kulfon Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 redraftujemy wszystkich zawodników z ligi, myślicie że lebron poszedłby z #1 30 razy na 30 niezależnie która drużyna wybiera? Miałem właśnie taką dyskusję i nie sądzę żeby tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Też nie sądzę. Za kiepscy trenerze, pewnie 1# byłby jakiś bust w stylu Irvinga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Ale redraft w obecnym wieku? Jeżeli tak to na pewno nie poszedłby pierwszy. Nie sądzę żeby ktokolwiek go wziął pierwszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Dokładnie, jakie są zasady tego re-draftu? 1. Bierzemy wszystkich obecnych zawodników, ale wybieramy ich przed rozpoczęciem kariery w NBA. 2. Wybieramy obecnych zawodników, ale tu też są dwie opcje: 2a) wybieramy na jeden sezon 2b) wybieramy na przyszłość Tak czy siak, ja bym w 1 i w 2 spokojnie brał go z dwójką.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leeewy Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Ja bym go wziął z jedynką. 3/4 lata, 3/4 mistrzostwa i może potem iść na FA. A na przyszłość młody ziomek nie zapewni od razu mistrza i potem i tak pójdzie na FA. Wiec LeBron dałby mi prędzej mistrza niż jakiś młokos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Ja bym go wziął z jedynką. 3/4 lata, 3/4 mistrzostwa i może potem iść na FA. A na przyszłość młody ziomek nie zapewni od razu mistrza i potem i tak pójdzie na FA. Wiec LeBron dałby mi prędzej mistrza niż jakiś młokos. Miałem na myśli Duranta obecnie przed nim. Ma trochę słabszy okres, ale długofalowo w tym sezonie był lepszy od LBJa i trudno znaleźć jakieś cechy u niego, które by mogły niepokoić w wyborze z jedynką. Trzeci wybór byłby ciekawy. Z uwagi na potencjał to pewnie ADavis. Na chwilę obecną jednak ciężko wyznaczyć kto jest za tą dwójką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 redraftujemy wszystkich zawodników z ligi, myślicie że lebron poszedłby z #1 30 razy na 30 niezależnie która drużyna wybiera? Miałem właśnie taką dyskusję i nie sądzę żeby tak było. Przypomniało mi się jak Barkley w jakiejś all-time draftowej zabawie wybrał Iversona z jedynką. Nawet w gronie 30 członków mensy znajdziesz wariata a co dopiero wśród GM-ów. No ale przy założeniu że GM-owie by myśleli a każdy gracz byłby teraz w takim wieku w jakim był podczas swojego draftu to jakaś część draftujących połakomiłaby się na Duncana, zwłaszcza teamy ze small marketów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Wydzielam, może wyjdzie ciekawa dyskusja. I nie zaśmiecimy innego tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Ja wziąłbym Anthony'ego Davisa jeśli na przyszłość, a na teraz Durant albo LeBron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Davis wcale nie ma takiej przewagi w wieku nad Durantem, bo chyba tym się kierowałeś mając na myśli przyszłość. A na ten moment poza cyframi nic nie gwarantuje. I co chwila wypada na kilka spotkań. Ja bym poszedł w Duranta z #1, mało kto wybrały inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) bardziej po sympatii poleciałem, tak Davis nie ma wielkiej przewagi wiekowo. Durant tak chyba najbardziej obecnie brany byłby jako jedynka, a Davisa jako dwójka. Tak lepiej uważam ;> Edytowane 14 Maja 2014 przez skejcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Ciężki orzech do zgryzienia, mimo wszystko James. Jest obecnie najlepszy, a po co mi taki Davis, który będzie coś grał za jakieś 5 lat? Imho jak już to kwestia tylko Duranta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 4 lata różnicy między LeBronem a Durantem, to mimo wszystko dość sporo. Uważam, że James jest na ten moment lepszym graczem, patrząc z perspektywy budowy ekipy wokół niego, ale KD robi postępy ogromne, co widać gołym okiem(osiągnięcia strzeleckie, jak MJ) dlatego mimo wszystko, zważając jeszcze na te -4 lata, wziąłbym raczej Duranta. Ale ja w tym wypadku kieruję się również sympatiami.Generalnie rzecz biorąc, ciężko sobie wyobrazić "zły" wybór, jeśli wybrałoby się między KD a LBJem Natomiast ciekawy jestem, jakie byłyby wasze wybory na miejscach powiedzmy 3-10. Westbrook po ostatnich wyczynach w PO wydaje się niezłym kandydatem na gościa, wokół którego można złożyć mocny team. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinks Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 LeBron lub Durant, nikt inny nie jest nawet blisko tego duetu. U mnie LeBron z nr 1. Durant jest kosmiczny i będzie się starzał z gracją, ale James to one man army i ma już pierścionki (i nie da się przepchnąć CP3 ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemo Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Przypomniało mi się jak Barkley w jakiejś all-time draftowej zabawie wybrał Iversona z jedynką. Nawet w gronie 30 członków mensy znajdziesz wariata a co dopiero wśród GM-ów. No ale przy założeniu że GM-owie by myśleli a każdy gracz byłby teraz w takim wieku w jakim był podczas swojego draftu to jakaś część draftujących połakomiłaby się na Duncana, zwłaszcza teamy ze small marketów. Przecież to pomyłka była:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogut Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Davis wcale nie ma takiej przewagi w wieku nad Durantem, bo chyba tym się kierowałeś mając na myśli przyszłość. A na ten moment poza cyframi nic nie gwarantuje. I co chwila wypada na kilka spotkań. Ja bym poszedł w Duranta z #1, mało kto wybrały inaczej. Davis ma przewagę wieku moim zdaniem dosyć sporą - 5 lat to nie mało. Lebron jest z sylwestra '84 Durex jest z '88 a Davis '93 więc Kevinowi bliżej do Brona. Mimo to przy zasadach "bierzemy tu i teraz na przyszłość" to też brałbym Durexa bo on i LBJ zostawiają resztę daleko w tyle a Kevin jest młodszy. Nie wiem czy Davis kiedykolwiek będzie top 2 graczy w lidze, uważam że to zajebisty grajek ale top 2? Prędzej spodziewam się że na to miejsce wskoczy Wiggins, Embiid lub Jabari. Edytowane 14 Maja 2014 przez Bogut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raf85 Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Myślałem o Wigginsie itd, ale wybrałem graczy co już grają. Davisa mogą zniszczyć kontuzje, niestety ale zobaczymy jak to z nim będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Z graczy, którzy są nadal w lidze, ale w momencie "draftu" mieliby ok. 20 - Duncan Z graczy teraz - LeBron Z graczy na najbliższe pięć lat - jednak Durant "Draftowany" Duncan mi daje pewność, w każdej z 30 drużyn, poprawy jakości gry, bilansu od razu, perspektywę mistrzowską (jakąś) po najpóźniej dwóch sezonach. Z dzisiejszym LeBronem jest podobnie - natychmiastowe wskoczenie jakieś dwie-trzy półki wyżej. Z Durantem jednak nie mam takiej pewności. Mógłby się w kilku miejscach odbić. Są jeszcze Garnett, Nowitzki i Kobe. To wszystko gracze, którzy mogliby, a nawet pod wieloma względami są lepsi, od wymienionych wyżej, ale są bardziej zależni od otoczenia. Z młokosów nie mam pojęcia. Tak w ogóle, patrząc z perspektywy "polskiej" ery NBA, to najciekawszym przypadkiem jest chyba jednak Shaq. Fajne dyskusje były przy okazji draftu AllTime. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tizz Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 dzisiaj Durant ale tak z 5-7 lat wstecz zawsze Duncana bym brał. kto obecnie byłby trzeci za KD, LBJ? Davis jest zbyt porcelanowy, Paul? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 14 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Jeżeli bierzemy pod uwagę obecnie aktywnych graczy, robimy draft i mamy świadomość na kogo się rozwiną, ale są w takim wieku, w jakim faktycznie przystepowali do draftu, to brałbym 1. Durant. 2. Duncan 3. LeBron Łaj ? Durantula to zawodnik, który jest scorerem, pierwszą opcją, dominuje na swojej pozycji, z uwagi na to, że jest obwodowym może byc closerem. Umie podawać, jest efektywny, ma doskonały charakter do obudowy i nie można mu już dzis odebrać balls. Duncan przegrał z nim tylko dlatego, że w erze strech 4 mniej cenię sobie PF'a który daje w prime 25/15, ale nie skonczy mi ostatniego rzutu, bo ciężko będzie mu dostarczyć piłkę. LBJ jest all-time versatile, ale nie jest do konca gościem, ktory bierze na siebie ostatni rzut, potrzebuje dużo klepania piłką i mimo wszystko ciężej do niego dobrać roster niż do Duranta. Ma pierścionki, ale ma je z udziałem Bosha i Wade'a - supportem, o którym w dniu draftu nie myślałbym, ze jest możliwy do zrealizowania w normalnych warunkach. Dalej byłby chyba po prostu Dirk i zaraz za nim KG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi