Skocz do zawartości

Miami Heat 2014/15

MVPrzemek

Rekomendowane odpowiedzi

A po co zatrudnił trenera-młokosa, który w niczym się nie wyróżniać jak nie po to żeby mu wydawać wiążące polecenia do tego jak grać ma drużyna? A zwykle to właśnie po ASB drużyny mające tankować zaczynają ostro pracować w tym kierunku.

I po to mu dali sześcioletni kontrakt, żeby celowo przegrywał mecze?

Zakładając, że taktyka Ainge'a jest taka jak mówię to na razie - tak. Tylko pamiętajmy o kilku rzeczach:

- Ainge widocznie w człowieka mocno wierzy i liczy na pewną ciągłość, zwłaszcza w pracy z tą młodzieżą 

- gościu zarabia bardzo niewiele a po wydaniu tylu milionów na Doca racjonalne jest kilkuletnie oszczędzanie na trenerze kiedy drużyna o nic nie gra

Jednak jak tylko Aingowi uda się zbudować mocny team to już nie będzie żadnych kombinacji i kalkulacji. Dlatego ciekawi mnie bardzo do kogo będzie uderzał w lato.

@Reikai - nie mówię, że nie ma talentu, ale jak na razie szczególnie się nie wyróżnia.

Rację ma Jendras, Ainge już niewiele więcej może zrobić w kwestii tankowania. Bo to, że jego celem jest jak najsłabszy bilans to oczywiste. Ma jeszcze pewne możliwości wymian, które osłabią drużynę, bo tacy zawodnicy jak Bass, Thorton, Prince czy przede wszystkim Turner kilka winów w tym sezonie już zapewnili. Niemniej na ostry zjazd w tabeli nie ma co liczyć, ja nie uważam aby Celtics mieli większe od Heat szanse na PO, ale pewnie jeszcze dość długo w tej walce będą się liczyć. 

Nie zgodzę się również, że Stevens się nie wyróżnia. Prawda jest taka, że mając w drużynie szrot potrafił stworzyć fajny system ofensywny. Brakuje mu wykonawców, żeby przełożyło się to na lepszy bilans,  ale to przecież pod nim Jordan Crawford był graczem tygodnia, to pod nim Bass gra jeden z lepszych sezonów w karierze, to przy nim odbudował się Zeller czy Thorton. Stevens jak widać nie jest pod wpływem Ainge'a, bo gdyby to zależało od Dannego to już dziś Celtics mieliby bilans na poziomie Lakers czy Knicks. 

Atlanta trochę mnie przeraża, ale z resztą spokojnie mozna pojechać jak będziemy zdrowi. 

A Dragic daje b. ważna rzecz - teraz jak Wade wypadnie to atak nie będzie najgorszy w lidze. Dodatkowo z Wadem świetnie się uzupełnia bo ma rzut za 3, obydwaj potrafią grać off the ball i on ball. Jak dla mnie szykuje się owocna współpraca i przyjemne oglądanie Heat do końca sezonu. Nie wiem co ma w baku Salmons, ale chyba jako backup wystarczy. 

Atlanta trochę mnie przeraża, ale z resztą spokojnie mozna pojechać jak będziemy zdrowi. 

A Dragic daje b. ważna rzecz - teraz jak Wade wypadnie to atak nie będzie najgorszy w lidze. Dodatkowo z Wadem świetnie się uzupełnia bo ma rzut za 3, obydwaj potrafią grać off the ball i on ball. Jak dla mnie szykuje się owocna współpraca i przyjemne oglądanie Heat do końca sezonu. Nie wiem co ma w baku Salmons, ale chyba jako backup wystarczy. 

Salmons to od dwóch sezonów kojarzy się tylko z airballami. Im mniej go na boisku tym lepiej dla Heat.

Dragic powinien odżyć u Was. Znowu powinien mieć sporo piłki w rękach i rozruszać ofensywę. W tym momencie Miami stają się poważnym graczem w konferencji Wschodniej.

Chyba muszę przemyśleć ten nasz zakład  :onthego: 

BOŻE Kochany

Jak Alojz to zobaczy.

Wieszcze post na pićset słow.

koronowanie Heat w marcu na miszcza.

boję się.

dobrze że kirk hinrich dobrze kryje braci dragic.

"jak będą zdrowi" pobije teraz "w tej lidze", "ma przegląd pola" i "najlepszy/najgorszy ever" jeśli chodzi o najczęściej używany tekst na forum.