Skocz do zawartości

Futbol europejski

kore_old

Rekomendowane odpowiedzi

te argumenty w postaci 'legia sracila wychowanka' sa smieszne w c***. przeca te chlopaki odchodza, jesli nie graja. to nie jest tak, ze legia nie daje szans/nie rozwija mlodziezy. wszyscy nie moga grac. jeden rozwija sie wczesniej, drugi portrzebuje wiecej czasu. jeden 'musi' grac 'w podstawie', by wykonac krok naprzod, innemu wystarcza regularne, limitowane minuty. i nie zapominajmy o agencjach menadzerskich, ktore mieszaja we lbach tym mlodym chlopakom. taki wlodarczyk, co to tak sie poza legia (w gorniku) 'doskonale' rozwinal. gdzie on dzisiaj jest, pytam?! odpowiem, grzeje lawe w serie b!...

Edytowane przez joe dumars

17 minut temu, joe dumars napisał(a):

przeca te chlopaki odchodza, jesli nie graja. to nie jest tak, ze legia nie daje szans/nie rozwija mlodziezy

gracze odchodzą bo nie grają, Masórowi wprost kazali wypierdalać o czy mówił jego ojciec w Futbolownii

Legia nie rozwija graczy, bo nie gra nimi nawet na niższych szczeblach, w rezerwach było takie parcie na awans do wyższej ligi, że prym tam wiodły 33letnie stare konie

też chcesz szerzej porozmawiać?

22 minuty temu, joe dumars napisał(a):

taki wlodarczyk, co to tak sie poza legia (w gorniku) 'doskonale' rozwinal. gdzie on dzisiaj jest, pytam?! odpowiem, grzeje lawe w serie b!...

to jak 3/4 graczy wyjeżdzających za granice, różnica jest taka, że najpierw ktoś (nie Legia) zdołał na nich nieźle zarobić

29 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

gracze odchodzą bo nie grają, Masórowi wprost kazali wypierdalać o czy mówił jego ojciec w Futbolownii

Legia nie rozwija graczy, bo nie gra nimi nawet na niższych szczeblach, w rezerwach było takie parcie na awans do wyższej ligi, że prym tam wiodły 33letnie stare konie

też chcesz szerzej porozmawiać?

to jak 3/4 graczy wyjeżdzających za granice, różnica jest taka, że najpierw ktoś (nie Legia) zdołał na nich nieźle zarobić

trudno oczekiwac, by piotrek mosor i legia mialy podobna optyke na te sprawe. sugerowanie sie w ocenach sytuacji o szerszym spektrum tym, co jedna z zainteresowanych stron powiedziala w jakims wywiadzie, a co dotyczylo jednostkowego przypadku, nie jest zbyt madre... 

znakomita wiekszosc mlodych graczy uwaza, ze powinna wiecej grac. 'zajebistosc' tym chlopakom jest wpajana od dziecinstwa. pokora w tym srodowisku to deficytowe zjawisko...

2 minuty temu, joe dumars napisał(a):

trudno oczekiwac, by piotrek mosor i legia mialy podobna optyke na te sprawe. sugerowanie sie w ocenach sytuacji o szerszym spektrum tym, co jedna z zainteresowanych stron powiedziala w jakims wywiadzie, a co dotyczylo jednostkowego przypadku, nie jest zbyt madre... 

uważasz, że ojciec gracza 3 lata czy ile tam po fakcie przychodzi do wywiadu i sobie taką historię rzuca, ot tak z dupy? co mnie obchodzi co ma Legia do powiedzenia na temat Mosóra, skoro puściła top5 stopera młodego pokolenia za darmo?

