Skocz do zawartości

Liga Roto Keeper

SiXers

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jeszcze powinienem dostać $ za zajęte miejsce, nie? Im niżej, tym więcej.

200$ - 4x10$ za kiperów +38$ handicapu = 198$

To jest best case scenario. Jesli zatrzyma Gaya czy innych leszczy to kasy bedzie miał mniej.

Nie ma co liczyc. Za ostatnie miejsce jest 238. Kasa z waiverow nie przechodzi na nastepny sezon

No to juz by była w ogóle bonanza :grin:

200$ - 4x10$ za kiperów +38$ handicapu = 198$

To jest best case scenario. Jesli zatrzyma Gaya czy innych leszczy to kasy bedzie miał mniej.

No to juz by była w ogóle bonanza :grin:

Ale chodziło mi tutaj o moją opcję. Zostawiam 1 RFA czyli będę miał 190$ + max 38 za ostatnie miejsce, czyli 228$/10 slotów tak?

U mnie tak wygląda skład i sam nie wiem czy jestem zadowolony.

Pan był całkowicie inny, ale wymyśliłem sobie w trakcie, że może jednak o Davisa jednak powalczę. I potem jakoś poleciało...

Cleveland Cavaliers

1. Anthony Davis (NO - PF,C)                       $81

2. Bradley Beal (Was - SG)                          $25

3. Derrick Rose (Chi - PG)                           $27

4. Michael Carter-Williams (Phi - PG)          $20

5. Zach Randolph (Mem - PF,C)                 $16

6. Manu Ginobili (SA - SG,SF)                      $6

7. Miles Plumlee (Pho - PF,C)                      $7

8. Danilo Gallinari (Den - SF)                       $7

9. Aaron Gordon (Orl - PF)                          $5

10 P.J. Tucker (Pho - SG,SF)                       $2

11 Doug McDermott (Chi - SF)                    $1

Unused               $3

Edytowane przez szkoda-czasu

U mnie tak wygląda skład i sam nie wiem czy jestem zadowolony.

Pan był całkowicie inny, ale wymyśliłem sobie w trakcie, że może jednak o Davisa jednak powalczę. I potem jakoś poleciało...

Cleveland Cavaliers

1. Anthony Davis (NO - PF,C) $81

2. Bradley Beal (Was - SG) $25

3. Derrick Rose (Chi - PG) $27

4. Michael Carter-Williams (Phi - PG) $20

5. Zach Randolph (Mem - PF,C) $16

6. Manu Ginobili (SA - SG,SF) $6

7. Miles Plumlee (Pho - PF,C) $7

8. Danilo Gallinari (Den - SF) $7

9. Aaron Gordon (Orl - PF) $5

10 P.J. Tucker (Pho - SG,SF) $2

11 Doug McDermott (Chi - SF) $1

Unused $3

Nie no fajnie ze wziales AD, ale czemu potem wziales tyle znaków zapytania to nie wiem ;)

shevcu bedziesz?

Panowie należą się WAM słowa wyjaśnienia. W poniedziałek trafiłem do szpitala z podejrzeniem zapalenia wyrostka robaczkowego. Wieczorem miałem operacje i z przyczyn zdrowotnych nie miałem najmniejszych szans, aby cokolwiek zdziałać. Dziś już mnie wypisali, także wracam do świata żywych i nim mnie zlinczujecie, to chciałbym się wyjaśnić.

Gwoli wyjaśnienia: LAL (shevcu) był nieobecny i kompletnie nie wcelował się z cenami, bo zostało mu $110 budżetu.

Od dwóch sezonów ZAWSZE ustawiam wyceny czy kolejność w h2h, by nie zostać tak jak w jednym sezonie z połową kontuzjowanego rosteru. Jednak mój błąd polegał na tym, że te wyceny zrobiłem pod kątem ligi roto, ale 15-osobowej. Tutaj była nas 20, czyli dodatkowe 1000$, co sprawiło, że co chwilę byłem przelicytowywany.

To co odwinął Shevcu-Dratewka bylo tak nieortodoksyjne, ze aż będę mu kibicował. Nie wydaje mi się ze to przestrzelone projekcje, tylko celowa gra. Ekstremalna jak cholera.

Ba - sam miałem zamiar zrobić coś podobnego. Pierwotnie chciałem kupić cały skład za max 150$ a reszte przeznacztć na walkę na waiverach.

Ale okazało się że początek draftu był dość konserwatywny jeśli chodzi o wyceny zawodników, więc w locie zmieniłem strategię i postanowiłem za praktycznie całą kase kupić 5 zwodników.

Wyjaśniłem to trochę wyżej, ale moja taktyka była taka jak wyszła...czyli tankowanie. Jednak w planach  nie tak ortodoksyjnie, ordynarnie i chamskie jak to teraz wygląda. Miałem dwa plany na ten draft:

1 - kupić Beala, George, MCW, może Duranta i siurków, miałbym wtedy 4 keeperów plus jeszcze kasę, aby wzmocnić skład w kolejnym drafcie

2 - kupić graczy kontuzjogennych typu Deron, Holiday, Brook Lopez i zobaczyć co będzie. Wtedy przy ich cudownym zdrowiu mógłbym walczyć o wysoką lokatę, a gdyby przytrafiły się kontuzje to zawsze mógłbym się wytłumaczyć: "miałem pecha". Jakby skład wypalił z Lopezami i Deronami to nie tankowałbym tego sezonu.

Ceny gwiazd wcale nie beda duzo bardziej atrakcyjne niz teraz. A wrecz moge pojsc w gore, gdy czesc składow bedzie wypełniona tanimi zawodnikami.

Tego obawiam się najbardziej. Komuś ktoś wypali, spora ilość graczy zostawi zawodników po 4 x 10 $ i będą ceny większe o 10$...

Shevcu się nie odezwał i nie wiadomo czy podejmie wogóle grę.

Mam nadzieję, że moje wyjaśnienie będzie wystarczające i dopuścicie mnie do ligi. Jeszcze raz wielkie PRZEPRASZAM za nieobecność.

Jestem otwarty na wszelkie wymiany, chce zostawić sobie w składzie jedynie Gibsona i Bradleya, reszta jest do ruszenia!

Edytowane przez shevcu

Mam nadzieję, że moje wyjaśnienie będzie wystarczające i dopuścicie mnie do ligi. Jeszcze raz wielkie PRZEPRASZAM za nieobecność.

Chłopie, są rzeczy ważne i ważniejsze, także Twoja nieobecność jest jak najbardziej zrozumiała i usprawiedliwiona.

Nikt z ligi Cię nie wyrzuca a nawet jakby chciał to i tak ja mam czerwony guzik i nie zamierzam go użyć ;)

Większość w trakcie draftu bardziej martwiła się tym że właśnie przez ustawione ciut za nisko ceny (a widać było ze ustawiałeś) mało kto był w stanie wpaść. 

Także cieszy mnie że nie chcesz olać teamu i chcesz grać więc graj i życzymy powodzenia.

Oddam keepera. :smile: a więc Bradley Beal do oddania. Interesują mnie trady, które znacząco mnie wzmocnią w walce o czołówkę w tym sezonie.

ps. ja oczywiście również nie mam nic przeciwko temu żeby schevcu grał dalej.

Edytowane przez szkoda-czasu

popieram przedmowcow i oby zdrowie juz dotrzymalo.

W ligach pełno tankujacych wiec taki przypadkowy ale pechowy przypadek jest nawet ciekawy socjologicznie. Jestem otwarty na trejdy. Od tygodnia mam zamieszanie ale postaram się ogarnąć w weekend choć poza BlackBerry nie będę miał chyba zasiegu

Panowie należą się WAM słowa wyjaśnienia. W poniedziałek trafiłem do szpitala z podejrzeniem zapalenia wyrostka robaczkowego. Wieczorem miałem operacje i z przyczyn zdrowotnych nie miałem najmniejszych szans, aby cokolwiek zdziałać. Dziś już mnie wypisali, także wracam do świata żywych i nim mnie zlinczujecie, to chciałbym się wyjaśnić.

Jestem otwarty na wszelkie wymiany, chce zostawić sobie w składzie jedynie Gibsona i Bradleya, reszta jest do ruszenia!

Shevcu - po pierwsze wyrazy współczucia, pod drugie szkoda, że Twoja gra ograniczy się do tankowania.

Oddam keepera. :smile: a więc Bradley Beal do oddania. Interesują mnie trady, które znacząco mnie wzmocnią w walce o czołówkę w tym sezonie.

ps. ja oczywiście również nie mam nic przeciwko temu żeby schevcu grał dalej.

Ja też nie mam nic przeciwko temu, żeby Shevcu grał dalej, ale sposób dogrania Waszej wymiany jest wg mojej opinii niezgodny z zasadami fair play. Ja rozumiem, że w tym sezonie Ty chcesz powalczyć o top, a kolega Shevcu o down - ale nie róbmy z roto keepera cyrku.

Zdrowy Beal (nie mówiąc o połamanym) to co najwyżej porównywalny poziom z Greenem, a wrzucanie totalnego FA-sa i do tego rookie, który być może spędzi większość sezonu w D-League jak pretekst do wymiany za Gaya uważam, za kpinę i jedynie zaakceptowanie tego trejdu pod narkozą może być jakimkolwiek usprawiedliwieniem. Równie dobrze mogłeś Shevcu wyrzucić Gaya na Waivery i przynajmniej dałbyś szansę na równą walkę o zawodnika wszystkim graczom, a nie tylko jednemu...

Kuriozalnie takie zachowanie jeszcze zostanie nagrodzone na koniec +38$ za ost miejsce i bonusem na drafcie. W tej sytuacji zaczyna mi chodzić po głowie myśl, aby wyrzucić topowych graczy na Waivery i powalczyć z LAL o ost miejsce!

PS. Przepłacony na drafcie połamany Beal (bedzie kosztował min. 29$ za rok) to dużo gorszy keeper (powiedziałbym, że nawet żaden z niego keeper) od kosztującego 30$ (za rok 34$) Gaya.

Ja też nie mam nic przeciwko temu, żeby Shevcu grał dalej, ale sposób dogrania Waszej wymiany jest wg mojej opinii niezgodny z zasadami fair play. Ja rozumiem, że w tym sezonie Ty chcesz powalczyć o top, a kolega Shevcu o down - ale nie róbmy z roto keepera cyrku.

Zgadzam się z Dannym. Pierwszy trejd i od razu aż tak kontrowersyjny?? On nie trzyma się kupy w żadnym elemencie, co praktycznie wyłożył Danny. Tym bardziej że shevcu ma cały sezon żeby poczekać na lepsze oferty i lepszych keeperów.

Zaczynam żałować że nie chciałem być Stalinem i nie ustawiłem sobie że to komisz puszcza trejdy. 

Może ja czegoś nie wiem ale czy ktoś chociaż widzi w tym sens i nie widzi powodu do veta?

Zgadzam się z Dannym. Pierwszy trejd i od razu aż tak kontrowersyjny?? On nie trzyma się kupy w żadnym elemencie, co praktycznie wyłożył Danny. Tym bardziej że shevcu ma cały sezon żeby poczekać na lepsze oferty i lepszych keeperów.

Zaczynam żałować że nie chciałem być Stalinem i nie ustawiłem sobie że to komisz puszcza trejdy.

Może ja czegoś nie wiem ale czy ktoś chociaż widzi w tym sens i nie widzi powodu do veta?

Ja nie widzę i już wykonałem swój obywatelski obowiązek ;)

Ostatnio nurtuje mnie pewna kwestia dotycząca keeperów. Być może gdzieś po drodze był omawiany ten temat, ale na 1 str nic o tym nie ma. Jak będzie przebiegał proces zatrzymywania tych keeperów ? Będzie sie to odbywało zaraz po zakończonym sezonie, tuż przed początkiem nowego, czy może w jeszcze innym terminie ? I przede wszystkim jak to się bedzię odbywało ? Każdy prześle swoją liste zatrzymanych zawodników komiszowi ? Jeżeli juz był omawiany ten problem, to prosiłbym kogoś o wyjaśnienie tej sprawy, a jeżeli nie to chyba warto już teraz omówić ten temat.

Panowie to vetujcie trejd i czekam na propozycje, bo jestem chętny na oddanie Greena i Guya. Czekam tylko na propozycje z waszej strony. 6/7 osób to dla was chyba nie jest tak dużo? A co do mojej sytuacji, przez mój błąd i aktualną sytuację nie pozostaje mi nic innego jak próbować pozyskać graczy, których bardziej lub mniej chciałem. A co do Gaya to za rok mogę mieć go za podobną kasę a Beala już nie. McDermott na pewno będzie istniał w rotacji Bulls, po prostu za dobry z niego gracz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.