Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2014/15 Quo Vadis

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem jakie zdanie na ten temat mają inni (Lorak?), według mnie top3 alttime w kształcie Jordan-Russell-KAJ w kształcie obecnej ligi jest raczej niemożliwe do obalenia.

gdy James czy Davis lądują w organizacjach trzeciego świata...

A KAJ zrobił tytuł  w Milwaukee to już nie wiem czy da się trafić na większe zadupie zwłaszcza że wtedy grali na Zachodzie

JAkoś nie zauważyłem aby w RS miał problem z rozsmarowaniem Westa i jego Lakers więc wątpliwe aby Lakers zatrzymali KAJA i jego Bucks przecież on w RS miał 65-11 i odpuścili ostatnie 6 meczów aby wejść w PO na energii a kto wie czy nie byliby obok Bulls jedyni co by zrobili 70 wycięstw

JAkoś nie zauważyłem aby w RS miał problem z rozsmarowaniem Westa i jego Lakers więc wątpliwe aby Lakers zatrzymali KAJA i jego Bucks przecież on w RS miał 65-11 i odpuścili ostatnie 6 meczów aby wejść w PO na energii a kto wie czy nie byliby obok Bulls jedyni co by zrobili 70 wycięstw

spokoloko

nie unos sie tak :)

Suche porównania wychodzą powiem Wam bardzo dobrze dla Duncana:

http://www.basketball-reference.com/play-index/pcm_finder.cgi?request=1&sum=1&p1=duncati01&p2=abdulka01&p3=&p4=&p5=&p6=

Zwłaszcza, gdy spojrzy się na adv stats w PO, Timmy robi wrażenie.

6 pierścionek to byłoby coś, zwłaszcza po tak genialnym RS w jego wieku.

No i stalo sie, cala praca poszla w piz.... I maja przeciwnika, ktorego psobiscie najbardziej sie balem, atletyczni i silowni. Jak dla mnie taki zespul nie lezy Spurs, a nawet jesli wygraja to bedzie ich to kosztowac cholernie duzo zdrowia.

Jedyne pocieszenie, ze OKC sa poza PO i jesli teraz Brooks nie poleci to sa najwiekszymi frajerami ligi.

Totalna lipa, akurat w 1 rundzie trafiają na przeciwnika, którym też kibicowałem. Jak przegra SAS, to będzie gadanie, jak to nie są zdolni do repeatu. Jak przegra LAC, to żeby się nanich nie nabierać, bo to drużyna co daje ciała w PO.

c***owo

jedyne co w tej sytuacji jest ok, to to że Pelikany wchodzą do PO :smile:

A KAJ zrobił tytuł  w Milwaukee to już nie wiem czy da się trafić na większe zadupie zwłaszcza że wtedy grali na Zachodzie

KAJ dostał w drugim sezonie support o jakim James mógł pomarzyć przez siedem lat w Cleveland. i chyba to samo dosięgnie Davisa w Nowym Orleanie.

Suche porównania wychodzą powiem Wam bardzo dobrze dla Duncana:

http://www.basketball-reference.com/play-index/pcm_finder.cgi?request=1&sum=1&p1=duncati01&p2=abdulka01&p3=&p4=&p5=&p6=

Zwłaszcza, gdy spojrzy się na adv stats w PO, Timmy robi wrażenie.

obaj grali tak długo, że takie porównania nigdy nie będą reprezentatywne. :)

moim pytaniem raczej byłoby - skoro tezą jest, że Duncan w wypadku tytułu byłby wówczas na poziomie Jabbara, to, chociaż to zależy od przyjętych kryteriów:

a) czy ma taki sam peak?

