Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

Z perspektywy wizerunku klubu i nagradzania swoich ruch jak najbardziej na plus. Poza tym tym Perkins spada, Adams się rozwija, a w klubie pewnie liczą jeszcze na McGarego, jeżeli jeszcze kogoś dodadzą do wtedy Nick jest spoko jako 4 wysoki.

Pytanie tylko czy nie warto było poczekać. Collison najmłodszy nie jest w tym roku skończy 35 lat. To niby tylko 3,5 - 4 mln, ale właściciel OKC zbytnio rozrzutny nie jest, a Thunder przekraczają luxury tax cap na przyszły sezon.

W sumie swego czasu Presti już docenił Collinsona, gdy miał sporo rookie contractów i był poniżej progu płac to tak wykorzystał przepisy, żeby docenić o wiele lepszego niż teraz Nicka, że ten zgarnął za jeden sezon 13M $. Nick chyba miał zwiększoną płacę w ostatnim roku, tak żeby podpisał nowy kontrakt za mniejszy hajs. Jak zobaczyłem taką sumę za role playera to mi trochę oko zbielało, ale jak zobaczyłem jak rozłożony był ten kontrakt to w sumie miało to sens.

2010-11: $13,270,000 
2011-12: $3,272,997 
2012-13: $2,929,332 
2013-14: $2,585,668 
2014-15: $2,242,003 

I w sumie uważam że 4-5 mln / 2 lata to byłby uczciwy deal.

3.5 mln za Nicka Collisona nawet tak starego to dobra cena, zapewnia on jakiś poziom kultury organizacji, przez co młodzi Adams i McGary nie muszą patrzeć tylko na Perkinsa i Ibakę i mają się od kogo uczyć grać w koszykówkę. weterani są bardzo ważni w NBA. poza tym koleś naprawdę sporo potrafi, gra po obu stronach parkietu (passing!) i ma bardzo wysokie IQ

tak, kocham go. brawo Presti

RW gra kosmos, ale nawet te prawie 50pkt, ponad 50%FG i 15/15FT to za mało żeby pokonać dziewiąty zespół zachodu. Ja wiem, że Durant zagrał słabo, ale RW nie bedzie codziennie wykręcał takich cyferek, ale na zachodzie jest jeszcze osiem mocniejszych zespołów, które mają rozgrywającego.

OKC ma 25-25, Pelikany mają 27-23 i tie breakera. W 32 ostatnich meczach OKC musi wygrać 5 razy więcej niż Pels, żeby ich przeskoczyć, a wyżej jest jeszcze Suns z bilansem 29-23. 

Gdyby jeszcze do tego zespoły pewne PO odpuściły mecze z Pels i Suns o czym tutaj kilka osób wspominało to scenariusz z OKC poza PO jest coraz bardziej prawdopodobny. A wtedy Brooks na pewno wylatuje na zbity pysk.

Bilans typu 22-10 w ostatnich meczach powinien dać OKC PO, ale kto w to przy takiej grze wierzy?

RW gra kosmos, ale nawet te prawie 50pkt, ponad 50%FG i 15/15FT to za mało żeby pokonać dziewiąty zespół zachodu. Ja wiem, że Durant zagrał słabo, ale RW nie bedzie codziennie wykręcał takich cyferek, ale na zachodzie jest jeszcze osiem mocniejszych zespołów, które mają rozgrywającego.

OKC ma 25-25, Pelikany mają 27-23 i tie breakera. W 32 ostatnich meczach OKC musi wygrać 5 razy więcej niż Pels, żeby ich przeskoczyć, a wyżej jest jeszcze Suns z bilansem 29-23. 

Gdyby jeszcze do tego zespoły pewne PO odpuściły mecze z Pels i Suns o czym tutaj kilka osób wspominało to scenariusz z OKC poza PO jest coraz bardziej prawdopodobny. A wtedy Brooks na pewno wylatuje na zbity pysk.

Bilans typu 22-10 w ostatnich meczach powinien dać OKC PO, ale kto w to przy takiej grze wierzy?

Raczej już nie będzie tak rzucał, bo inni PG bronią lepiej niż Evans i inne zespoły ogólnie mają lepszą defensywę niż Pelikany :rugby: .

A tak w ogóle to Ohlahomie wystarcza 3 zwycięstwa więcej niż New Orleans, a nie 5. A Pelikany mogą przegrać z każdym niestety.

Jeśli KD wróci na dobre, to powinno się udać zrobić play-offy. Z drugiej strony odpadnięcie z gry po RS zmusi zarząd do zmiany trenera, by w CY Duranta przekonać go do pozostania w ekipie. Tragedii nie będzie tak czy siak.

Westbrook budzi coraz większy respekt i zwłaszcza jego zaangażowanie w obronie zasługuje na pochwałę. 

Waiters natomiast znów same izolacje, słaba gra w obronie. Dobrze, że Brooks nie miał problemu z posadzeniem go.

O wiele za mało wykorzystujemy Morrowa w ataku, ale to niestety chyba się nie zmieni.