Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

Waleczności i serca do gry na pewno nie można mu odmówić. Gra tak, jakby każdy jego mecz miałby być ostatnim, w każdym daje z siebie wszystko i to na prawdę widać. Gra z taką niesamowitą agresją, jakby w każdej akcji chciał zniszczyć przeciwnika. Ostatnio Isiah Thomas porównał go do Mike Tysona - coś w tym jest. 

Dziwi mnie, że nikt jeszcze nie napisał o tym jaki piach zagrał Durant w IV kwarcie meczu z Pelicans...

Trafił co prawda dwie trójki kiedy musieli gonić w ostatnich minutach, ale w ostatnich 6 minutach miał łącznie 2/9 a w międzyczasie Westbrook szalał. Problemem okc jest to że grają w końcówkach te swoje hero bball a w przypadku gdy obaj bohaterowie sa dostepni pojawia sie dylemat kto ma grac w danym momencie. Nie wiem też czy to wina zdrówka ale KD w tym sezonie nie jest już takim kozakiem, mimo że np. w dwóch meczach przeciwko Warriors miał 14/18 i 10/13 z gry to generalnie nie błyszczy efektywnością i często jak na niego zdarzają mu się mecze typu 9/26 5/16 3/15.

bo Durant jest bezpłciowy i nijaki, dlatego nie wzbudza tak wiele emocji jak Westbrook, LeBron czy Kobe. Przez to aż tak ludzie sie nie jaraja nim kiedy zdobywa seriami punkty i wygrywa mecze (pewnie ze fajnie jak rzuci 40+ i w q4 3 trojeczki zasadzi, ale to tez nie jest zadna sensacja i temat do dyskusji potem). Przez to tez, nie spada na niego taka fala krytyki kiedy gra piach. Zawsze przeciez jest w druzynie Russ, na którego najpierw trzeba zwalic wine, potem patrzymy na support i to, że Ibaka tez znika przez to ze ucieka coraz czesciej na dystans, a potem dopiero na Duranta. Takie jest moje zdanie.

Fajny moment na pojazd po KD sobie wybraliście, ale warto zauważyć, że gość w tym sezonie co chwilę wypada z powodu kontuzji.

Coś więcej postaram się jutro napisać, bo jeśli ktoś twierdzi, że Durant gra słabo w tym sezonie, to mija się z rzeczywistością :smile:

Edytowane przez barcalover

Adams wypadł na minimum 3 tygodnie, bo wczoraj złamał rękę. Jak nie idzie, to nie idzie.

Na szczęście w idealnym momencie McGary dostał szansę, więc mam nadzieję, że Brooks da mu minuty. Oprócz tego Collison dostanie swoje, więc oczywiście tragedii nie ma, ale boję się, że za dużo będzie grał Perk.

Edytowane przez barcalover

Fajny moment na pojazd po KD sobie wybraliście, ale warto zauważyć, że gość w tym sezonie co chwilę wypada z powodu kontuzji.

Coś więcej postaram się jutro napisać, bo jeśli ktoś twierdzi, że Durant gra słabo w tym sezonie, to mija się z rzeczywistością :smile:

Sprawdziłem z grubsza statystyki i też wypada mi go bronić. Fakt, mniej zdobywa, mniej zbiera i mniej wszystkiego ma, ale też średnio na mecz gra mniej o 4,5 minuty niż w 2013/14. No może prawie mniej wszystkiego. FG% ma lepsze.

Aż dziw że jeszcze nikt nie stworzył McGaryzacji albo inszej MacGarynity

2 mecze 24 minuty 18-10 zawodnik.

A już tak poważnie zanim ktoś nie wyczuje ironii to ciekawi mnie jak się facet wpasuje bo jednak wczoraj przeciw Nurkicowi nie wyglądał jakoś super dobrze ale z ławki wydaje się być idealnym uzupełnieniem bo jednak Collison ma duże problemy ze zdobywaniem pkt

Ze wszystkich jednak młodych co się kiszą na ławce czy szatni Thunder to jednak on wygląda na takiego co najprędzej sobie znajdzie miejsce na parkietach NBA.

No dzisiaj chyba oglądaliśmy jakiegoś innego. Farieda sponiewierał, rzucił w niego chamsko piłką na koniec i jeszcze technika zarobił :smile:.

No to to ja rozumiem Panie. Pielęgnuj legendę SuperSonic!

Przecież to komicznie wygląda jak typek popierdalający z plecaczkiem mruczy pod nosem Im bad mothafucka