Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2014/15 Quo Vadis

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

tym razem szachy dla POPa. Cieszy powrót do naprawde wysokiej i coraz bardziej stabilnej formy Borisa Diawa.Facet do marca grał piach,a teraz zaczyna przypominac goscia z PO,a szczególnie finałów.Choc jego waga nadal wydaje sie zbyt duza. Do osiagniecia 50zw brakuje koncowki 4-6, a to wydaje sie przy rosnącej formie i chyba motywacji zawodników coraz bardziej realne.Zdaje sie na serio zaczyna   prawdziwa chrapka na obrone tytułu.Sam nie wiem,ale moze dobrze byłoby rzeczywiscie ustabilizowac sie na 6tym miejscu,i zostawic 4-5 w spokoju dla POR/LAC. A tym czasem nie wiadomo czy nawet z 6seed nie bedzie jednak gry z MEM,które własnie niemal sie zrównało z Houston.Do konca zostały 2 mecze b2b,ale niestety tylko jeden przeciwnik z b2b, ale za to jaki (GSW)

MEM,@MIA,@ORL b2b,DEN,GSW(b2b), @OKC, HOU b2b, @HOU, PHO, @NOP

Edytowane przez Tombou

A tym czasem nie wiadomo czy nawet z 6seed nie bedzie jednak gry z MEM,które własnie niemal sie zrównało z Houston.

Ale MEM to świetny rywal dla SAS.

Również cieszy powrót do formy Borisa. Do najważniejszej 8, formy brakuje tylko Manu i Pattiego, ale myślę że na PO spokojnie ją złapią :smile:

Idę o zakład zatem z Tobą o stowencję złociszy.

Spurs zdobywają mistrza mówię ja.

Spurs nie zdobywają mistrzostwa mówisz Ty.

Fuckin easy money for U right? 

Serdecznie dziekuje za propozycje, ale nie skorzystam. Nie chce Twoich pieniedzy, bo nie mialbym z nich zadnej satysfakcji. Jakbym zle nie napisal o Spurs to wciaz jest MOJA DRUZYNA i zycze im jak najlepiej nawet jesli wiary w powtorke z rozrywki nie mam zadnej. Uwazam, ze juz sam awans do finalu KZ bedzie bardzo duzym sukcesem POPA i spolki.

Mimo słabego rzutow występu Leo i Duncana spurs zagrali bardzo dobry defensywie mecz... dodatek w postaci 3 bloków dziadka TD jak i jego 5 ofensywnych zbiórek cieszy... produkcja Dirka została ustawiona na poziomie Rondo 7/5. najlepszym punktujacym gości został Tyson z 10 punktami.... bardzo dobre przekonujące zwycięstwo z poprawieniem marcowego bilansu. Czas na Memphis

Serdecznie dziekuje za propozycje, ale nie skorzystam. Nie chce Twoich pieniedzy, bo nie mialbym z nich zadnej satysfakcji. Jakbym zle nie napisal o Spurs to wciaz jest MOJA DRUZYNA i zycze im jak najlepiej nawet jesli wiary w powtorke z rozrywki nie mam zadnej. Uwazam, ze juz sam awans do finalu KZ bedzie bardzo duzym sukcesem POPA i spolki.

Czyli co? Przysłowie put money where your mouth is nie działa w tym przypadku?

Poza tym zaskakujące że skresliłeś Spurs i nie bierzesz łatwej wg Ciebie kasy. Ale okay.

Ciekawy mecz z mavs gdzie nie było sytuacji o poddaniu sie żadnej z ekip. mavs nadrobili a Spurs mieli posuchę rzutową i mimo chaosu dało sie pare akcji zakończyć skutecznie.

Szkoda że Splitter pare głupot ofensywnych porobił, ale ogólnie biorę to zwycięstwo.

Ha! i sCuban już sie nie cieszył jak poprzednio kiedy myslałem, iż już po tamtym zwyciestwie Mavs miał w myslach LOBa. 

Probujesz w dosc prymitywny sposob wmowic mi cos czego nie napisalem. Gdzie ja napisałem o łatwej kasie? Bo albo ja jestem ślepy albo ty masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem.

Ja to napisałem uznając za oczywiste że piszac że liczysz tylko na 50 zwycięstw, a nie na mistrzostwo to chyba łatwa kasa. Bo dawałem zakład o mistrzostwo a nie 51 zwycięstw powiedzmy. 

Ja tam moge w ten zaklad wejsc przem. Co ty na to?

A ja na to jak na lato :)

Pozdrawiam

Mocne zwycięstwo kolejne które może być złudne bo Memphis ma ogromne problemy na koniec sezonu...

Gasol niemrawy, Conley przemeczony Lee bez rytmu a ławka bez zycia...

Już Memphis spadło za Rakiety (!) i się po 3 z rzędu porażkach stacza... nie liczba L ale styl i średnia około 17 punktów w meczach o stawkę martwi.

Wracając do spurs.

Mocno myślę nad rola Kleonarda.

Z jednej strony w meczach gdy ma więcej gry i rzuca ponad 10 rzutow spurs nie przegrywają i jak się widzi zdobycze u niego ponad 20 punktów to nie trzeba sie martwic ale spada u niego liczba zatrzyman / przechwytow / a rośnie liczba strat!!!

Nie wiem czy to się sprawdzi dalej choć innej drogi NIE MA

bardzo wazne zwyciestwo,w tej chwili przyblizające ich spotkanie bezp. w PO.MEM ewidentnie płaci za zbyt mocny start sezonu, i ....wychodzi wyeksploatowanie. Jesli nie odpoczną przed PO,bedzie ciezko,ale jak tu odpoczywac jak trzeba mocno pilnowac 3seed. Zresztą dla SAS tez nie było łatwo. TRzeba pamietac ze Leo gra z kontuzją, nie do wyleczenia na te chwilę. Ja jestem i tak pozytywnie zaskoczony ostatnimi meczami, ze udało sie je wygrać.Wygrali wiecej niz mogłem sie spodziewać, a teraz teoretycznie 3 najłatwiejsze mecze z kalendarza do konca

@MIA,@ORL b2b,DEN

Mocno myślę nad rola Kleonarda. Z jednej strony w meczach gdy ma więcej gry i rzuca ponad 10 rzutow spurs nie przegrywają i jak się widzi zdobycze u niego ponad 20 punktów to nie trzeba sie martwic ale spada u niego liczba zatrzyman / przechwytow / a rośnie liczba strat!!! Nie wiem czy to się sprawdzi dalej choć innej drogi NIE MA

Po takim meczu takie przemyślenia? Gość w 3kwarcie przejął mecz i rzucał z midrange jak Kobe w prime. Nawet big4 miało takie miny ze zdziwienia:

CBTnjp8UIAAKzSh.jpg