Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

grali ciezki mecz b2b, facet i tak wykrecił takie cyfry ze szok, a pod koniec  4q słaniał sie na nogach i gdyby nie ten jeden FT....

Ciężko to mają Pelicans, którzy grają bez Davisa i Andersona, a dodatkowo dzisiaj końcówkę grali bez wyfaulowanego Evansa. Jeśli masz ciężki mecz b2b to nie grasz na pełnym gazie 3 kwarty aby potem opaść z sił w szczególności, że masz obok siebie dostateczny support i nie musisz grać hero ball all day long. W rezultacie Pels i Suns zbliżyli się do OKC, na ich szczęście Spurs mieli ostatnio c***owszy okres.

@barca

Nie porównuj nawet Pelicans do Thunder, zobacz na aktualny roster tych pierwszych. Westbrook grał świetnie, ale jak grasz na takim gazie od kilku spotkań to nie da się utrzymać równej intensywności, zwłaszcza jeśli bazujesz na szybkości w swojej grze. Powinien grać trochę bardziej oszczędnie i wtedy pewnie by to wygrali i tylko o to mi chodzi.

Gdyby ryby głos też miały. A może, gdyby grali na mniejszej intensywności, to by Blazers w 2Q uciekli i nie byłoby co zbierać? :)

Przecież takie gadki nie mają sensu. Lepiej przyznać, że Westbrook zagrał jeden z lepszych meczów spośród wszystkich graczy w tym sezonie i naprawdę niewiele zabrakło, by bez 2 starterów ograć Portland w ich hali w b2b.

Ja patrzę na grę i zaangażowanie Thunder i jestem spokojny, bo jeśli KD będzie zdrowy, to mamy ogromny potencjał w tym sezonie.

A tak właśnie na kiedy planowany jest powrót KD?

Wracając do tematu. Możemy się przerzucać tak w nieskończoność, ale efekt jest taki, że OKC zmarnowali ostatni świetny run i dali się dogonić grupie pościgowej na której większość (w tym ja) postawiła już krzyżyk. Po raz kolejny wychodzi brak pomysłu Brooksa na close game. Dobrze, że teraz z pozoru dwa łatwe mecze i powinny być W. Ciekaw jestem formy Duranta po powrocie i czy od razu dobrze się wkomponuję w grę obok Wesa.

Ok już zobaczyłem, KD i Adams mają wrócić lada moment.

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Wracając do tematu. Możemy się przerzucać tak w nieskończoność, ale efekt jest taki, że OKC zmarnowali ostatni świetny run i dali się dogonić grupie pościgowej na której większość (w tym ja) postawiła już krzyżyk. 

Ale że niby jak zmarnowali run? Run był i run się zawsze kończy. A że skończył się na dwóch ciężkich wyjazdach w b2b w jednym przypadku po dogrywce, a w drugim 3 punktami? Nie widzę problemu. Przewaga nad 9 miejscem jest i nie ma co rozpaczać, zwłaszcza patrząc na obecny roster, problemy z kontuzjami i terminarz do końca sezonu. Oczywiście apetyty zostały rozbudzone znakomitą grą w lutym, ale to nic nie zmienia. Jest dobrze.

Po raz kolejny wychodzi brak pomysłu Brooksa na close game.

Możesz powiedzieć o co dokładnie chodzi? Zawalił jakieś zagrywki? Czegoś nie zrobił w ofensywie? W których momentach zawalił w tych meczach?

Dobrze, że teraz z pozoru dwa łatwe mecze i powinny być W. 

Mam nadzieję. Zobaczymy czy Westbrook nie będzie pauzował po starciu z Robersonem.

A tak właśnie na kiedy planowany jest powrót KD?

Ok już zobaczyłem, KD i Adams mają wrócić lada moment.

KD jutro albo w poniedziałek dopiero będzie ponownie przebadany, więc póki co nie ma żadnych informacji o jego powrocie. Obstawiam, że sobie jeszcze odpocznie, bo bez niego powinno nie być tragedii w następnych meczach. Może na Clippers się uda.

A rozważacie taki scenariusz, że jak wróci KD to zaczną grać gorzej? 

Ciężko mi sobie to na dłuższą metę wyobrazić. Zobaczymy.

https://www.youtube.com/watch?v=6uCDxfUJae4

Bazuje tylko na tych highlightsach bo nie ma jeszcze powtórek z tego meczu (akurat tylko z tego, jak są gdzieś to podeślij). Nie uważasz, że oddawanie piłki do zajechanego Wesa to jest znak rozpoznawczy "systemu" Brooksa? Gdzie ty widzisz w tym wszystkim jakąś zagrywkę? ;)

Ja też nie czepiam się ogólnej postawy Thunder w tych ostatnich meczach, grali dobrze, ale to były mega ważne mecze gdyż była szansa dogonić Spurs na naprawdę mały dystans to są niuanse, które mogą zaważyć o tym czy będziecie grać z GSW czy z kimś łatwiejszym. Takie mecze jak te ostatnie mają rangę playoffs i to widać po zaangażowaniu Bricka chociażby no ale nie zawsze trafi 3 wolne w końcówce będąc zajechany jak ten koń po westernie.

