Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

Jak KD wróci wkrótce i będzie zdrowy, to wydaje mi się, że PO są do zrobienia.

Jak Ibaka wróci na PO, to wszystko będzie możliwe.

No, ale jak by nie było, trzeba szukać pozytywów i ja liczę, że w razie wypadnięcia za strefę PO w tym roku, Thunder podziękują Brooksowi, dadzą szansę komuś innemu, wyleczą porządnie Duranta i Ibakę, pożegnają się z Waitersem i w następnym sezonie ostatni push, żeby przekonać Duranta, że to tutaj jest jego przyszłość.

Barca i ty przeciwko Brooksowi?

Miejmy nadzieje, ze tak sie stanie, tzn. po usunieciu Perka przyjdzie czas na Diona i Brooksa. Brak awansu do PO to szansa na wyrwanie w loterii jeszcze jakiegos gracza. Sam Presti time? Przyklad Adamsa pokazal, ze mozna wiec jak maja odpasc z GSW od razu, to niech sie lepiej do tych PO nie dostaja.

Barca i ty przeciwko Brooksowi?

Jakby niektórzy tutejszy użytkownicy raczyli czasami przeczytać dany post ze zrozumieniem, to uniknęliby wielu nieporozumień. Nigdy nie pisałem o Brooksie jako top5 ligi ogólnie. Pisałem, że to dobry trener dla OKC i że trzeba mu oddać nieco szacunku, bo (licząc obecny sezon) w kluczowych momentach wypadał mu ktoś z trójki najważniejszych graczy w 3 z ostatnich 4 sezonów. Ja doskonale rozumiem, że gość nie jest żadnym ofensywnym mastermindem i nie będzie rozrysowywał zagrywek z boku jak Pop czy Carlisle, ale chodzi mi o to, że może nie musiał tego robić, mając taką, a nie inną drużynę. Może lepiej, że skupiał swoich gwiazdorów na defensywie, a w ataku pozwalał im na sporo swobody taktycznej. Lubię konsekwencję i sprawiedliwość, a tych często brakuje ludziom, którzy wieszają psy na Brooksie.

Jeśli nie uda się wejść do PO, to po prostu trzeba uznać, że nie ma winnych, ale potrzebne jest odświeżenie ławki trenerskiej, ławki rezerwowych, unormowanie sytuacji składu i zaatakowanie pierścionka ze zdwojoną siłą, by przekonać KD i Russa, że to jest ich organizacja i najlepiej będzie, gdy tak zostanie.

No ale co napisales? Wejda do PO niech zostanie, nie wejda do PO niech odejdzie. To w koncu jaki to trener, bo dla mnie np. Malone>Brooks. I nie lykam argumentu, ze rozwija graczy, skoro wybierali graczy ze sporym potencjalem albo nie musieli wybierac gracza ktorego chcieli - patrz wybor Hardena i wypowiedzi Prestiego. Czemu tacy Lamb, Jones III nie zrobili kroku do przodu. Nie wspomne juz o PO, kiedy obsrany Scott grywal spore minuty Fisherem, a teraz gra w RS spore minuty Waitersem.

Z Brooksem chodziło mi o wcześniejsze wypowiedzi, nie ważne.

Lamb i Perry dostawali swoje szanse i po prostu nie potrafili być wystarczająco regularni. Zresztą on z nimi trenuje dzień w dzień, więc co, myślisz, że są super, ale on na złość gra Waitersem?

Waiters jest ok, ale ma coś z głową, bo gdyby rzucał same spot-upy + wjeżdżał po kosz, to by był wartościowym grajkiem, a on cały czas stepbacki i iso. Przykrości.

Edytowane przez barcalover

westbrook gra za 5ciu i mieliby nie wejsc do PO? wolne zarty

Gra bardzo dobrze, ale mimo to wyniki nie są na tyle dobre, by mówić o spokojnym awansie do PO. Zwłaszcza, że bezpośredni rywal ma Davisa, który robi podobne cuda ostatnio.

Ja podtrzymuję zdanie, że jak wróci zdrowy KD, to OKC powinno wejść do PO.

z jednej strony Pelicans przegrywają regularnie mecze ze słabszymi przeciwnikami - nawet gdy Davis robi 36-14-7-9 jak z Denver, a te mecze będą decydujące, bo oba zespoły mają 6-7 must win spotkań, z drugiej strony masz być może najgorszego defensywnego podkoszowego w lidze, a wypada Ci najlepszy obrońca. wyciąganie zapałek.