Skocz do zawartości

Los Angeles Clippers 2014/2015

LAF

Rekomendowane odpowiedzi

Pokaż źródło bo ostatnio stanęło na tym, że nie sprzeda...

Swoją drogą myślicie, że jeśli nie sprzeda CP#3 i Doc faktycznie nie będą chcieli być w LAC/Sterling pozwoli klubowi istnieć?

Sąd uznał że jego żona ma pełne prawo sprzedać klub bo poszło o to że ona podpisała umowę z Ballmerem a sam Sterling próbował to zablokować. Zresztą cena 2 miliardy jest przegięta i zrobiona po to aby go przekupić

Same Clippers - ich problemem jest to co się dzieje jak schodzi Blake i nadal nie mają zmiennika na jego pozycje. Blake oczywiście może zrobić kolejny krok do przodu niemniej to jest słaby punkt Clippers

Co do zmienika dla Griffina to Clippers mogło uderzać po Humprisa lub po Ed'a Davisa, a tak zostali z tłustym big baby, który absolutnie nic pożytycznego nie wnosi do tego zespołu. Przynajmniej w moim odczuciu.

Davis to był dobry pomysł, wiele zespołów go mogło pozyskać, tylko nikt go ostatecznie nie chciał, pytanie dlaczego?

Co do Humpa nie było ich na niego stać po zakontraktowaniu Hawesa.

Blake ma jakąś kolejną kontuzję, tak?

Tzn z kim?

Pytanie do mnie?

Edytowane przez shevcu

Nie to, że nie jestem za powrotem Sonics bo tak nie jest ale to zaczyna robić się już nieco parodia.
Jak tak popatrzymy to za chwilę może okazać się, że:

Jako Seattle gra LAC a prawdziwi Seattle grają w Oklahomie, są Hornets ale to tak naprawdę Bobcats bo prawdziwe Szerszenie są w Nowym Orleanie. I teraz dalej NOH czy też obecnie NOP mają lepszy skład i lepsze perspektywy niż obecnie Szerszenie podobnie jak to sytuacja się ma z Thunders i Clippers więc Sonics będą wkurw****, że nie biega u nich Durant tylko "jakiś" Blake czy Jordan.
Robi się wędrówka ludów tylko gdzie tu sens i logika?

Co do Sterlinga to na pewno zaraz zajdą jakieś Wyjątkowe Okoliczności i wyciągnie asa z rękawa :smile:

P.S. Czy ja dobrze wyczytałem, że całą kasę ma zabrać jego żona?

Edytowane przez Sharif

Nie to, że nie jestem za powrotem Sonics bo tak nie jest ale to zaczyna robić się już nieco parodia.

Jak tak popatrzymy to za chwilę może okazać się, że:

Jako Seattle gra LAC a prawdziwi Seattle grają w Oklahomie, są Hornets ale to tak naprawdę Bobcats bo prawdziwe Szerszenie są w Nowym Orleanie. I teraz dalej NOH czy też obecnie NOP mają lepszy skład i lepsze perspektywy niż obecnie Szerszenie podobnie jak to sytuacja się ma z Thunders i Clippers więc Sonics będą wkurw****, że nie biega u nich Durant tylko "jakiś" Blake czy Jordan.

Robi się wędrówka ludów tylko gdzie tu sens i logika?

To racja ale z drugiej strony, jaką masz gwarancje, że za parę lat taki Durant czy Griffin dalej będą w tych samych drużynach? Ja jak najbardziej przyłączam się do lobby Clipps do Seattle, od dawna brakuje mi SuperSonics - Griffin ma zadatki na nowego Kempa, Paul to nowy Payton itd :D Za Clippers (czyli najbardziej loserskim teamie ligi, zawsze w cieniu Lakers) umówmy się, niewiele osób będzie płakać a Seattle to byłby piękny powrót :) Myślę, że kibice byliby więcej niż zadowoleni, widząc w składzie nowej drużyny nazwiska typu Paul czy Griffin i raczej nie rozkminialiby co by było gdyby w trakcie walki ich nowej drużyny o powiedzmy finał konferencji :)

To racja ale z drugiej strony, jaką masz gwarancje, że za parę lat taki Durant czy Griffin dalej będą w tych samych drużynach? Ja jak najbardziej przyłączam się do lobby Clipps do Seattle, od dawna brakuje mi SuperSonics - Griffin ma zadatki na nowego Kempa, Paul to nowy Payton itd :grin: Za Clippers (czyli najbardziej loserskim teamie ligi, zawsze w cieniu Lakers) umówmy się, niewiele osób będzie płakać a Seattle to byłby piękny powrót :smile: Myślę, że kibice byliby więcej niż zadowoleni, widząc w składzie nowej drużyny nazwiska typu Paul czy Griffin i raczej nie rozkminialiby co by było gdyby w trakcie walki ich nowej drużyny o powiedzmy finał konferencji :smile:

Będzie wprowadzona opcja na forum "nie lubię"?

