Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2014/15

josephnba

Rekomendowane odpowiedzi

No i powtórzę, że w drugiej części sezonu, kiedy Pau był zdrowy, to nie grał wiele gorzej niż teraz (o ile w ogóle).

imo pomijasz bardzo wazny aspekt, rok temu Gasol gral w lottery teamie a teraz w prawdziwym contenderze (qrwa uwielbiam odmieniac ang. slowa ). W lottery timach latwo sie robi dobre statsy (kevin love rule) gdy wiekszosc przeciwnikow ma lekko powiedziawszy wyjebane i dopisuje sobie latwa wygrana na takim teamie. Natomiast teraz pau jest 1/2 najwazniejszym zawodnikiem bulls i do tego  ma najwiecej blokow i zbiorek w karierze. 

imo pomijasz bardzo wazny aspekt, rok temu Gasol gral w lottery teamie a teraz w prawdziwym contenderze (qrwa uwielbiam odmieniac ang. slowa ). W lottery timach latwo sie robi dobre statsy (kevin love rule) gdy wiekszosc przeciwnikow ma lekko powiedziawszy wyjebane i dopisuje sobie latwa wygrana na takim teamie.

To równie dobrze można powiedzieć, że teraz ma lepszych partnerów i gra w słabszej konferencji, przez co obrona nie jest na nim tak skupiona.

Natomiast teraz pau jest 1/2 najwazniejszym zawodnikiem bulls i do tego  ma najwiecej blokow i zbiorek w karierze.

a Bulls mają najsłabszą obronę w erze Thibodeau.

To równie dobrze można powiedzieć, że teraz ma lepszych partnerów i gra w słabszej konferencji, przez co obrona nie jest na nim tak skupiona.

obrona jest jeszcze bardzie skupiona na gasolu bo teraz mecze trwaja troche iwecej niz 2 kwarty jak w lottery teamch , pozatym najczesciej  partnerem gasola jest noach ktory w hco jedyne co potrfi to dobrze podac , nie grozi rzutem ..wlasciwie to niczym nie grozi. wiec obrona podkoszowa moze wlasciwe sie skupic tylko na gasolu . 

ja nic o obronie nie pisalem wiec nie wiem o co chodzi  . ale noach kontuzjowany , na obwodzie po tym jak zeszlo powietrze z butlera  za bardzo nie ma kto elitarnie bronic , gibson rowniez spuscul z tonu.

obrona jest jeszcze bardzie skupiona na gasolu bo teraz mecze trwaja troche iwecej niz 2 kwarty jak w lottery teamch

no to przecież jak już było po meczu, to Gasol i tak siedział na ławie.

pozatym najczesciej  partnerem gasola jest noach ktory w hco jedyne co potrfi to dobrze podac , nie grozi rzutem ..wlasciwie to niczym nie grozi. wiec obrona podkoszowa moze wlasciwe sie skupic tylko na gasolu . 

Rok temu w Lakers najwięcej minut spędziła na parkiecie piątka Marshall-Meeks-Johnson-Kelly-Gasol, więc czy naprawdę chcesz rozpoczynać dyskusję o partnerach?

Poza tym co usiłujesz powiedzieć, w jaki sposób obrona olewa Noaha i skupia się na Gasolu? Przecież nie może zostawić zawodnika samego pod koszem. Prędzej pomoc może przyjść z obwodu.

ja nic o obronie nie pisalem wiec nie wiem o co chodzi

Przecież pisałeś o zbiórkach i blokach.

Bulls od początku sezonu grają beznadziejnie. Bilans 27-16 jest lepszy niż gra. Noah gra w tym sezonie chyba największą padakę, nie licząc pierwszego sezonu w lidze. Nic sie w sumie nie klei w tej drużynie. Nawet jak wygrywali, to te zwycięstwa nie były przekonujące - wszystko było wyszarpane. Na początku sezonu nie wyglądało to tak dramatycznie, bo Butler grał kosmos - teraz wrócił stary jimmy i ciężko im wyjść z 90+, a jak dołożymy do tego beznadziejną obronę (jeszcze tak źle pod tibsem nie bronili), to nie trudno o kłopoty. A Rose? wg mnie, to on gra lepiej niż można było zakładać przed sezonem. Myślałem, że w pierwszych dwóch miesiącach, będzie gorzej. A tu, koleś, który dwa lata prawie nie grał, musi nieraz ciągnąć mecz, bo ma takich nieudaczników w drużynie.

