Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa zwycięstwa dzielą nas od 8 miejsca, dziś zobaczymy w jakiej formie jest OKC grając z Miśkami 

Jak by PHX nie przegrało 6 (!) meczów w tym sezonie w samych końcówkach ( trójka Griifina, czy Gryffina jak woli RappaR, DMC z mid range, z Bostonem, Houston, dwóch pozostałych nie pamiętam ) to OKC musiało by gonić SAS a wtedy szanse były iluzoryczne, a PHX okupowali by ciepłe i bezpieczne 5-6 miejsce w okolicach Dallas. 

Ale na szczęście Słoneczka narobiły w pomarańczowe gacie w zbyt wielu końcóweczkach i robi im się naprawdę cieplutko.

Żeby nie było. Mocno kibicuję OKC z wiadomych względów i trzymam mocno za nich kciuki. O

czywiście gdyby ryby miały głos...wszystko to zbieg okoliczności. Gdyby PHX się nie rozluźniało w końcówkach niczym nasi politycy po wyborach, to by siedziało gdzieś w środku, ale wtedy jestem pewien że Pop widząc swoje SAS na 8 seed inaczej by to wszystko rozegrał. Gdyby OKC nie miało kontuzji, spokojnie 4 seed, jak nie trzeci. Oczywiście wszystko co by było gdyby.

Więc nie chce mi inaczej wyjść, że gdyby wszystko powyższe nie było "gdyby" to 8 miejsce na ten moment mieli by...Clippers których gonili by NOP. I tu już nie ma gdyby bo Griffin dopiero co się połamał i NOP wcale nie stało by na straconej pozycji. Choć do stawki może dołączyć Dallas. Ktoś coś wie co z Ellisem i Chandlerem? Wracają? Gips na dłużej?

Przecież to komicznie wygląda jak typek popierdalający z plecaczkiem mruczy pod nosem Im bad mothafucka

Durant od dobrych dwóch lat nie zachowuje się na boisku jak grzeczny chłopiec i jeśli chodzi o zachowanie on-court to bliżej mu do Chrisa Paula niż do Lebrona Jamesa.

Niektórym nie dogodzisz.

https://www.youtube.com/watch?v=FbqsYmdWzeI

Dla mnie to tylko taka gęba. Nie kupuję tego.

Właśnie skończyłem oglądać wczorajszy mecz z Memphis. Trzeba powiedzieć, że gra Thunder z Durantem robi niesamowite wrażenie. Mimo braku Adamsa, OKC świetnie sobie poradziło z big manami Grizzlies. Właściwie określenie "świetnie" nie oddaje w pełni tego, co wydarzyło się na parkiecie: ZBo i Gasol byli w sumie 7/25 z gry, Thunder wygrali deski 49-24 i mieli aż 9 bloków. Na słowa uznania zasługuje Collison, który zagrał swój najlepszy mecz w sezonie i po raz kolejny udowadnia, że jest niezmiernie ważnym rolesem. Podejmuje niemal same właściwe decyzje po obu stronach parkietu, a taki gracz to skarb. Martwi nieco stopa Duranta, bo zdaje się, że przez cały mecz lekko utykał i nawet po meczu otwarcie mówiono, że ma "sore foot". Myślę, że tydzień przerwy z powodu ASW przyda mu się jak mało komu. Ale pochwalić Kevina trzeba, bo znów zagrał niemal idealny mecz, znowu nie miał strat i zebrał 10 piłek. Mimo wszystko na pochwałę zasługuje przede wszystkim jego graw obronie (aż 3 bloki, świetna pomoc przy Zachu momentami). Westbrook w boxscore rzutowo znów wygląda słabo, ale oglądając mecz, miałem wrażenie, że to on miał największy wpływ na wynik i tempo gry. Coraz częściej jego gamble w obronie przynoszą korzyść drużynie – trzeba przyznać, że jest to mimo wszystko dość spory element zaskoczenia dla rywala i wielu graczy się gubi, gdy Russell nagle próbuje im odebrać piłkę. Nie mam pojęcia kiedy, ale zanotował jeszcze 9 zbiórek i 9 asyst :D Przekozak. Generalnie czuć było wczoraj dość sporą głębię składu. Wypadł podstawowy center, a mimo to nie dość, że udało się wygrać tablice, zatrzymać Zacha i właściwie całkowicie ograniczyć Conleya, to jeszcze w ataku mamy tyle opcji z ławki, że praktycznie zawsze ktoś ma swój dzień. 

Generalnie sytuacja zaczyna powoli stawać się dla nas korzystna. 8 seed bardzo się w ostatnich kilku dniach przybliżył i spora w tym zasługa również Phoenix i Pelicans. 

