Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies

LAF

OKC vs Memphis  

60 użytkowników zagłosowało

1. 1. OKC vs Memphis

• OKC in 4
      1
    • OKC in 5
      11
    • OKC in 6
      22
    • OKC in 7
      11
    • Memphis in 4
      0
    • Memphis in 5
      1
    • Memphis in 6
      7
    • Memphis in 7
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Próbuję oglądać tą serię, ale kończy się tak jak rok temu, tzn. siedzę i czekam aż się skończy. Tych drużyn grających ze sobą się nie da oglądać z perspektywy niezaangażowanego emocjonalnie obserwatora, Grizzlies grają barbarzyński atak rodem z VI wieku i ich coach mógłby równie dobrze nazywać się Chlotar albo Dagobert, a i tak wyglądają na szczytowe osiągnięcie cywilizacji na tle Thunder, którzy dopiero od niedawna okładają mamuty patykami.

sitkendrick.gif

A Perk wciąż nieoceniony na swoich legendarnych zasłonach.

Mozesz byc nawet goat ale jak masz taka miernote jak Scott Brooks jako HC to nic nie zrobisz.

Westbrook od dawna mial juz latke poglowka i imbecyla,

Gdyby u Popa albo Jaxa ktos odpalil trojke z polowy boiska gdy na zegarze jest 18 sekund i 5 minut do konca kwarty to reszte meczu siedzialby na lawie.

Brooks tego nie zrobi, bo nie ma zadnego autorytetu w tej druzynie. To jest typ czlowieka ktory ma problemy z rozpisaniem iso

Jedyna dobra zagrywke rozpisal w meczu z Mavs jak KD wyszedl z bardzo dobrej zaslony i jebnal trojke,  a bylo jakies 1,5 sekund na zegarze, ale pewnie to wygooglal albo myslal nad tym pol roku.

Niech przegraja, Brooks straci prace moze zmieni sie sklad i przyjdzie lebski coach.

Chciałbym zobaczyć Duranta w zespole, gdzie 99% akcji nie będzie zaczynało się od klepania piłki na obwodzie. Wielcy zawodnicy - bez systemu w ataku - nie mają szans w starciu z mądrą obroną. Posiadanie na parkiecie jednocześnie Sefo i Perkinsa tylko z powodu difensu na Zachu (gdzie Collison?!) zupełnie nie pomaga Durantowi w szukaniu sobie miejsca.

Co nie zmienia faktu, że przestraszony ten Durant troszkę i brakuje mi twardego brania sprawy w swoje ręce i żądania piłki w seryjnych posiadaniach, skoro i tak Brooks nie narysuje niczego lepszego.

Jeszcze sobie nie zdajemy z tego sprawy, ale chyba jakaś klątwa nad nami ciąży i jesteśmy o 2 mecze z obu stron od WCSF.........Grizzlies-Clippers vol 56. Hell yeah.

PS Podoba mi się, że Joerger ustawił rotację na dobre.

Udrih-Allen-Miller-Koufos zależnie od zadań na boisku to narzucanie swojego rytmu i stylu gry. Nice coaching.

Edytowane przez BiałaCzekolada

gdyby gasol byl gtg a nie zach byloby po serii , czasami mam wrazenie ze randolph ma jakis zapis w kontrakcie o odpowieniej ilosci fga. ibaka niszczy defensywnie zacha z koleji gasol niszczy ofensywnie ibake (wiekszosc akcji 1-1 gasola i ibaki konczy sie faulem ibaki albo punktgami gasola) z tej prostej lamiglowki jasno wynika kto ma byc gtg . wiec czemu qrwa joerger tego nie widzi???? perkins wogole jest zbedny zarowno gasol jak i zach jada go jak bura suke.

okc w gm3 odrobbilo 17 pts  glownie dlatego ze przestali grac przez gasola, wszyscy sie podniecaja conleyem ale imo polowa wartosci mikea to posiadanie w teamie marca , conley nie wie co zrobic - gala idzie do gasola, nie kazdy rozgrywajacy ma taki luksus ze moze zagrac pilke swojemu c na highposcie a ten juz cos wymysli.

Posiadanie na parkiecie jednocześnie Sefo i Perkinsa tylko z powodu difensu na Zachu (gdzie Collison?!) zupełnie nie pomaga Durantowi w szukaniu sobie miejsca.

Za każdym razem jak oglądam thunder zastanawiam się czmeu ten typ nie gra dłużej. Jeden z leszych role playerów w lidze. Najlepsza piątka tej drużyny jest w mojej opinii stosunkowo prosta i prezentuje się następująco:

Westbrick - Sefo - KD - Ibaka - Collison

Wydaje mi się, że szkoda że nie rozwineli Adamsa i Lamba, którzy pokazali parę razy w swojej karierze że mogą wyrosnąć na produktywnych grajków.

Ciężko mi ocenić Fishera,bo np wczoraj to on oczywiście trafił trójkę, która przerwała run MEM a zapoczątkowała OKC

A dajcie sobie spokój z tym Lambem. Kolo jest słaby a poza tym niby kogo on by miał tam bronić ?? W tej Udrih jedzie po R.Jacksonie jak chce a Wy tu chcecie wpuszczać jakiegoś Lamba co obrońcą wybitnym nie jest.

Nie rozumiem akurat miłości do Perka i czemu to Adams nie gra zwłaszcza że ten gościu w wywiadach wygląda na niezłego skurwiela i by na pewno nie wymiękł.

Zwłaszcza że z uporem maniaka będę powtarzał - dopóki Thunder nie znajdzie sposobu na ograniczenie aktywności Marca Gasola to mogą zapomnieć o wygraniu tej serii. Ba oni meczu nie wygrają

A dajcie sobie spokój z tym Lambem. Kolo jest słaby a poza tym niby kogo on by miał tam bronić ?? W tej Udrih jedzie po R.Jacksonie jak chce a Wy tu chcecie wpuszczać jakiegoś Lamba co obrońcą wybitnym nie jest.

Sam jestes słaby. I tu nie chodzi o to kogo on miałby bronić(grizz i tak c***a grają w ataku), ale o to, żeby były na obwodzie inne opcje strzeleckie oprócz RW i KD. Poza nimi to własnie Lamb jest najlepszym scorerem i shooterem.

z drugiej strony Gasol oprócz tego, że za mało dostaje piłek na low-post, to w G2, 3 miał za mało posiadań na high post skąd jest mistrzem kreowania

Tony Allen jest bardzo dobrym passerem, a i Courtney Lee jest naprawdę poważnym wzmocnieniem obwodu Grizzlies. ogólnie to czekam na miśki w WCF i całkiem niewykluczone, że to właśnie obecnie grają najtrudniejszą serię na zachodzie

Sam jestes słaby. I tu nie chodzi o to kogo on miałby bronić(grizz i tak c***a grają w ataku), ale o to, żeby były na obwodzie inne opcje strzeleckie oprócz RW i KD. Poza nimi to własnie Lamb jest najlepszym scorerem i shooterem.

Naprawdę ??? Czy mówisz o kolesiu który po ASG ma TS 44% ???? I ma skutecznosć 36% a za 3 32% ??? No to rzeczywiście trzeba ciskać gromy że taki super strzelec sie kisi na ławce.

Najlepszym strzelcem poza wymienioną dwójką jest Ibaka i zdecydowanie R.Jackson jest lepszy ale jak widać niektórym miłość do niektórych zawodników nie przechodzi nigdy. Powiedz mi w którym miejscu Lamb jest lepszym strzelcem od wymienionej przeze mnie dwójki. Ba ciekaw jestem jak udowodnisz że C.Butler jest gorszy od niego.

A w tej chwili Sefolosha musi grać bo ktoś musi biegać za Conleyem i starać sie go ograniczyć.

1. Ibaka to nie Dirk żeby go rozpatrywać w kategorii strzelców. Zreszta pisałem o obwodzie, jeśli potrafisz czytać...

2. O jakiej miłości ty bredzisz?

3. R. Jackson nie jest lepszym strzelcem. To, że ktoś od ASW ma lepsze procenty od gościa będącego naturalnym scorerem/shooterem nie wiele dla mnie znaczy. Brooks przestał go wykorzystywać od tamtego czasu, gral nim jakieś gówniane minuty, to co się dziwić.

Powiem tak - rok Duranta w RS i myślałem, że to zostanie przeniesione do PO i liczyłem na 4 - 1, 4 - 2 dwa dla OKC, z drugiej miałem świadomość, że MEM ich porządnie zmęczy albo coś na miesza i jest te 2-1. Zajebiście ogląda się tą serię, a coach  David Joerger robi dobrą robotę rotując zawodnikami. Jedyne co bym zmienił to grał więcej przez Gasola w high post niż dawał więcej piłki dla Z-BO. Marc stojąc na łokciu może zagrozić rzutem, zgrać do ścinającego kolegi, znaleźć Zacha - może dużo, a do tego obrona bez piłki OKC się gubi. Tonny Allen spuszczony pies na Durancie. Czekam już z niecierpliwością na mecz. Misie ich zjedzą lub niesamowicie zmęczą.

btw tak pomyśleć Hasheem Thabeet, Mayo, Xavier co by było jak by było inaczej.

3:30 GRIT&GRIND.