4 minuty temu, joe dumars napisał(a):

nakomita wiekszosc mlodych graczy uwaza, ze powinna wiecej grac. 'zajebistosc' tym chlopakom jest wpajana od dziecinstwa. pokora w tym srodowisku to deficytowe zjawisko...

rozumiem, że wychowankowie Lecha myślą już inaczej? czy jednak to tylko  Legia ma kłody pod nogami? już abstrahując, że nie na miejscu jest takie generalizowanie, świadomość młodych graczy względem dbania o siebie, etyki pracy bardzo wzrosła względem lat minionych

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

uważasz, że ojciec gracza 3 lata czy ile tam po fakcie przychodzi do wywiadu i sobie taką historię rzuca, ot tak z dupy? co mnie obchodzi co ma Legia do powiedzenia na temat Mosóra, skoro puściła top5 stopera młodego pokolenia za darmo?

gowno cie obchodzi, jak sadze. ale w takiej sytuacji twoja opinia na temat polityki kadrowej legii (do ktorej jestes wyraznie uprzedzony) jest nic niewarta...

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

rozumiem, że wychowankowie Lecha myślą już inaczej? czy jednak to tylko  Legia ma kłody pod nogami? już abstrahując, że nie na miejscu jest takie generalizowanie, świadomość młodych graczy względem dbania o siebie, etyki pracy bardzo wzrosła względem lat minionych

gdyby nie 'generalizowanie', nie moglibysmy sie ze soba komunikowac. caly otaczajacy nas swiat porzadkujemy w oparciu o uproszczone strategie. i nie, wychowankowie lecha nie mysla 'inaczej' (uwaaga, 'generalizacja'!), bo niby czemu mielby inaczej myslec?! inna kultura? jezyk? funkcjonuja w skrajnie innym srodowisku? nie sadze. pewne jest jedno - lepiej 'potrafia w marketing'. ale to tylko slowa...

19 minut temu, joe dumars napisał(a):

gowno cie obchodzi, jak sadze. ale w takiej sytuacji twoja opinia na temat polityki kadrowej legii (do ktorej jestes wyraznie uprzedzony) jest nic niewarta...

ale to Ty dzwonisz Ziomek

mam nadzieję, że Ty po prostu trollujesz tu ludzi, można stać w kontrze, nawet w takim miejscu jest to wskazane, ale już bez przesady, w każdym temacie na wszystko? 

21 minut temu, joe dumars napisał(a):

gdyby nie 'generalizowanie', nie moglibysmy sie ze soba komunikowac. caly otaczajacy nas swiat porzadkujemy w oparciu o uproszczone strategie. i nie, wychowankowie lecha nie mysla 'inaczej' (uwaaga, 'generalizacja'!), bo niby czemu mielby inaczej myslec?! inna kultura? jezyk? funkcjonuja w skrajnie innym srodowisku? nie sadze. pewne jest jedno - lepiej 'potrafia w marketing'. ale to tylko slowa...

tak w marketing, a nie jest tak, że grają przynajmniej sezon w ESA zanim ich sprzedadzą?

4 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ale to Ty dzwonisz Ziomek

mam nadzieję, że Ty po prostu trollujesz tu ludzi, można stać w kontrze, nawet w takim miejscu jest to wskazane, ale już bez przesady, w każdym temacie na wszystko

tak w marketing, a nie jest tak, że grają przynajmniej sezon w ESA zanim ich sprzedadzą?

k****, lbs, to jest demagogia na poziomie gozdyry. stac cie na wiecej!...

czy im to pomaga robic wieksza 'kariere' na obczyznie? nie zauwazylem. powinno byc coraz lepiej (patrz: technologia, fizjo, psychologia etc.), a jest coraz gorzej. jak siegniesz do poczatkow transformacji, to zauwazysz, ze polacy rzadko wyjezdzali grac w ligach top 8 w europie. ale ci, ktorym ta sztuka sie 'udawala', byli wiodacymi postaciami w swoich druzynach. dzis, nasze 'orly' wyjezdzaja hurtowo, do c***owych druzyn, i zazwyczaj nie graja...

