Skocz do zawartości

Oklahoma City Thunder 2014/15

Straight Edge Warrior

Rekomendowane odpowiedzi

Co by nie pisać o meczu to OKC nie zagrała nic dobrego a poziomem MVP solidnego meczu Durant a bym nie nazwal...Sytuacje ułatwia kontuzja Hasana Whiteside'a który przez pierwsze 20 minut robił dosyć konkretny rozpierdol po podaniach Wade'a (fajna współpraca bo wyglądało prze chwile jakby obaj uwierzyli ze Hasan jest Shaqiem). Podkręcanie kostki zzmusilo do wystawienia drewnianego w ataku Ptaka i można było zająć się Wadem i Boshem. Pierwszemu odpadła opcja odebrania na prosty wsad drugiemu dosyć pokaźne bary na postawienie zaslony... no i Hasan bardzo fajnie zbierał w tym meczu bo miał parę akcji gdzie w boxscore nie dostał nic ale praktycznie to on załatwia piłkę ;-)

Wade to jest jednak gosc... szacun widzi wiele

Wiem, że zrobie offtop, ale barcalover - wcześniejszy avek był lepszy : d. Ogólnie powiem Wam, że cieszę się, że OKC jest tak nisko, dzięki temu chociaż trochę ciekawych rzeczy w wyścigu o PO na tym zachodzie. Gdyby OKC było zdrowe od początku sezonu to 8 seedów z miejsca obsadzonych i nuda ; )

I tak jest nuda. Wiadomo, że OKC się koniec końców doczłapie do tego 8 seeda i tylko Ely3 widzi jeszcze Sacto walczące o PO.

I tak jest nuda. Wiadomo, że OKC się koniec końców doczłapie do tego 8 seeda i tylko Ely3 widzi jeszcze Sacto walczące o PO.

Weź RappaR odpierdol się już od ely3 (i na odwrót) ile można słuchać tych samych bzdur i zaczepek? Nie masz nic do powiedzenia na inne tematy? Na przykład chętnie bym posłuchał Twojej opinii o Lebronie i poście Kucia na jego temat. Zamiast tego zaraz przyjdzie ely i znów zacznie zdania od - "Jak zwykle RappaR..."

Nuda.

Wiem, że zrobie offtop, ale barcalover - wcześniejszy avek był lepszy : d.

Pewnie do niego wrócę, bo też mi się podoba. Ten obecny taki troszkę ku upamiętnieniu tego mega dunka RW.

Jeśli kontuzje nas ominą, to ja nadal widzę szanse na 6-7 seed nawet. Zwłaszcza, że Clippers łagodnie mówiąc nie zachwycają w tym sezonie. Ale oczywiście podstawowy cel to awans do PO, nie ważne z którego miejsca.

OKC vs GSW?? Będzie ciekawie jak tak się stanie i GSW wielkim faworytem nie będzie. Średni przeciwnik dla nich.... Nie wierze, że Clippersi, SA czy Dallas spadną niżej niż 7 seed.

W każdym matchupie na zachodzie będzie mega ciekawie. Ciężko sobie wyobrazić na teraz ewentualną serię, która nie wymagałaby przynajmniej 6 meczów. 

@barcalover

Patrząc obiektywnie to OKC jak na razie też niczym specjalnym nie zachwycają. Racja zrobili mały run, ale w następnym meczu stawiam na Wizards bo u siebie są niezwykle mocni, a następni w kolejce są jeszcze Hawks. Strata do 8 seedu z pozoru nie jest duża, ale NOP i Suns też pewnie zamierzają walczyć do końca (szkoda, że Nuggets spuchli, ale tego można było się spodziewać). Jeśli OKC wyjdzie z tego tripu na plusie to już będzie sukces dla nich, ale Suns mają serię meczów u siebie i jeśli nie powiększą przewagi nad Thunder to powinni ją chociaż utrzymać. Ciekawe jak to będzie wyglądało przy ASG break, czy OKC uda się zmniejszyć dystans. Niemniej jednak o 7 seedzie radziłbym zapomnieć, Clippers jacy są tacy są, ale wątpię by nagle zaczęli grać poniżej 0.500, a to daje im pewność, że nikt im 6-7 seedu raczej nie wydrze. Pomijając już fakt, że jak złapią formę to i 3 seed mogą ugrać bo różnice są minimalne. Na dziś dzień Thunder tracą ok 6W do 7 seedu, sporo, nie wydaje mi się żeby było to do odrobienia. Nie na zachodzie.

