Skocz do zawartości

Los Angeles Clippers 2014/2015

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

gdzie ty widziales dobry mecz griffina?

w defensywie był i jest nikim a i ofensywnie dzis nie zachwycił. Dobrze to wszedł początek meczu Lopezowi dzieki grze Griffina

Paul juz tradycyjnie daje sie robic Lillardowi i jedyny którego powinienes pochwalic w tym meczu to Crawford

edit

no i oczywiście JJ, chłopak utrzymał w drugiej i trzeciej kwarcie Clipps, bez niego ten mecz pewnie w czwartej qtr wygladałby zupełnie inaczej

efekt jest taki ze Clippers sa chyba na te chwilę najbardziej soft teamem z czołówki Ligi i kolejne PO to chyba boleśnie zweryfikują jeśli Doc jakoś temu nie zaradzi

LAF a potrafisz pisac akapitami? Strasznie sie Twoje posty czyta

Edytowane przez josephnba

Wciąż jakoś nie mogę się przekonać do Griffina.. Jak mu coś zaczyna nie wychodzić, to wygląda, jakby walił głową w mur. W ogóle Clippers wyglądają dla mnie słabo i w playoffs dojdą pewnie maksymalnie do 2 rundy, a może i nawet nie, jeśli trafią np. na Miśki w pierwszej rundzie. 

Edytowane przez bananowy_joe

więc niby wszystko dobrze,poza 3 błędami źle rozegranych akcji które przytoczyłeś wszyscy "zagrali dobre zawody"  a jednak w teczkę?

spurs zagrali tragicznie bo z ich głównej broni czyli rzutów za 3 korzystali jak zwykle tylko że taki tylko 2 rzuty wpadły...

w S5 naprzeciw Blake G wyszedł bezproduktywny Bonner i ten zamiast go wypluć bez gryzienia pykał swoje próby?

za te mecz mocno krytykowany jest też PArker więc jak to jest żetak chwalona ekipa przegrała u siebie z tak krytykowaną

z ławki zarówno Manu jak i przede wszystkim Cory nie dużo dobrego zagrali

nie grał Tiago i Belli

OCB?

tumblr_mgtvoxldFT1reyn81o1_250.gif

Edytowane przez ignazz

pierwszy błąd to granie JamCro z S5..

straszne ławka traci energię wtedy

bije po oczach też gubienie rotacji i brak komunikacji w D

owszem fajnie wyglądają paczki lub bloczki ale masz takie akcje raz na 4 inne błędy ( w porywach) 

zwróciłem uwagę że po wielu rzutach clips piłka dziwnie wpadała do kosza dostając odwrotnej rotacji od wewnętrznej strony "przedniej:cz. obręczy....

nie chwalił bym swojego zespołu jakby w 3 z 4 kwart zdobywano 20, 22 i 15 punktów...

zgodzę się że przez cały mecz spurs byli gorsi na tle i tak słabego LA

tumblr_mgtvoxldFT1reyn81o3_250.gif

Nie rozumialem i nie rozumiem nadal tego zachwytu nad LAC. Top5 trener w lidze, dwoch graczy top10 w lidze, top3 6th man i nic nie graja. Troche lobow, dunki, odpala trojki, ale jak przychodzi do powaznego grania to sa strasznie soft. Nie widze tego kroku do przodu za Riversa, jaki mieli zrobic. Wstawienie do s5 Jamala to ruch na PO a nie RS. Dla mnie ten zespol niczym sie nie rozni od lat poprzednich. A wzmocnienia typu Hawes, Farmar mozna skwitowac usmiechem. Nadal jest to zespol, ktory dostaje w czapke w 1 rundzie. Memphis, SAS, GSW, OKC to sa 4 ekipy ktore na dzien dzisiejszy, jezeli sa zdrowe, to spokojnie ich robia w PO. Zastanawiam sie tez nad PTB, bo Blake i Kaman wygladaja na tle aktualnej lawki LAC o niebo lepiej. Dla mnie nadal to jest ekipa na max 2 runde PO i nic wiecej. Jezeli nie wygraja dywizji to w PO przy slabym rozkladzie nie ma o czym gadac.

Przyznam bez bicia ze myślałem o Clippers jako właśnie tej ekipie co zrobo krok do przodu. Na razie wyszło jakby stali krok od przepaści ;-) Tez mimo mojego zdania w lato musze na razie zweryfikować pogląd.

Ja bym poczekał z tym jeszcze chociaż do końca listopada. Zagrali dopiero 7 meczy.