2 godziny temu, joe dumars napisał(a):

k****, lbs, to jest demagogia na poziomie gozdyry. stac cie na wiecej!...

czy im to pomaga robic wieksza 'kariere' na obczyznie? nie zauwazylem. powinno byc coraz lepiej (patrz: technologia, fizjo, psychologia etc.), a jest coraz gorzej. jak siegniesz do poczatkow transformacji, to zauwazysz, ze polacy rzadko wyjezdzali grac w ligach top 8 w europie. ale ci, ktorym ta sztuka sie 'udawala', byli wiodacymi postaciami w swoich druzynach. dzis, nasze 'orly' wyjezdzaja hurtowo, do c***owych druzyn, i zazwyczaj nie graja...

nie wiem chopie o czym Ty teraz rozmawiasz, skaczesz po tematach z przerwą na jakieś spirytystyczne wywody, to, że nasi nie grają nie zmienia faktu, że Legia nie zarabia na swoich graczach i co roku przepala miliony złotych - end of story

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nie wiem chopie o czym Ty teraz rozmawiasz, skaczesz po tematach z przerwą na jakieś spirytystyczne wywody, to, że nasi nie grają nie zmienia faktu, że Legia nie zarabia na swoich graczach i co roku przepala miliony złotych - end of story

widze, ze gdy ktos ma inne zdanie od ciebie, wlaczasz tryb totalnego kretyna. coz, twoj wybor. eot...

Edytowane przez joe dumars

@LeweBiodroSmoka 

Legia ma to przepala, Pogoń nie miała i też przepalała to jest zasadnicza różnica.

Wracając do historycznego sezonu, nie wiem czy się to powtórzy w najbliższym czasie ponieważ i w LM i LE tyle punktów nie ugramy, z perspektywy czasu można trochę żałować za Raków 2 lata temu zagrał w LE a nie w LK która jest jakby idealnie skrojona pod nas, przynajmniej na ten moment.

2 godziny temu, joe dumars napisał(a):

widze, ze gdy ktos ma inne zdanie od ciebie, wlaczasz tryb totalnego kretyna. coz, twoj wybor. eot...

weź sobie może przeczytaj, co Ty tam wczoraj napisałeś i sam spróbuj wyłapać z tego jakiś sens, wiesz, mi tak nie zależy, miałem dużo cierpliwości do Cb, a już drugi raz mnie obrażasz bez powodu, więc, nie ma problemu, miejsce obok Puzoana, eFa i Shadowego się zawsze znajdzie, za starym jestem na tańce z patusami

1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Legia ma to przepala, Pogoń nie miała i też przepalała to jest zasadnicza różnica.

gdyby nie hajs z LKE, to Legię nie było stać na nic, za chwilę mogą być 60 baniek w plecy i w sezonie gdzie top5 wchodzi do pucharów z rozstawieniem, Legia może nie się do nich nie dostać, w czołówce może utrzymać się Pogoń, a dodatkowo hajsem sypną w Motorze i Widzewie, a Legia będzie musiała się wyprzedać i zagrać sezon przejściowy

Cytat

Na dzień 30 czerwca 2024 roku zadłużenie Legii Warszawa wynosiło około 182 mln zł

Pogoń, to Pogoń, ostatecznie my przegrywając PP dalej będziemy tylko alltime przegrywami, dla Legii będzie to wizerunkowa i finansowa katastrofa

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

weź sobie może przeczytaj, co Ty tam wczoraj napisałeś i sam spróbuj wyłapać z tego jakiś sens, wiesz, mi tak nie zależy, miałem dużo cierpliwości do Cb, a już drugi raz mnie obrażasz bez powodu, więc, nie ma problemu, miejsce obok Puzoana, eFa i Shadowego się zawsze znajdzie, za starym jestem na tańce z patusami

gdyby nie hajs z LKE, to Legię nie było stać na nic, za chwilę mogą być 60 baniek w plecy i w sezonie gdzie top5 wchodzi do pucharów z rozstawieniem, Legia może nie się do nich nie dostać, w czołówce może utrzymać się Pogoń, a dodatkowo hajsem sypną w Motorze i Widzewie, a Legia będzie musiała się wyprzedać i zagrać sezon przejściowy

Pogoń, to Pogoń, ostatecznie my przegrywając PP dalej będziemy tylko alltime przegrywami, dla Legii będzie to wizerunkowa i finansowa katastrofa

Zadłużenie polskich klubów temat 15632, tak samo jak Liga miała na dekady oglądać plecy LW po awansie do LM tak samo żadna katastrofa LW nie spotka w przypadku porażki w finale PP. 

