Skocz do zawartości

Love me tender

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Poza tym nie widziałem nigdzie, żeby Warriors zmienili zdanie odnośnie oddawania Thompsona.

Dokładnie. Raczej go nie chcą oddać.

Ja tam nadal twierdze, że Boston może dać najwięcej. Myślę, że np. picki od Nets są/będą bardzo wartościowe, do tego pick z tego draftu i Sullinger, Olynyk - no mogą brać kogo chcą właściwie, chociaż i tak to picki będą dla nich ważniejsze i cenniejsze w ewentualnej wymianie z Celtics. 

Edytowane przez Cloud

Jeżeli Celtics oferują #6 + coś jeszcze, to w tym momencie żadna z wymienianych drużyn nie może ich przebić.

Warriors mogą powalczyć jak zmienią zdanie odnośnie Klay'a.

Nie kumam Warriors.

Klay Thompson jest świetnym two-way guardem żyjącym w świecie, gdzie pozycja 2-guard jest arcybiedna i jest kochany przez Curry'ego, ale to jest tylko Klay Thompson. Kiedy masz możliwość dostania top10 NBA talent to nie wahasz się ani sekundy i nikt poza Currym i może Bogutem nie jest bezpieczny.

Warriors tak poza tym to muszą zdecydować czy zostawić Barnesa czy zostawić Thompsona, a lepszego pretekstu niż Kevin Love grający pick and pop (choćby przez 2 lata) z Currym mieć nie będą.

doszedlem do wniosku ze trejd jaki zrobil Henningan za Dwighta to powinien byc zloty standart NBA 

wiec jestes MAgic i masz top3 zawodnika ligi z ktorym nic nie mozesz zyskac 

serie i mistrzostwa wygrywaja wielcy zawodnicy - jesli z Dwightem tego nie zrobisz to nie zrobisz tego z Davidem Lee

David Lee ci jest niepotrzebny bo Twoj sklad bedzie placil kolesiowi w kwiecie wieku 15 baniek za wygrywanie 25-30 meczy w sezonie co da ci rok w rok 8-12 miejsce w drafcie - czyli gowno i najgorzej 

potrzebny jest Ci lider/pracus/blue collar - pokroju Afflalo - brak wybujalych ambicji, przyziemny, szablon etyki i pracy, no drugs no hobos no hoes

i potrzebny ci jest prospect zeby zajac miejsce i miec co powiedziec kibicom - Nikola, Sasha zwal jak zwal - tu Heningan przerosl oczekiwania

no i musisz byc tak slaby za rok by wybierac w top3-5 przez najblizsze dwa lata - odbudowanie sie po stracie gwiazdy nie bedzie trwalo jeden sezon   

done and done

wiec jak patrze na Minnesote

to sobie mysle

David Lee - 15

Klay bedzie chcial kolejne - 12

Rubio -12 Pekovic to samo

sklad na 11 miejsce w konferencji przez caly czas

chyba nie do tego dazymy

trzeba rozpieprzyc ten sklad i zaczac od nowa czyli Wolves kolejne 3 lata poza playoffs - minimum

wziac najbiedniejsza najbogatsza oferte

prospect z 2-3 letnim rookie kontraktem i pick

oszacowac Rubio i szykowac sie na kolejny draft

wziac Randle Gordona

albo

wydac ile tylko mozna, zatrudnic zajebistego trenera i liczyc ze uda im sie wjesc do playoffs jak Blazers  

doszedlem do wniosku ze trejd jaki zrobil Henningan za Dwighta to powinien byc zloty standart NBA 

wiec jestes MAgic i masz top3 zawodnika ligi z ktorym nic nie mozesz zyskac 

serie i mistrzostwa wygrywaja wielcy zawodnicy - jesli z Dwightem tego nie zrobisz to nie zrobisz tego z Davidem Lee

David Lee ci jest niepotrzebny bo Twoj sklad bedzie placil kolesiowi w kwiecie wieku 15 baniek za wygrywanie 25-30 meczy w sezonie co da ci rok w rok 8-12 miejsce w drafcie - czyli gowno i najgorzej 

potrzebny jest Ci lider/pracus/blue collar - pokroju Afflalo - brak wybujalych ambicji, przyziemny, szablon etyki i pracy, no drugs no hobos no hoes

i potrzebny ci jest prospect zeby zajac miejsce i miec co powiedziec kibicom - Nikola, Sasha zwal jak zwal - tu Heningan przerosl oczekiwania

no i musisz byc tak slaby za rok by wybierac w top3-5 przez najblizsze dwa lata - odbudowanie sie po stracie gwiazdy nie bedzie trwalo jeden sezon   

done and done

wiec jak patrze na Minnesote

to sobie mysle

David Lee - 15

Klay bedzie chcial kolejne - 12

Rubio -12 Pekovic to samo

sklad na 11 miejsce w konferencji przez caly czas

chyba nie do tego dazymy

trzeba rozp******* ten sklad i zaczac od nowa czyli Wolves kolejne 3 lata poza playoffs - minimum

wziac najbiedniejsza najbogatsza oferte

prospect z 2-3 letnim rookie kontraktem i pick

oszacowac Rubio i szykowac sie na kolejny draft

wziac Randle Gordona

albo

wydac ile tylko mozna, zatrudnic zajebistego trenera i liczyc ze uda im sie wjesc do playoffs jak Blazers  

zgoda, powinni wziąć ofertę Bostonu (pick + Olynyk) i pozbyć się Peka i Martina. Ogrywać Dienga, Olynyka i tegoroczne wybroy + to, co dostaną za wymienioną dwójkę. Jakby wzięli z Bostonu Wallace'a (co specjalnie im nie zaszkodzi przy takim rozwiązaniu) to mogliby jeszcze wyciągnąć jakiś pick w przyszłych latach. 