B) czy ma takie samo longevity?

c) czy ma takie same/większe osiągnięcia zespołowe/indywidualne?

nie mam wątpliwości, że pod względem peaku KAJ był lepszy, wydaje mi się, że trudno stawiać też na równi długowieczność jednego i drugiego, skoro KAJ w wieku 38 lat był najlepszym graczem finałów gdzie biegali 26-letni Magic i MVP Bird. zostają drużynowe osiągnięcia (bo na pewno nie indywidualne), które rzeczywiście Duncan może mieć takie same.

to dyskusja na inny wątek (gdyby ktoś chciał kontynuować rozmowę, można przenieść), oczywiście, KAJowi też można jakieś rzeczy albo nawet nad nimi dyskutować (charakter, obrona), tyle, że to zarówno pod względem peaku, jak i osiągnięć zespołowych i indywidualnych, po prostu top3 (ewentualnie top5 jeżeli chodzi o maksa formy, tu można dyskutować) alltime. w obecnych warunkach nawet jak trafi się taki talent (LeBron), to ciężko sobie wyobrazić żeby można mieć podobnie dobrą karierę jeżeli chodzi o zespół, gdzie się trafiło, brak kontuzji, i tak dalej. gdybym miał klasyfikować, to obecnie Duncan byłby poza wiadomą trójką, a przed grupą zawodników (Olajuwon, Wilt, Magic, Bird, Shaq, i chyba James) której można dużo zarzucić. pod względem peaku raczej nie zmieściłbym Duncana w top8.

wiadomo, że KAJ miał lepszy peak i więcej osiągnięć indywidualnych (pod tym względem to jest chyba top1 all-time), ALE ten peak osiągnął w najsłabszym chyba okresie jaki miała NBA (kończy się era Russella/Chamberlaina, rozłam na NBA/ABA, słabnące zainteresowanie itp), więc mamy sutację lepszy peak w gorszych czasach vs gorszy peak w lepszych czasach, co do longevity i finals MVP w wieku 38 lat - dlatego właśnie napisałem, że Duncan potrzebuje jeszcze jednego pierścionka (kiedy mimo wieku nadal jest jedną z podstawowych postaci w teamie).

Co do tytułu z Bucks - przecież tam był jeszcze Robertson (trochę past prime, ale to jest grajek z mocnym casem na bycie top10-15 all-time)

wow

nie spodziewalem sie, ze spurs moga spasc na 6 pozycje

tzn. nie wiedzialem, ze jest to nawet mozliwe.

ta jedna porazka moze ich sporo kosztowac w kontekscie walki o mistrzostwo.

gdyby trafili na mavs, pewnie by sie po nich przejechali, do tego mieliby hca w 2 rundzie

a z clippers bez hca... oj bedzie ciezko.

z 2 strony to byloby zbyt piekne, by spurs "przebimbali" sobie 80% sezonu i skonczyli na 2 miejscu.

smieszne jest tez to, ze nie beda mieli hca przez cale playoffs na zachodzie i hca w finalach nad 7z8 druzyn wschodu

tak czy siak, pierwszy raz w zyciu po cichu troche im kibicuje.

wow

Pierwszy mecz playoff przegrany, a teraz zaczyna sie walka z Clipps. Chyba najgorszy matchup zaraz po Rox w pierwszej rundzie.  Zobaczymy ile napsuje krwi Docowi Pop tym Hack-a-Jordan i czy komenmtatorzy c+ sie skumają ze taka taktyka ma miejsce?

Bez Splittera to na prawdę trzeba będzie sie postarać, ale może rezerwy z Millsem zaskoczą i tu  bedzie ta przewaga Spursów.

Mogło być lepiej

Tu jeszcze mamy ten problem braku home courta że Green na wyjazdach często gra piach.

Green grający najgorszy mecz w karierze to i tak lepszy gracz niż Bellinelli(sorry Koelner) kiedykolwiek. Czemu grał tak mało dziś? Z tego co czytam, to kłopoty z faulami, przez krycie Tyreke(śmiesznie, że ElNono na Spurstalk nazwał go przed meczem scrubem)?

Mega trudno będzie wygrać 4serie z LAC,HOU,GSW(bez HCA) czy potem CAVS,ATL,CHI.