Skocz do zawartości

[West 1st Rd] Clippers - Warriors

RappaR

64 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto dalej

• Clippers w 4
      0
    • Clippers w 5
      12
    • Clippers w 6
      26
    • Clippers w 7
      16
    • Warriors w 7
      4
    • Warriors w 6
      6
    • Warriors w 5
      0
    • Warriors w 4
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Serio? Chcielibyście, żeby sędziowie decydowali o takich momentach? Curry nie potrafił wykreować dobrego rzutu w decydującej akcji, to i nie zdołał nikogo przekonać o faulu. Jasne wg przepisów jest faul, ale patrząc realnie to mamy gwizdek w połowie Q2 w styczniu, a w decydującej akcji w playoffs nie ma gwizdka i słusznie.

Ciekawa teoria zwłaszcza w kontekście tego że Durant dostaje gwizdki w takich akcjach, w kontekście tego że chwile wcześniej Blake wjechał w Greena i ja po obejrzeniu 5 powtorek nadal nie wiem kto tam kogo faulował i bardziej się składniam że tam jednak był ofens Blake'a.

@ Biała Czekolado

Curry chwilę wcześniej trafił trudniejszy rzut jeszcze bardziej wychylony z Barnesem który go faulował . Curry ma taką manierę rzutową że robi ten swój step back w dziwaczny czasem sposób ale je zazwyczaj trafia a tu był niedolot. Inna sprawa że i tak to był rzut za 2 a nie 3

I taka sytuacja wg mnie miała miejsce. Przykładając kalkę do przepisów mamy oczywisty faul, który byłby odgwizdany dla świętego spokoju w drugiej kwarcie nieważnego meczu w czasie sezonu zasadniczego. Ale końcówki w playoffach są inne. Sami zawodnicy o tym wiedzą i doskonale zdają sobie sprawę, że trzeba trafić mimo lekkiego faulu. Tak jest od lat, gwiazdy decydują o najważniejszych akcjach, a nie panowie w szarych koszulkach.

Jak jest faul to powinien być gwizdek i osobiste, bo takie są przepisy i raczej nikt nic nie wie o tym , że jak będzie faulowany to ma trafić , bo i tak nie dostanie osobistych.

"Hundred percent," said Curry. "I feel like that. Obviously (the officials) didn't feel like that, so I'm not going to complain about it. I thought if a guy is going up to shoot the ball, and you have a forearm body contact on the jump, that's usually a foul."

He continued, clearly directing his frustration towards the officiating:

"I'm sure they were looking at my release, to see if he hit my arm. But there was a lot more going on than that. They probably didn't want to have a conversation. All they said was 'I didn't think you got hit there.' It felt like (he was also hit on the arm), but I knew I got hit on the body. That's why I was off-balance.

"That's my go-to move is the stepback. I don't shoot airballs very often."

chyba mnie nie zrozumiales bo ja nie pisalem o wypowiedziach stephena po meczu tylko o reakcji odrazu po rzucie , gdzie po currym wogole nie bylo widac zadnych zlych emocji , nie mial prestensji do sedziow byl spokojny pogodzony losem co jest bardzo dziwne biorac pod uwage jak wazny byl to rzut, i jak czeste sa dyskusje z sedziami gdy nie gwizdza faulu .

kazda gwiazda po swoich slabych wystepach probuje sie usprawiedliwiac myslalem ze juz sie do tego przyzwuczailismy ze kazda wymowka jest dobra, co on mial powiedziec proste ze szukal jakiegokolwiek usprawiedliwienia , mial przyznac  ze zjebal 3 mecz z rzedu bo go maly nizszy c***ek niszczy defensywnie.

dla mnie istotniejsza jest jego reakcja po rzucie gdzie kompletnie z jego zachowania nie bylo widac aby czul sie faulowany niz to co steph po przemyslenieu postanowil powiedziec dziennikarzom

chyba mnie nie zrozumiales bo ja nie pisalem o wypowiedziach stephena po meczu tylko o reakcji odrazu po rzucie , gdzie po currym wogole nie bylo widac zadnych zlych emocji , nie mial prestensji do sedziow byl spokojny pogodzony losem co jest bardzo dziwne biorac pod uwage jak wazny byl to rzut, i jak czeste sa dyskusje z sedziami gdy nie gwizdza faulu .

Nie każdy reaguje tak samo, poza tym historia chyba jeszcze nie odnotowała zmiany decyzji przez sędziów przez niezadowolenie zawodnika, więc jak ci nie gwizdną żadnego z dwóch fauli przy jumpshocie możesz równie dobrze siedzieć na parkiecie i nie dowierzać.

Draymond Green nie chce zostawać za daleko w tyle i w seriach rządzonych przez role playerów - ta zdecydowanie należy do niego.

Chris Paul za to przechodzi samego siebie w ilości wkurwień na wydarzenia boiskowe na mecz. A Marc Jackson w ilości wkurwień mnie za trzymanie graczy w foul trouble i rzucaniu ich na najbardziej gorącego zawodnika Clipps.

Wpływ na grę LAC MAJĄ czyniki pozasportowe , a szkoda bo patrzać na skład , trenera i ich grę byli jednym z tych drużyn które miały za zadanie nawiązać równorzędny pojednyki z Heat.

Czytałem artykuł w którym był pomysł aby wszysyc gracze LAC stali się FA , ciekawe.

i robimy draft wg założeń rookie lub gracz clippers

robi się wałek i jedziemy: #1 pick - CP3 do lakers

Jazz #2 Griffin?