Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2014/15

josephnba

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czemu kazdy tak pesymistycznie podchodzi do comback 2 dwie niezależne kontuzje które mogą zdarzyć sie każdemu licze na to ,że z meczu na mecz bedzie wracał do "swojej" formy licze na to bardzo ;) i mam nadzieje ze sie nie rozczaruje. Jeżeli mamy na cos liczyc to bez DR bedzie to chyba niemozliwe.

Dwóch młodych Snell i Doug też nastawiaja mnie mega pozytywnie. Snell juz wie o co kaman a Doug to nie jakis rookas z liceum wiec .... :smile:

Wyglada jakby układanka sie składała . Musi byc dobry sezon :smile:

Musi.

Bulls moga wykorzystywać minima.

ale nie sadze zeby to robili, obecnie skład liczy 12 ludzi i ja tu widze 11 z aspiracjami do załapania sie do rotacji:

rose-kirk-brooks

mike-snell

butler-doug

pau-niko

jo-taj

a jest jeszcze ten australijczyk.

Wezcie sobie kartke papieru i rozpiszcie 240 minut na ten roster, ciezko podzielic tak zeby wszyscy dostali jako takie minuty...

tez niewiadomo jaka role bedzie odgrywał doug i nikola, ile dostana miinut ale trzeba założyć ze jednak załapia sie do rotacji.

czy nam sie to podoba czy nie mikeD bedzie grał +20 minut w meczu. Jo, rose, jimmy, gasol mysle +30, taj +25, kirk +20. Jasne beda kontuzje, jakies daytoday itd ale jesli wszyscy beda zdrowi to bulls maja bardzo bardzo szeroka rotacje. Taki roster daje mnóstwo mozliwosci, np rose mógłby nie grac b2b, mozna zrobic zasade ze nikt nie bedzie miał powyzej 35 minut na mecz, zainwestować w mlodych itd, ale czy tom to wykorzysta ? mam co do tego mieszane odczucia, jakos na konferencji nikoli dziwnie gadał.

ale jesli juz to mysle ze tom thibodo całowałby formana i paxsona po nogach jesli ci sprowadziliby mu shawna mariona za minimum ;)

nie wydaje mi sie w zeszlym sezonie tom byl zmuszony grac butlerem takie minuty.

maciej kwiatkowski prosił swojego kolege z "palmy" kiedy ten proponował bulls jako team-to-watch zeby "przestał". argumentuje to tym ze rose jest juz skonczony i bulls nie maja drugiego kreatora na obwodzie, wydaje sie byc niesiwadomy tego ze Bulls maja potencjał na posiadanie plynnego ataku dzieki duzej ilosci bardzo dobrych podajacych.

dyskutować.

Edytowane przez mycek

Gasol po MŚ znów będzie wymęczony i będzie wyglądał jakby miał się rozpłakać. Jeżeli u Toma nie grają nazwiska, to Gasol powinien wchodzić z ławki. No chyba, że będzie TOTALNIE świeży, ale w to akurat nie uwierzę. Noah-Taj imo.

Kwiatkowski to rappar wiec trzeba wszystko postrzegac z pewna rezerwa ;)

A co sie tyczy gasola i taja. Ciekaw jestem jak bedzie wygladala kwestia i will start next season. Chlopak sie nastawil, mial grac obok melo i noah, a wyszlo ze znow zagra jako szosty. Czy to aby nie jest troche marnotrawienie potencjalu? Taj spokojnie by startowal w polowie klubow...

bede w duzym szoku, jezeli wiecej minut bedziemy ogladali duet noah-gasol niz taja na PF.

gasol jako pf jest skonczony. za wolny. jako center, jest faajny. jakies tam minuty moze pograc jako pf ale nie bedzie to dla bulls dobre, jesli bedzie tego wiecej niz 10 w meczu.

do tego wszystkiego jest jeszcze mirotic, ktory tez bedzie grywal raczej jako pf?

jedyny plus to taki, ze kazdy z tej czworki moze na upartego robic jako drugi w twin towers z kimkolwiek w tym ustawieniu, choc to troche na wyrost w stos. do tych pf'ow

niemniej ja to widze tak

C noah-gasol

PF ginson-mirotic

i te duety podkoszowe sa fajne, jedne z ciekawszych w lidze, jesli chodzi o mieszanke mlodosci, europejskosci i skillsow

generalnie wolalbym gasola w knicks. to raz, a dwa, chce go zobaczyc w akcji po mistrzostwach...

Wiadomo lepiej żeby Gasol wchodził z ławki, bo inaczej byłoby to krzywdzące dla Taja, przynajmniej takie jest moje zdanie. Po drugie kwestia stylu gry Pau - podoba mi się koncepcja rezerwowego C. Na PF jest już Taj i Mirotić, gdy do tego Gasol to na 4 jest nadwyżka a na C jest sam Noah.

Jak Pau pogra, tak jak w końcówce sezonu flirtując z Tripple Double to myślę, że będzie w S5. Z kolei Taj to defensor a Thib taki ma styl. BTW Pau i Noah jedni z najlepszych wysokich podających. Uwielbiam Pau i dziękuje za wszystko co zrobił dla LAL, ale podpisanie z Byczkami jemu wyjdzie na dobre i Lakersom w sumie też, ten romans był zbyt długi i zbytnio przerośnięty plotkami transferowymi z nazwiskiem Hiszpana. Ma szansę gościu się odbudować i grać o coś.

Buena suerte Pau!

Edytowane przez Cisza

Po rundzie z Wizz nie nazwałbym Gibsona stricte defensywnym. Potrafił ładnie zamiatać Gortatem, no czasami aż nieprzyzwoicie to wyglądało, potrafi dominować. Myślę, że podzielenie minut na trio Noah Taj Pau w miare po równo, będzie najlepszym ruchem i już nie ważne kto będzie wychodził w s5. Zreszta Tibs nie przykłada do tego wagi o czym świadczy przykład Boozera i jego minut w 4q.

Po rundzie z Wizz nie nazwałbym Gibsona stricte defensywnym. Potrafił ładnie zamiatać Gortatem, no czasami aż nieprzyzwoicie to wyglądało, potrafi dominować. Myślę, że podzielenie minut na trio Noah Taj Pau w miare po równo, będzie najlepszym ruchem i już nie ważne kto będzie wychodził w s5. Zreszta Tibs nie przykłada do tego wagi o czym świadczy przykład Boozera i jego minut w 4q.

No właśnie, chciałem tez o tym napisać Taj coś tam rzucił 30+ i zdarza mu się więcej dobrych meczy pod względem ofensywny. W sumie kto będzie wchodził to nie ma znaczenia, czasem razem mogą też się znaleźć na parkiecie, no i dobry przykład 4q Boozer siada. Co do Mirotica to myślę, że go na SF zobaczymy razem z MCDremontem. Frontcourt wygląda ciekawie no ;)