Może problemem jest Tibs? ;]]] Bulls powinni szukać wymiany. Picki, Gibson, Snell, Hinrich, nie ma na co czekać. ;]]

Edytowane przez deadly4u

Ale jak zwycięstwa mają być przekonywująe skoro Drose wali zazwyczaj cegły a jak ich nie wali to nie ma pojęcia o prowadzeniu ofensywy jako całości bo jest jak dziecko we mgle.Butler z loclock down defendera stał się graczem ofensywnym i LBJ jego objeżdzał jak chciał wczoraj.

Pololcam stastaty Rosea on nic nie ciągnie a wręcz hamuje i to widać jak się Bullsów ogląda zazwyczaj im przeszkadza tylko w ofensywie bo pałuje rzuty z izolacji. I statystyki mimo iż fatalne to lepiej niż jego gra wwyglądają

Edytowane przez Dante

Cala druzyna gra beznadziejnie, pytanie tylko czemu?

1) Kontuzja Noah = Kiepski Noah = kiepski dif = kiepska chemia

2) Derrick Rose dominujący piłkę. W zeszłym sezonie nie było kreatora poza centrem(sic!) i chłopoki musieli dzielić się piłką, biegać, stawiać zasłony, żeby zdobyć jakieś punkty = znowu chemia.

3) Rotacja. Nie wiadomo kim ma być Mirotic, Taj pokazywał, że potrzebuje minut do lepszej gry, do rozwoju. Teraz jest trochę przyhamowany, również ze względu na kontuzje. Nigdy bym go nie oddawał. Przydatność takich graczy pokazują plejofy.

4) brak obrońcy na sg/sf - Butler wziął się za atak, a obrona tych pozycji zawsze była kluczowa w defensywie Bulls.

Do TT jestem ślepo przywiązany. W tym sezonie kilka razy pokazywał, że nadrobił braki w ofensywie. Jego problem trochę polega na tym, że kolo potrafi z gówna bat ukręcić, a jak ma konkretny skład, to , póki co, nie daje rady.

Pisząc takie bzdury, zastanów się, czy kosz jest dla ciebie.

Po Twoich postach wiem, że nigdy bym nie chciał grać z Tobą w jednej drużynie.

Rose ciągle próbuje się odnaleźć po kontuzji, Noah i Gasol jednocześnie nie funkcjonują dobrze, Pau osłabia obronę, atak jest dość schematyczny, a w obronie mam wrażenie, że ta ekipa już nie ma ochoty tak zapieprzać dla Thibsa jak w poprzednich latach.

Anyway, czasu jeszcze sporo, najważniejsze i tak będzie to, by Noah wyzdrowiał i doszedł na czas do optymalnej formy.

super tylko problemem jest Brick Rose typ sie wkurwia a jedynym odpowiedzialnym jest on :

- Butler gra powyżej oczekiwań

- Gasol powyżej oczekiwań

- Mirotic tak samo

D Rose natomiast w tym sezonie skupia się na rzucaniu cegieł, rozwalaniu ofensywy swoim brakiem jakiekolwiek IQ koszykarskiego i passingu i opierdalaniu kolegów w mediach kiedy to on jest de facto za taki stan rzeczy odpowiedzialny. Typ udziela wywiadów jakby miał produkcję na poziomie Lebrona czy Duranta. ja jeszcze myślałem że on sie odnajdzie ale widać ciagle mysli ze jest w 2011 roku szkoda że tylko mentalnie bo grę to ma typowego szkodnika.

Zgoda co do Butlera.

