Skocz do zawartości

Liga Roto Keeper

SiXers

Rekomendowane odpowiedzi

Wyniki draftu:

http://basketball.fantasysports.yahoo.com/nba/16467/draftresults

Tabelka z projekcji monstera (na średnich z 8 graczy):

Name			Total	p #	3 #	r #	a #	s #	b #	fg% #	ft% #	to #
GoldenStateWarriors	115	11	18	19	8	6	18	14	13	8
Houston Rockets		111	6	15	15	7	10	9	16	14	19
New Orleans Pelicans	110	15	14	5	10	20	15	10	12	9
Brooklyn Nets		106	13	17	11	5	8	13	11	16	12
Chicago Bulls		104	20	9	17	12	4	4	9	19	10
Cleveland Cavaliers	103	19	10	13	14	11	17	3	10	6
OklahomaCity Thunder	101	18	11	14	16	13	12	12	3	2
Philadelphia 76ers	96	1	5	10	2	17	20	20	1	20
Detroit Pistons		96	12	2	18	15	15	5	15	7	7
Toronto Raptors		93	16	19	4	20	9	3	1	18	3
Utah Jazz		92	4	4	6	18	14	11	18	2	15
Timberwolves		92	7	6	12	11	7	10	19	4	16
Washington Wizards	91	10	16	16	6	18	1	2	17	5
San Antonio Spurs	90	14	12	3	17	3	6	6	15	14
Atlanta Hawks		90	3	1	20	3	5	19	17	9	13
Indiana Pacers		86	17	8	7	19	19	2	8	5	1
Dallas Mavericks	86	2	13	1	4	1	14	13	20	18
Boston Celtics		85	8	20	2	13	12	8	5	6	11
Phoenix Suns		82	9	7	9	9	16	16	4	8	4
Los Angeles Lakers	61	5	3	8	1	2	7	7	11	17
Gwoli wyjaśnienia: LAL (shevcu) był nieobecny i kompletnie nie wcelował się z cenami, bo zostało mu $110 budżetu. Edytowane przez washko

Hahahahaha niby tak zatankowałem i jeszcze George'a kupilem, a BBM mnie kocha! Btw, co do draftu, to nie będę się długo rozpisywać. Spodziewałem się, że będzie bardziej wariacki nabór, że ludzie bardziej się nastawią na keepowanie gwiazd i będą niższe ceny. Wyszło tak, że raczej ziutki z jakimś potencjałem będą w większości keepowane. Także draft aukcyjny za rok będzie ponownie bogaty.

A washko chyba sporo lig wygra w tym roku...

Edytowane przez SiXers

Damian Lillard Por - PG

O.J. Mayo Mil - PG,SG

Mirza Teletovic Bkn - SF,PF

LaMarcus Aldridge Por - PF,C

C

Larry Sanders Mil - PF,C

Util

Ty Lawson Den - PG

Ut

Tony Parker SA - PG

Util

Tiago Splitter SA - C

Injured

B

Raymond Felton Dal - PG,SG

Ben McLemore Sac - SG

Shawn Marion Cle - SF,PF

Edytowane przez ignazz

Dobra to dwa słowa podsumowania po wczorajszej orgii licytacyjnej.

Było ciekawie. Momentami nawet bardzo ciekawie. To co odwinął Shevcu-Dratewka bylo tak nieortodoksyjne, ze aż będę mu kibicował. Nie wydaje mi się ze to przestrzelone projekcje, tylko celowa gra. Ekstremalna jak cholera.

Ba - sam miałem zamiar zrobić coś podobnego. Pierwotnie chciałem kupić cały skład za max 150$ a reszte przeznacztć na walkę na waiverach.

Ale okazało się że początek draftu był dość konserwatywny jeśli chodzi o wyceny zawodników, więc w locie zmieniłem strategię i postanowiłem za praktycznie całą kase kupić 5 zwodników.

Czemu? Z tego prostego względu, ze w lidze 20-drużynowej w której punktuje raptem 8 slotów powinna być IMO ogromna presja na kupno gwiazd. Oczywiscie o ile celem na ten sezon jest walka o wygraną a nie jedynie kupno zawodników ktorych moze ewentualnie będzie sens zatrzymać za rok.

Moim celem zawsze jest walka tu i teraz - dlatego rzuciłem wszystko co miałem na kombinację Ibaki, Irvinga, Nowika, Gortata i Pierce'a. Zaczelismy o 21:30 a około 22:15 miałem już luźne szelki :-)

Oczywiscie nie jest to trzon wybitnie zrównoważony statystycznie, ale w sumie od czego są wymiany ;-)

Toronto Raptors

1. John Wall (Was - PG) $53

2. Chris Bosh (Mia - PF,C) $51

3. Trey Burke (Uta - PG) $16

4. Monta Ellis (Dal - PG,SG) $21

5. Pau Gasol (Chi - PF,C) $20

6. Lance Stephenson (Cha - SG,SF) $25

7. Channing Frye (Orl - PF,C) $8

8. Randy Foye (Den - PG,SG) $2

9. Marco Belinelli (SA - SG,SF) $2

10. Ramon Sessions (Sac - PG,SG) $1

11. Otto Porter Jr. (Was - SF) $1

Cóż, jestem średnio zadowolony. Z jednej strony kompletnie nie miałem czasu na jakiekolwiek przygotowania, bo do ligi załapałem się rzutem na taśmę, a z drugiej ciężko było przewidzieć (nie tylko mnie chyba :smile: ) jakie ceny będą w poszczególnych rundach.

Teraz oczywiście gołym okiem widać, że powinienem był odpuścić Burke'a i prawdopodobnie Lance'a, bo choć obaj powinni swoje zrobić, to mogłem lepiej wydać 40$. Oprócz tego Frye wpadł trochę przypadkiem, ale jeśli uda mu się wrócić do zdrowia i formy sprzed roku, to też będzie ok.

Generalnie jak pewnie widać, mam nadmiar niskich graczy i jestem otwarty na wymiany.

Uważam się za nowicjusza fantasy, zwłaszcza w ligach roto, dlatego nie widzę powodów do jakiegoś większego niezadowolenia i mam zamiar powalczyć o jak najwyższą lokatę ;)

P.S. Fajne przetarcie dla mnie przed dzisiejszym draftem w lidze IV California.

Edytowane przez barcalover

Dobra to dwa słowa podsumowania po wczorajszej orgii licytacyjnej.

Było ciekawie. Momentami nawet bardzo ciekawie. To co odwinął Shevcu-Dratewka bylo tak nieortodoksyjne, ze aż będę mu kibicował. Nie wydaje mi się ze to przestrzelone projekcje, tylko celowa gra. Ekstremalna jak cholera.

Ba - sam miałem zamiar zrobić coś podobnego. Pierwotnie chciałem kupić cały skład za max 150$ a reszte przeznacztć na walkę na waiverach.

Ale okazało się że początek draftu był dość konserwatywny jeśli chodzi o wyceny zawodników, więc w locie zmieniłem strategię i postanowiłem za praktycznie całą kase kupić 5 zwodników.

Czemu? Z tego prostego względu, ze w lidze 20-drużynowej w której punktuje raptem 8 slotów powinna być IMO ogromna presja na kupno gwiazd. Oczywiscie o ile celem na ten sezon jest walka o wygraną a nie jedynie kupno zawodników ktorych moze ewentualnie będzie sens zatrzymać za rok.

Moim celem zawsze jest walka tu i teraz - dlatego rzuciłem wszystko co miałem na kombinację Ibaki, Irvinga, Nowika, Gortata i Pierce'a. Zaczelismy o 21:30 a około 22:15 miałem już luźne szelki :-)

Oczywiscie nie jest to trzon wybitnie zrównoważony statystycznie, ale w sumie od czego są wymiany ;-)

Potwierdzam, że było ciekawie - szkoda, że niektórzy (w tym Ty) zapomnieli co to liga keeper i trochę psując całą zabawę, zrobili normalną licytację, po której pewnie 90% graczy z top 40 wyląduje na licytacji za rok.

Przede wszystkim Twoja strategia padła po tym jak podbijając niektórych zawodników wpadł Ci Gortat (ciut drogo i niepasujący profilowo) i tak naprawdę już wtedy dla Ciebie draft praktycznie dobiegł końca bo musiałeś za wszelką cenę kupić dobrego PG. Nie sądzę abyś celował w Irvinga, bo po Ibace i Novitzkim bardziej zależało Ci na asystach niż punktach, ale z braku laku... Irving był i tak dobrym pickiem. Reszta kompletnie nie zależała od Ciebie - wziąłeś to czego nie chcieli już inni, co nie zmienia jednak faktu, że pomimo słabych notowań dziś - uważam, że z FA wyciągniesz na tyle dużo, żeby powalczyć o górną część tabeli.

Potwierdzam, że było ciekawie - szkoda, że niektórzy (w tym Ty) zapomnieli co to liga keeper i trochę psując całą zabawę, zrobili normalną licytację, po której pewnie 90% graczy z top 40 wyląduje na licytacji za rok.

Ja zapomniałem czym jest liga kipera??? Raczej Tobie się pomylil kiper z dynastią. Przede wszystkim to liga w ktorej gramy o tytuł. Dopiero potem liczy sie status kiperowy zawodnikow.

A kiperow mozna nabywac w drafcie zabijajac sie o sredniakow i windując ich ceny do poziomu Wigginsa czy Parkera. A mozna tez kase wydac na "gwiazdy" i przy ich pomocy ewentualnie nabyć kiperów od tych ktorym jednak bedzie zalezalo na wygranej. Ot postanowiłem nie poddawać tego sezonu juz na drafcie. I tyle.

Przede wszystkim Twoja strategia padła po tym jak podbijając niektórych zawodników wpadł Ci Gortat (ciut drogo i niepasujący profilowo) i tak naprawdę już wtedy dla Ciebie draft praktycznie dobiegł końca bo musiałeś za wszelką cenę kupić dobrego PG.

A skąd. Gortat jak najbardziej mi pasuje i 27$ jest ceną zupełnie akceptowalną. Ba - na dzisiaj on jest moim glownym kiperem na kolejny sezon. Irvinga zdecydowanie miałem w planach, a 51$ jest do przełknięcia w tym formacie.

Nie sądzę abyś celował w Irvinga, bo po Ibace i Novitzkim bardziej zależało Ci na asystach niż punktach, ale z braku laku... Irving był i tak dobrym pickiem.

Ano wlasnie. Na razie nie narzekam. No chyba ze zacznie się łamać, to będę w czarnej dupie.

Reszta kompletnie nie zależała od Ciebie - wziąłeś to czego nie chcieli już inni, co nie zmienia jednak faktu, że pomimo słabych notowań dziś - uważam, że z FA wyciągniesz na tyle dużo, żeby powalczyć o górną część tabeli.

Wydaje mi się, że w tak szerokiej i płytkiej lidze warto kupować gwiazdy chociażby po to zeby nie wiązać sobie rąk przy ewentualnych decyzjach FA. Jest grupa druzyn ktorych managos mogą mieć problem z tym kogo wywalić.

A odnosnie pickow uzupełniających - MoWill, Bayless i Augustin mają ciekawe sytuacje w swoich druzynach.

Williams podobno bedzie dużo biegał z głównym składem Wolves. Bayless jest polisą na Knighta (bo w to, ze Antetokounmpo bedzie grał na PG jakos nie do konca wierze). Natomiast Augustin jest moim prywatnym wotum nieufności dla Jenningsa. Jesli zacznie fikać, to SVG nie bedzie miał problemu dac minuty Augustinowi. A jesli DJ ma minuty to jest cholernie fajnym zawodnikiem.

Nie zamierzam tutaj szaleć z projekcjami bo format 20-druzynowy jest dla mnie nowością, ale żywcem mnie nie weźmiecie ;-)

Jesli jednak wyjdzie na to że spartoliłem i jest tak źle jak wrozy mi monster za posrednictwem Washki, to bede dilował mając na horyzoncie sytuację za rok.

Jeśli chodzi o mój draft to staralem sie mimo wszystko trzymać obranej taktyki. Niestety poza faktem normalnej (a nie keeper) licytacji również i ja popełniłem błędy. 

1. Odpuściłem Leszczurowi Ibakę, bo cena pow 60 wydała mi sie na keepera zdecydowanie za wysoka - jak pokazał czas,była wręcz promocyjna i musiałem sie ratować Big Alem za 58... niby nie jest źle, ale...

2. ...w/w ruch spowodował, że legł w gruzach mój plan na min. przyzwoite FT (jeśli nie bdb) i zamiast Conleya (bez sensu było się bić) poszedł Dragic (obaj byli w planach), a zamiast Gaya i Duncana (masakrycznie drogi), są Valanciunas i Young.

3. Miał być klasyczny swingman (Mathews/Korver) jeśli nawet nie 2 + nie niszczący kategorii SG, a przez przypadek (podbijanie) wpadł mi Jennings...

Reszta to dosyć solidne zabezpieczenie podkoszowe (Plumlee i Dalambert) i typowe FA gwiazdki, których bez żalu wymienię - choć na CJ Milesa (po kontuzji PG) i Morrowa (KD) spodziewam się niezłej gry przez dłuższy czas.

Reasumująć bez wymiany i dobrych FAsow czeka mnie trochę ponadprzeciętność, ale po ruchach i być może kontuzjach wielkich gwiazd u kolegów (Lopez? Westbrook?) na walke o podium.

Timberwolves Budget $200
1. (10) Al Jefferson (Cha - PF,C) $58
2. (40) Jose Calderon (NY - PG) $19
3. (50) Goran Dragic (Pho - PG,SG) $30
4. (69) Thaddeus Young (Min - SF,PF) $30
5. (74) Jonas Valanciunas (Tor - C) $22
6. (84) Brandon Jennings (Det - PG) $18
7. (145) Mason Plumlee (Bkn - PF,C) $7
8. (161) Samuel Dalembert (NY - C) $3
9. (174) K.J. McDaniels (Phi - SF) $3
10. (183) C.J. Miles (Ind - SG,SF) $3
11. (188) Anthony Morrow (OKC - SG,SF) $2
Unused $5

mam pytanie techniczne-mam w skladzie 5 graczy powyzej 10$,ktorzy moga byc moimi keeperami

Atlanta Hawks Budget $200 1. (16) Kevin Durant (OKC - SF,PF) $81 2. (21) Kobe Bryant (LAL - PG,SG) $30 3. (77) Jimmy Butler (Chi - SG,SF) $25 4. (105) Gorgui Dieng (Min - C) $14 5. (129) Omer Asik (NO - PF,C) $11

powiedzmy,ze dokonam trade`u 2 z nich na innych graczy,ktorzy kosztowali <10$

jak po sezonie mam dokonac wybory keeperow? 3 mi zostalo a reszta byla tansza niz 10$...

Edytowane przez jordan20

mam pytanie techniczne-mam w skladzie 5 graczy powyzej 10$,ktorzy moga byc moimi keeperami

Atlanta Hawks Budget $200 1. (16) Kevin Durant (OKC - SF,PF) $81 2. (21) Kobe Bryant (LAL - PG,SG) $30 3. (77) Jimmy Butler (Chi - SG,SF) $25 4. (105) Gorgui Dieng (Min - C) $14 5. (129) Omer Asik (NO - PF,C) $11

powiedzmy,ze dokonam trade`u 2 z nich na innych graczy,ktorzy kosztowali <10$

jak po sezonie mam dokonac wybory keeperow? 3 mi zostalo a reszta byla tansza niz 10$...

Zostawiasz tych ktorzy Ci pasują i mają cenę >10$. Pozostali - ktorych cena jest <10$ sa Twoimi RFA i bedziesz mogl ich zatrzymac po podniesieniu ceny do wymaganego minimum.

Czyli powiedzmy cała trojka za +10 i jeden RFA po podniesieniu ceny.

Czyli przykładowo, jakby taki Otto Porter okazał się stealem, to za rok mam go za 10$ (RFA) i biorę udział w drafcie mając na koncie 190$ + kasa za zajęte miejsce i 10 wolnych miejsc?

Wybaczcie, że tak dopytuję, ale wolę mieć pewność, bo pierwszy raz w keepera gram :smile:

W kiperze slot nic nie kosztuje. Tak wiec bedziesz miał Portera+190$ i 10 miejsc do wypełnienia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.