2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Zadłużenie polskich klubów temat 15632, tak samo jak Liga miała na dekady oglądać plecy LW po awansie do LM

imo tak by było, tylko Leśny nie chciał działać z Mioduskim i zrezygnował, z tą katastrofą, to nie jest moja opinia tylko głosy zewsząd, jak ktoś myśli, że Legia jest jak Real i dostanie każdą sumę na piękne oczy bez gwarancji finansowych, to się może grubo przejechać, ogólnie trochę się dziwię, że tu taka praktycznie zerowa świadomość tego co się dzieje, no, ale to trzeba żyć tym i się interesować, ja poza uniwersum ESA w ogóle już piłki nie śledzę na przykład, nie starczyłoby mi doby 

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

imo tak by było, tylko Leśny nie chciał działać z Mioduskim i zrezygnował, z tą katastrofą, to nie jest moja opinia tylko głosy zewsząd, jak ktoś myśli, że Legia jest jak Real i dostanie każdą sumę na piękne oczy bez gwarancji finansowych, to się może grubo przejechać, ogólnie trochę się dziwię, że tu taka praktycznie zerowa świadomość tego co się dzieje, no, ale to trzeba żyć tym i się interesować, ja poza uniwersum ESA w ogóle już piłki nie śledzę na przykład, nie starczyłoby mi doby 

Przecież Lesny chciał kasę (on i Wandzel dostali około 40 mln PLN za 40%) i tym razem Legia nie płaciła sama za siebie jak w przypadku wczesniejszego wykupu przez Leśniodorskiego ;) - to jeden z lepszych biznesów w polskiej piłce (o ile nie najlepszy) w XXI w.

Rezygnacja, bo mu nie bylo po drodze z kudłatym to jakieś opowieści z mchu i paproci.

12 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Rezygnacja, bo mu nie bylo po drodze z kudłatym to jakieś opowieści z mchu i paproci.

przecież jedno nie wyklucza drugiego, w momencie konfliktu niejednokrotnie się wypowiadał, że nie ma szans aby działali razem, gdyby to Mioduski ustąpił i wziął udziały to Leśny by został, możesz mnie wyprowadzić z błędu jak masz jakieś źródło, nie wszystko muszę dobrze pamiętać       

@agresywnychomik

dobra już widzę, najpierw Leśny sprzedał udziały, a potem odszedł dopiero, bo nie potrafili się dogadać

nie zmienia to jakby wiele, pod rządami Mioduskiego skończyło się jak się musiało skończyć                                                                                                                                                                       

9 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

przecież jedno nie wyklucza drugiego, w momencie konfliktu niejednokrotnie się wypowiadał, że nie ma szans aby działali razem, gdyby to Mioduski ustąpił i wziął udziały to Leśny by został, możesz mnie wyprowadzić z błędu jak masz jakieś źródło, nie wszystko muszę dobrze pamiętać                                                                                                                                                                               

Przecież to była ostra strategia negocjacyjna... 

Leśny by tych udziałów nie wykupił z kilku powodów,

- raz nie miał 60 baniek (lub więcej na Mioduskiego jesli znalazłby jakiegoś inwestora to sytuacja byłaby podobna jak z Mioduskim)

- jakby jako prezes nie sprzedał Prijovica i Nikolica to budżet byłby wtedy na minusie, kolejne pieniądze do zasypania których Leśny nie miał.

- odnośnie świadomości poczytaj z nim wywiady po tym jak odszedł z Legii, szczęśliwy człowiek z którego zeszło ciśnienie, pedalarz z rowerem w cenie samochodu xD

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

odnośnie świadomości poczytaj z nim wywiady po tym jak odszedł z Legii, szczęśliwy człowiek z którego zeszło ciśnienie, pedalarz z rowerem w cenie samochodu

no to już kiedyś bodaj Camby mnie uświadamiał, że Leśny to gołodupiec, dla mnie jednak był to gość z wizją, co potwierdził wynikami, które długo mogą się nie powtórzyć

kluby piłkarskie muszą rolować długi tak to działa od zawsze i mam tego świadomość, niestety w pewnym momencie dochodzisz do ściany, zwłaszcza gdy uzależniasz funkcjonowanie klubu na bazie przyszłych wyników, dlatego jest taka cieczka na ten PP i zamiast święta piłki mamy szereg pobocznych, niemniej ważniejszych kwestii

2 godziny temu, agresywnychomik napisał(a):

@LeweBiodroSmoka 

bardzo ładnie ujęta różnica. 

Legia ma na ten moment 180 mln zadłużenia względem 210 rok wcześniej a około 1/3 tego to inwestycja w Akademie, która spokojnie niedługo zacznie się spłacać z nawiązką, z kolei 1/3 to zadłużenie względem Mioduskiego przy czym ma ponad 20 mln na plus z dokonanych już transferów (w ratach) a w tym roku wyjdzie pewnie około +50 baniek. 

Mimo wielu nietrafionych inwestycji w piłkarzy to Legia generalnie nie jest źle prowadzona pod względem finansowym.

Legia nie musi być Realem Madryt, ale dalej nie grozi jej w żadnym wypadku bankructwo, a i struktura wydatków jest całkiem zdrowa (ok.45% budżetu to lista płac - idealnym byłoby 40% ale 45 też jest git) 

Dla porównania Lech Poznań, który zarabia w c*** więcej z transferów ma zadłużenie na 140 mln złotych - czyli jak podejrzewam już w tym roku Legia ma szansę się z Kolejarzem zrównać i to mimo niewielkich wpływów z transferów. 

Biodro piszesz o rzeczach o których nie masz pojęciach po prostu, a tu wystarczy zamiast czytać ekonomistów z forum Paprykarza poczytać raporty finansowe. 

13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no to już kiedyś bodaj Camby mnie uświadamiał, że Leśny to gołodupiec, dla mnie jednak był to gość z wizją, co potwierdził wynikami, które długo mogą się nie powtórzyć

kluby piłkarskie muszą rolować długi tak to działa od zawsze i mam tego świadomość, niestety w pewnym momencie dochodzisz do ściany, zwłaszcza gdy uzależniasz funkcjonowanie klubu na bazie przyszłych wyników, dlatego jest taka cieczka na ten PP i zamiast święta piłki mamy szereg pobocznych, niemniej ważniejszych kwestii

Tak, miał wizję... Jak zarobić kasę ;) i to mu się udało.

O czym Ty piszesz, przecież dopiero co Legia wygrała na Stamford Bridge w ćwierćfinale europejskiego pucharu ;) 

Mamy 2 drużyny w eliminacjach LM a że przez ostatnie parę lat poziom w eklapie się wyrównał to i o sukcesy będzie na rodzimym podwórku trudniej, PP całkiem ok trofeum.

Jaga, Lech, Raków, Legia

Może dojdzie Pogoń i Widzew.

10, 15, 20.lat temu tak nie było, można się zaczynać łudzić że idzie nowa jakość w historii eklapy.

Co do kwestii finansowych Legii nie mam pojęcia obecnie ale kolega @Qcin_69 ładnie to opisał, wiem jedno, finanse polskich klubów i ich monitoring to jak salary cap w NFL - MIT a jako dowód podam moją Wisłe.

Edytowane przez agresywnychomik

15 godzin temu, Qcin_69 napisał(a):

hyba dość oczywiste, że jak się robi transfery za maks 1mln euro (z wyjątkiem Szurokena za 1,5 xD) to są one w większości loteria i szansa, że się trafi jakaś perełkę jest relatywnie niska niż gdy robisz transfer za 100 mln euro - choć i wówczas wpadki się zdarzają - w ogóle nie kumam tego porównania xd 

Adamczuk na przestrzeni wielu lat miał skuteczność transferową z 80%, ostatnio się praktycznie w ogóle nie mylił, a miał chłop nóż na gardle, ograniczone środki i zerowy margines błędu

Masłowski z Jagii podobnie, zresztą wiadomo o co chodzi

nawet taki Górnik z pomocą Poldiego zdołał już ładnie zarobić na transferach

ale w Legii to wiadomo loteria i zawsze wypada masłem do dołu, choć  wystarczy stwierdzić, że Zieliński to pozorant i gdyby nie fart z Mucim, to by c***a z tego było

możesz rozwinąć te porównanie? Bo na tyle co oglądałem oba mecze Legii z Jagą to poza 1 połowa w Białymstoku to Legia była lepszym zespołem w obu starciach (nie patrząc na wynik) - Legia potrafiła masę punktów ze słabymi drużynami i przez to nie bije się o tytuł, ale jeśli chodzi o grę to poza meczem z Górnikiem (wygranym o ironio) i Radomiakiem to Legia grała dobrą piłkę (nie oglądałem meczu z Rakowem więc c*** wie jak tam było)

no mi się wydaje, że spadły Ci standardy i już nawet przegrane mecze z jakimiś tam momentami określasz "dobrą" piłką, a ogólnie na Guala w lidze z grubsza nie da się patrzeć, on ma pewnie więcej strzałów zablokowanych niż celnych, Luqinias poza początkiem sezonu  gra piach, Kapustka też wyhamował w zasadzie to tylko Morishita wygląda dobrze na przestrzeni większości sezonu, na bazie tej Twojej oceny, to bym bardziej strzelał, że więcej widziałeś skrótów niż całych spotkań i to nie jest tak, że ja oglądam wszystko jak leci, ale z opinią, że Legia gra dobrą piłkę tylko nie ma szczęścia, to się raczej nie spotkałem

w jakim tempie? Bo nie kumam zupełnie tej części Twojej wypowiedzi. 

no napisałeś, że jesteś przyzwyczajony do tego co się w Legii dzieje, a jeśli tendencja się utrzyma, to po czasie normalny już będzie słaby sezon w lidze z miejsce góra w top3 jak dobrze pójdzie, nie uważam że tak powinno być, dlatego nie rozumiem dlaczego cały czas uparcie chcesz racjonalizować to co się dzieje, skoro nie jest wcale dobrze

Ocenie dokładnie tak samo jak ocenie gdy wygrają Puchar -  dlaczego 1 mecz miałby sprawiać że uważam że sezon był dobry albo zły?

no to jest już beka, ale jak Bozia da i za rok będziecie bez pucharów, zostanie ci tylko ta liga do oglądania, to może przyjdzie jakaś refleksja, choć nie sądzę, Ty zawsze coś wymyślisz, żeby tylko się nie przyznać do tego, że się myliłes 

Brakuje jakości piłkarskiej na niektórych pozycjach - partnera dla Ziółkowskiego w obronie, zmiennika Wszolka, zmiennika Kapustki, napastnika i kogoś w miejsce Chodyny kto nie będzie się przewracał o własne nogi + poszerzenia kadry o jakościowych zmienników - to powinny być cele dla Zewlakowa imo

no to na oko brakuje z polowe skladu, bo na innych pozycjach tez nie widac zmiennikow za bardzo, dobrze, ze przynajmniej jedynke w bramce macie ustalona ;)

Jesli Legia wypadnie z Pucharów to będzie bolesne dla rankingu

ranking jest juz ustalony, wystarczy, ze Lech sie kolejny raz nie skompromituje i jakos te punkty powinnismy ciulac, choc wiadomo ze najlepiej bedzie pospadac do LKE gdy tylko sie da, niestety imo jestesmy za slabi na realna walke chociazby w LE, a system punktowania w LKE jest tak popierdolony i niesprawiedliwy dla tych z silniejszych rozgrywek, ze az zal nie korzystac

pewnie Vinagre i Ziółkowski będą od razu wystawieni na sprzedaż i to mocno pokrzyżuje plany, chyba że Darek skuma, że za rok vicemistrzostwo daje grę o LM i jeszcze ten rok nie odda nikogo poza Ginagrem/Ziolkowskim 

tak Daras c*** wylozy na fakt ze spierdolilo mu 60 baniek z roznych zrodel i zostawi ta przeplacana kadre na nastepny sezon - na bank

