Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Clippers - Warriors

RappaR

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto dalej

• Clippers w 4
      0
    • Clippers w 5
      12
    • Clippers w 6
      26
    • Clippers w 7
      16
    • Warriors w 7
      4
    • Warriors w 6
      6
    • Warriors w 5
      0
    • Warriors w 4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Ameryka.

Wolny kraj, w którym każdy ma prawo do własnych poglądów.

Do momentu aż w prywatnej rozmowie nie zostaniesz nagrany.

Tego prawa mu nikt nie zabrał, po prostu poniósł konsekwencje posiadania takich poglądów. Sam jestem ciekaw jak dokładnie ze strony prawnej wygląda taka możliwość zbanowania właściciela i zmuszania go do sprzedaży. Logicznym jest, że skoro tak zrobili to mają jakieś podstawy prawne do takiego kroku.

Edytowane przez Bogut

Tego prawa mu nikt nie zabrał, po prostu poniósł konsekwencje posiadania takich poglądów. Sam jestem ciekaw jak dokładnie ze strony prawnej wygląda taka możliwość zbanowania właściciela i zmuszania go do sprzedaży. Logicznym jest, że skoro tak zrobili to mają jakieś podstawy prawne do takiego kroku.

Idąc tym tropem, w ZSRR panowała wolność wypowiedzi.

Idąc tym tropem, w ZSRR panowała wolność wypowiedzi.

Nie wiem czy to dobre porównanie ale zakładam że NBA działa w ramach prawa - może są jakieś zapisy w umowie między ligą a zespołami że mogą podjąć takie środki w ochronie wizerunku. Jeśli NBA coś zjebała to Sterlinga stać na prawników a czarni mimo całej politycznej poprawności jeszcze nie mają statusu jaki wujaszek Stalin miał w ZSRR.

czyli jest włascicielem druzyny, której nie moze prowadzic? to będzie precedens jakiś.

Jest jeszcze zapis w karze:

"Commisioner Silver also announced that he will urge the Board of Governors to exercise its authority to force a sale of the team"

Rozumiem że będą dążyli do wspomnianego przypadku w MLB gdzie właścicielka musiała sprzedać team.

Sterling nie może pojawić się nawet na treningu czy w biurze drużyny.

Edytowane przez Stratosfear

Jako że nienawidzę rasizmu mam nadzieję, że Larry Johnson, który ostatnio postulował powołanie ligi tylko dla czarnych, też dostanie dożywotni zakaz wstępu na mecze.

Świetny pomysł z ligą dla czarnych. Najlepiej gdyby bilety były też sprzedawane tylko murzyną, ciekawe w ile lat by ta liga upadła.

Co do kary dla Sterlinga to mogli mu tez dac bana na oglądanie gry o tron, a co tam!

To niech będzie II RP, gdzie legalnie można było bez zarzutów zesłać kogoś do Berezy Kartuskiej za krytykę sanacji. To też dla Ciebie wolność wypowiedzi, wszak tylko ponoszono konsekwencję swoich poglądów. Seems legit.

Jeśli Sterling pójdzie do sądu i mu tam powiedzą "jebią nas twoje prawa bo nie szanowałeś czarnych" to się z Tobą zgodzę. Jeśli istnieją wspomniane przeze mnie jakieś ewentualne zapisy w umowach pomiędzy ligą a klubem pozwalające na takie kroki to Sterling ma pecha i tyle, do takiej umowy zmuszany nie był. Jeśli ich nie ma a sąd w USA i tak wyjebie Sterlinga na szaro i bez mydła niczym w ZSRR, II RP czy c*** wie gdzie jeszcze to będę zmuszony przyznać Ci rację. Trudno mi jednak uwierzyć że Silver poczuł się królem świata i podjął swoją decyzję bez zastanowienia i nie wierzę by prawo miało nie zadziałać przez prywatne poglądy Sterlinga.

Za co on ma zapłacić 5M? To jest jakaś paranoja... 