Edytowane przez Arctus

Plotki z Sonics są na podstawie tego, że Ballmer to jakiś lobbysta powrotu Sonics. O tym wspominał też Jinks w jakimś temacie. Jeśli faktycznie mieliby przenieść Clippersów do Seattle to w sumie żadna strata, bo jak kiedyś też gdzie pisałem wolę jak jedno miasto nie ma dwóch zespołów, bo w USA nie ma to znaczenia, a zyski dla ligii będą lepsze jak wróci legendarny team, a odejdzie ten przeklęty. Zresztą Clippers od zawsze to taka odskocznia celebrytów od Lakers. Jak nie idzie Lakers to chodźmy na Clippsów. Parodia trochę. Zawsze propsuję Jacka za to, że niczym Spike Lee zawsze z jednym klubem. Zresztą Clippers to przeklęta organizacja jak Kings - skazana na niewygrywanie, bo jak zacznie dobrze iść to coś się spierdoli. No i teraz proszę kolejne potwierdzenie tej tezy - Sterling. 

Na 99% nie przeniesie :) Ballmer i Hansen składali już oferty na Bux i Kigns, kilka lat temu sondowali nawet możliwość przejęcia Wolves. Ale LA to inna bajka, nie wydaje mi się, aby liga ruszyła zespół z tak bogatego rynku. Druga kwestia to sam Silver, który za nic w świecie nie będzie chciał powtarzać błędu Sterna i przenoszenia drużyn będzie unikał jak ognia. Natomiast zaczynam wierzyć w ekspansję NBA, coraz głośniej mówi się o ekipach w Seattle i Louisville w związku z nową umową TV.

To racja ale z drugiej strony, jaką masz gwarancje, że za parę lat taki Durant czy Griffin dalej będą w tych samych drużynach? Ja jak najbardziej przyłączam się do lobby Clipps do Seattle, od dawna brakuje mi SuperSonics - Griffin ma zadatki na nowego Kempa, Paul to nowy Payton itd :grin: Za Clippers (czyli najbardziej loserskim teamie ligi, zawsze w cieniu Lakers) umówmy się, niewiele osób będzie płakać a Seattle to byłby piękny powrót :smile: Myślę, że kibice byliby więcej niż zadowoleni, widząc w składzie nowej drużyny nazwiska typu Paul czy Griffin i raczej nie rozkminialiby co by było gdyby w trakcie walki ich nowej drużyny o powiedzmy finał konferencji :smile:

Kibiców zawsze szkoda, przenoszenia drużyn należy unikać (chyba że mają bardzo słaby lokalny fanbase itp.), no i Billy Crystal po tylu latach w końcu doczekał się Clipps na poziomie, więc nie miałbym serca zabierać mu tego, ale dzięki za wsparcie :)

Swoją drogą, moim zdaniem bardzo fajnie ogląda się, jak Clippers, wieczni looserzy, odwracają karmę i po tylu latach wychodzą na powierzchnię. To także fajna historia.

Bardziej prawdopodobne wydaje mi się to o czym słyszy się ostatnio. Powiększenie ligi do 32 zespołów i dołączenie dwóch ekip: Seattle i Louisville.Przenosiny zespołu już istniejącego, z fajną halą i nie generującego raczej wielkich strat byłoby po prostu źle odebrane. To tak jakby liga chciała się po dziecinnemu odegrać lub zgarnąć kasę korzystając z tego całego zamieszania.

Brakuje talentów ?. Większa ilość koszykarzy będzie mogła przychodzić z europy, można będzie znieść podział na konferencje w ramach tej reformy, można tez dodać mini play off dla tych którzy się nie dostali do play off i ona by ustala wybory w drafcie. 

Jarałabym się zespołem z Louisville, a Seattle to byłaby wisienka na torcie. Ogólnie słyszałem też o Virgina Beach i paru innych miastach więc jeśli jest tak plan to rozbija się właśnie o drugie miasto, bo wiadomo, że Seattle musi dostać.

No, Louisville Chickens albo Cocks byłoby przefajne :) w ostateczności Colonels.

Brakuje talentów ?. Większa ilość koszykarzy będzie mogła przychodzić z europy, można będzie znieść podział na konferencje w ramach tej reformy, można tez dodać mini play off dla tych którzy się nie dostali do play off i ona by ustala wybory w drafcie.

Gdzie logika? I zwyciezca dostawalby 1 pick? Bo w druga strone bylaby niezla parodia :))

Gdzie logika? I zwyciezca dostawalby 1 pick? Bo w druga strone bylaby niezla parodia :smile:)

Parodia by była w obie strony. Po co wchodzić do PO z ostatniego miejsca i dostać sweepa w 1 rundzie, jak można odpuścić kilka meczy i później wygrywając "mini PO" dostać w drafcie franchise playera.

Pomysł beznadziejny.

Taa bo pierwsze wybory to same top prospekty, i to bezczelne tankowanie polowy drużyn po pierwszy pick w tym sezonie to tez jest dobre i wygrywanie 3 razy w ciągu 4 lat loterii przez Cleveland to już jest wisienka na torcie. Niech będzie tak jak jest po co coś zmieniać i eliminować patologie.  

Taa bo pierwsze wybory to same top prospekty

No skoro są wybierani pierwsi to chyba są top prospektami, co? I w ogole to Cię nie rozumiem, z pierwszym pickiem możesz sobie wybrać kogo chcesz i jak masz w miarę ogarniętego GM-a to wybierasz gościa który ma TOP 3 karierę z danego draaftu.

Taa bo pierwsze wybory to same top prospekty, i to bezczelne tankowanie polowy drużyn po pierwszy pick w tym sezonie to tez jest dobre i wygrywanie 3 razy w ciągu 4 lat loterii przez Cleveland to już jest wisienka na torcie. Niech będzie tak jak jest po co coś zmieniać i eliminować patologie.

Tylko ty chcesz stworzyć jeszcze większą patologię.