Myślę, że Boston byłby skłonny oddać dodatkowy pick za pozbycie się Wallace'a, więc kwestia tego czy Sota chciałaby mieć w składzie zawodnika, który na wszystko narzeka.

Co do Olynyka - nie lepszy byłby Sullinger? 

Btw. Love ostatnio odwiedził Boston, oczywiście w celach turystycznych, ale zawsze. Mam nadzieję, że jakiś domek mu wpadnie w oko. ;)

Myślę, że Boston byłby skłonny oddać dodatkowy pick za pozbycie się Wallace'a, więc kwestia tego czy Sota chciałaby mieć w składzie zawodnika, który na wszystko narzeka.

Co do Wallace'a - to przy założeniu, że po oddaniu Love'a zdecydują się na przebudowę, to ten konrakt Wallece'a im zwisa, bo w rok i tak się nie odbudują. 

Co do Olynyka - Sully jest lepszym zawodnikiem, ale jak dostaną od Bostonu 6 pick to pewnie będą brać jakiegoś PF - Randle'a lub Vonleha i wtedy Sully jest im zbędny. Gdyby znaleźli dobrą wymianę za Pekovica to mieliby Dienga, Randle'a (Vonleha) i Olynyka, który z ławki dawałby im dobre minuty i jako PF i jako C. 

Wiem, że to wszystko pasuje też do Sullego, ale nie chce, żeby mordował się w Socie to sobie dorobiłem taką teorię. 

Btw. Love ostatnio odwiedził Boston, oczywiście w celach turystycznych, ale zawsze. Mam nadzieję, że jakiś domek mu wpadnie w oko. ;)

pick # 6 + Sully + Wallace + Bogans + pick Nets z 2016 za Martina + Love'a

Peković + Brewer za Gordona + Riversa + pick 2016 NOP

Masz podstawy do przebudowy, masz gówniane kontrakty, pozbywasz się graczy, którzy dawali zwycięstwa, ale to Minnesota wiec tego nie zrobią.

ale to Minnesota wiec tego nie zrobią.

Jakże prawdziwe i bolesne jest to zdanie.

Coraz bardziej myślę, że brak odwagi w działaniu to wina dziadka Taylora, który jest już.... bardzo stary.

Zaczęło się podbijanie ceny za Lova.

Wywiad Saundersa, że liczy na Lova w przyszłym sezonie i to jego sprawa gdzie jeździ na wakacje (Boston) i z kim się spotyka, ma na celu postawienie Wolves w lepszej pozycji w trakcie negocjacji.

Jak go Saunders nie upakuje jeszcze z kimś (Martin lub Budinger) tylko wymieni samego Kevina to dla mnie będzie znacznie gorszym GM od Kahna.

Wolves mieli oddać Love'a jak będą mieli trenera, a więc Flip wolał długo nie czekać i sam podjął pracę. Jestem ciekaw co z tego wyjdzie, ale trzeba czekać na oficjalnie potwierdzenie. Jest gotów zatrudnić Billupsa na jednego z asystentów co akurat jest dobrym pomysłem.

Edytowane przez Raf85

no i podobno niekoniecznie paczką C's jest zainteresowany, ponoć są zespoły z ciekawszymi ofertami m.in. Bulls z Tajem, Boozem i Butlerem.

Rozumiem, że coś za tego Love'a trzeba oddać, ale Butler mógłby zostać - już lepiej oddać pick (chyba, że naprawdę coś z tą 16 i 19 da się wziąć). Zresztą jak jego zabraknie to kogo będzie zajeżdżał Thibs - Denga już nie ma. Jest jakaś szansa, że gdy przyjdzie Love za Taja i Boozera to koszulkę Bulls założy w końcu Mirotic?

kiedyś Reinsdrof  powiedział coś w stylu, że ''koszykówka to tylko gra, a baseball to religia i to symbol ameryki''. Ja się nie spodziewam jakiś rewolucji w Bulls, myślę, że KL tam się nie pojawi prędzej w tym Bostonie czy Bay Area.

Edytowane przez Raf85

Nie wiem czy oddawanie Gibsona który w zeszłych PO jebał po 20ppg, który daje elitarną D i który ogólnie pokazuje że "idzie ku lepszemu" + butler, który jest w tym momencie jednym z najlepszych obrońców na 2-3 a który w przeciągu kilku lat może zgarnąc dpoy + pewnie jakiś pick z tego draftu za Love'a -który z pewnościa nie bedzie chcial podpisac odrazu przedłuzenia-  to dobry pomysł, zważywszy jeszcze na to że jesli melo wyoptuje i wyrazi chęc podpisania to Bulls nic nie stracą za niego. 

wole miec noah-taj-melo-butler-rose niz noah-love-dziura-dziura-rose.

Ahhh co roku ta pora kiedy napalasz się na jakiegoś allstara a forman przed 1 lipca oznajmi ze to lato jeszcze przeczekamy. :))))))