Skocz do zawartości

Philadelphia 76ers 2014/15 - Tankdelphia / Hinkiepalooza

Julius

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę jestem fanem Embiida, gość jest niesamowitym prospektem, może być najlepszym graczem tego draftu, ale opierając się na temacie z reddita, Hinkie powiedział, że Embiid zagra za 5-8 miesięcy, czyli może ominąć nawet cały przyszły sezon. Nie jest ta informacja zbyt optymistyczna, szkoda, żeby przez problemy zdrowotne zmarnował się kolejny wielki talent.

Tak szczerze mówiąc to sezon rusza dopiero za 4 miechy. Gdyby wyrobił się w 6 miesięcy, co imo jest prawdopodobne to jest szansa, że go zobaczymy nawet w 40-50 meczach. Też mam nadzieję, że gośc będzie zdrowy. Mega szansa dla ligi i kibiców.

ja sie obawiam, że Embiida możemy nie zobaczyc w przyszłym sezonie.

Case Nerlensa Noela - będą go leczyć, dopieszczać i szlifować indywidualnymi treningami, moze wezmą Hakeema pare razy. Doprowadzą go do odpowiedniego shapeu, popracują nad ciałem, a na treningach będzie rywalizował z lżejszym od siebie Noelem i Simsem, który ma podobną wagę, ale jest niższy, więc będzie trudny do przepychania. Co też powinno być dobre dla tej trójki...

Doszlifują go troche i wypuszczą do akcji na 15/16. 

Denerwujące, ale myślę, że tak własnie będzie. Jedyna szansa, ze Joel zagra w przyszłym roku to szybka, dobra rehabilitacja i silna presja fanów-->ownerów, wtedy moze go w lutym/marcu wpuszczą do akcji.

tzn ?

Koncepcja Hinkiego to budowa zespółu siatkarskiego? :smile:

Taki żarcik :smile:

Btw, Jackson dostanie szansę? Jestem ciekaw tego gościa, ostry nabijacz punktów w D-L a potem coś nie teges w Turcji.

ja sie obawiam, że Embiida możemy nie zobaczyc w przyszłym sezonie.

Aż tak źle z nim? Bo już nic nie rozumiem. Jedni piszą, że wyglądał ok, nie ma obaw jak z Odene, a inni kreślą jakieś mocno pesymistyczne wizje. Chyba, że Sixers planują go poleczyć i przezimować jak Noela, ale to byłby absurd.

Edytowane przez Jinks

Taki żarcik :smile:

Btw, Jackson dostanie szansę? Jestem ciekaw tego gościa, ostry nabijacz punktów w D-L a potem coś nie teges w Turcji.

Aż tak źle z nim? Bo już nic nie rozumiem. Jedni piszą, że wyglądał ok, nie ma obaw jak z Odene, a inni kreślą jakieś mocno pesymistyczne wizje. Chyba, że Sixers planują go poleczyć i przezimować jak Noela, ale to byłby absurd.

żarcik OK - spiący bylem nie skumałem co do czego :smile:

Nie jest z Embiidem aż tak źle - chyba, ale nie bylo też źle z Noelem i mogl grać spokojnie ostatni miesiąc - może 2, a nie wypuścili go na parkiet... Na tym bazuję. mowilo sie o 4-6mies, teraz na konfie Hinkie mowie o 5-8 - wydaje mi sie, ze lapie większy margines na wszelki wypadek, gdyby pojawila sie potrzeba tak jak to nazwales - przezimowania

o prosze, jest podpórka pod moje słowa;

http://probasketballtalk.nbcsports.com/2014/06/27/sixers-gm-hinkie-joel-embiid-out-5-8-months-at-least/

Edytowane przez matek

Skoro Hinkle z miejsca wydłużył okres rehabilitacji Joela to raczej nie spodziewałbym się zobaczyć gościa w przyszłym sezonie na parkiecie. Poza tym cała presja fanów, mediów czy całego świata i wypuszczenie go na miesiąc rozgrywek ryzykując odnowieniem takiej kontuzji jest po prostu bez sensu. Trzeba się pogodzić z faktem, że w tym roku nie mamy 1st round picków na parkiecie i koniec. To właśnie boli najbardziej bo wszyscy zajaraliśmy się perspektywą Wigginsa/Parkera na w Sixers i odbudową składu już w tym sezonie. Czar prysnął w momencie draft lottery a później gdy poszło info o kontuzji Embida.

