Skocz do zawartości

Miami Heat 2014/15

MVPrzemek

Rekomendowane odpowiedzi

BOŻE Kochany

Jak Alojz to zobaczy.

Wieszcze post na pićset słow.

koronowanie Heat w marcu na miszcza.

boję się.

dobrze że kirk hinrich dobrze kryje braci dragic.

Nie będzie elaboratu.

Trade Dragicia świetny w wykonaniu Rilesa (widziałem tego posta Matek).

Oddaliśmy szrot + dwa pierwszorundowe picki- 2017 (zastrzeżony w top7) i tu różnie jeszcze piszą - 2019, czy 2021(niezastrzeżony). Przypuszczam, że od 2019 jakoś chroniony, a w 2021 niezastrzeżony.

Trade jest niewątpliwie sukcesem. Sezon zaczynaliśmy bez jedynki i piątki, a teraz mamy Dragicia i Whitesidea.

Zapominamy o planie 2016. Whiteside i Dragic, przy końcówce kariery Wadea zmieniają wszystko.

"jak będą zdrowi" pobije teraz "w tej lidze", "ma przegląd pola" i "najlepszy/najgorszy ever" jeśli chodzi o najczęściej używany tekst na forum.

Mam nadzieję Jendras, że dobrze się bawisz. Bosh przebywa w szpitalu i ma podejrzenie pulmonary embolism, które w najlepszym przypadku kończy jego sezon, lub pneumonia, co brzmi lepiej, ale jeszcze nic nie wiadomo. Czekamy na wieści.

Chociaż nie trawię Miami, to dobrze się stało, że doszło do tej wymiany. Będzie ciekawiej na wschodzie.  Praktycznie za darmo dostali jednego z lepszych PG w tej lidze. Nieźle :lol:

Edytowane przez Valus

Chociaż nie trawię Miami, to dobrze się stało, że doszło do tej wymiany. Będzie ciekawiej na wschodzie.  Praktycznie za darmo dostali jednego z lepszych PG w tej lidze. Nieźle :lol:

Jeszcze niedawno nie mieścił się w TOP-20 wg niektórych a teraz jest w jednym z lepszych PG.:)

Jeszcze niedawno nie mieścił się w TOP-20 wg niektórych a teraz jest w jednym z lepszych PG. :smile:

Sharif

Mam do Ciebie prośbę, napisz jak możesz swoje obserwacje dotyczące jego gry. Przyznam uczciwie, że mało oglądam Suns. Zaraz chcę sobie odpalić jakiś ich meczyk z tego sezonu, co byś mi polecił, żebym mógł pooglądać Dragicia, tak jak gra nacodzień?

Nie słyszałem o Boshu, a że niestety sam mam podobne problemy to wiem czym to się kończy. Jeśli jest to zatorowość tętnicy płucnej to wygląda na to, że jaszczur miał....zawał. Druga opcja to to, że niektórzy wysocy ludzie o jaszczurowatej budowie ciała mają zwiększone ryzyko chorób układu krwionośnego. Po prostu ich pikawa musi mocniej pracować. Trzecia opcja zapalenie wirusowe.

Za mało informacji, mimo że szukałem na temat co mu dokładnie jest nic więcej nie znalazłem. Jeśli pierwsza opcja, koronarografia lub ablacja załatwia sprawę. Zabieg trwa godzinę, pobyt w szpitalu max tydzień. Znieczulenie miejscowe i nie trzeba się po tym rehabilitować. Dostanie parę leków, w tym pewnie iwabradyne czy prestarium i będzie git.

Trzecia opcja poważniejsza gdyż nie wiadomo skąd to złapał. Różnie się może skończyć, bo o ile samo zapalenie jest dość proste do wyleczenia o tyle nie wiadomo ile z tym chodził i jakie powikłania się porobiły.

Druga - zdarzały się przypadki w sporcie i to po kilku latach zawodowego jego uprawiania kiedy dopiero wyszły na jaw, że kończyły już nie tyle sezon, co karierę i jedyne co po tym można ze zajęć sportowych robić to przybijać piątki z kolegami z zespołu i zaspokajać żonę, pod warunkiem że ona na jeźdźca...

Nasze wszystkie mecze wyglądają podobnie. Ja bym obejrzał w dupę z Houston lub Clippers u siebie i wygraną z Toronto - chyba nasz najlepszy mecz w tym sezonie.

Generalnie można go określić jako one man fast break, momentami to jest coś niesamowitego widząc go jak się napędza i kończy akcje. Świetnie jak na białego, nieskaczącego zbiera a przynajmniej widać, że ma instynkt do tego nawet pod atakowanym koszem. Często penetruje co ma swoje plusy bo jest mega zwrotny i potrafi powiesić 2 obrońców w powietrzu niczym Hakeem za najlepszych lat ale momentami jest to denerwujące bo nie widzi wtedy niekrytych partnerów. Kocha piłkę i piłka kocha jego, bez niej robi się sfrustrowany a im bardziej jest tym bardziej przekłada się to na jego złą grę. Gra w tym sezonie pokazała, że off teh ball staje się bezuzyteczny. Dodatkowo ze spraw pozaboiskowych to ma 2 niezaleznych agentów, którzy lubią dużo gadać na twiterze. Natomiast jest oddany i zakładam, że jak już poszedł do Miami to zostanie tam do końca. Ma duże mniemanie o sobie ale kto w NBA nie ma i myśli, że jest w top 5 PG i jest wart bardzo dużej kasy.

Do tego jest dobrym strzelcem za 3 ale w naszej wesołej koszykówce często wymuszał rzuty przez co % nie byl super extra.

Edytowane przez Sharif

o co wam chodzi? Pat Riley does it again.

Heat dostali czołowego guarda w lidze za bezcen i nie zagrali jeszcze nawet długości Roweru Błażeju duetem Wade-Whiteside.

Jak s5 styknie w całość to Wschód ma czwartego 'contendera'.

Jak się kończy oddawanie picku z kiepską ochroną, widzimy na przykładzie Lakers. Riley od porażki ze Spurs balansuje na granicy  skalkulowanego ryzyka, z jednej strony bardzo wzmocnił drużynę, z drugiej - jak plan nie wypali, zostanie z podstarzałymi gwiazdami i bez assetów.

Mam nadzieję Jendras, że dobrze się bawisz. Bosh przebywa w szpitalu i ma podejrzenie pulmonary embolism, które w najlepszym przypadku kończy jego sezon, lub pneumonia, co brzmi lepiej, ale jeszcze nic nie wiadomo. Czekamy na wieści.

Jeśli próbujesz w ten sposób wywołać u mnie poczucie winy, to jest to żenujące.

btw. Dragic uwielbia szybkie tempo, Heat grają najwolniej w lidze. Będzie co dopasowywać.

Edytowane przez Jendras

...

Dzięki :)

Jeśli próbujesz w ten sposób wywołać u mnie poczucie winy, to jest to żenujące.

btw. Dragic uwielbia szybkie tempo, Heat grają najwolniej w lidze. Będzie co dopasowywać.

Dla mnie żenujące jest nabijanie się z kontuzji. Żeby było śmieszniej dosadnie uświadomił mi to jakiś kibic Lakers na e-baskecie w komentarzach naście lat temu jak jechaliśmy tradycyjnie po Kobem.

Ponoć Spo bardzo chciał Dragicia naciskając na Rilesa.

Pat proponując picki powiedział, że Heat już mają swój pierwszorundowy pick i nazywa się on Hassan Whiteside.

Mam nadzieję, że zagra już dziś z Knicks.

Zaraz sobie odpalam meczyki zaproponowane przez Sharifa (jeszcze raz dzięki :) )

Dla mnie żenujące jest nabijanie się z kontuzji. Żeby było śmieszniej dosadnie uświadomił mi to jakiś kibic Lakers na e-baskecie w komentarzach naście lat temu jak jechaliśmy tradycyjnie po Kobem

Ja się z żadnych kontuzji nie nabijam, więc odłóż emocje na bok i daruj sobie takie teksty.

Zawał to zatorowość naczyń wieńcowych.

Nie koniecznie. Jak zakrzep urwie się i dostanie do tętnicy płucnej również jest to traktowane jako zawał. Generalnie jak gdzieś tam leżałem na kardiologii to mi się obiło o uszy że są dwa rodzaje zawałów.

Również można dostać zawału tętnicy udowej np.