Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2014/15 Quo Vadis

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że temat już był ale ponoć bardzo rzetelne źródło twierdzi, że gdyby Marc Gasol nie przedłużył z Grizzlies to San Antonio o niego powalczy.

Oczywiście biorąc pod uwagę fakt, że karierę zakończy Duncan(i pewnie Manu) a Gasol wskoczy w jego buty.

Marc wydaje się dla Spurs idealnym fitem i fajnie wygląda trio Parker - Leonard - Gasol.

No i praca pod okiem Popsa też mówi sama za siebie.

Na przeszkodzie stoi jedynie fakt, że wszystko to w Memphis już Marc ma(oprócz Coacha) i chyba tylko mega nie udane playoffy zniechecą Gasola do odejścia z Memphis.

Wtedy San Antonio to dla niego cel numer jeden

Wiem, że temat już był ale ponoć bardzo rzetelne źródło twierdzi, że gdyby Marc Gasol nie przedłużył z Grizzlies to San Antonio o niego powalczy.

O MGasola będzie się starała cała liga i dostanie maksa. Timmiego pewnie się poprosi, żeby wziął jakiś ochłap i myślę, że prawie każdy kibic San Antonio woli Tima od MArca od przyszłego sezonu.

W zeszłe lato lepszy Gasol szedł za dużo mniejszą kasę i szkoda, że wtedy Ostrogi mocniej o niego nie powalczyli.

Priorytetem powinno być zatrzymanie swoich, czyli KLeonarda i DGReena. Chociaż obok Tima MGasol bym chętnie widział w SAS.

Ekipa z NCAA która znam osobiście "podobno uważa zw Gasol w SAS to czysta formalnosc i jest to mimo przepisów niekontaktowania się ustalone. Memphis albo spurs tak brzmi ich teza. 3 opcji nie ma. Duncan po PO opowie nam jak gra. Zapewne po tytule mówi dziękuję a bez mówi last dance. Sam parę razy się wypowiadał ze będzie grał dopóty nie będzie zawalidroga w zespole. Na razie nie jest a wręcz przeciwnie ratuje dupe

Ktoś zagrał u buka. Dlatego nie obstawiam NBA. Spurs w dziwny sposób luubuja się w porażkach ze wschodem

to nie tylko spurs. w NBA często są takie akcje, że mamy jakiegoś "pewniaka", linia kusząca, ludzie masowo się rzucają z zakładami, a potem wielkie zdziwienie. niestety, ale ta liga jest ustawiana : (

Ekipa z NCAA która znam osobiście "podobno uważa zw Gasol w SAS to czysta formalnosc i jest to mimo przepisów niekontaktowania się ustalone. Memphis albo spurs tak brzmi ich teza. 3 opcji nie ma. Duncan po PO opowie nam jak gra. Zapewne po tytule mówi dziękuję a bez mówi last dance. Sam parę razy się wypowiadał ze będzie grał dopóty nie będzie zawalidroga w zespole. Na razie nie jest a wręcz przeciwnie ratuje dupe

Duncan by nie chcial zostac i grac z Gasolem zvlaszcza ze sie tak dobrze czuje?

to nie tylko spurs. w NBA często są takie akcje, że mamy jakiegoś "pewniaka", linia kusząca, ludzie masowo się rzucają z zakładami, a potem wielkie zdziwienie. niestety, ale ta liga jest ustawiana : (

Kiedys mowilo sie na takie zjawisko niespodzianka, w tym wypadku sensacja.

To sport, wszystko moze sie zdarzyc

No i rozpoczyna sie ostatnia najtrudniejsza ''prosta'' RS, przy obecnym bilansie 43-25.Zeby osiagnąć psychologiczne 50zw,które z trudem powinny zapewnić 7seed,konieczny jest wynik 7-7.Tymczasem kalendarz wygląda IMO koszmarnie dla mistrzów,porównywalny z fatalnym grudniem,Trudniej mają chyba tylko Dallas na zachodzie.Oczywiscie wiekszosc druzyn zachodu ma swoje problemy,wyeksploatowanie itd.Ale czy w tak trudnym finiszu sezonu,mistrzowie będący w dyspozycji która pozwala przegrać z Knicks, są w stanie wygrac 7 z  widocznych ponizej meczów?...

@ATL @DAL, OKC b2b,DAL,MEM.@MIA,@ORL b2b,DEN,GSW, @OKC, HOU b2b, @HOU, PHO, @NOP

Edytowane przez Tombou

Powinni wygrać z Atlantą, Dallas, Miami, Orlando, Denver, Phoenix.

Z OKC nie liczę na nic, bo Pop nie odsłoni kart, a Westbrook i Ibaka zmienią się w bestie. A k**** - jeszcze Kanter jest. SAS już oddali te mecze, ja to wiem. Houston bez Howarda są spokojnie do rozjebania, ale to jest Teksas, rakiety pewnie się zepną jak na PO, aby w PO nie wytrzymać i się zesrać, ale pewnie będą grać jak o życie. Z GSW różnie - Spurs potrafią z nimi grać, więc szanse 50/50. Grizzlies... jak nie staranują Ostróg w pomalowanym, to można powalczyć, ale pytanie czy warto tracić siły na przepychanie w błocie na samym finiszu? Phoenix bez Dragicia jest do ogrania, ale to już Pop może zacząć kalkulować, kombinować z seedem, zdrowiem itp. Z Pelicans podobnie.

@

Alternative

Z Miami też nie wygrają. Nie z Wadem w takiej formie :smile:.

Poza tym z Atlantą? Skąd takie przypuszczenie? W końcu Hawks mają rewelacyjny bilans z zachodem.

Co do reszty mógł bym się jeszcze pochylić nad Dallas czy aby na derby nie stawią się wyjątkowo zmotywowani.

Edytowane przez Eld

bardzo wazne zwyciestwo, takze profesora POPa. Spurs zagrali dobrze,choc miałem wrazenie ze Hawks sie nie do konca stawili na mecz,zresztą HCA do finału mają własciwie zapewnione, a GSW raczejnie mają  szans dogonić już.Niemniej SAS nie ma co skreślać, Splitter bezwglednie wykorzystywał dziure w obronie,zresztą nastawieni byli bardziej na krycie obwodu. Szacun ze wytrzymali fizycznie  do  konca meczu i nie stracili koncentracji.

Wiadomo co i kiedy z Manu?

Edytowane przez Tombou

25:8 ustawiło mecz, dodajmy do tego mecz Leo na 20PPG (sprawdźcie jaki bilans ma spurs jak KL oddaje ponad 10 rzutow/lub ma 20PPG).

Mike B w 3Q wyrzucony i pozamiatane...

Powrót Kyle po 3 meczach nic nie dal i tyle........

Spurs zaczynają znów dobrze grać wiec czekam na tradycyjne dno w jakimś tam RS game... jak uloza grę tak jak zakłada Pop (Leo liderem w ataku, Parker wbija się pod kosz) to będzie dobrz

Wczoraj siedziałem przed tv, swieżo po mekach Bulls w Deroit, i tak sobie rozmyslalem jak to pięknie jest być fanem Spurs

Efektywni i efektowni, zabójczo dyscyplinowani w ataku, z pomysłem na grę i taktyką.

Wczoraj Spurs obnazyli wszystkie bolączki Hawks. I jedoczesnie pokazali, że już tradycyjnie na finiszu Rs zaczynają się rozkrecac na postseason

To już któryś kolejny ich mecz od powrotu Leo jaki oglądam i widać, że chłopaki zaczynaja się zgrywac, wszystko zaczyna funkcjonować jak należy

Oj dobrze Wam kibice Spurs...

Wczoraj siedziałem przed tv, swieżo po mekach Bulls w Deroit, i tak sobie rozmyslalem jak to pięknie jest być fanem Spurs

Efektywni i efektowni, zabójczo dyscyplinowani w ataku, z pomysłem na grę i taktyką.

A co Cię powstrzymuje?

Przyjmiemy Ciebie do rodziny :)