Leczymy Joela, przegrywamy w cholerę meczy w przyszłym sezonie i czekamy na 2015/16. Wszyscy przyzwyczajeni i znają plan na pamięć to chyba powinno pójść gładko ;)

Z Embiidem będzie sytuacja jak z Noelem. Podleczą go, obudują, będzie trenować ale bez gry. Gra jest warta świeczki. Dlatego nie ma co się spieszyć z jego powrotem, tym bardziej że trzeba opchnąć Younga, o ile go nie przedłuża.

Tak patrzę na tego Micica, który jest dość anonimowy i gość przez 31 minut w finale z USA przeciwko Paytonowi i Smartowi (bardziej przeciw Paytonowi) zrobił DD 13 pkt, 10 as, 4 straty i 1 przechwyt. 

Finał:https://www.youtube.com/watch?v=TbVHDt5b0fc

Szalu nie ma, ale jako zmiennik dla MCW może być. 

Możesz mieć inne zdanie, ale rozpaczasz jakby ch wie co się stało i piszesz o tym kilka postów z rzędu.

Słuchaj, dla ciebie może nic istotnego się nie stało, dla mnie z perspektywy wieloletniego fana Philly się stało. Lata rozczarowań, Brandów, Bynumów, Turnerów, złych decyzji. Wreszcie przyszła noc, kiedy to miało/musiało się odmienić i chuk znowu zawód. Nie oczekuję, że zrozumiesz, ale na ch się mnie czepiasz. I to jeszcze w temacie dotyczącym Philly.

tym bardziej że trzeba opchnąć Younga, o ile go nie przedłuża.

Wczoraj były raporty, że Young ma zrobić opt out po tym sezonie (player option na 2015/16). Nie wiem czy jeszcze da się coś za niego wyrwać powyżej picków 2giej rundy.

Edytowane przez SiXers

Wczoraj były raporty, że Young ma zrobić opt out po tym sezonie (player option na 2015/16). Nie wiem czy jeszcze da się coś za niego wyrwać powyżej picków 2giej rundy.

To tym bardziej nie czaję, dlaczego w noc draftu nic z nim nie zrobili...Hornets, Suns, OKC wszystkie trzy ekipy miały picki w 3 dziesiątce, także przynajmniej coś za niego by dostali...

Sixers sprawdzają cierpliwość kibiców jak tylko się da. Embiid, Saric no fajne prospecty, powinni zostać gwiazdami w NBA, ale czy warto czekać? Nie jest fanem tankowania, niestety Philla dalej chce iść tym szlakiem, a szkoda bo można było ich pooglądać trochę w nowym sezonie. Można obejrzeć max 3 mecze w sezonie, ale więcej może grozić obrzydzeniem do basketu.

Ja jako kibic przyznaje nie wytrzymalbym z GMem pokroju Hinkego kolo mowi wprost 3 lata tanku a pozniej zobaczymy. Lubie obserwowac rozwoj nowych zawodnikow itp, itd ale to chyba juz jest lekka przesada.

Lacze sie w bolu z kibicami 76ers ktorzy beda sie meczyc ogladajac swoja organizacje przez kolejne 24 miesiace.

SEA/OKC się tak męczyło ze 3-4 sezony i się opłaciło, na razie Philly ma jeden taki sezon i już bardzo fajne assety, za rok jeśli Embiid się okaże wypałem, będzie dobra ekipa.

Tylko żeby się zaraz nie okazało, że fani Philly skończą jak fani Seattle, którzy Durantem nacieszyli się sezon. Właściciel Sixers jest też właścicielem New Jersey Devils, a dodatkowo budują centrum treningowe w New Jersey. Jak dodać do tego, że w NJ niedawno zabrakło drużyny NBA to trochę mi to śmierdzi jakimś układem na przyszłość i może stąd nikomu z władz nie zależy na większej frekwencji na meczach Sixers.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.