@barcalover

Patrząc obiektywnie to OKC jak na razie też niczym specjalnym nie zachwycają. 

Mam dla Ciebie ciekawostkę :)

OKC z KD: 13-5 (0.722)

OKC bez KD: 8-15 (0.348)

OKC z RW: 17-10 (0.630)

OKC bez RW: 4-10 (0.286)

Póki co wygląda to tak i naprawdę ciężko nie liczyć się z awansem OKC do PO, jeśli KD i RW będą zdrowi.

Racja zrobili mały run, ale w następnym meczu stawiam na Wizards bo u siebie są niezwykle mocni, a następni w kolejce są jeszcze Hawks. 

Oczywiście, że będzie ciężko, ale dla Thunder teraz oprócz zbierania kolejnych zwycięstw, bardzo istotne jest nabieranie tempa, regularności i rytmu. Nawet jeśli przegraliby te 3 nadchodzące mecze, niekoniecznie musi to znaczyć, że cały czas grają źle. Ostatnie 3 mecze napawają sporym optymizmem i OKC zaczyna naprawdę wyglądać tak, jak powinni.

Strata do 8 seedu z pozoru nie jest duża, ale NOP i Suns też pewnie zamierzają walczyć do końca (szkoda, że Nuggets spuchli, ale tego można było się spodziewać). 

OKC to jest taka siła, że raczej wyniki Phoenix i Pelicans nie będą miały aż takiego wpływu na awans Thunder. Zarówno Phoenix, jak i New Orleans w obecnych składach nie podskoczą powyżej pewnego poziomu. Thunder mogą jak najbardziej to zrobić i wtedy powinno nie być problemu z awansem.

Jeśli OKC wyjdzie z tego tripu na plusie to już będzie sukces dla nich, ale Suns mają serię meczów u siebie i jeśli nie powiększą przewagi nad Thunder to powinni ją chociaż utrzymać. Ciekawe jak to będzie wyglądało przy ASG break, czy OKC uda się zmniejszyć dystans. Niemniej jednak o 7 seedzie radziłbym zapomnieć, Clippers jacy są tacy są, ale wątpię by nagle zaczęli grać poniżej 0.500, a to daje im pewność, że nikt im 6-7 seedu raczej nie wydrze. Pomijając już fakt, że jak złapią formę to i 3 seed mogą ugrać bo różnice są minimalne. Na dziś dzień Thunder tracą ok 6W do 7 seedu, sporo, nie wydaje mi się żeby było to do odrobienia. Nie na zachodzie.

Tutaj już mi się nie chce rozbierać Twojej wypowiedzi na drobne. Generalnie chyba pomijasz fakt, że minęło dopiero pół sezonu regularnego. Phoenix do 4 (!) miejsca tracą 4,5 gry. Dużo? Raczej nie. Wystarczy jakaś dwu-trzytygodniowa kontuzja Marca/LMA/Dirka/Hardena/Blake'a i nagle może się okazać, że któraś z tych ekip jest na granicy, a może i poza PO.

Thunder są zależni od siebie i ja jak najbardziej widzę możliwość skoczenia na 6-7 seed.

@barcalover

Bardzo dobry post, ale pozwól, że też mam dla Ciebie ciekawostkę (choć doskonale ją pewnie znasz).

Licząc od 26 listopada OKC grało z Jazz(x2), Knicks, 76ers, Pistons, Bucks, Cavs, Wolves, Kings(x2), Lakers, Hornets, Magic, Heat co przełożyło się na aż 13 zwycięstw (mogłem się trochę jebnąć bo liczyłem na piechotę).

Z resztą ekip z czołówki mają bilans 8-7, który zły wcale nie jest, ale dupy nie urywa i nie widać tutaj regularności

w lutym po meczu z Grizz grają z 2x NOP, Clippers, 2x Nuggets, znów Grizz, Mavs, Hornets(teraz to już nie ogórki), Suns, Blazers

jeśli z tych powyższych meczów OKC nie wygra zdecydowanej większości to 8 seed to max czego powinni oczekiwać, na razie mieli bardzo łatwy terminarz w szczególności zaraz po powrocie liderów i żeby było jasne - jak każdy(poza fanami Suns) chcę Thunder w PO, ale najtrudniejszy sprawdzian dopiero przed nimi i rozumiem Twoją wiarę w swój zespół, ale to nie będzie wcale proste i run 3W na min. Heat i Magic siły OKC w tym kontekście zbytnio nie pokazuje. Mega ważne będą bezpośrednie pojedynki z Pels i Suns, OKC musi je wyszarpać bo będzie krucho.

pozdro

w lutym po meczu z Grizz grają z 2x NOP, Clippers, 2x Nuggets, znów Grizz, Mavs, Hornets(teraz to już nie ogórki), Suns, Blazers

To nie jest jakiś mega szalony terminarz. Nie ma się raczej co oszukiwać – z Durantem i Westbrookiem Thunder będą w PO.

Tak jak pisze Sharif – bardziej bym się zdziwił brakiem awansu Clippers, niż OKC.

To nie jest jakiś mega szalony terminarz. Nie ma się raczej co oszukiwać – z Durantem i Westbrookiem Thunder będą w PO.

Tak jak pisze Sharif – bardziej bym się zdziwił brakiem awansu Clippers, niż OKC.

Nikt nie mówi o tym, że w PO nie będą. Stawiam pod wątpliwość ich szanse na 7 seed chociażby. Zobaczymy w kwietniu kto był bliżej prawdy ;)

E: aha i terminarz może nie jest jakiś bardzo trudny, ale takiego zatrzęsienia silnych ekip z zachodu Thunder  jeszcze nie mieli + do tego jak wspominałem mecze "prawdy" z Suns i NOP.

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

E: aha i terminarz może nie jest jakiś bardzo trudny, ale takiego zatrzęsienia silnych ekip z zachodu Thunder  jeszcze nie mieli + do tego jak wspominałem mecze "prawdy" z Suns i NOP.

NOP nie wygląda na drużynę, która jest w stanie wytrzymać tempo walki o #8. Ostatni 3W streak mieli przed Sylwestrem, a ich największy taki streak w sezonie to 4. Ale to temat na dłuższą dyskusję.

Zostając przy OKC – wydaje mi się, że jeszcze przed kwietniem się okaże kto był bliżej prawdy :)

NOP nie wygląda na drużynę, która jest w stanie wytrzymać tempo walki o #8. Ostatni 3W streak mieli przed Sylwestrem, a ich największy taki streak w sezonie to 4. Ale to temat na dłuższą dyskusję.

Zostając przy OKC – wydaje mi się, że jeszcze przed kwietniem się okaże kto był bliżej prawdy :smile:

NOP to jak na razie pokonali praktycznie wszystkie z najmocniejszych ekip, więc tutaj byłbym ostrożny. PO zrobić nie zrobią, ale w bezpośrednim pojedynku absolutnie bym ich nie lekceważył i o to głownie mi chodzi.

NOP to jak na razie pokonali praktycznie wszystkie z najmocniejszych ekip, więc tutaj byłbym ostrożny. PO zrobić nie zrobią, ale w bezpośrednim pojedynku absolutnie bym ich nie lekceważył i o to głownie mi chodzi.

Napisałeś, że mecz z nimi pod koniec RS będzie meczem prawdy, a żeby tak było, to chyba muszą mieć wtedy szanse na PO, nie? Zresztą, jeśli Thunder faktycznie będą w ostatnich kolejkach RS grać mecze o wszystko, to nie będą lekceważyć nikogo, tym bardziej Pelicans.

Napisałeś, że mecz z nimi pod koniec RS będzie meczem prawdy, a żeby tak było, to chyba muszą mieć wtedy szanse na PO, nie? Zresztą, jeśli Thunder faktycznie będą w ostatnich kolejkach RS grać mecze o wszystko, to nie będą lekceważyć nikogo, tym bardziej Pelicans.

Ehh. Przecież dwa mecze z Pelicans są w ciągu miesiąca. Negujesz to, że dla układu konfy będą one zajebiście ważne? Póki Pels będą w grze o 8 seed należy się ich obawiać.

Ehh. Przecież dwa mecze z Pelicans są w ciągu miesiąca. Negujesz to, że dla układu konfy będą one zajebiście ważne? Póki Pels będą w grze o 8 seed należy się ich obawiać.

Póki Thunder nie jest nawet w pierwszej ósemce, to my się musimy wszystkich obawiać i ze wszystkimi grać na maksa. To oczywiste :)

Zostając przy OKC – wydaje mi się, że jeszcze przed kwietniem się okaże kto był bliżej prawdy :smile:

Co do NOP to raczej nie powinniście się ich obawiać. Ich najdłuższy winning streak to nie 3 czy 4 a całe :miserable: 2. I żeby nie przedłużyć go jakoś przypadkiem to potrafią przegrać z  Philadelphią czy NY.

Sam jako kibic NOP nie widzę ich w walce o PO póki trenerem jest Williams.