Mirotic gra nierówno, ciężko go ocenić. Nie wiem jakie były oczekiwania wobec Gasola, ja nie miałem wygórowanych. Po analizie ostatnich meczów Gasol to co da w ataku odda w obronie i to ostro. Dla mnie to nie jest spełnienie marzeń.

oczywiście rozumiem ale czy Tibs jest głównym odpowiedzialnym ? Gasol nie gra super w obronie ale nie jest też dziura...Noah kontuzjowany. A Rose nadal ma zielone światło niczym Kobe i rozwala całkowicie chemię w ataku Bulls i w obronie też nie jest zbyt dobry. jak ogladałem Bulls w tym sezonie to miałem silne wrażenie ze kiedy Bricka nie było to lepiej grali, bardziej jak drużyna, Rose po prostu nie jest w stanie nic dać

- nie ma zbyt dobrego rzutu

- o prowadzenou ofensywy nie ma pojecia

- żalowa skuteczność

- np. wczoraj jedyny drive to był open basket z fastbreaku, a tak to niszczył go Mozgov ktory u,owmy sie nie jest wybitny.

Co do Mirotica nierowno ale wez pod uwage ze jego pozycja jest mocno obstawiona, jak na wszystkie oklucznoßci gra lepiej niz oczekiwałem , podobnie Gasol myslalem ze Bulls kupuja kota w worku a okazał sie fajnym wzmcnieniem. Im szybciej Bulls sie szkodnika pozbedzie tym lepiej, ale predzej wywala coacha ktoremu nie dadza sie okazji wykazac niz swoja domniemana feiazdę

Nie można wskazac jednoznacznej 'winy' za to co sie dzieje w Bulls. Fakt ten sezon jest w ich wykonaniu c***owy bo nawet jak wygrywaja mecze to nie widac zeby byli contenderami pelna geba. Nawet jak maja przewage +15 to i tak musisz siedziec do tej 5 na ranem bo czesto bywa tak ze nagle w 4q cos sie sypnie i jest nerwowa koncowka.

Roznica jest taka ze na poczatku ery Thibodo Bulls dominowali, byly mecze ktore wgl nie powinny sie odbyc bo wychodzila piatka ktora swietnie rzucala do tego byla mocna strefa podkoszowa i bulls natychmiast odskakiwali (bench mob). Niby nie mozna powiedziec tego od tak, bo wszyscy pomysla "pojebalo go?" - ale kyle korver byl skarbem dla Thibodo wtedy. Zobaczcie jak dziala offensywa Bulls, rose klepie a w miedzy czasie jest mnostwo wyjsc zza zasłon, jak nie wysokiego to niskiego. Dawniej to swietnie funkcjonowało bo był Kyle którego nie mozna bylo odpuscic na milimetr. Nie zawsze mial mozliwosc rzutu, ale mial swietne passy ktore generowaly easy points podkoszowych. Teraz Thibodo ma mniej wiecej te same sety, ale na moje oko wyglada to tak że te zaslony o ktorych pisalem wyzej maja byc robione po to by ulatwic iso/postup dla gasola i butlera. BEZSENSU. Z tego co zauważyłem gra pnp pomiedzy rosem a ta dwójka wyglada swietnie, gasol jest zabójczy z midrange na wprost kosza z 6 metrow, jimmy zas z rogów. Problemem w offensywie jest to że nie ma wlasnie takiego superstrzelca ktory ulatwi taka gre bykom. Ktos powie MIKE D, damn trafia naprawde na bardzo dobrym procencie ale co z tego jak jego gra jest na zasadzie : przez 5 meczów 1/5 z gry a w 6 jebne +20 pkt dla odmiany - nie ma nic gorszego. Nadzieja jest McDermott ktory w ruchach idealnie przypomina korvera, ale niewiadomo co z nim, bo wypadl z kontuzja a nawet jak bedzie zdrowy to watpie by thibodo go czesto wystawial.

Beczec mi sie chce jak widze co sie dzieje w atlancie, jak swietna jest tam chemia zarowno w ataku jak i w obronie. Korver robi tam swietna robote, taka jak w Bulls tylko rezultaty sa jeszcze lepsze. A hawks wcale nie maja lepszego rosteru niz Bulls, przykre.

Hujowo troszke ze Bulls oddali kyle'a mysle ze teraz oddali by za niego sporo, a nie nie oddaliby...

