Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

MIN, @NYK, @MEM, ORL, @NOP, NOP, LAC, @DEN, MEM

Pierwszy krok wykonany. Mimo braku Duranta, udało się w miarę spokojnie wygrać z Wilkami w B2B i wracamy z bilansem do krainy powyżej .500. Do ASW pozostało jeszcze 8 spotkań w tym po dwa z Memphis oraz Pelicans, które będą niesamowicie ważne.

W środę planowo ma odbyć się kolejny z must-winów Thunder, czyli mecz przeciwko Knicks w NY, w którym jak wiadomo są zamiecie śnieżne, więc w sumie nie do końca wiadomo, czy mecz się odbędzie. Dla Thunder najlepiej, by odbył się wg planu. Wygrać, zapomnieć i wio do Memphis.

Jak ktos go wstawial do all time to nie robil tego na 'ten moment' tylko ekstrapolowal (trudne slowo) jego dotychczasowy bieg kariery na kolejne 8-10 lat w lidze. Faktycznie gdyby od meczu z cavs juz w nba nie zagral to skonczylby z renoma jak t-mac. 

Z tego co pisza boli go palec, a nie ujebalo mu czerep. Troche jeszcze w nba pogra. 

Co do gry okc to pomijajac debilizm brooksa do czego przywyklem przez te pare lat to nie podoba mi sie ibaka. I fizycznie/kondycyjnie (jest zajechany/niedoleczony) i to w co go chca w okc przerobic. Wypierdzielanie go jeszcze dalej na obwod w off, switchowanie p'n'r non-stop i na kazdego (skad morrow na lebronie) konczy sie tym ze serge w co drugiej grze jest czarna dziura w off (dostaje gale i z miejsca jumper) i non factorem w def. 

Rotacje tez sa do dupy morrow praktycznie nic nie gra z kd i rw, no do kutfy chyba po to go sprowadzili, zeby tej dwojce dawal spacing, a nie waitersowi i jackosonowi. Nikt mnie nie przekona ze Amo jest za kiepskim obronca na granie na 2jce w starting 5, ale juz na granie z lawkowymi obronca jest dobrym.

Scott brooks powinien wyciagnac glowe z dupy i dac sobie siana ze swoimi zajebistymi rotacjami. Niech ten team robi przynajmniej jedna rzecz dobrze (scoring), bo poki co to wyglada to kijowo po obu stronach.

W ogole kuzwa blogostan i u coacha i wsrod zawodnikow, a playoffy odjezdzaja.

Edytowane przez ness

Jak ktos go wstawial do all time to nie robil tego na 'ten moment' tylko ekstrapolowal (trudne slowo) jego dotychczasowy bieg kariery na kolejne 8-10 lat w lidze. Faktycznie gdyby od meczy z cavs juz w nba nie zagral to skonczylby z renoma jak t-mac

No właśnie.

Tylko od kiedy do all-time daje się za potencjał? To ranking wybitnie za osiągnięcia, nie za to, co może być.

Co takiego zrobił KD, żeby uważać go w tym momencie za lepszego gracza od McGrady'ego?

Miałem to już wrzucać do lapu-capu, ale chcę zobaczyć Twoją argumentacje bo narazie tylko rzuciłeś hasłem i nie wiem jak to ugryźć. Ja wiem, że finały konfy są overrated, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność pozatym finał to jednak finał. Za wcześnie aby mówić kto jest lepszy, ale osiągnięciami samymi w sobie KD po prostu miażdży T-Maca, a do tego ma MVP.

A dlaczego? Co takiego zrobił KD, żeby uważać go w tym momencie za lepszego gracza od McGrady'ego?

Statystyki kariery:

KD: 27/7/3,5 na fg 48% 3pts 38% i ft 88%

Do tego MVP, NBA finals i kilka razy WCF.

T-Mac: 20/5,5/4,5 na fg 43,5% 3pts 34% i ft 75%

Najwyżej nr 4 w głosowaniu na MVP i najdalej 1rd w PO.

Nie ten kaliber kolego :smile: I nawet jakby KD teraz zakończył karierę, to nie zmienia to faktu, że już teraz jest graczem o wiele lepszym, niż T-Mac kiedykolwiek był. 

Edytowane przez barcalover