Czyli wg Ciebie Grizzlies są łatwiejszym rywalem, niż GSW? Szczerze mówiąc, to sam nie wiem z kim bym wolał grać.

Zarzucasz Brooksowi słabe końcówki, więc następnym razem najpierw obejrzyj mecz, a nie oceniaj na bazie skrótów ;) Ciężko Cię na poważnie traktować w takim wypadku.

Edytowane przez barcalover

Oglądałem dzisiaj mecz z LAC@MEM i muszę stwierdzić, że na dzień dzisiejszy na pewno Grizz są w gorszej formie, jak im nie siedzi rzut to nie ma jak nawiązać walki, słabo to w ich wykonaniu wyglądało. No, ale do PO trochę czasu. Mimo wszystko zdrowi GS będą chyba gorszym przeciwnikiem, ciekawe w ogóle jak Thunder będą sobie radzić bez HCA bo w takiej roli jeszcze ich nie widzieliśmy.

Zarzucasz Brooksowi słabe końcówki, więc następnym razem najpierw obejrzyj mecz, a nie oceniaj na bazie skrótów ;) Ciężko Cię na poważnie traktować w takim wypadku.

Jak będzie dostępny cały mecz to obiecuję, że obejrzę, ale z tego co tu widać to pomysłem na końcówkę była piłka do Wesa i wio. Widać nawet po tym dość głupim faulu przy rzucie za trzy jak wkurwiony był Morrow, że nie dostał piłki a był na czystej pozycji. Jeśli tak nie było to napisz jak było skoro mamy traktować się poważnie.

Oskarżasz Brooksa o słabe taktycznie końcówki na podstawie powtórki akcji, w której Thunder niemal zrobili dogrywkę w beznadziejnej sytuacji?

Obejrzyj mecz, a później wyciągaj wnioski, bo to już się robi nudne.

Czyli co? Brooks wymyślił, że WB będzie głupio faulowany przy rzucie za trzy? Thunder mieli furę szczęścia bo ten faul był po prostu idiotyczny nikt ze sztabu OKC nie mógł się tego spodziewać przecież. Zarzucam Brooksowi, że nie zagrali niczego innego niż iso game Bricka. 

Z tego filmiku co dałem:

8:02 podanie z autu do Wesa ten wbija pod kosz pomimo tego, że DJA stoi nie pilnowany w rogu, obrona PTB ukierunkowana na taką akcję,  Westbrook pudłuje w zagęszczonym paint

ostatnia akcja meczu, WB głupio faulowany na 2.5 przed końcem, czy miał w zamiarze podawać? chyba nie, na zegarze było za mało czasu

Teraz powiedz dlaczego ignorujesz ten filmik skoro widać jak na dłoni jak wyglądały ostatnie "zagrywki" Brooksa, dla mnie jednoznacznie widać tutaj brak jakiegokolwiek pomysłu na inne rozwiązanie tej sytuacji. Możesz się do tego odnieść? Czy znowu będziesz unikał odpowiedzi? 

8:02 podanie z autu do Wesa ten wbija pod kosz pomimo tego, że DJA stoi nie pilnowany w rogu, obrona PTB ukierunkowana na taką akcję,  Westbrook pudłuje w zagęszczonym paint

Wybrałeś akcję, która została idealnie rozegrana i w której Thunder osiągnęli to, co każdy w takiej sytuacji by chciał osiągnąć. Westbrook idealnie wyszedł zza zasłony i miał przewagę nad kryjącym go Batumem, bardzo dobre warunki do wbicia się w paint i rzucenia contestowanego layupa. Biorę taką akcję w ciemno przy takim wyniku i mając Westbrooka w drużynie.

Jak byś to chciał lepiej "rozrysować"?

Czyli co? Brooks wymyślił, że WB będzie głupio faulowany przy rzucie za trzy? Thunder mieli furę szczęścia bo ten faul był po prostu idiotyczny nikt ze sztabu OKC nie mógł się tego spodziewać przecież. Zarzucam Brooksowi, że nie zagrali niczego innego niż iso game Bricka. 

Nie załamuj mnie. Brak timeoutów, 6.3 sekundy na zegarze i piłka spod własnego kosza. Jak ty chcesz tutaj coś rozrysować? Westbrook wykazał się niesamowitym sprytem, bo ewidentnie przewidział, że będą go chcieli sfaulować. 

A 3 osobiste Westbrooka biorę bez mrugnięcia okiem przed open 3 kogokolwiek innego.

ostatnia akcja meczu, WB głupio faulowany na 2.5 przed końcem, czy miał w zamiarze podawać? chyba nie, na zegarze było za mało czasu

Chyba nie... hmm, cóż za dogłębna analiza i dowód na nieudolność Brooksa.

Teraz powiedz dlaczego ignorujesz ten filmik skoro widać jak na dłoni jak wyglądały ostatnie "zagrywki" Brooksa, dla mnie jednoznacznie widać tutaj brak jakiegokolwiek pomysłu na inne rozwiązanie tej sytuacji. Możesz się do tego odnieść? Czy znowu będziesz unikał odpowiedzi? 

Ciężki kaliber, naprawdę LBS. 

Ja już tego raczej nie mam zamiaru ciągnąć. Moje odpowiedzi powinny Ci niektóre sprawy uświadomić, a jeśli tak nie będzie, to bardzo mi przykro :) W każdym razie bardzo polecam oglądanie meczów PRZED rzuceniem oskarżeń w stosunku do kogoś innego.

Btw. Ilu trenerów z NBA bierzecie bez mrugnięcia okiem do Thunder przed Brooksem? 5? 10? 15? 28?

Westbrook idealnie wyszedł zza zasłony i miał przewagę nad kryjącym go Batumem, bardzo dobre warunki do wbicia się w paint i rzucenia contestowanego layupa. Biorę taką akcję w ciemno przy takim wyniku i mając Westbrooka w drużynie.

No to są jakieś jaja. Lepiej wbić się na contestowanego layupa, będąc już bardzo zmęczonym niż oddać na open 3 do świetnego strzelca - brak słów. Sam sobie odpowiedz jak ja bym to rozegrał.

Nie załamuj mnie. Brak timeoutów, 6.3 sekundy na zegarze i piłka spod własnego kosza. Jak ty chcesz tutaj coś rozrysować? Westbrook wykazał się niesamowitym sprytem, bo ewidentnie przewidział, że będą go chcieli sfaulować. 

A 3 osobiste Westbrooka biorę bez mrugnięcia okiem przed open 3 kogokolwiek innego.

Jasne przewidział, tak sobie tłumacz. Pogrubiony fragment to kolejny dowód na to, że masz klapki na oczach i nie odróżniasz osobistych w crunch od reszty meczu. Ray Allen potrafił spudłować nawet dwukrotnie w takich momentach choć normalnie rzuca wolne nawet z zamkniętymi oczami. Ta cała akcja była na maksa szczęśliwa i gdyby nie ten faul WB byłby zmuszony rzucać trójkę z biegu, sam sobie odpowiedz jakby się to prawdopodobnie skończyło.

Chyba nie... hmm, cóż za dogłębna analiza i dowód na nieudolność Brooksa.

Dziękuję uprzejmie, przynajmniej raz się w czymś zgadzamy ;)

Ja już tego raczej nie mam zamiaru ciągnąć. Moje odpowiedzi powinny Ci niektóre sprawy uświadomić, a jeśli tak nie będzie, to bardzo mi przykro  :smile: W każdym razie bardzo polecam oglądanie meczów PRZED rzuceniem oskarżeń w stosunku do kogoś innego.

Przed rzuceniem oskarżeń obejrzałem tą końcówkę z tych HL gdzie jednoznacznie widać, że nie było tam ŻADNYCH zagrywek. Prosiłeś mnie żebym napisał o które akcje konkretnie mi chodzi i to zrobiłem to jednak Tobie nie wystarcza bo dla Ciebie takie granie jest czymś naturalnym i uważasz, że tak rozwiązałby to każdy trener - parodia.

Btw. Ilu trenerów z NBA bierzecie bez mrugnięcia okiem do Thunder przed Brooksem? 5? 10? 15? 28?

To jest klasyk. Brooks to top5 największych patałachów ostatniego 10lecia, serio nie wiem gdzie byłeś przez te ostatnie kilka lat, ale chyba nie na tym forum. Łapu-Capu alltimer.

A jakie zagrywki mialo kosmiczne w off ptb? Izo na lewy brok do LMA i fadeaway j przez ostatnie 2 minuty jak nie wiecej. Opcjonalnie high pnr lillarda i drive, ktorego nie trafil, a lma dobil, bo nikt w okc oprocz ibaki nie pofatygowal sie pod kosz. Wyglada mi to zupelnie jak KD i RW w crunch.

To takie pi****lenie, ze powinny byc zagrywki, ze powinien byc ruch galy. 

Wszyscy w tej lidze w crunchu graja izo. 

PTB gra, izo SAS gra izo (game 6 zeszlorocznego wcf polecam) juz nie mowiac o izo HOU na hardena.

Nie wiem jak obecne gsw, gdzie kerr sie zarzeka ze jest wrogiem izo, nie mialem okazji obejrzec ich w zacietym crunch.

Za Brooksem to na pewno Derek Fisher i one and only Ty Corbin. Więcej grzechów nie pamiętam. Oczywiście jest kilku gości o podobnych zdolnościach tzn. Takich którzy nie wyciągają z zespołu nic poza sumą potencjału swoich zawodników.

E: O ile iso w końcówce meczu rs zagrane na rw to nic zdroznego, to w PO marnie się to skończy. Doc jaki jest taki jest, ale jak potrzeba ustawić zagrywke pod koniec 4q w Po to sie sprawdza. W ogole dziwi mnie Twoja wiara Barca w umiejętności Brooksa. Gość chyba w D jest kumaty ale iso all day all night long nie przyniesie Wam misia.

Edytowane przez havlicek