Skocz do zawartości

Los Angeles Clippers 2014/2015

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

Postawiłem na Clips, że będą pierwsi w dywizji, co ja sobie pomyślałem? CP3BGTVinHD mnie oczarowało, jakiś up do DeAndre? czy duo Kim Kardashian ass w postaci Davisa i Doca. Chyba po prostu bałem się zaryzykować i postawić na GSW i poleciałem po kursie.

Tak serio przy takim starcie sezonu to nie wiem czy Clippers nie będą musieli bić się o siódme czy ósme miejsce pod koniec rozgrywek zasadniczych, a w PO szybkie 4-1 w plecy i na ryby. 

Na razie starch się bać bo jest ekipa jedna na zachodzie która gra u siebie świetnie aale która poprzez kontuzje co rok grała bez HCA co nie przeszkadzało im x2 wywalić faworytów i x2 powalczyć na maksa (ostatnie PO).

Tak tak obecnie Memphis jest na fali i to kłopot dla kazdego....

Jeżeli dostaną seed#1 to ja chcę SAS na nich aby mieć szansę rewanżu ;-)

Kiedyś wspominałem, że Memphis oglądałem sporadycznie ale gdy zaczynały się PO to byli moją pierwszą opcją do śledzenia. Z środy na czwartek grają z Toronto, którzy też jadą po bandzie(nie wiem czy terminarz taki mieli? czy naprawdę tak dobrze grają? szczerze nie śledzę poczynań Kanadyjczyków) kolejny sprawdzian. Ciekaw jestem, na którym miejscu Grizz skończą pod koniec. Zazwyczaj kontenderzy z góry stawki bali się na nich trafić, i tak będzie w tym roku tylko może dojść do zmiany miejsc z jakich będą startować. To jest drużna budowana na playoffy, niektóre z wygranych przez nich meczów, tak jak te z Kings są wygrywane z przegranej pozycji i nie wielką ilością punktów. Myślę, że to czyni ich jedną z drużyn, która jest przygotowana na ciężką koszykówkę w finałach.

Z środy na czwartek grają z Toronto, którzy też jadą po bandzie(nie wiem czy terminarz taki mieli? czy naprawdę tak dobrze grają? szczerze nie śledzę poczynań Kanadyjczyków) kolejny sprawdzian.

Atlanta W, Orlando, Miami L, OKC, Boston, Wizards W, 76ers, Orlando, Bull L, Utah

2-2 z ekipami, które na Wschodzie będą walczyć o PO, a tak to 6-0 z ekipami od siebie słabszymi lub przetrzebionymi przez kontuzje. Teraz będą mieli serię 6 ciekawych spotkań, które mogą nam pokazać, czy to mocny zespół. Na dziś bałbym się postawić Toronto obok Memphis.

Pytanie na ile to jest wina Griffina, a na ile kołczów. Blake sam mówił w wywiadach, ze za dużo jest jump shotów daleko od kosza itd., a mimo to kolejne mecze grają to samo. Rzuty z mid-range to zdecydowanie najczęstszy sposób kończenia przez niego akcji w ataku w tym sezonie, a trafia poniżej 40%. Gość praktycznie nie wchodzi już na kosz i nie dunkuje, nie walczy o zbiórki w ataku. Nie wydaje mi się, ze nagle mu przyszło do głowy tak zmienić swój styl gry. Trenerzy pewnie mu kazali grać, gdzie gra. Tam się przypadkiem nie zmienił kołcz od ofensywy w tym sezonie? Griffin był jednym z najefektywniejszych scorerów w lidze to jeb, postanowili coś zmienić.

e: Latem odszedł Alvin Gentry przyszedł Woodson.

Edytowane przez SiXers

Wytłumaczy mi ktoś jakim cudem mając taki skład i taki podkoszowy duet LAC są jedną z najgorzej zbierających drużyn, a są na samym dnie jeśli chodzi o zbiórki w ataku? Już w Bostonie Riversa był z tym problem. Tylko wtedy można było to tłumaczyć, że jedynym do zbierania w ataku jest Garnett, ale teraz? Taki styl żeby jak najszybciej wracać i odpuszczać atakowanie tablicy? Bo swoją deskę bronią dobrze i są w czołówce. Tylko te szybkie powroty jakoś nie przekładają się to na lepszą obronę.

Póki co ich statystyki podobne do Mavs, a tych skreśla się przecież z powodu zbyt słabej defensywy.. Mało strat, sporo asyst, bardzo dobry atak, co najwyżej średnia obrona, podobne tempo.. Wiele się to nie różni od poprzedniego sezonu. A Doc miał ponoć poprawić coś w tej drużynie, a kolejny rok zapowiada się taki sam.

Jeżeli miałby powiedzieć, których widzę lepiej w PO to Mavs, bo mają Carlisle, a nie Doca, a także mają wyjadacza Dirka.

Clippers mają chyba najgorzej zbierających obwodowych w lidze.Zarówno Barnes jak i JJ kompletnie nie angażują się w atakowanie deski.Griffin też często odpuszcza atakowaną deskę,więc sam Jordan pomimo tego że zbierać potrafi naprawdę dobrze za wiele nie wywalczy gdy obok niego do zbiórki skacze kilku rywali.