Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2014/15 Quo Vadis

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Kawhiego SAS bardzo chcialo przed draftem, co dobrze pamietam. Byli nim od razu zachwyceni. I pamietam, wlasnie, ze znajac zajebiste drafty Spurs dziwilo mnie, ze skoro to info wyszlo nikt nie chce Leonarda. I wystarczyl na niego taki pick.

Bo Leonard to był pf w ciele sf, z kompletnie zrypanym rzutem i bez kozła.

Spurs zobaczyli potencjał - atletę z łapami centra - i zrobili z niego zawodnika, jakim jest obecnie.

Bo Leonard to był pf w ciele sf, z kompletnie zrypanym rzutem i bez kozła.

Spurs zobaczyli potencjał - atletę z łapami centra - i zrobili z niego zawodnika, jakim jest obecnie.

Mam wrażenie, że wszyscy zawodnicy Spurs prócz Timmy'ego (Goat PF) dostali łatkę, że są produktem Spurs.

Mieliśmy wiele graczy w historii tej ligi, którzy grali w różnych świetnych organizacjach, mających równie świetnych trenerów. Jednakże tylko w przypadku graczy Spurs uważa się, że oni talentu to zbytnio nie mają, ale mają świetnych trenerów, którzy potrafią wyeksponować zalety i ukryć wady.

Wygląda to tak jakby Ci gracze nie wkładali, zadnego wysiłku w swój progres i są jedynie "produktem".

Chcecie mi powiedzieć, że cała reszta ligi to debile i nie potrafią trenować?

no i po tym zwyciestwie zrobiło sie megaciekawie,bo okazuje sie ze są szanse na 3see a teoretycznie nawet 2eed.Wydaje sie,ze najtrudniej z SAS,HOU,LAC, mają MEM,raczej bardzo trudne 4 mecze,bo nawet UTA im nie za bardzo siedzi, z LAC, GSW (mogą odpuscic) i z walczącymi do upadłego INDY.

LAC jeden dosc trudny z MEM,a HOU w zasadzie jedyny u siebie z SAS,ale tez z walczacymi o wszystko NOP.

Czyli teraz albo wygrac za wszelką cenę z HOU i do konca wszystko ),albo ta porażka jesli dobrze widze przekresla wszystko,tzn,jakikolwiek awans.W interesie GSW jest zapewne SAS na 2-3se.(jesli wyzej niz 6)

Edytowane przez Tombou

GS jest fenomenalne, ale przypomina mi sie Dallas z rewelacyjnym wynikiem po regularu i odpadnięcie w 1szej rundzie własnie z GS

https://www.youtube.com/watch?v=7V0Hm2Sh_AU

Zależy od matchupów i dyspozycji zawodników. Teraz GS troche odpuszcza co może też mieć negatywne przełożenie w playoff. Więc najgorszym koszmarem GS nie musi być Spurs.

Ja tego nie powiedziałem. Oczywiście, że Leonard sukces zawdzięcza także własnej ciężkiej pracy. Niemniej, w tym przypadku, imo rola Spurs jest niepodważalna.

Ten gość to jest w ogóle psychiczny ewenement. Jeszcze nie widziałem nikogo przebywającego na parkiecie w takim stanie skupienia, zero emocji i dekoncentracji. IMO to jest jego największa siła, która w innych klubach niż SAS, pełne weteranów i geniuszu popa, nie zostałaby wykorzystana. Wyszkolenie techniczne zdobędzie się w każdym klubie dzięki ciężkiej pracy ale jego talent tkwi w głowie, który pewnie marnowałby się na ławce w innych drużynach.

Chłopak robi robotę, a przy tym nie robi z siebie pajaca i od razu jest z nim coś nie halo? Z tego co pamiętam po zdobyciu mistrzostwa wszyscy się oblewali zimną wodą z kubłów by zaistnieć w internecie, a on siedział na siłowni i ćwiczył by być jeszcze lepszym.

Duncana też jak pierwszy raz na oczy zobaczyłem i jego "mimikę" podczas gry to też myślałem, że ma downa lub coś w ten deseń  :onthego:

Poprostu sie chlopak nie cieszy na zapas i z malych krokow, cieszy sie po osiagnieciu konkretnego celu. Jak zdobyl misia i dostal mvp to cieszyl sie jak nalezy, krzyczal do mikrofonu itd. Powinno wam wystarczec to samo na paradzie. Chyba, ze powinien jeszcze zaspiewac, ale takie rzeczy to nie w Spurs ;)

Poprostu sie chlopak nie cieszy na zapas i z malych krokow, cieszy sie po osiagnieciu konkretnego celu. Jak zdobyl misia i dostal mvp to cieszyl sie jak nalezy, krzyczal do mikrofonu itd. Powinno wam wystarczec to samo na paradzie. Chyba, ze powinien jeszcze zaspiewac, ale takie rzeczy to nie w Spurs ;)

Jak nie?

no i dzisiaj jest chyba najwazniejszy i najtrudniejszy mecz SAS w RS.Jeszcze 2/3 tyg temu nie byłoby o czym pisać,a Ostrogi miały bezpiecznie osiąść na 6 miejscu.Tymczasem grają z włączonym turbo,i okazuje sie ze bardzo trudny dzisiejszy mecz moze im dac nie do pomyslenia jeszcze niedawno 2 miejsce . HOU mimo kontuzji okazują sie bardzo mocnym rywalem,jak na utratę czołowych zawodników grają fenomenalnie. Ale dyspozycja SAS jest tak dobra moim zdaniem, ze co tam, są w stanie dzisiaj na wyjezdzie WYGRAĆ czy 'tylko' pokonać.Sam nie wierze ze to pisze,ale są w stanie. Grają mecz o stawke,ale odpoczynek tym razem jest po obu stronach jednakowy.Zostaje jedynie pytanie bez odpowiedzi o dyspozycje,chociaz kilku zawodników,aby zespołowy system zadziałał na dość wysokim poziomie,bo jednak kapitalna obrona SPURS i zbilansowany atak to jedno,a chec odkupienia sie MVP? Hardena po porażce i 2seed to drugie.

Edytowane przez Tombou