Pokolenie 95-04: Kiwior, Bułka, Szymański, Grabara, Moder, Bednarek, Frankowski, Piątek, Urbański, Buksa, Kamiński + Cash, Zalewski z importu. To jest najsmutniejsze. Mam kolegę, który trenuje dzieci w ekstraklasowym klubie i mówi, że 1) strukturalnie, 2) pod względem poziomu aktywności młodzieży jesteśmy w dupie, tak że zobaczymy czy cokolwiek się zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, jack napisał(a): Moim zdaniem przewaga obecnych czasów polega na masowości. Nieporównywalnie więcej dzieciaków teraz trenuje. Statystyka spowoduje, że będzie większy dopływ utalentowanych zawodników. Wszystkich nie zepsują Ten argument padał już mid 2000s. Od tego czasu mamy Lewandowskiego który sam się gdzieś,jakoś nauczył i paru bramkarzy. Nie doceniasz środowiska piłkarskiego, ich średnio interesuje szkolenie, natomiast miejsce w komisji która nadzoruje szkolenie i implementuje zmiany jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 10 minut temu, jack napisał(a): Orliki ja dobre ruszyły w 2012 roku. 13 lat temu. Bum na piłkę wśród dzieciaków ruszył w 2016r. Czyli to jeszcze nie ta fala orlikowa. Ta zaczyna się wraz z obecną u17. Ja tak to liczę. Nie no orliki to już zdecydowanie przed 2012 się przecież pojawiały. Bum na piłkę był zawsze tak naprawdę. Jedynie to zaczęło powstawać więcej tych randomowych szkółek w ostatnich latach, kiedyś takiego czegoś nie było. 10 minut temu, jack napisał(a): Zmianę już widać bo nawet w tym meczu z Portugalią było widać wyszkolenie techniczne. Kiedyś po prostu do reprezentacji młodzieżowych brało się największych i najsilniejszych chłopów. Wtedy były sukcesy. Teraz grając z Portugalią mamy wyższe posiadanie piłki. Akurat w tym meczu fantazja za bardzo poniosła i zamiast się cofnąć i grać spokojnie to nasi próbowali dominować. A zabrakło fizyczności, wyrachowania i asekuracji w obronie. Do tego indywidualne błędy. Na hura to trzeba było wyjść na Gruzję a tam daliśmy się pobić fizycznie. Wyniki są dużo gorsze niż gra. W młodzieżówkach chyba lepiej grać otwarty football i dostać 5 bramek niż się zamurować i dostać 1 albo 2. Trener niestety nie pomógł ale może też musi się nauczyć. Meczu z Portugalią nie widziałem, więc ciężko mi się odnieść do tego blamażu. Natomiast u Gruzinów w wielu momentach widziałem lepsze wyszkolenie techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Ze szkoleniem jest tak jak obecnie z piłką kobieca, mocarne dofinansowanie i każdy chce tylko przytulić kasę nikt się nie stara o finalny produkt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Ze szkoleniem jest tak jak obecnie z piłką kobieca, mocarne dofinansowanie i każdy chce tylko przytulić kasę nikt się nie stara o finalny produkt. W piłkę kobiecą zaczynają wchodzić poważne kluby. W Lechu Poznań zorientowali się, że inwestując śmieszne pieniądze można stać się faworytem do tytułu mistrzowskiego. Ich drużyna właśnie awansowała w cuglach do Ekstraligi. Jest już Pogoń, Śląsk, GKS, zaraz dołączy Legia. A dla amatorki jaka jest w piłce kobiecej wejście męskich klubów to będzie niesamowity kop przez same struktury, bazę i doświadczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, jack napisał(a): W piłkę kobiecą zaczynają wchodzić poważne kluby. W Lechu Poznań zorientowali się, że inwestując śmieszne pieniądze można stać się faworytem do tytułu mistrzowskiego. Ich drużyna właśnie awansowała w cuglach do Ekstraligi. Jest już Pogoń, Śląsk, GKS, zaraz dołączy Legia. A dla amatorki jaka jest w piłce kobiecej wejście męskich klubów to będzie niesamowity kop przez same struktury, bazę i doświadczenie. Te wszystkie kluby zaczynają wchodzić w football kobiecy bo tam się pojawiło mnóstwo kasy (z UEFA, UE czy uj wie skąd, może to pralnia, bo kto normalny ten para sport ogląda ) którą można podnieść stosunkowo małym nakładem sił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano 52 minuty temu Udostępnij Opublikowano 52 minuty temu poki co grają jak równy z równym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi