Iwo Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Draft 84 niczego nie nauczył? Przy takim talencie, zawsze się bierze talent, po prostu zawsze, nie wiem, nazwijmy to prawem Bowiego, ale tak musi być. A plecy Embida podejrzewam, że będą zdrowe, o ile nie trafi do Cavs. A dlaczego nie prawem Hakeema? Zawsze mnie to zastanawiało. Pomyślcie, na targowiskach w całej Polsce najlepiej sprzedawałyby się czapeczki z logiem Houston. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Naprawdę ??? Draft 84 Rakiety wzięły z jedynką Olajuwana choć mieli już wysokiego w składzie i to nr 1 poprzedniego draftu który wtedy wyglądał nawet całkiem porządnie. A powinni brać Jordana do tego pakietu. Jakby The Dream nie był uwielbiany na tym forum to jednak Jordan był od niego lepszy . Finalnie zdobyli 2 tytuły ale kto wie czy z jordanem w składzie nie mieliby więcej ( inna sprawa że Portland w duecie Drexler-Olajuwan mogliby też rozpi*****ić system w drugiej połowie lat 80tych) Więc żeby czasem się nie okazało że Embiid będzie takim Olajuwanem naszych czasów a Wiggins Jordanem . Ciężko mi na razie ustawić Parkera bo jednak on w Duke miał dziwaczny skład i jego obrona przez to wyglądała słabo. Niemniej w tej chwili trójka Wiggins-Parker-Embiid ustawiałbym na równi i wybierałbym raczej pod potrzeby niż pod hipotetyczny talent. Ba coraz poważniej zastanawiam się nad Exumem. TOP 4 tego draftu ma potencjał na bycie wielokrotnym uczestnikiem All Star i może nawet HOF. OCzywiście Noel to tyle znaków zapytania ( rok przerwy , ACL itp) że dla mnie to on nie ma żadnej wartości ale już na miejscu takich Bucks mając sprawdzonego Sandersa który ma naprawdę dobry potencjał w obronie to jednak nie brałbym Embiida Bardziej piję do wybrania Bowiego zamiast Jordana, a jeśli okaże się po latach, że Cavs wybrali "tylko Hakeema", płakać na pewno nie będą. A wątpię by z Jordanem mieli więcej mistrzostw, skoro Sampson sie połamał. A jakby wyglądało Houston z Sampsonemi Hakeemem się już nie dowiemy, ale finałów w drugim roku nikt im nie odbierze.A dlaczego nie prawem Hakeema? Zawsze mnie to zastanawiało. Pomyślcie, na targowiskach w całej Polsce najlepiej sprzedawałyby się czapeczki z logiem Houston. Hakeem może mniej medialny od Jordana, ale sporowo równie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sharif Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Jakby The Dream nie był uwielbiany na tym forum to jednak Jordan był od niego lepszy . Finalnie zdobyli 2 tytuły ale kto wie czy z jordanem w składzie nie mieliby więcej. Gdyby nie odejście Jordana to the Dream tytułów miałby tyle co Sir Charles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaKB Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 wiggins widać niezby zadowolony z loterii Nic Dziwnego wwiększość młodych chcialo do LAL alboo Celtics, rzadko się zdarza mieć okazję od razu po NCAA trafić do takiej organizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danny Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 A dlaczego nie prawem Hakeema? Zawsze mnie to zastanawiało. Pomyślcie, na targowiskach w całej Polsce najlepiej sprzedawałyby się czapeczki z logiem Houston. Przecież i tak czapeczki Hornets szłyby jak świeże bułeczki, tak jak szły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Draft 84 niczego nie nauczył? Przy takim talencie, zawsze się bierze talent, po prostu zawsze, nie wiem, nazwijmy to prawem Bowiego, ale tak musi być. A plecy Embida podejrzewam, że będą zdrowe, o ile nie trafi do Cavs. ale Embiid nie ma oczywistej przewagi nad Parkerem a Jordan też nie był takim pewniakiem. nigdy nie wiesz, jak prospect się rozwinie. btw. http://www.draftexpress.com/article/Andrew-Wiggins-vs-Marcus-Smart-Head-to-Head-Matchup-Analysis-4553 Wiggins vs Smart head to head Edytowane 21 Maja 2014 przez Jendras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 A dlaczego nie prawem Hakeema? Zawsze mnie to zastanawiało. Pomyślcie, na targowiskach w całej Polsce najlepiej sprzedawałyby się czapeczki z logiem Houston. Ale przecież chodzi o wybranie Bowiego zamiast Jordana (z tego powodu, że mieli już Drexlera). Olajuwon przed Jordan to nie jest chyba żadne mega-zaskoczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Jordan vs Dream nie ma co pisać przecież Harper+Elie+Pippen+Rodman/Kukoc/Dream IMO to mocniejszy zestaw jeszcze w takiej ekipie rzuty w ostatniej sekundzie nie byłyby potrzebne bo dawno biegałby Kerr z Williamsem i Longleyem w 4Q Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shevcu Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Ogólnie, to jestem zadowolony z picku Sixers. Wiadomo, że marzyła się #1, ale nie można być zbyt chciwym. Obstawiam, że Hinkie już dzwonił do Cavs żeby spytać o dostępność picku #3 + Thad Young za #1? Mogliby na to pójść. Nadal wierzę w Wigginsa w Philly, bo w Bucks bardziej przydałby się Embiid albo Parker, a Cavs zawsze dają nadzieję, że to spieprzą. W każdym razie ekipa z Cleveland na mojej czarnej liście objęła prowadzenie spychając LAL na drugie miejsce. Zawsze może być optymistyczna wersja: pick 3 - Embiid, który będzie zdrowy i będzie grał jak z nut Noel wymieniony na pick 6 Bostonu plus pick Brooklynu z 2016 - wtedy niech biorą Gordona Young oddany za szrot plus pick 8 z Kings - biorą McDermotta pick 10 - Stauskas MCW - Stauskas - McDermott - Gordon - Embiid, jak zdrowie dopisze plus picki w 2015 i 2016 to może być niezły zespół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Kulfon, ja to wim. Naprawdę. Ale mnie naprawdę fascynuje tworzenie jakiegoś "prawa Bowiego" przy równoczesnym pomijaniu kazusu Olajuwana. Jeśli ma się wygodę oceniania po 30 latach. Przy wszystkich regulacjach to jednak jest przecież... loteria. Pamiętacie sprawę Duranta z Odenem? W zasadzie chyba od samego początku było pewne, że Oden pójdzie z jedynką, ale nawet do polskich mediów - które NBA już wtedy zaczynały mieć w du... - doszłą opinia, ze Durant będzie kiimś więcej w tej lidze, ale trzeba poczekać. 2-3 lata. Oden miał być gotowy na już. Dodatkowo Portland mieli już "gotowy" szkielet, młody i ładnie zestawiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julius Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Julius, jak Sixers wybiorą Exuma, to będą wymieniać MCW? Vonleh ma dobry wyskok. Poza tym atletycznie jest przeciętny. nie no, Noel to kozak, tylko jest niewiadomą po tak długiej przerwie. Ciężko powiedzieć. Generalnie dużo naczytałem się o tym, że Brett jest zajarany jak 150 Noelem, ze chłopak jest kumaty, inteligentny, że mocno poprawił rzut, że ma świetne ręce, ze nadaje się do szybkiego grania... Dodał dobre pare kg mięsni, na starcie nowego roku będzie pewnie jeszcze +3-4kg. Wygląda jakby wiązali z nim przyszłość, o kontuzji nie ma słowa. O MCW mówił sporo dobrego w sezonie, ale też wytykał jego dość istotne braki w grze. Niemniej jednak jego trade wydaje się mało realny - z kilku względów: - Noel zna się dobrze i bardzo lubi z MCW - MCW i Noel to potencjalnie para przekotów do D i transition game - Nie dostaniemy za MCW tyle, żeby trade był dla nas opłacalny - Exum z MCW teoretycznie mogą koegzystować Jeżeli Sixers ostałby się z #3 Embiid, a nie chcieliby go to myśle, ze moze pójsc cos w stylu #3 + #33 do Magic za #4 i #12 i wtedy mamy 4, 10, 12 i Thadda, więc albo 4-5 zawodnikow z wysokimi numerami, albo 10 i 12 pakujemy i próbujemy wejsc po 2 wybór w top5 i bierzemy coś w stylu Exum, Vonleh / Smart, Vonleh / Exum/Randle, Smart/Randle. Za Exumem przemawia głównie to że ma wysoki sufit i kontakty z Brettem, ale jako fit dużo bardziej pasuje nam Smart - potrzebujemy charakternego scorera, Hinkie lubi 2-way playerow. Więc jesli nie będzie Parkera/Wigginsa, to mogą wyjść różne kwiatki, łącznie z oddaniem 10 do 3 za 1kę. Jestem przekonany, Sixers mają największą świadomość wad i zalet Australijczyka - pytanie, czy przemówi to na jego korzyść, czy niekorzyść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Udowodnij. Matek, czy Ty się urodziłeś wczoraj? Kobe odmówił grania w Charlotte bo chciał do LA, a LA chciało jego. Pogoogluj, przecież są miliony stron na ten temat. Zresztą to nie jest zarzut wobec LAL z mojej strony, więc się nie denerwuj Zawsze może być optymistyczna wersja: pick 3 - Embiid, który będzie zdrowy i będzie grał jak z nut Noel wymieniony na pick 6 Bostonu plus pick Brooklynu z 2016 - wtedy niech biorą Gordona Young oddany za szrot plus pick 8 z Kings - biorą McDermotta pick 10 - Stauskas MCW - Stauskas - McDermott - Gordon - Embiid, jak zdrowie dopisze plus picki w 2015 i 2016 to może być niezły zespół Nie wierzę, że Embiid ostanie się do 3 picku. Daję na to może z 1% szans. Dominujący po obu stronach parkietu center nie może spaść tak nisko. A jeśli tak by się stało, to już wolałbym parować go z Noelem niż wymieniać Nerlensa i grać Gordonem. Żaden z nich i tak nie rozciągnie gry, Noel ma wg mnie większy potencjał. Oddałbym chętnie Younga + 10 pick za Vonleha. W życiu za McDermotta. Na podcastach sporo o nim słyszałem i ponoć to gość, który w NBA będzie w stanie kryć trzech gości - ale problem w tym, że wszyscy oni grali w tym sezonie w Sixers @Julius, skąd wziąłeś to, że Brown jest Australijczykiem? Edytowane 21 Maja 2014 przez SiXers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leeewy Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Pani po prawej piękna. Ode mnie tylko dwa słowa: fuckin' Cavs. No jak to możliwe... i LAL 7 pick, eh. Edytowane 21 Maja 2014 przez leeewy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Ja bym grał Exumem i MCW razem. ale jeśli Sixers nie będą przekonani, to może trade za #7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Ci Blazers w ogóle są jacyś nieudani, Bowie, Oden, Roy, a było jeszcze kilka nazwisk, które spierdolili, ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć... Edytowane 21 Maja 2014 przez kulfon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Bardziej piję do wybrania Bowiego zamiast Jordana, a jeśli okaże się po latach, że Cavs wybrali "tylko Hakeema", płakać na pewno nie będą. A wątpię by z Jordanem mieli więcej mistrzostw, skoro Sampson sie połamał. A jakby wyglądało Houston z Sampsonemi Hakeemem się już nie dowiemy, ale finałów w drugim roku nikt im nie odbierze. Hakeem może mniej medialny od Jordana, ale sporowo równie dobry. Ja Ciebie rozumiem - chodzi mi o to że w TOP 4 ja nie widze nikogo z potencjałem wtopy. I teoretycznie najwięcej pytań można mieć co do Wigginsa choć jednocześnie potencjał ma największy. I w takim przypadku lepiej brać pod potrzeby a nie hipotetyczny talent bo w tej chwili nie ma takiego mądrego który jest w stanie powiedzieć kto z tej czwórki zrobi największą karierę ( Jabari pewnie najmniej bo jednak jego obrona wygląda podejrzanie niemniej moim zdaniem on w NBA nie będzie się naparzał w poście z większymi od siebie bo będzie grał jako trójka) I żeby było jasne Noel to dla mnie jest jak debiutant z draftu i mając wybór Noel - Embiid to biorę tego drugiego 10 razy na 10 . A Noela zostawiam sobie w rezerwie bo wątpie aby teraz ktoś dał za niego coś więcej jak pick z drugiej dziesiątki @ kulfon Taa i wymienili LMA za Thomasa z Bulls I wzięli Roya za Foye I jeszcze wybrali Lillarda który w tej chwili obok Davisa wyglada najlepiej z draftu. Czasem coś spieprzą ale ogólnie nie są słabą ekipą @ Julius Ja wiem że jesteś fanem Sixera ale naprawdę uważasz że Orlando upadnie na głowę i odda dwa picki z TOP 12 aby przesunać się jedną pozycję w górę ??? i że Boston odda nr 6 tegorocznego draftu za nr 6 zeszłorocznego ??? Edytowane 21 Maja 2014 przez ely3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kore Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Ci Blazers w ogóle są jacyś nieudani, Bowie, Oden, Roy, a było jeszcze kilka nazwisk, które spierdolili, ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć... Głupie gadanie. nie jesteś sobie w stanie przypomnieć, bo żadnych innych nazwisk nie było. Poza tym Roy nie był "nieudany", tylko się połamał po kilku latach, nie wina Blazers. Kolejna rzecz: Odena i Bowiego wynagrodzili sobie Aldridgem zamiast Thomasa i Lillardem zamiast... kogokolwiek, bo tam każdy był gorszy. Przypominam też, że to Blazers kiedyś wyrwali z 2nd rnd Petrovicia, Cliffa Robinsona, a z late 1st wybierali Zacha czy Jermaine'a O'Neala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dnc Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 pytanko: jeśli już się zgłosiłeś do draftu i Cię wzieli w pierwszej rundzie to jesteś zobligowany do podpisania kontkraktu z ekipą ktora Cię wybrała? czy możesz to w jakiś sposób zbojkotować? jest szasna dla chłopaków czy poczatek kariery mają przepieprzone? z drugiej strony w słabych klubach będa nabijać staty tak naprawdę największy wygrany draftu nie będzie pierwszy wybór a dopiero trzeci bo on trafi do jakieś ogarniętej organizacji i pespektywami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiXers Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Ci Blazers w ogóle są jacyś nieudani, Bowie, Oden, Roy, a było jeszcze kilka nazwisk, które spierdolili, ale nie jestem w stanie sobie przypomnieć... Z Odenem nie ma ich co hejtować. Każdy na ich miejscu brałby wtedy Odena z #1. Roy był świetny zanim kontuzje go zabiły. Mają pecha niestety. A Noela zostawiam sobie w rezerwie bo wątpie aby teraz ktoś dał za niego coś więcej jak pick z drugiej dziesiątki WHAT? Przecież gdyby nie kontuzja, to on byłby bankową #1 w zeszłym roku. Widziałeś jego numerki w NCAA? Ja nie widzę nikogo zbliżonego do niego w drugiej dziesiątce tego draftu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Z Odenem nie ma ich co hejtować. Każdy na ich miejscu brałby wtedy Odena z #1. Roy był świetny zanim kontuzje go zabiły. Mają pecha niestety. na Odena napakowali za dużo masy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi