eMeS Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Szybko zaczął się w Dallas offseason, pierwszy deal zaklepany jeszcze przed draftem. Nice! I to deal nie byle jaki: Tyson Chandler ponownie zagości w texasie. Szybko załatwiliśmy nasz podstawowy problem z centrem. Chandler wraca do organizacji, w której zdobył mistrza, do tego jest w CY, dlatego oczekuję od niego sporego skoku jakościowego + Pozbyliśmy się kontraktu Calderona (7-8 mln co sezon przez nastepne 3 lata) + Jedynym minusem jest Felton. To co pokazywał w ostatnim roku po prostu zmusza mnie do wystawienia mu oceny negatywnej. Może odbuduje się w Dallas. Może Carlisle zrobi z niego użytek. Może - Co dalej? Mamy 35 baniek i pytania: 1. Kto na SF? Bardzo możliwe, że Deng. Bedziemy starać się o Melo. Chciałbym zobaczyć Haywarda (jest restricted, więc raczej będzie z tym ciężko). 2.Kto wygra miejsce na PG? Jeżeli Harris dostanie 9/3, czy ktoś to przebije? Czy wolimy grać Harrisem, czy Feltonem? A może zamiast porządnego SFa wolimy porządnego PG. Lowry? 3. Ile weźmie Dirk? 10-11, to chyba max według mnie. Jak widzicie następne ruchy Mavs? Zostaliśmy bez picków, trzeba trochę podywagować nt. FA ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Felton zarabia niewielkie pieniądze i spokojnie w Dallas może się odbudować podobnie jak chociażby Harris, Chandler czy Carter. Umiejętności ma, a ten klub potrafi temperować i prostować kariery zawodników. Marzył mi się Sanders w Mavs, ale Chandler też jest bardzo dobrym transferem. Knicks to była chora organizacja, tam każdy nawet dobry zawodnik zaczyna źle wyglądać. Wciąż ma umiejętności i dobry wiek, by być czołowym obrońcą ligi, a tego Nam w poprzednim sezonie bardzo brakowało. Zresztą nawet jak Tyson nie odpali to ma spadający wysoki kontrakt. Lowry'ego bardzo bym chciał zobaczyć w koszulce Mavs. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez MarcusCamby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Trzeba pamiętać ile kasy mamy. Jeżeli damy maksa Melo to zostaje nam tylko na podpisanie Dirka. Nie wiadomo ile carter bedzie chcial, czy zgodzi sie zostać za min? Blair? Harris? Lowry wtedy odpada na pewno. Deng, Lowry to dobre kierunki, trzeba tylko uważać żeby nie przepłacić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havlicek Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Jak dla mnie Cuban robi podjazd pod Melo. Dirk podpisuje za ~10 i Melo bierze ~18, potem rozsądne wydanie (m?)mle na rolesów Carter(?) Matrix(?), albo jakoś to rozdrobnić? Harris/FeltonMontaMeloDirkChandlerCo prawda pierwszy argument przeciwko temu ustawieniu to fakt, że do solidnej obrony to tej drużynie to potrzeba mistrzowskiej dyspozycji Tysona. Tak czy inaczej taka piątka robi wrażenie, a jakby dodać odpowiednich rolesów to Carlisle by z tego gówna niezły bicz ukręcił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metlik Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 myślałem, myślałem i stwierdziłem, że świat chce zobaczyć Melo pod Carlisle. skoro w Dallas Monta Ellis zagrał taki sezon, to Melo może wskoczy do top5 ligi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaggy007 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 1. melo nie pójdzie do tak mało medialnego miasta 2. ostatnim graczem jakiego chciałbym zobaczyć w koszulce mojej ulubionej druzyny jest ten pajac/primabalerina melon 3. duet lowry-deng jak najbardziej ok, pytanie czy dla nich dallas będzie najatrakcyjniejszym kierunkiem (konkurencja o ich usługi będzie na pewno zaciekła).. i czy po ich podpisaniu byłaby jeszcze kasa na solidnych rolesów (odejście mariona czy cartera jest bardzo prawdpodobne) 4. przedłużenie harrisa i blaira jak najbardziej ale na pewno nie więcej niż za 3-4 bańki na rok 5. pozostałe najciekawsze moim zadniem opcje na FA: a.anderson, ariza, bradley, bledsoe, b.gordon, kardashian, livingston, meeks, monroe, parsons, scott, sefolosha, seraphin, stuckey, marvin williams, d. collison Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Melo to nie wyjście. Jak dla mnie te 35 baniek spokojnie mozna podzielić na Denga,Lowerego i Dirka. Myślę, że byliby w stanie zgodzić sie wszyscy na kontrakty w okolicach 10-12 baniek, Dirk zapewne nawet się zgodzi na 10. Za gorsze można jeszcze podpisać Cartera. Lowry/Felton/Harris Monta/Carter/Lowry Deng/Crawder Dirk/Wright Chandler/Blair Contender jak nic. A widzę, że Harrisowi tez kończy się kontrakt. Ale w razie podpisania Lowrego jego nie ma sensu podpisywać. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Luki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sharif Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Dallas mało medialnym miastem?? Może to nie jest Nowy York czy LA ale nie rób z Dallas drugiego Milwaukee. Jest czwartym rynkiem USA zaraz poza 2 wymienionymi przeze mnie + Chcicago i ma cały czas tendencję zwyżkową. Do tego zajebistego właściciela, dobrego trenera, jak wygrywać Mistrza już wiedzą. Zarówno pełen splendoru chociż ostatnio bez sukcesów ale świetnie kojarzony między innymi w POlsce team NFL, team NHL, który obecnie idzie mocno w górę. Będąc na jego miejscu ceniłbym chyba wyżej grę w Dallas niż w Chicago. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Przede wszystkim z Dallas nie piździ. W Chicago - tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaggy007 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Dallas mało medialnym miastem?? Może to nie jest Nowy York czy LA ale nie rób z Dallas drugiego Milwaukee. Jest czwartym rynkiem USA zaraz poza 2 wymienionymi przeze mnie + Chcicago i ma cały czas tendencję zwyżkową. Do tego zajebistego właściciela, dobrego trenera, jak wygrywać Mistrza już wiedzą. Zarówno pełen splendoru chociż ostatnio bez sukcesów ale świetnie kojarzony między innymi w POlsce team NFL, team NHL, który obecnie idzie mocno w górę. Będąc na jego miejscu ceniłbym chyba wyżej grę w Dallas niż w Chicago. no i co z tego? dość powiedzieć, że najlepszym wolnym agentem jaki skusił się na grę w mavs w ostatnich latach jest MONTA ELLIS Oczywiście mam nadzieję na zmianę tej niekorzystnej tendecji, ale fakt jest taki, że najlepsi nie przejmowali się specjalnie tym jakiego kto ma właściciela, trenera itp itd przy wyborze drużyny dla której chcą grać. Odrobina realizmu w tego rodzaju gdybaniach jest wskazana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Od kiedy Dirk Nowitzki gra gorsze serie w PO niż Monta Ellis - to niestety ale Mavs stracili całkowicie swój jedyny i największy magnes na gwiazdy w tej lidze. Nie ma szans, żeby ktoś mocny tam podpisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Mavs nie mają 35 milionów do wydania, tylko jakieś 26. Nie starczy na Denga i Lowry'ego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Dlaczego? Masz jeszcze brak podatku stalowego wiec gracze łapią tu sporo kasy wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Mavs nie mają 35 milionów do wydania, tylko jakieś 26. Nie starczy na Denga i Lowry'ego. Starczyłoby, gdyby oboje wzięli tyle, na ile zasługują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 to, na ile zasługują, dyktuje rynek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaCzekolada Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 to, na ile zasługują, dyktuje rynek Lowry pewnie dostanie syty kontrakcik, po czym jego (już) ogromna dupa rozleje się po całej hali i północnej części parkingu i tyle go będziemy widzieć z formy z ostatnich PO. A skoro Wes dostaje koło 7 na sezon, to wszystko powyżej 10 dla Denga będzie przepłaceniem. Jedna z pierwszych zasad rynku - patrz na konkurencję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 zawsze znajdzie się ktoś, kto zarabia stosunkowo mniej, jak i ktoś, kto zarabia stosunkowo więcej. Wes dostał swój kontrakt zaraz po rookie year. Poczekaj do przyszłego lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Ja akurat chce wierzyc w adekwatne umowy Denga czy Lowrego - moim zdaniem kluby nie chca juz tak ochoczo przeplacac. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaggy007 Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Nawet nikt nie skomentuje Parsonsa w Mavs?!? Gdzie Ci wszyscy kibice z 2011? Czyżby przenieśli swoje talenty na florydę a teraz do ohio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Nawet nikt nie skomentuje Parsonsa w Mavs?!? Gdzie Ci wszyscy kibice z 2011? Czyżby przenieśli swoje talenty na florydę a teraz do ohio? A co tu komentować Parsons przepłacony i jeszcze jest im potrzebny jak nie powiem co gdzie Mavs mieli i tak TOP 5 ofensywę więc średnio im potrzebny dodatkowy strzelec bez obrony który kosztował już ich odejście Cartera ( który był ich najlepszym obrońcą rok temu), odejście Blaira bo już nei maja na niego kasy i prawie na pewno odejdzie do Wizards a najpewniej i Mariona, JAk dla mnie bilans na spory minus bo Mavs może przesuną się z 5 na 4 pozycję w ofensywie ale ich defensywa z ok 20 zsunie się na okolice 25 . Deng 20/2 to znacznie tańszy i lepszy fit dla Mavs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi