Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2014/15 Quo Vadis

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm ja tam nie wiem czy druga runda z GS nie bedzie lepszejsza niśli w Finale Konfy.

Tutaj i tak nie można powiedzieć wiele bo pierwsza runda zapowiada sie na emocjonującą bez względu na seedingi. Pop być może odpuści mecz z Pels aby lepiej przygotować zawodników pod playoff kosztem seeda, ale właśnie lepsze przygotowanie wazniejsze niż szarpanie :smile:

kurna siku mi sie chce i wtedy zupełnie pisanie nie wychiodzi 

Jakby POP miał odpuszczac mecze do konca,to odpuscił by juz rewanzowy z HOU i wczorajszy z PHO.Widac po linijkach i dosc duzych minutach czołowych zawodników ze jednak stawka 2seed jest bardzo wazna.Jesli kosztem znacznego wysiłku tych dwóch meczy wygrali je,to teraz juz nie ma najmniejszego sensu odpuszczac Pels,bo sens i cel  dwóch wygranych spotkan byłby stracony.Wszystko wskazuje na to,ze Spurs zalezy na jak najwyzszym rozstawieniu

Jakby POP miał odpuszczac mecze do konca,to odpuscił by juz rewanzowy z HOU i wczorajszy z PHO.Widac po linijkach i dosc duzych minutach czołowych zawodników ze jednak stawka 2seed jest bardzo wazna.Jesli kosztem znacznego wysiłku tych dwóch meczy wygrali je,to teraz juz nie ma najmniejszego sensu odpuszczac Pels,bo sens i cel  dwóch wygranych spotkan byłby stracony.Wszystko wskazuje na to,ze Spurs zalezy na jak najwyzszym rozstawieniu

Tak z tym ,ze wazne jest aby mieć jak rozdawac karty. bez tych zwyciestw to by utkneli bez HCA. Teraz może decydować.

Jakby zespół był w dole fizycznym to by odpuścił kosztem seeda wcześniej jasne. Teraz raczej decideren. Ale chyba realniej i ciekawiej miec no2 skoro jest mozliwy bo tylko jesli sie dostaniemy do finału konfy oddajemy hca GS a w Finale tylko Hawks. Wiec tu gitara.

Ciekawe czy nadal jest mozliwy wzrost formy bo pyknąć 12 z rzedu przed samymi playoff ... hmm. Ale sPURS nauczeni doświadczneim nie zahypeują sie na wyniki i badą cisną PO. :D 

lej w gacie kiler

Już mi sie nie chce. Dziękuję bardzo.

Ciekawe czy nadal jest mozliwy wzrost formy bo pyknąć 12 z rzedu przed samymi playoff ... hmm. Ale sPURS nauczeni doświadczneim nie zahypeują sie na wyniki i badą cisnac

12-0 na koniec i niestety,musi byc jeszcze 2-0 na poczatek PO z Dallas.Ułaaa.

14 z rzedu i tyle musi byc zeby nie stracic HCA.A Mavs to Mavs,Nie ma zartów,ale przegrac potem muszą zeby wyzerowac licznik.Do dzis mam drgawki z 2012 17-0--4,a młodsi nie są. Rok temu przeprawa z Dal przyprawiła o ból głowy.

Hmm nie wiem dlaczego poraz kolejny mowisz 7-0 skoro mieli 10-0 i PO także 10-0 - było 20 z rzedu. 

Dallas to ciężka przeprawa, mają pare słąbych dla nas matchupów. Ale spoko trzeba jeszcze poczekać jak sie sytuacja rozwinie.

pamiec juz nie ta. Wydawało mi sie ze 2012 było 7,10 i minus 4.Jesli finRS mieli 10-0 i łącznie 20-0 to mea kulpa.I jeszcze lepiej.Tym bardziej trzeba wyzerowac licznik,najlepiej w game 3,i moze 4.Takie struny lepiej zawczasu polużnic,no ale najblizsze 3 gry to z cyklu must win

pamiec juz nie ta. Wydawało mi sie ze 2012 było 7,10 i minus 4.Jesli finRS mieli 10-0 i łącznie 20-0 to mea kulpa.I jeszcze lepiej.Tym bardziej trzeba wyzerowac licznik,najlepiej w game 3,i moze 4.Takie struny lepiej zawczasu polużnic,no ale najblizsze 3 gry to z cyklu must win

c*** tam, a dlaczego nie zrobić czegoś historycznego? Przecież mozna to zrobić. W 1999 Spurs zaczęli napierniczać i sie nie zatrzymywali. Równali z ziemią kazdego przeciwnika. Wręcz zgniatali po początkowym 6-8 mieli później bilans 31-5 + playoff 15-2, więc zrobili 46 -7. Zerowali licznik czy też nie - wtedy nie miało to znaczenia. Ekipa miała misję.  

Edytowane przez Przem

jasne,ale teraz sie na to nie zapowiada,inne realia zachodu .Dallas i Carlise wybitnie nie siedzą 'dziadkom'.Cieszyłem sie,a raczej szukałem maks plusów z 6se,bo do głowy by mi nie przyszło ze na wyjatkowo mocnym zachodzie są w stanie przeskoczyc w 2 tyg kilka miejsc,a gra z DAL jest z głowy.Ale co tam,wiedzą co robią,mogli sobie wygodnie spocząć najwyrazniej teraz tez mają misję

Edytowane przez Tombou

Przecież na radar Rondo to mogą kryć Parker i Manu bo to marne zagrożenie dla SAS. Green na Monte, Kawhi na Chandlera i pozamiatane na obwodzie.

Tak, ale żaden z nich takiego team defense nie gra, chodzi o to, że jak Rondo nie ma piłki, to Kawhi swoimi łapami kryje całe boisko. A jak Rondo ma piłkę to i tak nie rzuci. 

A i jeszcze jedno!!!

Na sto procent Pop celuje w seed #2 dlatego szlifuje Cory Josepha a nie Millsa.

Gdyby ustawiall się na inny seed to raczej dalej by inwestowal w firepower czyli Millsa.

Doskonale wie ze para Monta plus Harris z ławki to trudny przeciwnik stąd alterego rezerwowego Dallas stawia dobrze broniacego Josepha. Millsa niestety zagroził ale cos za coś. Patty zrobił swoje z Miami i teraz wydaje się mniej potrzebny na Lillarrda-PTB/Conleya - Mem/ Curry-Livingson-GSW oraz ktoś ze wschodu Teague - Hawks i Kyrie Cavs. Widać ze obecnie poza seria z Rakietami i NOP Mills zbędny.

Ja tam chce Dallas. Parker poodpoczywa na Rondo. Wole to niż jakieś Rakiety czy tym bardziej Mem bez parkietu ;-)

Zabrzmiało jakby Memhpis to był najsłabszy zespół z tej trójki...A jest przecież odwrotnie.

Niesamowita musi być magia nazwiska Carlisle, jeśli ktoś stawia Mavs nad Miśkami.

A duchy z 2011, wciąż żywe :)

Dużo wyjaśni dzisiejszy mecz GSW-MEM. Jeśli Miśki przegrają (co jest bardzo prawdopodobne, bo będą grać bez  Allena i może Gasola i Conleya) to prawdopodobnie zlecą na 6 seed. Wtedy wygrana SAS w ostatnim meczu z Pelicanami da im zwycięstwo w dywizji, 2 seed i serie z Dallas. Ale jeśli Spurs wtopią w środę, to sami mogą zlecieć na 6 miejsce ;)