Coś czuję, że skończy się to sądzeniem się Sterlinga z NBA... na ogarniętego adwokata go na pewno stac ;]

Nie wiem jak u niego z praktyką, ale sam z zawodu jest prawnikiem więc jak będzie czuł, że jest w stanie wygrać, to będzie walczył. Ale do czego to doszło żeby Żyd cierpiał za Murzynów...

Jeśli Sterling pójdzie do sądu i mu tam powiedzą "jebią nas twoje prawa bo nie szanowałeś czarnych" to się z Tobą zgodzę. Jeśli istnieją wspomniane przeze mnie jakieś ewentualne zapisy w umowach pomiędzy ligą a klubem pozwalające na takie kroki to Sterling ma pecha i tyle, do takiej umowy zmuszany nie był. Jeśli ich nie ma a sąd w USA i tak wyjebie Sterlinga na szaro i bez mydła niczym w ZSRR, II RP czy c*** wie gdzie jeszcze to będę zmuszony przyznać Ci rację. Trudno mi jednak uwierzyć że Silver poczuł się królem świata i podjął swoją decyzję bez zastanowienia i nie wierzę by prawo miało nie zadziałać przez prywatne poglądy Sterlinga.

Ale w II Rp to się działo zgodnie z prawem. 

Jest jeszcze zapis w karze:

"Commisioner Silver also announced that he will urge the Board of Governors to exercise its authority to force a sale of the team"

Rozumiem że będą dążyli do wspomnianego przypadku w MLB gdzie właścicielka musiała sprzedać team.

Sterling nie może pojawić się nawet na treningu czy w biurze drużyny.

Podkreślę to jeszcze raz - sprawa z MLB dotyczyła jej oficjalnych wypowiedz, konkretnie dla Sports Illustrated. W przypadku Sterlinga mamy prywatną rozmowę.

Dodajmy Magic podobno zainteresowany kupnem zespołu NBA.

Przypadek?

Ciekawe jak mogą go zmusić do sprzedaży drużyny. Co jeśli zawoła np. 2 miliardy zielonych.

Nie wierzę w teorie spiskowe, ale mamy tu dużo zbiegów okoliczności jak na przypadek.

Co do sprzedaży - pytanie na ile Sterling będzie uparty. Bo utrzymywanie zespołu bez reklamodawców i wbrew całemu światu brzmi jak średnia zabawa.

Jestem przeciwny jakimkolwiek formalnym sankcjom wobec Sterlinga. Ta sprawa powinna rozwiązać się sama, właśnie przez odwrócenie się reklamodawców i wykluczenie DS z koszykarskiej społeczności. Masz prawo mówić co chcesz, ale licz się z reakcją innych.

Ale w II Rp to się działo zgodnie z prawem. 

Nie jestem specjalistą od prawa w Stanach ani w II RP. Założyłem że w Stanach są zbliżone do norm normalnego, zdrowego, kapitalistycznego prawa i musieliby tam kręcić jakieś wałki by zniżyć się do realiów II RP. Tutaj chyba wielu założyło że prawo w USA jest takie że jak w prywatnej rozmowie wypowiesz się o kimś niemiło to tracisz wszelkie prawa obywatelskie. Ktoś z nas jest bliżej racji, ktoś dalej. Być może się dowiemy kto a być może nie bo Sterlingowi nie będzie chciało się pi*****ić i sprzeda po prostu klub za zadowalające go pieniądze.

Edytowane przez Bogut

Dodajmy Magic podobno zainteresowany kupnem zespołu NBA.

Przypadek?

Ciekawe jak mogą go zmusić do sprzedaży drużyny. Co jeśli zawoła np. 2 miliardy zielonych.

Magic Johnson tweeted on Monday that he is not interested in buying the Clippers, contrary to a report from Yahoo! Sports' Adrian Wojnarowski.

generalnie to boje się,ze skonczy się podobnie jak z NOLA.