Skocz do zawartości

Los Angeles Clippers 2014/2015

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Czuję się jak Bruce Willis w Armageddon. Spełniłem swoją misję i mogę odejść.

Nareszcie ludzie nie dają się nabrać na Clippers.

anyway, zawsze szanowałem Riversa tylko za to, że był świetnym "player's coach", a tu się teraz okazuje, że nikt tam się w zespole nie lubi i chłopaki już nie chcą wskakiwać dla siebie w ogień.

• 2 tygodnie później...

Jordan jest dobrym graczem ? Czy potrafi tylko wykańczać Alley oppy ??

Akurat to za co jest najbardziej znany i podziwiany to wychodzi mu najgorzej. W ataku faktycznie tylko wsady i alleye. Ale nie da się ukryć, że w obronie się wyróżnia i tutaj robi największą różnicę. Więc jest dobrym, ale nie rozumiem zachwytu nim. Do Blake'a pasuje wg mnie bardzo dobrze. I to mu też sporo pomaga.

Obrona Jordana jest mocno przereklamowana. To taka inteligentniejsza wersja McGee.

Dla mnie Jordan jest półkę niżej od Chandlera. Wiadomo, że sporo mu do niego brakuje, ale na pewno zasługuje na S5 w lidze. Niewielu graczy da to, co może dać Jordan, czyli niezłą obronę kosza + widowiskowa gra.

Może ogolnie jest przereklamowana, na forum wręcz niedoceniana. Jest całkiem przyzwoitym rim protectorem, a o coś takiego zawsze ciężko.

Przyzwoity to dobre określenie, ale jak na gracza którego niektórzy lansują do nagród to wydaje mi się mocno przereklamowany. Ja powiem szczerze, że nie miałbym problemu wymienić lepszych 10 obrońców niż Jordan. Bardziej shot blocker niż rim protector w pełnym tego słowa znaczeniu. 

Przyzwoity to dobre określenie, ale jak na gracza którego niektórzy lansują do nagród to wydaje mi się mocno przereklamowany. Ja powiem szczerze, że nie miałbym problemu wymienić lepszych 10 obrońców niż Jordan. Bardziej shot blocker niż rim protector w pełnym tego słowa znaczeniu.

To wymień tych 10 :)

Bogut, Howard, Noah, Hibbert, Gasol, Chandler, Asik, Sanders, Robin Lopez, Splitter...uff. Wcale nie było tak prosto, a pewnie zaraz usłyszę że od połowy z Nich nie jest wcale gorszy.

Dodałbym kilku typowych defensywnych zadaniowców jak Koufos, Anthony czy Perkins A nadciąga już młoda fala jak Gobert, Len, Henson, Adams...

Mnie nie przekonywał nigdy specjalnie. Być może jestem uprzedzony do Niego, ale patrząc na defensywę Clippers trudno nie oprzeć się wrażeniu, że ma sporo niedostatków.

Wiem, że się czepiam, ale ciągle mam w głowie to jak Jordana beształeś jeszcze przed przyjściem Doc'a : D Chytruz itd, a teraz proszę proszę. Ja też święty nie jestem, bo również uważałem go kiedyś tylko za highlight machine. : )

No, bo wtedy był c***owy, zawodnicy nie grają całe życie tego samego, wisz. Teraz jest niezły, jakieś top 15-18.

Z Jordanem jest ten problem że nawet jeśli by chciał to i tak nie ma dla niego w Clippers posiadań w ataku,Pamiętam ze 2 sezony temu w meczach przedsezonowych rzucał co mecz 4-5 haków i tym podobnych rzutów na solidnej skuteczności.Grając tyłem do kosza naprawdę sprawiał wrażenie jakby co nieco się nauczył.Ale po przyjściu Rivers  zrobił z niego 8 czy 9 opcję ofensywną w teamie.Co do zbiórek wielokrotnie czytałem zarzuty że i co z tego że Jordan zbiera dużo  jak Clippers są w ogonie ligi w tej kategorii,jako iż oglądam wszystkie mecze Clippers to już dawno zdążyłem zauważyć że tam nikt inny oprócz niego praktycznie nie angażuję się w walkę szczególnie na ofensywnej tablicy.Redick,Crawford i Barnes zbierają żałośnie mało jak na swoje pozycję,Griffin potrafi mieć 3-4 zbiórki w 35 minut i Jordan praktycznie sam musi walczyć z kilkoma  rywalami aby coś tam wyrwać z okolic obręczy.Co do bloków to Jordan ma problemy z wyczuciem chwili szczególnie gdy gra z przeciwnikiem grającym tyłem do kosza,jest za to świetnym blokującym z pomocy i mimo wszystko swoimi długimi łapami potrafi trochę postraszyć obwodowych rywali.