Wlasnie co jest takiego w Bulls ze nigdy nie powiemy o nich jako true true true conteders ? Memphis - maja zajebisty sezon, ale czegos brakuje, czegos atletycznego na skrzydle, widza ze tay prince to nie jest to czego im trezba - co robia ? sciagaja jeffa greena - za co ? za nic. Cavs - widza ze brakuje im kloca pod kosz, co robia ? sciagaja go oddajac picki w drafcie , do tego wyciagaja cos, co wydaje sie byc c***owe, ale w ich systemie moze byc super. To samo OKC. Niedługo pewnie GSW bedzie chcialo cos dołożyć do składu itd itd. Zarząd Bulls jest tragiczny, ten offseason troche ich poratowal ale wraca to co wkurwia najbardziej. Wszyscy widza ze na pozycjach 2-3 jest gigantczna dziura w postaci kirka i mike'a D. Druzyny ktore widza juz ze nie ugraja nic w sezonie, robia jakies przebudowy, szukaja pickow (ala boston) i oddaja naprawde przydatnych graczy za prawie bezcen. Z tym że Bulls naprawde maja czym trafowac. Maja przedewszystkim pick w pierwszej rundzie od sacramento ktory moze "zaskoczyc" juz w tym sezonie gdyz jest top10 protected, a kings narazie sa w okolicach 11-12 - myslicie ze jakby bulls np zaproponowali taki pick bostonowi to nie dosatliby greena ? Nie mowie ze jeff to dobry pomysl, ale mi od zawsze marzy sie arron afflalo w Bulls, Denver w ich obecnej sytuacji z pocalowaniem reki wezma dobry pick za niego, gdyz tak jak pisalem takie teamy nastawiaja sie ewidentnie na przebudowe. Wime ze zaraz tu wpadnie jakis znawca i powie "no pojebalo go pick za afflalo" ale o to chodzi ze teraz w nba dzieja sie takie "przekrety" i to jest na porzadku dziennym, wymiany stały sie strasznie nierowne. A co Bulls po dodatkowym picku skoro i tak na 90% go spierdola bo Thibodo nie wykroszysa potencjalu jakiegos prospecta...

Problem zaangażowania - o tym co mowi rose. Widac nawet po statach ze ewidentnie cos sie zmienilo bo butler stal sie wrecz przecietnym obronca, kirk niby walczy ale tez juz nie to co w zeszlym sezonie, taj to samo, noah kontuzje i jeszcze raz kontuzje, pozatym wydawalo sie ze jak bedzie kryl troche dalej od kosza to bedzie jeszcze wiksza bestia, oczywiscie nie jest minusowy w obronie ale tez nie spelnia oczekiwan - no ale on jest usprawiedliowy bo te cholerne kontuyzje, itd itd. Zastanawiam sie czy to nie jest jakis "bunt" w stosunku do Thibodo. Bo mowil o tym i boozer i rip ze tom naprawde ma ciezkie treningi i to widac, podobno ostatnio zorganizowal jakis dodatkowy nawet. Ciezko ocenic, nie jestesmy w szatni, duzo robi tez to ze Noah mentalny MVP tego teamu ciagle siedzi na lawce, a nie wydziera sie na boisku.

Tez jest napewno kwestia tego ze Thibodo EWIDENTNIE nie wykorzystuje tego co ma w rosterze, tylko stawia na grzywkowłosych. Kirk to jest gracz na 10 minut, e'twuan moore przy nim to bestia. Snell ma momenty kiedy wyglada dobrze, ale tez zastanaiwajace jest to ze Bulls zlapali kryzys wlasnie wtedy jak wylecial MikeD - ma opienie glue guya ktory w Bulls zawsze byl potrezbny, a ktorym ostatnio byl butler zanim przygwiazdorzył, ciezko stwierdzic.

O rosie nie ma co gadac wiadomo jak jest, ja tylko proponuje popatrzyc na jego staty z nba.com doryczace miejsc z ktorych rzuca i jakie sa to %, i porownac np z westbrookiem, ale jeszcze raz: Derrick błagam przestan rzucac, w pomalowanym jestes dalej bestia z 2011roku.

Co bedzie z TT? Wiadomo ze gryza sie okrutnie z Formanem i ciekawe czy ten wykorzysta sytuacje i go wyrzuci ...

Powiem tak, Thibodo ma bardzo powazne ograniczenia i wady ktore sa widoczne golym okiem i przy ktorych ciezko bedzie ugrac cos w PO, ale ciezko tez teraz bedzie znalezc coacha ktory wejdzie, ustawi offensywe i nie bedzie dawac dupy w obronie ( w JVG nie wierze, nie skusiłby sie na posade w chicago).