Skocz do zawartości

Summer League 2014

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Powtórzę swój post sprzed paru dni... Payton to materiał na bardzo dobrego grajka, jak się go ogląda to gość jest wszędzie. Gordon w ataku jest niemożliwie drewniany, a Smart wygląda jak Rondo. Trochę mi to wszystko dziwnie wygląda tym bardziej, że ich wcześniej nie oglądałem.

Ogólnie z tego co na razie oglądałem to szału nie ma, dużo pracy przed wszystkimi którzy pojawili się w drafcie.

To jest Summer League czyli nic nie warty turniej dlatego gracze np Smart mają wolną rekę i oddają jak najwięcej rzutów bo są to mecze o pietruszke w NBA juz tak wolnej ręki dostawać nie będa wiec póki mają szanse to niech rzucają jak najwięcej , a po 2 Smart zagrał po raz kolejny dobry mecz  zdobywając az 15 pkt w 2połowie ze swoich wszystkich 19astu przy czym dołożył znowu kapitalną defensywe  , co do PAytona i Gordona , Payton niby nazbieral , niby poasystowal , ale ta jego gra nic nie wpływała na Orlando , do tego miał aż 7 star przy tylko jednym stealu , ale ogółem pozytywny mecz , co do Gordona jakoś tak dziwnie gra , ten gość  . Bazuje sie tylko na kontrach a jak przyjdzie  co do czego gra 1 vs 1 to strasznie gaśnie i nawet nie potrafi trafić hakiem czy porządnie sie przepchnać.A piłki ktore zebral to praktycznie nie byly z walki o piłke tylko odbite piłki na 2 metry dalej od poręczy i proste zlapanie bez przeciwnika na plecach  a z przeciwnikiem na plecach nic mogl siłowo nic zrobic , jego rzuty z dystansu techicznie wygladają fajnie tylko sęk w tym , że no po prostu nei trafia , SF z niego jak na ten moment marny a PF wielka niewiadoma , ale chłopak jest młody i życze mu szczescia i mam nadzieje , że nie bedzie drugim  Derrickiem Williamsem.

A jeszcze przed dzisiejszym SL w Las Vegas jeszcze 2 finałowe mecze w Orlando : Orlando vs Detroit , Boston vs Indiana.

Edytowane przez Wielo18

To jest Summer League czyli nic nie warty turniej dlatego gracze np Smart mają wolną rekę i oddają jak najwięcej rzutów bo są to mecze o pietruszke w NBA juz tak wolnej ręki dostawać nie będa wiec póki mają szanse to niech rzucają jak najwięcej , a po 2 Smart zagrał po raz kolejny dobry mecz  zdobywając az 15 pkt w 2połowie ze swoich wszystkich 19astu przy czym dołożył znowu kapitalną defensywe  , co do PAytona i Gordona , Payton niby nazbieral , niby poasystowal , ale ta jego gra nic nie wpływała na Orlando , do tego miał aż 7 star przy tylko jednym stealu , ale ogółem pozytywny mecz , co do Gordona jakoś tak dziwnie gra , ten gość  . Bazuje sie tylko na kontrach a jak przyjdzie  co do czego gra 1 vs 1 to strasznie gaśnie i nawet nie potrafi trafić hakiem czy porządnie sie przepchnać.A piłki ktore zebral to praktycznie nie byly z walki o piłke tylko odbite piłki na 2 metry dalej od poręczy i proste zlapanie bez przeciwnika na plecach  a z przeciwnikiem na plecach nic mogl siłowo nic zrobic , jego rzuty z dystansu techicznie wygladają fajnie tylko sęk w tym , że no po prostu nei trafia , SF z niego jak na ten moment marny a PF wielka niewiadoma , ale chłopak jest młody i życze mu szczescia i mam nadzieje , że nie bedzie drugim  Derrickiem Williamsem.

A jeszcze przed dzisiejszym SL w Las Vegas jeszcze 2 finałowe mecze w Orlando : Orlando vs Detroit , Boston vs Indiana.

Nie neguje obrony Smarta, ale też dla mnie bezsensu jest to co piszesz o tym, że to SL i wtedy można sobie porzucać. Koszykówka to taki sport, że można ukryć swoje wady, a nie je uwypuklać. Smart w 4 meczach rzucał tak: 2-8, 3-15, 4-13 i 5-14. Kilka jego rzutów to takie cegły, że Rondo się chowa. Tym bardziej dziwi mnie akurat taki wybór Celtów. Co do Gordona to dla mnie gość jeszcze długo nie będzie przydatny w NBA. Za dużo wad, za mało zalet. 

Po to jest summer league zeby oddawac dużo rzutów bo mecze sa o nic i nie ma żadnego ryzyka , w NBA przyjdą workouty zacznie sie inna rola w drużynie  i nie będzie mial takiej wolnej ręki ze podejdz i rzuć tylko będzie o wiele bardziej gra ,,pod myślenie i pod dobro drużyny '' Lepiej żeby rzucał  teraz i zobaczył czy wchodzi piłka czy nie i co musi poprawić  przy technice rzutu zeby w NBA nie wygladało to tak jak teraz w SL kto wie czy Stevens z Aingem nie kazli mu oddawać jak najweicej rzutów bo chcą to zobaczyć , mówie w całkowitym zespole w NBA przyjdzie do workoutów , innej roli w drużynie , taktyki itp.

A tym czasem  : Payton , Oladipo i Gordon przyzwoity mecz grają w SL w tym momencie  :)

Dunk bodaj Gordona w meczu NYK - DAL, wow!

Podobnie jak dunk Nicka Johnsona w Orlando. One-handed 360.

btw. Czy tylko ja mam wrażenie, że Knicksi nie zrozumieli w tym roku idei Summer League? Cole Aldrich i Shannon Brown? Do tego Hardaway jr., który w sumie mało nie grał w poprzednim sezonie...

Edytowane przez SkoczekS1