Skocz do zawartości

Summer League 2014

matek

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem to samo napisać. Ani trochę nie jest podobny do tego gościa ze zdjęć treningowych, gdzie był ładnie zmasowany. Ale jak najbardziej na plus, fajny początek drugiej kwarty w ataku. Jak na kogoś nie grającego 1,5 roku to bardzo dobrze wygląda. 

W sumie obserwuję głównie Noela, Gordona i Paytona. Payton słabo, zagubiony. Jak tylko jest naciskany przez obrońcę, to ma problemy. Curry wygląda lepiej. Gordon spoko paka, ale też wiele na ten moment nie pokazał. Moim zdaniem za dużo akcji zaczyna na 8 metrze. 

Takie pierwsze obserwacje. Zobaczymy czy coś się zmieni w II połowie. 

Muskulatura Noela może się nie zgadza z tym, co wyciekało, ale na linii pewny. Chyba nie kłamali z tą poprawą ręki. 

To prawda ale on z taką muskulaturą to moim zdaniem za dużo sobie nie pozbiera w NBA. Nawet tu jest wypychany z łatwością

Mimo wszystko na plus. Nie przywiązywałbym takiej wagi do dzisiejszej liczby zbiórek, gdzie każdy pchał się do piłki. Wiadomo, musi przybić/nabrać siły chociaż trochę. Nie wiem ile azotu musiał zjeść przed robieniem tego foto, ale spodziewałem się czegoś lepszego. 

usa-nerlens-noel-brett-brown.jpg

Cieszy jego skuteczność z linii, serio jestem pod wrażeniem. Patrząc na niego dziś, zacząłem mocno wierzyć, że mogą wypalić razem z Embiidem pod koszem. Jeśli będzie nadal pracował nad rzutem? Nic nie stoi na przeszkodzie, z jego szybkością. Dać im shooterów i bez problemu będą mogli grać razem. 

Gordon może być za jakiś czas połączeniem Kenyona z Odomem, jak wypali. 

To prawda ale on z taką muskulaturą to moim zdaniem za dużo sobie nie pozbiera w NBA. Nawet tu jest wypychany z łatwością

No, 2 rb w Summer League dupy nie urywa, myślałem że jest waleczniejszy pod dziurą

Jak wy już takie wnioski po 1 meczu w lidze letniej wyciągacie, to znaczy, że Hollis Thompson będzie czołowym zbierającym ligi. SF 14 zbiórek, 8 w ataku. Litości. Nikt Noela nie przepychał. Po prostu nie odbijały się te piłki w jego stronę. Tak się mecz ułożył.

A co do jego masy, to akurat się cieszę, że powoli to ogarnia. Z kolanem trzeba ostrożnie i szybkie nabieranie masy nie jest wskazane po takiej kontuzji. No i przy tych parametrach wygląda świetnie szybkościowo.