Skocz do zawartości

Miami Heat 2014/15

MVPrzemek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja się z żadnych kontuzji nie nabijam, więc odłóż emocje na bok i daruj sobie takie teksty.

Zatem wytłumacz mi łaskawie te słowa:

"jak będą zdrowi" pobije teraz "w tej lidze", "ma przegląd pola" i "najlepszy/najgorszy ever" jeśli chodzi o najczęściej używany tekst na forum.

Z kontextu dość jasno mi wychodzi, że że się nabijasz z kontuzji Miami.

Problem w tym, że jak będą zdrowi jest cały czas aktualne, bo nie są.

Ale looz, pisząc to nie wiedziałeś o problemie Bosha.

Pozdro

Joseph Goodman of the Miami Herald:

The Heat could announce Friday whether Chris Bosh will be forced to miss the remainder of the season following tests on his lungs.

Bosh was admitted to a Miami-area hospital Thursday after meeting with a doctor. The Heat’s power forward underwent initial tests that proved inconclusive, according to the Heat. The fear is that Bosh could have blood clots on his lungs. If there is a pulmonary embolus, or multiple clots, then Bosh would be out for the remainder of the season, and possibly longer, while being treated with blood thinners for pulmonary embolism.

Teraz to i tak o nic nie pograją, a jak się jeszcze okaże że Dragic z nimi po sezonie nie podpisze bo kasy nie starczy to 2 picki za darmo pójdą. Szkoda że takie problemy Bosha akurat teraz.

Edytowane przez Bloniek

Update info o Boshu bo mnie jakoś to mocniej interesuje.

Zatorowość płucna, a dokładniej skrzepy tam mogły powstać na skutek tzw niewykrytej hipercholesterolomi, która  w znakomitej większości przypadków jest uwarunkowana genetycznie, ale może być też wywołana przez...sterydy czy inne tego typu środki, które niemiłosiernie wpływają na tzw zespół metaboliczny, czyli po polsku wątroba źle rozkłada cholesterol LDL, bądź też przez zmiany tarczycowe.

Objawem wtórnej hipercholesterolomi jest np przewlekłe zmęczenie, spadek kondycji. Któż z nas nie zauważył, że nie jest to stary Bosh i w tym sezonie gra naprawdę gorzej? Chyba już wiemy dlaczego...

Da się z tym żyć i spokojnie sport uprawiać, pod warunkiem że ryzyko powstawania skrzepów się wykryje i stosuje się leki z grupy simwastatyn. Dodam, że miał chłop szczęście że nie odkryli tego dopiero przy sekcji zwłok. Tyle się słyszało o młodych piłkarzach co padli na boisku a na reanimacje nie było już najmniejszych szans...

Zdrowiej Jaszczur

Edytowane przez Eld

Cos jest nie tak

Zatorowsc plucna to nie jest ugryzienie komarka i zdarza sie w pyte rzadko u normalnych ludzi

A tu jakas epidemia jak ACLe

Dziekujemy za wypowiedz doktora eld genetyczna hipercholesterolemia

Biorac pod uwage liczbe lotow, przemeczenie odwodnienie brak jonow i inne hujstwa to do tej pory sie to nie zdarzalo wcale

A tu Varejao Bosh Teletovic

Mysle ze to od wysokiego wzrostu

A te sportsmany MUSZA cos lykac bo to nie prawdopodobne az

Na szczescie wlasciciele i lekarze zespolow bardzo 'dbaja' o zdrowie i az dziwne ze juz nie zagra

Wyższe osoby są bardziej podatne na takie choróbska krążeniowe. Pamiętam jak mi kumpel mówił który by mnie pod pachę schował ( a do niskich nie należę ) który jedyne sporty jakie uprawia to rundka po browca do sklepu i wyciąganie cwaniaczków drogowych z auta, że też miał z problemy z krążeniem stwierdzone przez kardiologa. Jak dodamy do tego sterydy, modyfikowane białka i różne inne czary wychodzi, że chyba przekombinowali z Boshem...

Doktor Eld - heh :). Po prostu każdy jak na coś choruje czy odnosi jakąś kontuzje próbuje się dowiedzieć o tym jak najwięcej. A ja miałem na to duuużo czasu.