1 godzinę temu, Qcin_69 napisał(a):

Legia nie musi być Realem Madryt, ale dalej nie grozi jej w żadnym wypadku bankructwo

ktos tak pisal? Legii grozi jedynie ciecie kosztow i popadniecie w przecietnosc w momencie gdy ma rekordowy ranking i spokojnie moglaby grac przynajmniej w LE, oczywiscie istnieje jakas szansa ze Zewlak nawet na mocno ucietym budzecie wyczaraje kadre, ktora skonczy w top3, ale to wciaz bedzie jedynie szesliwy zbieg okolicznosci

Dla porównania Lech Poznań, który zarabia w c*** więcej z transferów ma zadłużenie na 140 mln złotych - czyli jak podejrzewam już w tym roku Legia ma szansę się z Kolejarzem zrównać i to mimo niewielkich wpływów z transferów. 

?

Cytat

Lech Poznań ma zobowiązania o łącznej wartości 69 847 227 zł. Wartość aktywów klubu wynosi 100 382 379 zł, co oznacza, że wskaźnik zadłużenia wynosi 70%. 

Ty Ziom, Tobie sie chyba wplywy z zadluzeniem pojebaly, czy dalej tak jak w przypadku Akademii myslisz, ze nikt tego nie sprawdzi? Stephen Hawking z Ciechocinka.

ponadto z tego co sie mowi Lech zapowiada ze nie bedzie wyprzedania kadry, jedynia Sousa ma pojsc pod mlotek, ale w sumie c*** wie, bo jak sie dowiedza ze maja jednak 140 baniek w plecy to roznie moze byc xd

Biodro piszesz o rzeczach o których nie masz pojęciach po prostu, a tu wystarczy zamiast czytać ekonomistów z forum Paprykarza poczytać raporty finansowe. 

napisz chociaz jedna rzecz, ktora ma jakolwiek pokrycie w rzeczywistosci, bo poki co to jestem zniesmaczony poziomem tej dyskusji

o do kwestii finansowych Legii nie mam pojęcia obecnie ale kolega @Qcin_69 ładnie to opisal

XDDD

poziom w eklapie się wyrównał to i o sukcesy będzie na rodzimym podwórku trudniej

moim zdaniem od dwoch sezonow czolowka ligi nie gra nic specjalnego i Rakow z ostatniego sezonu Papszuna by to oral jak chlopi pole w XIV wieku, zeszloroczna Jaga miala najmniej punktow zdobytych w historii albo od kilku dekad, jesli nie bedziemy potrafli choc troche ogarniac gry na dwoch frontach tak jak to robi Siemieniec w tym roku, to poziom znaczaco nie wzrosnie, ktos tu tez pisal ze kluby nagle zaczna rzucac zacznie wiecej gotowki zeby dostac sie do pucharow, uwierze jak zobacze, oby tylko kluby miejskie nie byly tym az tak zywo zainteresowane

10, 15, 20.lat temu tak nie było, można się zaczynać łudzić że idzie nowa jakość w historii eklapy.

na pewno ta 15ka otwiera jakas szanse, ale wciaz trzeba sukcesywnie nabijac te punkty, tegoroczny sezon byl tak samo wyjatkowy jak fartowny, nie mozemy sobie juz pozwolic na takie wpadki jak Lech w tym roku, bo raczej nie zawsze bedziemy wchodzic do cwiercwinalow dwoma ekipami

ps. cos mi sie zjebalo z klawa i nie mam polskich znakow, gdzies od polowy postu, takze sorry jak cos ;]