Po ASW mamy chyba dość przyjemny terminarz:

DAL, @CHA, DEN, IND, @PHX, @POR, @LAL, PHI, @CHI, TOR

Przy zdrowym Durancie to tutaj jesteśmy w stanie spokojnie zrobić świetny bilans – 7-3 wydaje się bardzo prawdopodobne, a ja nawet nie wykluczyłbym 10 zwycięstw. Najtrudniejsze mecze to Dallas u siebie, wyjazd do Phoenix, Portland, Chicago oraz mecz z Toronto. Wchodzimy w kluczowy moment RS i jeśli chcemy w ogóle myśleć o szansach na jakikolwiek run w PO, to trzeba w końcu pokazać swoją siłę. Będzie ciekawie na przełomie lutego i marca :)

Nie wiem też czy to wina zdrówka ale KD w tym sezonie nie jest już takim kozakiem, mimo że np. w dwóch meczach przeciwko Warriors miał 14/18 i 10/13 z gry to generalnie nie błyszczy efektywnością i często jak na niego zdarzają mu się mecze typu 9/26 5/16 3/15.

Bardzo ciekawa teza.

Ostatnie 3 mecze:

B9nZ3V9IgAA5XLE.png

W tym sezonie w niecałe 34 minuty/mecz: 

26 punktów na 52% z gry, 40% za 3 i 85% z osobistych. Do tego 7 zbiórek, 4 asysty, przechwyt i blok.

Razi nieskutecznością :) 

1. Jeśli doszliśmy do wniosku, że statline 24/9/9 + 15/15FT - to jest "słaby mecz boxscore'owo" to znaczy, że Westbrook osiągnął poziom Lebrona i Duranta.

2. Po raz pierwszy w tym sezonie widziałem defensywę Thunder na nieosiągalnym dla nikogo poziomie pod względem atletyzmu i długich rąk no może poza Bux.

3. Mitch McGary ma twarz jak skokszony Chandler Parsons.

1. Jeśli doszliśmy do wniosku, że statline 24/9/9 + 15/15FT - to jest "słaby mecz boxscore'owo" to znaczy, że Westbrook osiągnął poziom Lebrona i Duranta.

Westbrook w boxscore rzutowo znów wygląda słabo, ale oglądając mecz, miałem wrażenie, że to on miał największy wpływ na wynik i tempo gry. [...]

Read the text.

Fajny cytat trenera Memphis po ostatnim meczu:

Edytowane przez barcalover

więc ja Ci powiem co zrobi: nie wytransferuje go : )

bo życzenia życzeniami ale jeśli RJ zostanie do końca sezonu to choćby dostał 5 minut na mecz to i tak będzie zapierdalał w nich jak szalony - CY robi swoje, co Thunderom będzie na rękę

oczywiście wolałby mieć 35 minut do pokazania się, w takiej minnesocie czy innej phili, bo wtedy lepiej mógłby się pokazać, no ale ten presti chyba jest nie w ciemię bity

Mam nadzieję, że Reggie dołączył listę preferowanych kierunków ;)

A tak serio, to tutaj raczej jest tak jak pisze rw30. Zresztą Jackson już powiedział, że niezależnie w jakim klubie przyjdzie mu dograć ten sezon, ma zamiar dać z siebie wszystko. OKC jest w dobrej pozycji w tym przypadku, bo nic nie musi.

Czy tak to zapierdalanie Jacksona na rękę drużynie to nie wiem. Dobro Jacksona niekoniecznie musi się pokrywać z dobrem drużyny.

edit: Podobno odrzucił ofertę Thunder 4/48... Nie wiem kto głupszy, Jackson czy management Thunder. I pomyśleć, że pożałowali Hardenowi 55 baniek.

Edytowane przez halfoat

Czy tak to zapierdalanie Jacksona na rękę drużynie to nie wiem. Dobro Jacksona niekoniecznie musi się pokrywać z dobrem drużyny.

edit: Podobno odrzucił ofertę Thunder 4/48... Nie wiem kto głupszy, Jackson czy management Thunder. I pomyśleć, że pożałowali Hardenowi 55 baniek.

wtedy go usadzą na ławce i dopiero będzie wkurwiony

te 48/4 to pewnie plota rzucona przez jego agenta

Dawać mi tu LAFa i jego stronkę do zabawy z tradeami. Zobaczymy co wymyśli za RJ :smile:. Może coś z Denver LAF? Albo Twoimi ukochanymi Clippers. Paula możecie oddać :grin:. Coś dorzucimy do Jacksona. Perkins i future pick z 2138 roku może być?

Edytowane przez Eld

Dawać mi tu LAFa i jego stronkę do zabawy z tradeami. Zobaczymy co wymyśli za RJ :smile:. Może coś z Denver LAF? Albo Twoimi ukochanymi Clippers. Paula możecie oddać :grin:. Coś dorzucimy do Jacksona. Perkins i future pick z 2138 roku może być?

Po czymś takim żadnych tradów od LAFa już pewnie nie będzie. Zadowolony?